Autovakuutus

henkilöautolle

Kilpailuta autovakuutus verkkokaupassamme 24/7. Saat hinnan minuutissa, ja muokkaat autosi vakuutuksen helposti itsellesi sopivaksi. Valitse huoleton täyskasko tai edullinen osakasko liikennevakuutuksen kylkeen, ja katso myös joustavat lisäturvamme.

 • Hinta ajokilometrien mukaan

  Jos ajat vähän vuositasolla, huomioimme sen autovakuutuksen hinnassa.

 • Kätevä kuukausilaskutus

  Ifissä voit jakaa vakuutusmaksusi jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

 • Täyskaskoon heti 80 % bonus

  Törmäysturvan hintaa laskee Suomen reiluin lähtöbonus.


Autovakuutuksen hinta Ifissä

Hinnoittelussamme luotamme taitavaan riskien arviointiin tilapäisten alennuskampanjoiden sijaan. Ifin asiakkaana et siis joudu maksamaan muiden asiakkaiden alennuksia.

Esimerkiksi vähiten ajavien kohdalla autovakuutuksiemme hinnat ovat selkeästi matalammat kuin eniten ajavien kohdalla, sillä tilastojen mukaan vähän ajavat kohtaavat harvemmin myös vahinkoja.

Vuodet ilman vahinkoja joko meillä tai toisessa vakuutusyhtiössä kerryttävät bonuksia, jotka yhdessä keskittämisetujen kanssa laskevat hintaa reippaasti. Lisäksi hintaan vaikuttavat autosi ominaisuudet sekä ikäsi ja kotiosoitteesi.

Nainen ja mies katsovat puhelinta maastoautossa rannalla.
Saat meiltä aina henkilökohtaisen tarjouksen, joka perustuu vakuutus- ja vahinkohistoriaasi sekä arvioosi ajokilometreistä vuositasolla.

Bonukset ja keskittäminen

Lähtöbonukseksi täyskaskoon on aina heti täydet 80 %, ja myös liikennevakuutuksen osalta se on tyypillisesti 30–80 %, vakuutus- ja vahinkohistoriastasi riippuen.

Ifissä liikennevakuutuksen bonus nousee Suomen nopeimmin: saat täyden bonuksen, kun olet ajanut viisi vuotta ilman vahinkoja. Tällöin saat myös Loistokuskiedun, eli bonuksesi eivät laske ensimmäisestä vahingosta.

Kumman tahansa kaskoista valitessasi olet oikeutettu vähintään 10 % keskittämisalennukseen kaikista vakuutusmaksuista. Lisäksi Ifissä saat samat bonukset ja edut myös kakkosautoosi.

Lapset odottavat autossa, jonne vanhemmat pakkaavat eväitä.
Keskittämisalennuksesi voi olla jopa 16 %, kun hankit Ifistä autovakuutuksen lisäksi kotivakuutuksen.

Kilpailuta autovakuutus myös sisällön osalta

Autovakuutuksien vertailu

Mitä autovakuutus korvaa? Täyskasko Osakasko Liikenne
Törmäys, tieltä suistuminen tai luonnonilmiö

Korvaamme autosi vauriot, jotka aiheutuvat törmäyksestä tai tieltä suistumisesta. Myös kolarivahingot, joissa syyllisyyttä ei pystytä selvittämään, korvataan törmäysturvasta.

Törmäysturva kattaa lisäksi laajalti erilaisia vahinkotapauksia, kuten puun kaatumisen tai oksan ja lumen putoamisen ajoneuvosi päälle. 

Korvauksesta vähennetään valitsemasi omavastuu. Suurempi omavastuu alentaa kaskovakuutuksen maksua.

Törmäysturvan käyttäminen alentaa kaskovakuutuksen bonusta. Poikkeuksena tästä ovat luonnonilmiöistä johtuvat vahingot, joista bonus ei alene.

Pysäköintiturva

Korvaamme tuntemattoman moottoriajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn autoosi bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Jos itse kolhit autoasi pysäköidessäsi, vahingot korvataan törmäysturvasta.

Hinaus 24/7

Vuorokauden ympäri toimiva hinauspalvelumme toimittaa autosi korjaamolle, jos matka keskeytyy törmäyksen tai teknisen vian takia.

