Autovakuutus

Ota henkilöautosi vakuutukseksi Kuluttaja-lehden testivoittaja. Saat hinnan heti verkosta.

Laske hinta autovakuutukselle

Näistä syistä asiakkaamme valitsevat meidät

Miksi autovakuutus Ifistä?

 • Valitse täyskaskoon sinulle sopiva omavastuu ja vaikuta vakuutusmaksuusi

  Ifin täyskaskovakuutuksessa vaikutat omavastuusumman valinnalla näppärästi vakuutusmaksuusi. Mitä korkeampi omavastuu, sitä edullisempi on vakuutuksen hinta. Suosittelemme Ifin täyskaskoon 500 euron omavastuuta.

  Huomaa, että valitsemasi omavastuu koskee vain törmäysturvaa. Muissa auton vahinkoja kattavissa turvissa omavastuu on pääsääntöisesti vain 200 euroa. Lisäksi hinaus ja tuulilasin paikkaus onnistuvat jopa ilman omavastuuta, kun hyödynnät vahinkotilanteessasi meidän valitsemia hinaus- ja korjaamokumppaneitamme.

 • Meillä voit maksaa vakuutusmaksusi kuukausimaksulla ilman lisäkuluja

  Voit maksaa vakuutuslaskusi 1, 2, 4 tai 12 erässä. Kuukausimaksu on helppo tapa tasapainottaa menoja. Siksi suosittelemme 12-eräistä laskua. Voit valita haluamasi laskutusvälin verkkokaupassamme tai 12-eräisen kuukausimaksun myös myöhemmin Omilla sivuillasi.

 • Täyskaskoon oma erillinen bonus

  Kun sinulla on liikennevakuutuksen lisäksi täyskasko, saat siihen oman erillisen bonuksen. Uuden täyskaskon lähtöbonus on Ifissä aina 80 %, vaikka sinulla olisi vahinkohistoriaa aiemmassa vakuutusyhtiössä.  

  Käytännössä tämä tarkoittaa, että saat 80 % alennuksen täyskaskon arvokkaimmasta osasta eli törmäysturvasta.

 • Päivystämme ja neuvomme 24/7

  Kaikissa autovakuutuksissamme on vakiona maksuton neuvontamme, joka päivystää vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Voit olla meihin yhteydessä paitsi vahingon sattuessa myös silloin, kun autosi ei vaikka meinaa käynnistyä tai kojelaudassa syttyy outo merkkivalo. Tarkistamme vakuutusturvasi ja annamme sinulle toimintaohjeet. 

  Hinaus- ja tiepalvelumme ratkaisee kiperätkin tilanteet vuorokauden ympäri. Osaavat hinauskumppanimme vievät autosi luotettavaan korjaamoon, ja me hoidamme hinauslaskun ja vahinkoilmoituksen puolestasi.

Saat jopa 15 % alennuksen vakuutusmaksuistasi, jos keskität useamman vakuutuksen meille Ifiin.

Mikä autovakuutus sopii minulle?

Autovakuutuksen tulee palvella juuri sinun tarpeitasi. Siksi olemme suunnitelleet autovakuutuksemme niin, että sen hinta joustaa ajamisesi mukaan, ja voit räätälöidä vakuutuksesi elämäntilanteeseesi sopivaksi. Unohtamatta keskittämisalennuksiamme. 

Vertaa täyskaskon ja edullisemman osakaskon hintaa – lisäturvilla tai ilman. Myös vanhempaan autoon kannattaa harkita kaskovakuutusta, sillä voit saada sen yllättävän edulliseen hintaan. Jos olet epävarma sinulle sopivan autovakuutuksen laajuudesta, kartoita tarpeesi nopealla neljän kysymyksen autovakuutuslaskurillamme!

Kokeile autovakuutuslaskuria

Vertaile autovakuutuksia

Mitä autovakuutus korvaa?

Autovakuutuksen tulee olla mitoitettu juuri sinun tarpeisiisi. Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteeseen käytettäville ajoneuvoille ja kaskovakuutus puolestaan on vapaaehtoinen vakuutus, joka täydentää pakollista liikennevakuutusta. Kaskovakuutus koostuu erilaisista turvista, joista voit itse valita haluamasi laajuuden.

Vertaile autovakuutuksen sisältöjä Täys­kasko Täys­kasko Osa­kasko Osa­kasko Liikenne­vakuutus Liikenne
Sisältää Sisältää Sisältää

Lakisääteinen liikennevakuutus sisältyy kaikkiin Ifin ajoneuvovakuutuksiin. Se korvaa:

 • kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot
 • vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Omalle ajoneuvolle saat turvaa kaskovakuutuksella.

Sisältää Sisältää Sisältää

Tarjoamme vuorokauden ympäri neuvontaa puhelimitse, jos autoosi tulee tekninen vika, joudut kolariin tai sinulla on mikä tahansa huoli autoosi liittyen.

