Matkavakuutus

Ifin matkavakuutus on mutkaton ja kattava. Saat Suomen parasta korvauspalvelua ja apua 24/7. Tutustu ja laske matkavakuutuksen hinta hetkessä!


 • Korvaus lääkärikuluista ilman ylärajaa ja omavastuuta

  Jos sairastut tai loukkaannut matkallasi, kulut voivat nousta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

 • Korvaamme lentolippusi, jos sairastut ennen matkaa

  Äkillinen sairastuminen tai kriisitilanne matkakohteessa? Korvaamme matkan peruuntuessa matkakulujasi jopa 5 000 euron edestä.

 • Kuljetus Suomeen vakavissa sairaustapauksissa

  Korvaamme sairaankuljetuksen ulkomailta Suomeen, jos sairastut tai loukkaannut vakavasti.

Mitä kuluja vakuutus korvaa? Matkustaja ja matkatavara Matkustaja
Sairastuminen tai tapaturma ulkomaanmatkalla

Matkasairauksien ja -tapaturmien kustannukset korvataan ilman omavastuuta tai ylärajaa. Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, lääkkeet, tutkimuksen ja hoidon sekä sairaankuljetus- ja matkakuluja.

Yleisimpiä matkalla sattuvia sairauksia ja tapaturmia ovat esimerkiksi:

 • vatsataudit
 • haavat
 • auringonpistokset
 • auringonpolttama iho
 • nyrjähdykset.

Ennen matkaa alkanut sairaus: Mikäli sinulla on jokin ennen matkaa alkanut sairaus, vakuutuksesi korvaa välttämätöntä ensiapuhoitoa matkakohteessa enintään viikon ajalta, jos sairaus pahentuu yllättäen matkan aikana. 

Sairastuminen tai tapaturma kotimaanmatkalla*

Matkavakuutus on voimassa myös yöpymisen sisältävillä, yli 150 km päähän tehtävillä vapaa-ajan matkoilla. Matkasairauskustannukset korvataan ilman omavastuuta tai ylärajaa.

Mikä on kotimaan matka?
Kotimaan matkalla tarkoitetaan matkoja normaalin päivittäisen elinympäristösi ulkopuolelle. Vakuutus kattaa matkat muualle kuin sinun ja puolisosi kotiin, työpaikalle, vapaa-ajan asunnolle tai opiskelupaikkakunnalle.

*Voit valita lisäturvana jatkuvaan matkavakuutukseen.

Liikuntavammat (esim. lasketellessa ja sukelluskurssilla)

Matkavakuutus on turvana myös liikkuessasi! Vakuutuksesi on voimassa liikuntaharrastuksissa (esim. laskettelu, pyöräily, juoksu, surffaus), ja korvaamme niissä sattuneiden tapaturmien hoitokuluja, tutkimuksia ja lääkkeitä. Vakuutus on voimassa myös kokeiltaessa seuraavia riskialttiimpia lajeja:

 • sukellus (kokeilu tai peruskurssi esim. open water diver-kurssi)
 • kiipeily tai jäätikkövaellus (ohjattu, enintään 4 tunnin pituinen sessio)
 • benjihyppy, kuumailmapallolento, tandemhyppy laskuvarjolla tai tandemlento riippu- tai varjoliitimellä.

Huomaathan, että jos entuudestaan harrastat edellä mainittuja tai joitain muita riskialttiita lajeja, matkavakuutus kattaa ne vain lisämaksusta. Jos osallistut minkä tahansa lajin kilpailuun matkallasi (esim. maraton tai jalkapalloturnaus), tarvitset myös lisäturvaa. Saat tällaisen vakuutuksen vakuutuspalvelustamme (010 19 19 23, ma–pe 8–20, la–su 10–16).

Matkan peruuntuminen

Mitä korvataan?
Korvaamme matkan peruuntumisesta aiheutuneita kuluja eli käyttämättömiä lentoja ja hotelliöitä, jos matka peruuntuu esim. sairastumisen tai matkakohteen olosuhteiden muutoksen takia. Kustannuksia korvataan 5 000 euroon asti yhtä matkaa ja vakuutettua kohti.

