Matkavakuutus

Jatkuva vakuutus on huoleton

Matkustatko usein vai vain kerran vuodessa? Reissaatko ulkomailla vai lähinnä Suomessa? Tarvitsetko matkatavaravakuutuksen? Osta tarpeisiisi sopiva matkavakuutus helposti netistä.

Mielenrauhaa maailmalla - If Matkavakuutus auttaa 24/7

 • Korvaamme lääkärikulusi ilman ylärajaa ja omavastuuta.

 • Saat korvausta lentolipuista ja hotelleista, jos matkasi peruuntuu.

 • Kriisiturvamme turvaa sinua luonnonkatastrofien ja terrori-iskujen varalta.

Mitä matkavakuutus korvaa? Matkavakuutus sis.matkatavarat Matkavakuutus

Lääkärikäynnit, jos sairastut tai loukkaannut matkalla

checkmark checkmark

Lentoliput ja etukäteen maksetut majoitukset, jos sairastut ennen matkaa 

checkmark checkmark

Uudet lentoliput, jos myöhästyt lennolta ilman omaa syytäsi tai matka keskeytyy

checkmark checkmark

Ambulanssilennot Suomeen hätätapauksissa

checkmark checkmark

Apua 24/7 puhelimitse ja mobiilisovelluksen kautta, jos esim. sairastut

checkmark checkmark

Liikuntavamman hoito (voimassa myös lasketellessa ja sukelluskurssilla)

checkmark checkmark

Lasten ja lastenlasten lääkärikäynnit ja kaikki vahingot, jotka sisältyvät vanhemman tai isovanhemman vakuutukseen

checkmark checkmark

Varastetut ja matkalla rikkoutuneet tavarasi

checkmark

Vaihtovaatteita, kännykän laturi ym. välttämättömyystarvikkeita, jos matkatavarasi myöhästyvät

checkmark

Oikeudenkäyntikuluja ja korvauksia, jos olet vastuussa toiselle aiheutuneesta vahingosta

checkmark

Kysymme henkilötunnustasi hinnan laskemisen yhteydessä, jotta saat tarkan hinnan ja sinulle kuuluvat alennukset. Hetun ilmoittaminen ei sido sinua mihinkään.

Matkavakuutuksen hinta on meillä aina kilpailukykyinen

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa eniten sen laajuus ja terveydellisten syiden vuoksi vakuutuksenottajan ikä. Vakuutusten hintoja vertaillessa kannattaa ottaa huomioon, mitä korvataan ja millaista apua saat. Valitse vakuutus matkustustottumustesi pohjalta. Halvin matkavakuutus ei aina ole sinulle sopivin tai edes pitkän päälle edullisin.

Matkavakuutus on huolettoman loman salaisuus

Älä turhaan kanna huolta kaikesta, mikä matkalla voi mennä pieleen – jätä se meidän huoleksemme! Oli kyse sitten tavaroista, terveydestä, matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä, kattavasta matkavakuutuksesta saat apua hankaliin tilanteisiin.

Ottamalla matkavakuutuksen kolme päivää ennen matkan alkua varmistat myös, että saat korvauksen matkan peruuntuessa esimerkiksi sairastumisen takia. Jos valitset jatkuvan matkavakuutuksen, sinun ei tarvitse huolehtia aikarajoista. Kotimaanmatkat kattavalla lisäturvalla korvaamme myös Suomessa tapahtuvien matkojen peruuntumiset.

Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme riittävän kattavan matkavakuutuksen, emmekä siksi pihistele siinä, mitä korvaamme. Vakuutuksen hinta ei kaada nuukaakaan matkabudjettia, mutta vakuuttamatta jättäminen voi pahimmillaan kaataa koko talouden.

Siis nyt kumarran ja syvään. Hyvä te! Vahinkoilmoituksen tekemisestä kului noin kaksi tuntia, niin Omilta sivuilta löytyi myönteinen korvauspäätös. Rahat tilillä, joten suuri kiitos erittäin nopeasta käsittelystä.

Muista matkavakuutus myös Euroopassa

Vakuutus on aina järkevä valinta ulkomaille matkustettaessa, oli sitten suunnitteilla reppureissu Kiinaan tai kaupunkiloma Tallinnaan. Suomen ulkoministeriö suosittelee matkavakuutusta myös EU:n alueella, sillä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata kuluja erityishoidosta tai sairaankuljetuksesta ulkomailta kotimaahan.