Saat meihin yhteyden nopeasti verkossa tai puhelimitse numerosta 010 19 18 40. Puhelu maksaa tavallisen puhelumaksun verran, ja saat varttitunnissa tiedon siitä, kuinka ratkaisemme tilanteen. 

Samalla tarkistamme vakuutusturvasi ja kerromme, mitä kuluja vakuutuksesi korvaa.

Kun olemme antaneet sinulle tarvitsemasi neuvot ja ohjeet, lähetämme tarpeesi mukaan alan ammattilaiset apuun.

Sisältää Sisältää Ei sisältää

Vuorokauden ympäri toimiva Ifin hinaus- ja tiepalvelu varmistaa, että pääset jatkamaan matkaasi, jos se keskeytyy vahingon tai teknisen vian takia.

Ammattitaitoiset hinauskumppanimme toimittavat autosi luotettavaan ja laadukkaaseen korjaamoon tai ratkaisevat ongelman heti paikan päällä.

Kun tilaat hinauksen Ifin hinauspalvelun kautta, hoidamme hinauslaskun ja vahinkoilmoituksen puolestasi, ja omavastuusi on 0 euroa. Muussa tapauksessa hinauksen omavastuu on 50 euroa.

Lisäksi maksamme matkan keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja 500 euroon asti ja ilman omavastuuta. Näitä voivat olla esimerkiksi matka- ja majoituskulut.

Täyssähköautojen kohdalla vakuutus kattaa myös sähkön loppumisen ajoakuista, eli sähkön loppuessa hinauskumppanimme toimittavat autosi lähimmälle latauspisteelle.

Sisältää Sisältää Ei sisältää

Korvaamme ajoneuvosi, jos se varastetaan. Saat niin ikään korvauksen, jos joku raaputtaa autosi maalipintaa tai tekee sille muuta ilkivaltaa. Lisäksi korvaamme tulen tai salamaniskun aiheuttamat palovahingot.

Omavastuusi on 200 euroa.

Sisältää Sisältää Ei sisältää

Oikeusturva kattaa autosi käyttöön liittyviä oikeudenkäyntikuluja riitatilanteessa. Korvauksen yläraja on 10 000 euroa vahinkoa kohti ja omavastuusi on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 200 euroa.

Korvaamme myös ETA-maiden ulkopuolisissa vihreän kortin maissa sattuneen vahingon, josta ajoneuvosi kuljettaja on henkilökohtaisesti vastuussa ulkopuolisille. Voimassa olevat rajoitukset näet vakuutusehdoista. Korvauksen yläraja on sekä henkilö- että esinevahingoissa 250 000 euroa, ja omavastuusi on 500 euroa.

Sisältää Sisältää Ei sisältää

Henkilöturva kasvattaa merkittävästi lakisääteisen liikennevakuutuksen antamaa turvaa. Vakuutettuina ovat kaikki vakuutetussa autossa kulloinkin olevat henkilöt.

Kun vammautuminen tai kuolema aiheutuu liikenneonnettomuudesta, maksetaan korvausta tilapäisestä haitasta 21 000 euroon asti, vamman vakavuudesta riippuen.

Liikenneonnettomuudesta aiheutuva kuolemantapauskorvaus on 25 000 euroa, joka maksetaan kuolinpesälle.

Korvauksesta ei vähennetä omavastuuta, eikä korvaus alenna bonusta.

Sisältää Sisältää Ei sisältää

Lemmikkiturva korvaa koiralle tai kissalle tapahtuneita vahinkoja ajoneuvon matkustajana.

Turvasta maksetaan hoitokuluja 3000 euroon asti, kun lemmikki on saanut lääkärinhoitoa vaativan fyysisen vamman liikenneonnettomuudessa.

Lemmikin menehtymisestä korvataan jopa 1 200 euroon asti.

Sisältää Sisältää Ei sisältää

Korvaamme eläinkolarit eläimen koosta riippumatta. Korvaamme kolarista ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Korvaamme autosi vauriot, jotka aiheutuvat törmäyksestä tai tieltä suistumisesta. Myös kolarivahingot, joissa syyllisyyttä ei pystytä selvittämään, korvataan törmäysturvasta.

Törmäysturva kattaa lisäksi laajalti erilaisia vahinkotapauksia, kuten puun kaatumisen tai oksan ja lumen putoamisen ajoneuvosi päälle. 

Korvauksesta vähennetään valitsemasi omavastuu. Suurempi omavastuu alentaa kaskovakuutuksen maksua.

Törmäysturvan käyttäminen alentaa kaskovakuutuksen bonusta. Poikkeuksena tästä ovat luonnonilmiöistä johtuvat vahingot, joista bonus ei alene.

Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Korvaamme tuntemattoman moottoriajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn autoosi bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Jos itse kolhit autoasi pysäköidessäsi, vahingot korvataan törmäysturvasta.

