Autovakuutus

Ota henkilöautosi vakuutukseksi Kuluttaja-lehden testivoittaja. Saat hinnan heti verkosta.

Muokkaa nykyistä vakuutustasi
  • Hinta ajokilometrien mukaan

    Mitä vähemmän ajat, sitä edullisempi on autovakuutuksen hinta.

  • Kätevä kuukausilaskutus

    Ifissä voit jakaa vakuutusmaksusi jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

  • Täyskaskoon heti 80 % bonus

    Törmäysturvan hintaa laskee reilu lähtöbonus.


Mikä autovakuutus sopii minulle?

Autovakuutuksen tulee palvella juuri sinun tarpeitasi. Siksi olemme suunnitelleet autovakuutuksemme niin, että sen hinta joustaa ajamisesi mukaan, ja voit räätälöidä vakuutuksesi elämäntilanteeseesi sopivaksi. Unohtamatta keskittämisalennuksiamme.

Vertaa täyskaskon ja edullisemman osakaskon hintaa – lisäturvilla tai ilman. Myös vanhempaan autoon kannattaa harkita kaskoa, sillä voit saada sen yllättävän edulliseen hintaan. Jos olet epävarma sinulle sopivan autovakuutuksen laajuudesta, kartoita tarpeesi nopealla neljän kysymyksen testillämme!

Valitse testivoittaja autosi vakuutukseksi

Kilpailukykyinen hinnoittelu, kattava täyskasko ja jo viidessä vuodessa tappiin nousevat bonukset kirittivät autovakuutuksemme Kuluttaja-lehden testivoittajaksi.

Ifissä on myös tutkitusti vakuutusalan paras asiakaskokemus. Auton vakuuttamisessa se tarkoittaa esimerkiksi laadukkaita palveluja, huipputason kumppaneita sekä nopeaa korvauskäsittelyä.

Lue lisää eduistamme ja palveluistamme

Ota auto- ja kotivakuutus yhdessä ja säästä satasia!

Keskittämällä saat pysyvän 15 % alennuksen vakuutuksistasi. Lisäksi tarjoamme rajoitetun ajan 100 euron lahjakortin Ifin turvakauppaan.

Lue lisää ja toimi heti

Usein kysyttyä autovakuutuksesta

Mitkä asiat vaikuttavat autovakuutuksen hintaan?

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat autosi ominaisuudet, arvioimasi ajokilometrit vuositasolla sekä ikäsi ja kotiosoitteesi. Lisäksi hintaan vaikuttavat keskittämisetusi sekä aiempi vakuutus- ja vahinkohistoriasi, jonka perusteella laskemme bonuksesi.

Lue, kuinka autovakuutuslaskurimme toimii ja mitä kysymyksiä esitämme, jotta voimme laskea sinulle yksilöllisen hintatarjouksen.

Miten bonukset vaikuttavat autovakuutuksen hintaan?

Ifin liikennevakuutuksen bonus on tyypillisesti 30–80 %, ja se nousee nopeasti: saat täyden bonuksen, kun olet ajanut viisi vuotta ilman vahinkoja. Tällöin saat myös bonusturvan, eli bonuksesi eivät laske ensimmäisestä vahingosta.

Lisäksi saat aina heti täyden 80 % bonuksen täyskaskon törmäysturvaan ja samat bonukset ja edut myös kakkosautoosi.

Saako vakuutusten keskittämisestä alennusta?

Kun valitset autovakuutukseesi osakaskon tai täyskaskon, olet oikeutettu 10 % keskittämisetuun kaikista vakuutusmaksuistasi. Etusi on 15 %, kun hankit kaskon lisäksi Ifistä myös kotivakuutuksen.

Mikäli haluat autovakuutuksen lisäksi kilpailuttaa useamman vakuutuksen kerralla, voit tehdä sen heti verkkokaupassa tai jättämällä meille soittopyynnön. Tällöin asiantuntijamme soittaa sinulle parin työpäivän sisällä ja käy läpi koko vakuutusturvasi.