Matkavakuutuksesta on hyötyä Euroopassa myös kriisien ja matkan peruuntumisen tai keskeytymisen varalta.

Miksi sitten ottaa matkavakuutus Ifistä?

Meillä vakuutusasioiden hoito sujuu nopeasti ja mutkattomasti, ja korvaukset tippuvat tilillesi ilman turhaa viivyttelyä. Tässä viisi hyvää syytä valita If:

 1. Reilu matkan peruuntumisturva
  Korvaamme etukäteen maksamasi lennot ja hotellit jopa 5 000 euroon saakka, jos matkasi peruuntuu sairastumisen takia. Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos matkan alkuun on vakuutuksen ostohetkellä vähintään 3 vuorokautta. Voit toki hankkia Ifin matkavakuutuksen lentokentältä aivan viime tipassakin, mutta tällöin peruuntumisturva ei ole voimassa.

 2. Matkavakuutukset lapsille tai lapsenlapsille kuuluvat hintaan
  Kun otat Ifistä vakuutuksen matkaa varten itsellesi, se kattaa automaattisesti myös alle 20-vuotiaat mukanasi matkustavat lapsesi tai lapsenlapsesi. Myös matkatavaravakuutus kattaa kaikkien samassa kodissa asuvien matkatavarat.

 3. Kriisiturva sisältyy peruspakettiin
  Mitä jos matkakohteessa purkautuu tulivuori tai hurrikaani uhkaa? Entä jos torilla räjähtää pommi, eikä kohteeseen enää uskalla lähteä? Ei hätää! Ifin matkavakuutukseen kuuluu kriisiturva, josta korvaamme esimerkiksi luonnonkatastrofien ja terrori-iskujen perumat matkat. Saat korvausta myös matkan keskeytymisestä ja tarvittaessa psykoterapiakäynneistä.

 4. Lääkärikulut ilman ylärajaa
  If korvaa lääkärikulusi matkalla, ja omavastuusi on nolla euroa. Et siis joudu maksamaan korvattavista hoitokuluista mitään itse. Lisäksi pääset hädän tullen nopeasti luotettavalle lääkärille laajan yhteistyöverkostomme kautta. Lääkärikäynnin lasku menee suoraan Ifille, kun näytät matkavakuutuskorttia tai matkavakuutustodistusta vaikka puhelimestasi.

 5. Anna lasten urheilla ja kokeile itsekin uusia lajeja
  Alle 18-vuotiailla Ifin matkavakuutus on voimassa kaikessa urheilussa. Myös aikuisilla tiettyjen uusien lajien kokeilut kuuluvat turvan piiriin. Voit esimerkiksi osallistua sukelluksen peruskurssille, ohjattuun kiipeilyyn tai jäätikkövaellukselle sekä kokeilla kuumailmapallolentoa tai benjihyppyä. Mikäli harrastat vaativia lajeja enemmän, muista lisämaksusta poistaa urheilurajoitukset!

Tuliko muuten jo mainittua, että saat Ifistä Suomen parasta korvauspalvelua? Haluamme, että niin on myös jatkossa, ja teemme jatkuvasti töitä paremman asiakaskokemuksen saavuttamiseksi.

Mitä teen, jos sairastun tai loukkaannun matkalla?

Hätätilanteessa soita paikalliseen hätänumeroon. Jos sinulla ei ole akuutti hätä, saat apua kauttamme 24/7 puhelimitse tai kätevän HelpMe-sovelluksen kautta. Katso ohjeet ja yhteystiedot

 • HelpMe älypuhelimessa

  Kätevä apu ulkomailla

  HelpMe-sovelluksen kautta saat neuvoja suomalaislääkäriltä maksutta, ja If Mobiilista saat aina matkavakuutustodistuksen.

  Lataa HelpMe
 • Mies selaa älypuhelinta juna-asemalla

  Suunnista lääkärille – aina et tarvitse edes omaa rahaa

  Kun tarvitset lääkäriä matkalla, katso täältä, missä on sinua lähin Ifin sopimuslääkäri. 

  Etsi lähin sopimuslääkäri
 • aurinkotuoleja rannalla

  Näin teet lomastasi huolettoman

  Täältä löytyvät vinkit reissua suunnitteleville ja kaukokaipuisille.

  Reissaajan vinkkipankkiin