Milloin korvataan?
Matkan peruuntumiskuluja korvataan, kun matkaan lähteminen estyy jostain seuraavista syistä:

 • sairastut ennen matkaa
 • lähiomaisellesi sattuu vakava tapaturma, äkillinen sairastuminen tai hän menehtyy
 • matkakohteessa sattuu luonnonkatastrofi, aseellinen selkkaus, terroristi-isku tai kohteessa puhkeaa epidemia.

Huomioi:
Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos matkan alkuun on vakuutuksen ostohetkellä vähintään 3 vrk. Älä siis lykkää vakuutuksen ostoa turhaan, vaan osta vakuutus hyvissä ajoin ennen matkaa.

Matkan keskeytyminen tai matkalta myöhästyminen

Mitä korvataan?
Korvaamme matkan keskeytymisestä tai matkalta myöhästymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja, kuten kustannuksia korvaavista lennoista. Lisäksi korvaamme sairastamisen tai muun pakottavan syyn vuoksi jokaisesta menetetystä matkapäivästä 80 euroa.

Milloin korvataan?
Korvaamme matkan keskeytymiskuluja, kun ne perustuvat lääkärin määräykseen ja johtuvat omasta tai lähiomaisen vakavasta tapaturmasta, äkillisestä vakavasta sairastumisesta tai kuolemasta. Korvaamme kuluja myös silloin, kun matka keskeytyy matkakohteessa tapahtuneen aseellisen selkkauksen, terroriteon, luonnonkatastrofin tai epidemian tai joudut osalliseksi liikenneonnettomuuteen.

Myöhästymisestä aiheutuneita kuluja korvataan esim. jos lentokentälle vievä linja-auto hajoaa kesken matkan, et sääesteen vuoksi pääse lentokentälle tai joudut omalla autollasi liikenneonnettomuuteen etkä ehdi matkalle.

24 h hätäpäivystys ja mahdollisuus videolääkärin vastaanottoon

Voit ottaa hätätilanteessa aina yhteyden meihin. Neuvomme vahingon sattuessa, ohjaamme sopimussairaalaan tai -lääkärille, huolehdimme maksusitoumuksista ja avustamme kotiinkuljetuksissa.

Lataamalla ilmaisen HelpMe -sovelluksen älypuhelimeesi saat tarvittaessa myös lääkärin neuvontaa videon välityksellä. HelpMe tarjoaa maksutta apua ja ohjeita, jos sairastut tai loukkaannut matkalla. Voit ladata sovelluksen AppStoresta (Apple) tai Google Playsta (Android).

Mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset

Vanhempiensa tai isovanhempiensa mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset sisältyvät ilman lisämaksua Matkustajaturvaan. Lasten tietoja ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Jos lapsi matkustaa yksin tai jonkun muun kuin vanhempiensa tai isovanhempiensa seurassa, hän tarvitsee oman matkavakuutuksen.

Matkatavaravakuutukseen sisältyvät samassa taloudessa vakinaisesti asuvien henkilöiden matkatavarat.

Kuljetus Suomeen

Vakavassa sairaustapauksessa korvaamme kuljetuksen Suomeen ja tarvittaessa myös saattajan kustannuksia.

Kuolemantapauksessa huolehdimme vainajan kuljetuksesta Suomeen.

Kuluja kriisitilanteessa

Mitä korvataan?
Matkakohteessa sattuneen yllättävän kriisitilanteen yhteydessä korvaamme kustannuksia ylimääräisistä matkakuluista sekä lääkärin määräämästä psykoterapiasta enintään viideltä käynniltä matkan jälkeen.

Milloin korvataan?
Jos matkan aikana matkakohteessa tapahtuu luonnonkatastrofi, aseellinen selkkaus tai terrori-isku tai olet ollut osallisena liikenneonnettomuudessa saat tarvittaessa henkistä tukea toipumiseen eli psykoterapiahoitoja. Edellä mainituissa tilanteissa korvaamme lisäksi ylimääräisiä matkakuluja, jos matkakohteesta on tarpeen palata suunniteltua aiemmin kotiin.

Esimerkkitapaus:
Matkakohteessa tapahtuu terrori-isku. Paluulennon ajankohta on vasta viikon kuluttua, mutta alueen turvallisuustilanne on heikentynyt. Korvaamme kuluja uudesta, korvaavasta lennosta, joka lähtee heti seuraavana päivänä. Lisäksi korvaamme kotimaassa tarvittaessa kuluja psykoterapiasta lääkärin lähetteellä.

