Auton vaihto

Kun on aika vaihtaa autoa, olemme rinnallasi. Hyödy kattavista, asiantuntijoiden kanssa laadituista artikkeleistamme. Pääset sujuvasti ja järkevään hintaan eroon nykyisestä autostasi, ja tilalle valitset juuri sinulle sopivan menopelin.

Kun löydät ehdokkaan seuraavaksi autoksesi, saat vakuutuksen hinnan meiltä jo etukäteen tietoosi.

Auton osto ja myynti

Kaikki artikkelit
 1. Artikkelit

  Opas auton myyntiin

  Pyritkö autoa myydessä saamaan siitä markkinahinnan ja rapiat päälle, vai onko nopeus ja vaivattomuus sinulle tärkeämpää? Kokosimme yhteen parhaat neuvot, joilla auton myynti sujuu jouhevasti liikkeeseen tai riskejä välttäen toiselle yksityishenkilölle. 

 2. Artikkelit

  Käytetyn auton osto

  Käytetyn auton ostoon liittyy monta vanhentunutta myyttiä. Kysyimme asiantuntijoilta, miten autokaupan pelisäännöt ovat muuttuneet.

 3. Artikkelit

  Sähköauto, hybridi vai pysyttely bensassa?

  Tulevaisuuden tarpeisiin ja omiin tottumuksiin sopivan auton valinta voi tuntua haastavalta, kun vaihtoehtoja ja uutta teknologiaa on tarjolla enemmän kuin koskaan. Kannattaako uutta autoa ostaessa valita sähköauto, polttomoottoriauto vai jokin monista hybridiautoista?

 4. Artikkelit

  Auton tuonti Ruotsista tai Saksasta

  Auton tuonti Ruotsista tai Saksasta houkuttelee, sillä käytettyjen autojen markkinat ovat siellä laajemmat ja hinnat edullisempia. Auton osto ulkomailta vaatii kuitenkin vaivannäköä ja perehtymistä, jotta voit minimoida riskit.

Vakuutuksen hinta vaikka koeajolla

Uutta autoa harkitessasi voit vierailla myös etukäteen Ifin verkkokaupassa laskemassa hinnan autovakuutukselle, jolloin olet paremmin perillä mahdollisen tulevan autosi kustannuksista.

Alustavaa vakuutustarjousta varten tarvitset auton tiedoista ainoastaan rekisterinumeron. Autovakuutuslaskurimme laskee hetkessä henkilökohtaisten bonuksiesi ja ajokilometriesi vaikutukset autovakuutuksen hintaan. 

Näin autovakuutuslaskuri toimii

Omistajanvaihdos ja vakuutus yhdellä kertaa

Kun auto vaihtaa omistajaa, siitä on tehtävä ilmoitus ajoneuvorekisteriin. Vaivattomimmin se hoituu samalla, kun hankit meiltä autovakuutuksen verkosta.

Kun myyt auton toiselle yksityishenkilölle, omistajanvaihdos onnistuu pelkällä luovutusilmoituksella. Sillä myös varmistat, että vakuutuksesi ja muut velvollisuutesi autoa kohtaan päättyvät ajallaan. Asiakkaanamme voit tehdä luovutusilmoituksen Omilla sivuilla.

Katso ohjeet auton rekisteröintiin