Autovakuutus

henkilöautolle

 • Hinta ajokilometrien mukaan

  Jos ajat vähän vuositasolla, huomioimme sen autovakuutuksen hinnassa.

 • Kätevä kuukausilaskutus

  Ifissä voit jakaa vakuutusmaksusi jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

 • Täyskaskoon heti 80 % bonus

  Törmäysturvan hintaa laskee Suomen reiluin lähtöbonus.


If Autovakuutus muokkautuu sinun tarpeisiisi

Kun haluat muokata autosi vakuutuksen tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi sopivaksi, olemme rinnallasi. Valitse huoleton täyskasko tai edullinen osakasko liikennevakuutuksen kylkeen, ja tarkista myös hinnat joustaville lisäturvillemme.

Verkkokaupastamme saat minuutissa selville, miten Ifin reilut bonukset ja keskittämisedut vaikuttavat autovakuutuksesi hintaan.

Kysy tarjous 24/7 – saat autovakuutukselle hinnan myös etukäteen

Hinnoittelussamme luotamme taitavaan riskien arviointiin tilapäisten alennuskampanjoiden sijaan. Ifin asiakkaana et siis joudu maksamaan muiden asiakkaiden alennuksia.

Vähiten ajavien kohdalla autovakuutuksiemme hinnat ovat selkeästi matalammat kuin eniten ajavien kohdalla, sillä tilastojen mukaan vähän ajavat kohtaavat harvemmin myös vahinkoja.

Vuodet ilman vahinkoja joko meillä tai toisessa vakuutusyhtiössä kerryttävät bonuksia, jotka laskevat hintaa reippaasti. Lisäksi hintaan vaikuttavat autosi ominaisuudet sekä ikäsi ja kotiosoitteesi.

Jos taas harkitset auton vaihtoa, saat verkkokaupastamme tarjouksen autovakuutuksesta myös etukäteen. Auton tiedoista hinnan laskemiseen riittää pelkkä rekisterinumero.

Autovakuutuksien vertailu

Mitä autovakuutus sisältää? Täyskasko Osakasko Liikenne
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Valinnaiset lisäturvat Täyskasko Osakasko Liikenne
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Haussa kattavin tai halvin autovakuutus? Meiltä saat aina asiantuntevaa palvelua

Suppea ja halpa autovakuutus voi käydä pidemmän päälle kalliiksi, jos se ei kata yleisiä vahinkoja, joita huolellisenkin kuskin on vaikea välttää. Ifissä haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme asiantuntevaa palvelua vakuutuksen laajuudesta riippumatta. Siksi kaikissa autovakuutuksissamme on nyt vakiona maksuton If Apu.

Halvin autovakuutus Ifissä on pelkkä lakisääteinen liikennevakuutus. Suosittelemme sen kylkeen vähintään edullista osakaskoa, sillä pelkkä liikennevakuutus ei kata esimerkiksi hinauskuluja tai auton säilytyksen aikana usein sattuvia vahinkoja.

Vertaa autovakuutusten hintoja verkkokaupassamme – voit yllättyä

Autovakuutuksia kannattaa vertailla Ifin verkkokaupasssa, jossa näet yhdellä silmäyksellä hinnat liikennevakuutukselle, kaskoille ja lisäturville.

Osakaskon hintaero pelkkään liikennevakuutuksen nähden on usein pieni, ja tarjoamallamme 80 % lähtöbonuksella myös täyskaskon hintaero osakaskoon saattaa yllättää.

Vertailussa tai kilpailutuksessa kannattaa huomioida hinnan lisäksi myös turvien kattavuus, omavastuun määrä sekä palvelun nopeus ja sujuvuus. If on ollut kärjessä vakuutusyhtiöiden vertailuissa mm. korvauspalvelun asiakastyytyväisyydessä.

Neuvomme kaikkia – korvaus riippuu vakuutuksesi sisällöstä

Syksystä 2020 alkaen kaikki ajoneuvoasiakkaamme ovat saaneet käyttöönsä If Apu -neuvontapalvelun, joka oli aiemmin varattu vain kaskoasiakkaillemme.

If Apu päivystää 24/7, ja ajoneuvoasiakkaanamme voit olla siihen yhteydessä paitsi vahingon sattuessa myös silloin, kun sinulla on mikä tahansa autoosi liittyvä huoli. Kyse voi olla vaikka siitä, että auto ei meinaa käynnistyä tai kojelaudassa syttyy merkkivalo.

Ratkaisemme tilanteen ripeästi ja annamme sinulle toimintaohjeet. Tarvittaessa ohjaamme sinut sopivimpaan korjaamoon, lähetämme hinausauton ja järjestämme kyydin, jolla pääset jatkamaan matkaasi.

Neuvomme ja opastamme kaikkia Ifin ajoneuvovakuutettuja, mutta vakuutuksesi sisällöstä riippuu, kuinka laajasti voimme korvata sinulle aiheutuneita vahinkoja.

Varsinkin kaukana kotoa ajellessa on huojentavaa, että apu on puhelinsoiton päässä, jos ongelmia ilmenee.
 • Sattuiko vahinko?

  If Apu hinauspalveluineen päivystää vuorokauden ympäri kaikkialla Suomessa. Kysy neuvoa mihin tahansa autoosi liittyvään pulmaan.

  Katso ohjeet
 • Usein kysyttyä

  Mietityttääkö vielä jokin autovakuutukseen liittyvä asia? Olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin esimerkiksi vakuutuksen hankkimista, irtisanomista sekä liikennekäytöstäpoistoa koskien.

  Usein kysytyt kysymykset
 • Mies testaa käytettyä autoa

  Vakuutuksen hinta selville ennen auton vaihtoa

  Verkkokauppamme laskee autovakuutuksesi hinnan, vaikka et vielä omistaisi autoa. Riittää, kun tiedät rekisterinumeron. Hyödynnä myös laaja artikkelimme, jossa useat asiantuntijat antavat parhaat vinkkinsä käytetyn auton ostoon.

  Auton osto mielessä?
 • Nainen ja mies katsovat papereita ja tietokonetta

  Rekisteröinti hoituu vakuutuksen oston yhteydessä

  Autoa vaihtaessasi ohjaamme sinut vakuutuksen oston jälkeen tekemään ilmoituksen omistajanvaihdoksesta ajoneuvorekisteriin, eikä sinun tarvitse erikseen asioida Traficomin kanssa. 

  Rekisteröinti autoa vaihtaessa

Jopa 16 % alennus vakuutusmaksuistasi keskittämällä

Hanki Ifistä kaskon lisäksi vakuutus myös kodillesi, ja saat If Etuohjelman kautta kaikki vakuutuksesi jopa 16 % alennuksella.