Matkatavaroiden vahingot ja varkaudet

Korvaamme matkatavaroiden äkilliset ja ennalta arvaamattomat vahingot, kuten rikkoutumiset ja varkaudet. Matkatavaravahinkojen omavastuu on vain 100 euroa per vahinko. Matkatavaravakuutus kattaa kaikkien samassa taloudessa asuvien matkustajien matkatavarat.

Esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan:

 • Kamera putoaa veneestä veteen
 • Istut aurinkolasien päälle
 • Taskuvaras vie puhelimen
 • Varas vie koko laukun (laukku korvataan sisältöineen)

Käteistä rahaa korvaamme maksimissaan 100 euroa per vahinkotapahtuma (esim. laukkusi varastetaan). Käteistä rahaa korvataan oli se sitten vahingon hetkellä taskussasi tai hotellin tallelokerossa.

Matkatavaroiden myöhästyminen

Jos matkatavarat myöhästyvät matkakohteesta yli 6 tuntia, voit ostaa välttämättömyystarvikkeita 80 €:lla vuorokaudessa ilman omavastuuta. Yläraja on yhteensä 320 €/matkustaja, joten et jää pulaan vaikka tavarat myöhästyisivät monta päivää.

Välttämättömyystarvikkeita ei ole erikseen rajattu, vaan ne arvioidaan tapauskohtaisesti. Niillä tarkoitetaan tavaroita, joita välttämättä tarvitset päivittäisessä oleskelussa matkakohteessa. Jos matkalla on joku sovittu tarkoitus, esimerkiksi häät, vakuutuksesta voidaan korvata myös siihen liittyviä välttämättömiä tarvikkeita.

Välttämättömyystarvikkeiksi voidaan laskea esimerkiksi:

 • Tavalliset vaihtovaatteet
 • Hammasharja ja muut hygieniatarvikkeet
 • Puhelimen laturi
 • Vuokrapuku, jos olet menossa häävieraaksi
Oikeudenkäynti tai vastuuvahinko

Korvaamme sinun tai taloudessasi asuvan henkilön ulkopuoliselle matkalla aiheuttaman esine- tai henkilövahingon 170 000 € asti. Omavastuu on 100 €.

Korvaamme yksityiselämäsi matkustamiseen liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja 8 500 € asti. Vakuutettuja ovat myös samassa taloudessa kanssasi vakinaisesti asuvat henkilöt. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.

Kysymme henkilötunnustasi hinnan laskemisen yhteydessä, jotta saat tarkan hinnan ja sinulle kuuluvat alennukset. Hetun ilmoittaminen ei sido sinua mihinkään.

Miksi matkavakuutus Ifistä?

Kun otat Ifin matkavakuutuksen reissukaveriksesi, saat lomailla rauhallisin mielin. Pääset tarpeen tullen nopeasti luotettavalle lääkärille, ja vakuutusasioiden hoito sujuu mutkattomasti. Tässä viisi hyvää syytä ottaa matkavakuutus Ifistä:

 1. Lääkärikulut ilman ylärajaa
  Ifin matkavakuutus korvaa lääkärikulusi matkalla, ja omavastuusi on nolla euroa. Et siis joudu maksamaan korvattavista hoitokuluista mitään itse.

 2. Lääkärikäyntien lasku suoraan Ifille
  Kun näytät matkavakuutustodistusta tai -korttia lääkärillä, lääkäriasema laskuttaa yleensä suoraan Ifiä. Voit ladata matkavakuutustodistuksesi vaikka puhelimeesi.

 3. Korvaukset matkan peruuntuessa
  Korvaamme etukäteen maksamasi lennot ja hotellit jopa 5 000 euroon saakka, jos matkasi peruuntuu sairastumisen takia.

 4. Matkavakuutus lapselle ilman lisämaksua
  Kun otat Ifistä matkavakuutuksen itsellesi, se kattaa automaattisesti myös alle 20-vuotiaat mukanasi matkustavat lapsesi tai lapsenlapsesi. Matkatavaravakuutus kattaa kaikkien samassa kodissa asuvien matkatavarat.

