Eläinvahinko

Lue ensin ohjeet ja täytä sitten vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Ilmoita vahingosta, joka on sattunut kissalle, koiralle, hevoselle tai muulle lemmikkieläimelle. Yksi vahinkoilmoitus riittää yhden​ eläimen kaikkien hoitokulujen ilmoittamiseen.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Jos käytössäsi ei ole verkkopankkitunnuksia, tee ilmoitus eläinvahinkolomakkeella​​​​​.​​​​

Kun olet lähettänyt vahinkoilmoituksen, saat vahvistuksen lähetyksen onnistumisesta. Mikäli tarvitsemme vahinkoilmoitukseen liittyviä lisätietoja tai esim. hoitokulutositteita, otamme sinuun yhteyttä. Säilytä kuitit ja muut vahinkoon liittyvät asiapaperit siihen asti.​​​​

Eläinvakuutuksen kattavuus

Eläinvakuutuksen kattavuus riippuu siitä, minkälaisen vakuutuksen olet eläimellesi ottanut. Jos eläimellä on eläinlääkärikulut kattava vakuutus, siitä korvataan sairastumisesta tai tapaturmasta aiheutuvat eläinlääkärin palkkiot, eläinlääkärin määräämät lääkkeet, sideaineet ja niihin rinnastettavat kustannukset sekä röntgen- ja laboratoriokulut.

Jos eläinvakuutuksesi sisältää henkiturvan, se tarkoittaa, että vakuutuksesta suoritetaan korvaus eläimen kuollessa. Eläimen menetyksestä korvataan enintään vakuutuskirjassa kerrottu summa, jos eläin on menehtynyt sairauden tai tapaturman vuoksi tai se on kadonnut tai varastettu eikä eläintä ole löytynyt kuukausi tapahtuman jälkeen.

Voit tarkastaa lemmikkisi eläinvakuutuksen sisällön Omilla sivuilla kohdassa Omat vakuutukset ja tehdä samalla vahinkoilmoituksen.

Eläinvakuutuksen omavastuu

Jos olet ottanut vakuutuksen 19.11.2016 jälkeen, omavastuuna vähennetään 35 % kaikista syntyneistä kuluista. Vähennys on saman suuruinen jokaisella hakukerralla eikä muita omavastuuvähennyksiä tehdä. Korvaamme siis 65 % kaikista syntyneistä kuluista.

Jos olet ottanut vakuutuksen ennen 19.11.2016, vakuutuskauden aikana vähennetään perusomavastuu 84 euroa yhden kerran. Lisäksi kaikista hoitokuluista vähennetään 25 prosentin omavastuu.

Vakuutuskausi on vuoden mittainen ajanjakso, joka uusiutuu pääsääntöisesti sinä päivänä, jona olet alunperin ostanut vakuutuksen. Eläinvakuutuksesi vakuutuskauden voit tarkastaa vakuutuskirjaltasi.

Jos et muista, milloin olet ottanut vakuutuksen lemmikillesi ja minkälainen vakuutuksen omavastuu on, voit tarkistaa asian Omilla sivuilla kohdassa Omat vakuutukset.

Mitä eläinvakuutus korvaa?

Lemmikin hammashoitokulut

Vakuutus korvaa ainoastaan tapaturmasta aiheutuneet hammashoitokulut. Muusta syystä aiheutuvat hammas- ja ienhoitokulut eivät ole vakuutuksesta korvattavia.

Lemmikkieläimen rokotukset

Vakuutus ei korvaa rokotuksia, sillä ne ovat sairauden ennalta ehkäisyä.

Lemmikin erikoisruoka- ja muut ravintovalmisteet

Vakuutus ei korvaa ruoka- ja ravintovalmisteita, vaikka ne olisivat lääkärin määräämiä ja niitä käytettäisiin lääkkeenomaisesti.

Lemmikkieläimen kuntouttava hoito

19.11.2016 jälkeen otetuissa vakuutuksissa voi valinnaisena lisäturvana olla Kuntoutusturva, joka korvaa sairauden tai tapaturman yhteydessä eläinlääkärin määräämiä akupunktio- fysioterapia- ja kiropraktiikkahoitoja. Ilman Kuntoutusturvaa eläinvakuutus korvaa vain normaaleita eläinlääkärikuluja.

Ennen 19.11.2016 otetuissa eläinvakuutuksissa eläinlääkärin määräämä akupunktio on hoitokuluvakuutuksesta korvattava kulu. Fysikaalista hoitoa vakuutus ei korvaa.

Maksusitoumusta eläinlääkärille ei yleensä tarvita

Maksat itse kulut eläinlääkärille ja me korvaamme ne sinulle. 90 % korvauspäätöksistä tehdään heti tai vuorokauden sisällä, joten saat rahat tilillesi joutuisasti. Poikkeuksellisen suurista kuluista voimme pyydettäessä sopia laskutusluvan etukäteen, kun kustannukset ja toimenpiteet ovat selvillä.

Lemmikkieläimen aiheuttamat vahingot

Eläinvakuutus ja kotivakuutus eivät korvaa lemmikkisi omalle omaisuudellesi aiheuttamia vahinkoja. Jos eläinvakuutuksesi sisältää valinnaisena lisäturvana myytävän Vastuuturvan, se korvaa eläimen kotitalouden ulkopuolisille aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Myös kotivakuutukseen liittyvä vastuuvakuutus voi korvata lemmikkisi ulkopuoliselle aiheuttamia henkilö- tai esinevahinkoja.

Voit tarkastaa Omilta sivuilta kohdassa Omat vakuutukset eläinvakuutuksesi tarkemman sisällön.

Sinulle voi olla hyötyä myös näistä sisällöistä: