Auton vaihto

Auton vaihto mielessä? Kokosimme yhteen kaiken tarvittavan auton vaihtoon, ostoon ja maahantuontiin liittyen.

Kun löydät ehdokkaan seuraavaksi autoksesi, voit laskea sen vakuutukselle hinnan vaikka heti.

Auton vaihto

Kaikki artikkelit
 1. Artikkelit

  Käytetyn auton myyntiopas

  Pyritkö autoa myydessä saamaan siitä markkinahinnan ja rapiat päälle vai onko nopeus ja vaivattomuus sinulle tärkeämpää? Kokosimme parhaat neuvot, joilla käytetyn auton myynti sujuu jouhevasti liikkeeseen tai yksityishenkilölle.

  Mies avaa autonovea avaimella
 2. Artikkelit

  Käytetyn auton osto

  Käytetyn auton ostoon liittyy monta vanhentunutta myyttiä. Kysyimme asiantuntijoilta, miten autokaupan pelisäännöt ovat muuttuneet. 

  Nainen ajaa autoa, jonka on juuri ostanut käytettynä.
 3. Artikkelit

  Sähköauto, hybridi vai pysyttely bensassa?

  Tulevaisuuden tarpeisiin ja omiin tottumuksiin sopivan auton valinta voi tuntua haastavalta autoa ostoa suunnitellessa. Uutta teknologiaa on tarjolla enemmän kuin koskaan. Kannattaako valita sähköauto, polttomoottoriauto vai jokin monista hybridiautoista?

  Nainen lataa sähköautoa
 4. Artikkelit

  Auton tuonti ulkomailta

  Auto ulkomailta houkuttelee, sillä käytettyjen autojen markkinat ovat siellä laajemmat ja hinnat edullisempia. Auton osto ja tuonti ulkomailta vaatii perehtymistä, jotta voit minimoida riskit.

  Mies on hakanut auton Ruotsista ja ajaa sillä kotiin

Vakuutuksen hinta vaikka koeajolla

Uutta autoa harkitessasi voit laskea autovakuutuksen hinnan etukäteen, jolloin olet paremmin perillä mahdollisen tulevan autosi kustannuksista.

Alustavaa vakuutustarjousta varten tarvitset ainoastaan rekisterinumeron. Ifin verkkokauppa laskee hetkessä henkilökohtaisten bonustesi ja ajokilometriesi vaikutukset autovakuutuksen hintaan. 

Näin autovakuutuslaskuri toimii

Omistajanvaihdos ja vakuutus yhdellä kertaa

Kun auto vaihtaa omistajaa, siitä on tehtävä ilmoitus ajoneuvorekisteriin. Vaivattomimmin se hoituu samalla, kun hankit meiltä autovakuutuksen verkosta.

Kun myyt auton toiselle yksityishenkilölle, omistajanvaihdos onnistuu pelkällä luovutusilmoituksella. Sillä myös varmistat, että vakuutuksesi ja muut velvollisuutesi autoa kohtaan päättyvät ajallaan. Asiakkaanamme voit tehdä luovutusilmoituksen Omilla sivuilla.

Katso ohjeet auton rekisteröintiin