Täydennä vakuutustasi lisäturvilla Täys­kasko Täys­kasko Osa­kasko Osa­kasko Liikennevakuutus Liikenne
Sisältää Sisältää Ei sisältää

Lasiturva korvaa lasin rikkoutumisen bonusta alentamatta. Lasiturvasta korvataan tuulilasin, sivuikkunan, takalasin, lasikaton tai lasisen kattoluukun äkillinen ja ennalta arvaamaton rikkoutuminen.

Lasinvaihdossa omavastuu on 200 euroa, kun käytät kumppanikorjaamoitamme ja muutoin 300 euroa.  Korjauksissa omavastuu on 0 euroa.

Lasiturvaa kannattaa harkita, sillä lasivahinko on Ifissä yleisin kaskovakuutuksesta korvattava vahinko. Tuulilasin korjaus maksaa keskimäärin 70 €, ja tuulilasin vaihto keskimäärin noin 750 €. Erikoisvarusteilla, kuten sadetunnistimella tai lämmityksellä varustetun tuulilasin vaihto maksaa jopa yli 1 000 €.

Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Lunastusturva takaa kunnon korvauksen, jos korjauskelvoton auto joudutaan lunastamaan. Saat autosta paremman kertakorvauksen, vaikka sen arvo olisi jo ehtinyt laskea.

Saat korvausta uuden samanlaisen auton käteismyyntihinnan verran, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

 • autosi on enintään kolme vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 60 000 km
 • korjauskustannusarvio on yli 50 % uuden hinnasta
 • olet auton ensimmäinen omistaja.

Muussa tapauksessa korvauksesi on käypä hinta korotettuna 30 %:lla, kun korjauskustannusarvio on yli 60 % käyvästä hinnasta.
Korvaus käytettynä hankitusta ajoneuvosta on enintään hankintahetken käypä hinta.

Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Saat sijaisauton käyttöösi ajoneuvon korjausajaksi kaikissa vahinkotilanteissa. Jos tarvitset autoasi päivittäin, sijaisauton avulla varmistat, että matkanteko jatkuu.

Valitse testivoittaja autosi vakuutukseksi

Kilpailukykyinen hinnoittelu, kattava täyskasko ja jo viidessä vuodessa tappiin nousevat bonukset kirittivät autovakuutuksemme Kuluttaja-lehden testivoittajaksi.

Meillä Ifissä on myös tutkitusti vakuutusalan paras asiakaskokemus. Auton vakuuttamisessa se tarkoittaa esimerkiksi laadukkaita palveluja, huipputason kumppaneita sekä nopeaa korvauskäsittelyä.

Lue lisää eduistamme ja palveluistamme

Vahingon sattuessa

Sujuvaa korvauspalvelua

Valitse, mitä on tapahtunut

 • Jos olet kolaroinut

  1. Tee vahinkoilmoitus netissä Hae korvausta helposti ja nopeasti silloin kuin sinulle sopii.
  2. Korvauspäätös Useimmissa tapauksissa saat korvauspäätöksen jopa minuutissa.
  3. Auton korjaus Suosittelemamme korjaamo hoitaa autosi kuntoon.
 • Kiveniskemä tuulilasissa

  1. Varaa aika Tai vie autosi Ifin kumppanikorjaamoon. Sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta.
  2. Tuulilasin korjaus Tuulilasiin tullut särö voidaan useimmiten korjata eikä lasia tarvitse vaihtaa.
  3. Iskemän paikkauksen korvaamme ilman omavastuuta Jos lasi pitää vaihtaa, maksat itse vain omavastuun.
 • Jos tarvitset hinausta

  1. Tilaa hinaus netissä Paikanna sijaintisi ja hinauspalvelumme soittaa sinulle muutaman minuutin kuluttua.
  2. Hinausauto tulee luoksesi Lähetämme sinulle linkin, jonka avulla voit seurata hinausauton saapumista.
  3. Autosi hinataan lähimmälle korjaamolle Maksamme hinauksen suoraan hinauskumppanillemme eikä sinun tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta.

Riittääkö halvin autovakuutus?

Suppea ja halvin autovakuutus voi koitua kalliiksi, jos se ei kata yleisiä vahinkoja, joita huolellisenkin kuskin on vaikea välttää. Siksi kannattaa huomioida myös vakuutuksen kattavuus, omavastuun määrä sekä vakuutusyhtiön palvelut ja asiakastyytyväisyys. 

Yleisesti ottaen halvin autovakuutus on lakisääteinen liikennevakuutus. Sen kylkeen olisi useimpien kuitenkin hyvä ottaa vähintään osakasko, sillä pelkkä liikennevakuutus ei kata kaikkein yleisimpiä vahinkoja. Näitä ovat lasivahingot, hinaukset ja täyskaskosta korvattavat törmäykset. 

Tutustu vahinkojen riskeihin ja kustannuksiin

Usein kysyttyä autovakuutuksesta

Artikkelit

Autoilijan elämää

Tutustu myös muihin vakuutuksiimme

Kaikki vakuutukset