 5. Matkavakuutukset netistä kerralla koko perheelle.
  Saat nyt netistä kaikki tarvitsemasi vakuutukset kerralla ja maksat ne yhdellä laskulla.

Lisäksi saat Ifistä Suomen parasta korvauspalvelua sekä apua 24/7, jos sairastut tai loukkaannut reissussa.

Määräaikainen vai jatkuva matkavakuutus: valitse sinulle edullisin hinta

Paras matkavakuutus ei ole välttämättä se halvin matkavakuutus. Kun valitset vakuutusta, ota huomioon, miten usein matkustat, mitä kaikkea vakuutus korvaa ja millaista apua saat.

Määräaikainen vakuutus kattaa yksittäisen matkan, kun taas jatkuva matkavakuutus soveltuu paremmin, kun matkoja kertyy vuoden aikana enemmän.

Pohdi myös, tarvitseeko lapsesi oman matkavakuutuksen vai turvaako sinun vakuutuksesi myös lapsesi.

Jatkuva matkavakuutus – kun matkustat paljon tai kauas

Jatkuva vakuutus on sinulle paras ja halvin matkavakuutus , kun matkustat ulkomaille vähintään kaksi kertaa vuodessa, teet yhden pidemmän matkan tai matkustat kaukokohteeseen.

 • Jatkuva matkavakuutus on voimassa vuoden ympäri ja missä tahansa maassa.
 • Jatkuva vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta pitkillä matkoilla. Tarvittaessa saat ostettua turvaa myös lisäpäiville.
 • Voit laajentaa vakuutuksen kattamaan myös kotimaanmatkat.
 • Voit unohtaa vakuutusasiat matkaa suunnitellessasi. Tällöin sinulle jää vähemmän muistettavaa ja voit keskittyä matkan suunnitteluun vakuutusasioiden hoitamisen sijasta. Sinun ei tarvitse ilmoittaa meille erikseen matkoistasi.

Jatkuvan matkavakuutuksen hinta on vuosikohtainen. Laske jatkuvan matkavakuutuksen hinta

Matkakohtainen matkavakuutus – kun matkustat ulkomaille kerran vuodessa

Matkakohtainen eli määräaikainen matkavakuutus on sinulle halvin vakuutus, jos matkustat ulkomaille enintään kerran vuodessa. Matkakohtainen vakuutus sopii kaiken ikäisille.

Vakuutus kannattaa ottaa vähintään kolme vuorokautta ennen matkaa. Tällöin korvaamme esimerkiksi lentolippusi, jos et sairastumisen takia pääse reissuun. Vakuutuslaskun eräpäivä voi olla vasta matkan jälkeen, mutta vakuutus on silti voimassa matkasi aikana.

Määräaikaisen vakuutuksen hintaan vaikuttavat matkakohde ja matkasi kesto. Vakuutus ostetaan aina yksittäiselle matkalle kerrallaan. Laske määräaikaisen matkavakuutuksen hinta

Matkavakuutus netistä pitkälle matkalle

Jos tarvitset matkavakuutuksen yli 45 vuorokautta kestävälle matkalle, kuten opiskelijavaihtoon, saat ostettua vakuutuksen netistä, jos olet etuasiakkaamme tai alle 27-vuotias. Muussa tapauksessa saat sopivan vakuutuksen olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Mitä teen, jos sairastun tai loukkaannun matkalla?

Hätätilanteessa soita paikalliseen hätänumeroon. Jos sinulla ei ole akuutti hätä, saat apua kauttamme. Katso ohjeet ja yhteystiedot


Sairaana matkalla? HelpMe-sovellus tuo avun luoksesi

HelpMe-sovelluksen kautta voit saada neuvoja suomalaislääkäriltä maksutta.

Tutustu ja lataa sovellus

Lääkärille ilman omaa rahaa

Kun tarvitset lääkäriä matkalla, katso täältä, missä on sinua lähin Ifin sopimuslääkäri. 

Etsi lähin sopimuslääkäri

Näin teet lomastasi turvallisen

Täältä löytyvät kätevimmät vinkit reissua suunnitteleville ja kaukokaipuisille.

Reissaajan vinkkipankkiin

Usein kysyttyä

Mietityttääkö vielä jokin matkavakuutukseen liittyen? Olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Siirry usein kysyttyihin kysymyksiin