Maksamme myös matkan keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja 500 euroon asti. Näitä voivat olla esimerkiksi matka- ja asumiskulut.

Korvauksista ei vähennetä omavastuuta.

If Apu 24 / 7

Saat välittömästi apua ja neuvoja, jos joudut esimerkiksi kolariin tai autoosi tulee tekninen vika. Autamme sinua missä tahansa autoon liittyvässä kysymyksessä tai huolessa vuorokauden ympäri.

Voit itse valita, käytätkö palvelua verkossa vai puhelimitse. Puhelu maksaa tavallisen puhelumaksun verran.

Varkaus, ilkivalta tai tulipalo

Korvaamme ajoneuvosi, jos se varastetaan. Saat niin ikään korvauksen, jos joku raaputtaa autosi maalipintaa tai tekee sille muuta ilkvaltaa. Lisäksi korvaamme tulen tai salamaniskun aiheuttamat palovahingot.

Omavastuusi on 200 euroa.

Törmäys eläimeen

Jos törmäät hirveen, peuraan tai mihin tahansa eläimeen, korvaamme kolarista ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Henkilöturva kuljettajalle ja matkustajille

Henkilöturva kasvattaa merkittävästi lakisääteisen liikennevakuutuksen antamaa turvaa. Vakuutettuina ovat kaikki vakuutetussa autossa kulloinkin olevat henkilöt.

Kun vammautuminen tai kuolema aiheutuu liikenneonnettomuudesta, maksetaan korvausta tilapäisestä haitasta 21 000 euroon asti, vamman vakavuudesta riippuen.

Liikenneonnettomuudesta aiheutuva kuolemantapauskorvaus on 25 000 euroa, joka maksetaan kuolinpesälle.

Korvauksesta ei vähennetä omavastuuta, eikä korvaus alenna bonusta.

Lemmikkiturva

Lemmikkiturva korvaa koiralle tai kissalle tapahtuneita vahinkoja ajoneuvon matkustajana.

Turvasta maksetaan hoitokuluja 3000 euroon asti, kun lemmikki on saanut lääkärinhoitoa vaativan fyysisen vamman liikenneonnettomuudessa.

Lemmikin menehtymisestä korvataan jopa 1200 euroon asti.

Vastuuvahinko tai oikeudenkäynti

Korvaamme ulkomailla sattuneen vahingon, josta ajoneuvosi kuljettaja on henkilökohtaisesti vastuussa ulkopuolisille. Omavastuu on 500 euroa.

Oikeusturva kattaa autosi käyttöön liittyviä oikeudenkäyntikuluja riitatilanteessa. Korvauksen yläraja on 8500 euroa vahinkoa kohti ja omavastuusi on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 200 euroa.

Liikennevakuutus

Lakisääteinen liikennevakuutus sisältyy kaikkiin Ifin ajoneuvovakuutuksiin. Se korvaa:

 • kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot
 • vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Omalle ajoneuvolle saat turvaa kaskovakuutuksella.

Valinnaiset lisäturvat Täyskasko Osakasko Liikenne
Lasiturva

Lasiturva korvaa lasin rikkoutumisen bonusta alentamatta. Lasin korjauksesta ei vähennetä omavastuuta, vaihtamisesta omavastuu on 200 €.

Lasiturvaa kannattaa harkita, sillä lasivahinko on Ifissä yleisin kaskovakuutuksesta korvattava vahinko. Tuulilasin korjaus maksaa keskimäärin 70 euroa, ja tuulilasin vaihto keskimäärin noin 750 euroa. Erikoisvarusteilla, kuten sadetunnistimella tai lämmityksellä varustetun tuulilasin vaihto maksaa jopa yli 1000 euroa.

Lunastusturva

Lunastusturva takaa kunnon korvauksen, jos korjauskelvoton auto joudutaan lunastamaan. Saat autosta paremman kertakorvauksen, vaikka sen arvo olisi jo ehtinyt laskea.

Saat korvausta uuden samanlaisen auton käteismyyntihinnan verran, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

 • autosi on enintään kolme vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 60 000 km
 • korjauskustannusarvio on yli 50 % uuden hinnasta
 • olet auton ensimmäinen omistaja.