Mikä on täyskaskon ja osakaskon olennaisin ero?

Täyskasko korvaa oman autosi korjauksen, jos esimerkiksi aiheutat kolarin, suistut tieltä tai vahingossa kolhit autoasi ahtaassa parkkihallissa. Lisäksi siihen sisältyvä pysäköintiturva kattaa toisen, tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut ilman bonusmenetyksiä.

Ifin osakasko on kattavuudeltaan yksi markkinoiden laajimmasta. Saat sen kautta korvausta muun muassa törmäyksistä eläimiin, eikä vakuutus siis rajoitu pelkästään hirvikolareihin. Tekniset viat kattava hinausturva on toinen keskeinen syy hankkia osakasko pelkän liikennevakuutuksen sijaan. Osakaskoon on saatavilla lasiturva, joka korvaa hyvin yleiset tuulilasivahingot alhaisella omavastuulla. Täyskaskoa voit täydentää myös muilla lisäturvillamme.

Lue lisää kaskovakuutuksistamme tai vertaile niiden hintoja verkkokaupassamme. Osakaskon hintaero pelkkään liikennevakuutukseen nähden on usein pieni, ja tarjoamallamme 80 % lähtöbonuksella myös täyskaskon hintaero osakaskoon saattaa yllättää.

Miten hoituu auton tai vakuutusyhtiön vaihto?

Auton vaihtoa suunnitellessasi saat tarjouksen harkitsemasi auton vakuutuksesta myös etukäteen verkkokaupastamme, sillä hinnan laskemiseen riittää auton tiedoista pelkkä rekisterinumero. Auton rekisteröinti eli ilmoitus omistajanvaihdoksesta on helpointa tehdä verkossa vakuutuksen oston yhteydessä.

Mikäli sinulla on nykyinen autovakuutuksesi jossain muussa vakuutusyhtiössä, hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon puolestasi. Irtisanomme vanhan vakuutuksesi ja välitämme tiedot maksutta ajoneuvorekisteriin.

Valitse sinulle paras autovakuutus

Mitä autovakuutus sisältää? Täyskasko Osakasko Liikenne
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Täydennä kaskovakuutustasi valinnaisilla lisäturvilla

Valinnaiset lisäturvat Täyskasko Osakasko Liikenne
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Riittääkö halvin autovakuutus?

Suppea ja halvin autovakuutus voi koitua kalliiksi, jos se ei kata yleisiä vahinkoja, joita huolellisenkin kuskin on vaikea välttää. Siksi kannattaa huomioida myös vakuutuksen kattavuus, omavastuun määrä sekä vakuutusyhtiön palvelut ja asiakastyytyväisyys.

Yleisesti ottaen halvin autovakuutus on lakisääteinen liikennevakuutus. Sen kylkeen olisi useimpien kuitenkin hyvä ottaa vähintään osakasko, sillä pelkkä liikennevakuutus ei kata kaikkein yleisimpiä vahinkoja. Näitä ovat lasivahingot, hinaukset ja täyskaskosta korvattavat törmäykset.

Tutustu vahinkojen riskeihin ja kustannuksiin

If päivystää ja neuvoo 24/7

Kaikissa autovakuutuksissamme on vakiona maksuton Ifin neuvonta, joka päivystää 24/7. Voit olla meihin yhteydessä paitsi vahingon sattuessa myös silloin, kun autosi ei vaikka meinaa käynnistyä tai kojelaudassa syttyy outo merkkivalo. Tarkistamme vakuutusturvasi ja annamme sinulle toimintaohjeet

Hinaus- ja tiepalvelumme ratkaisee kiperätkin tilanteet vuorokauden ympäri. Osaavat hinauskumppanimme vievät autosi luotettavaan korjaamoon, ja me hoidamme hinauslaskun ja vahinkoilmoituksen puolestasi.

Tutustu hinaus- ja tiepalveluumme

Jopa 15 % alennus vakuutusmaksuistasi keskittämällä

Siirrä vakuutukset verkkokaupan ostoskoriin, ja näet oman keskittämisalennuksesi.