Muussa tapauksessa korvauksesi on käypä hinta korotettuna 30 %:lla, kun korjauskustannusarvio on yli 60 % käyvästä hinnasta.
Korvaus käytettynä hankitusta ajoneuvosta on enintään hankintahetken käypä hinta.

Sijaisauto

Saat sijaisauton käyttöösi ajoneuvon korjausajaksi kaikissa vahinkotilanteissa. Jos tarvitset autoasi päivittäin, sijaisauton avulla varmistat, että matkanteko jatkuu.

Halvin autovakuutus voi lopulta koitua kalliiksi

Halpa ja suppea auton vakuutus voi tulla pidemmän päälle kalliiksi, mikäli se ei kata yleisiä vahinkoja, joita huolellisenkin kuskin on vaikea välttää.

Autovakuutuksen kilpailutus kannattaakin tehdä niin, että huomioi hinnan rinnalla myös turvien kattavuuden, omavastuun määrän sekä toisaalta myös palvelun nopeuden ja sujuvuuden. Vakuutusyhtiöiden vertailuissa If on ollut kärjessä muun muassa korvauspalvelun asiakastyytyväisyydessä.

Halvin vaihtoehto auton vakuuttamiseen Ifissä on pelkkä lakisääteinen liikennevakuutus, mutta suosittelemme kaikille asiakkaillemme sen kylkeen vähintään edullista osakaskoa.

Pakollinen liikennevakuutus ei nimittäin kata esimerkiksi hinauskuluja tai edes auton säilytyksen aikana tyypillisiä vahinkoja.

Vakuutusyhtiön vaihto Ifiin on helppoa

Jos sinulla on nykyinen autovakuutuksesi jossain muualla, hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon puolestasi ilman paperisotaa ja katsastuskonttorilla käyntiä. Irtisanomme vanhan vakuutuksesi puolestasi ja välitämme tiedot maksutta ajoneuvorekisteriin.

Mikäli haluat autovakuutuksen lisäksi kilpailuttaa useamman vakuutuksen kerralla, voit tehdä sen heti verkkokaupassa tai jättämällä meille soittopyynnön. Tällöin asiantuntijamme soittaa sinulle parin työpäivän sisällä ja käy läpi koko vakuutusturvasi.

 • Mies kurkkaa auton ikkunasta

  Kokeile uutta Viking-tiepalvelua kesällä maksutta

  Kesäetuna tarjoamme Viking-tiepalvelun videoneuvonnan maksutta kaikille auto- ja liikennevakuutusasiakkaillemme. Ota yhteyttä, jos vaikka rengas on mennyt rikki tai auto ei kännisty. 

  Lue lisää videoneuvonasta
 • Runsaasti autoja parkkeerattuna

  Vakuutuksen hinta selville ennen auton vaihtoa

  Verkkokauppamme laskee autovakuutuksesi hinnan, vaikka et vielä omistaisi autoa. Riittää, kun tiedät rekisterinumeron. Hyödynnä myös ostovinkkimme sekä valmiit paperit nykyisen autosi myyntiin.

  Auton osto ja myynti
 • Nainen ja mies katsovat papereita ja tietokonetta

  Rekisteröinti hoituu vakuutuksen oston yhteydessä

  Autoa vaihtaessasi ohjaamme sinut vakuutuksen oston jälkeen tekemään ilmoituksen omistajanvaihdoksesta ajoneuvorekisteriin, eikä sinun tarvitse erikseen asioida Traficomin kanssa. 

  Rekisteröinti autoa vaihtaessa
 • Sattuiko vahinko?

  If Apu hinauspalveluineen päivystää vuorokauden ympäri kaikkialla Suomessa. Kaskoasiakkaanamme voit kysyä neuvoa mihin tahansa autoosi liittyvään pulmaan.

  Katso ohjeet
 • Usein kysyttyä

  Mietityttääkö vielä jokin autovakuutukseen liittyvä asia? Olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin esimerkiksi vakuutuksen hankkimista, irtisanomista sekä liikennekäytöstäpoistoa koskien.

  Usein kysytyt kysymykset

Jopa 16 % alennus vakuutusmaksuistasi keskittämällä

Hanki Ifistä kaskon lisäksi vakuutus myös kodillesi, ja saat If Etuohjelman kautta kaikki vakuutuksesi jopa 16 % alennuksella.