Koronavirustietoa

Tietoa asiakkaillemme. Seuraamme Ifissä koronavirustilannetta koko ajan tarkasti ja tuomme ajantasaisimman tiedon tilanteesta aina tälle sivulle. 

Mitä Ifin sairausvakuutus korvaa?

Jos epäilet koronavirustartuntaa, sinun kannattaa seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedotusta koronavirustilanteesta ja toimia THL:n ohjeiden mukaisesti. Tutustu myös THL:n ohjeisiin lasten koronatestauksesta

Jos epäilet saaneesi tartunnan, toimi näin:

 • on tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä
 • tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai
 • ota yhteyttä terveydenhuoltoon.

Koronaviruksen aiheuttaman sairastumisen kulut, kuten lääkärinpalkkiot, reseptilääkkeet ja sairaalan hoitopäivämaksut, korvataan sairausvakuutuksesta normaalisti. Yksityisellä palveluntuottajalla teetetyn koronavirustestin kulut korvataan kuitenkin vain, jos kyseessä on THL:n kriteerien mukaisesti lääkärin lähetteellä suoritettu testi. Testaushetkellä oireettomalle henkilölle tehtyjä testejä ei korvata vakuutuksesta. 

Lääkärinhoitoa vaativissa oireissa yksityiset lääkäriasemat suosittelevat ensisijaisesti ottamaan yhteyttä lääkäriin etäpalveluiden kautta. Ifin henkilövakuutusasiakkailla on käytössään If Terveys -palvelut, kuten terveysneuvonta ja etälääkäripalvelut. Etälääkäripalvelusta saat lääkärin tai sairaanhoitajan ohjeita ilman ajanvarausta. Sairaudet, jotka eivät vaadi fyysistä tutkimusta, kuten tavallinen flunssa-, allergia-, vatsa- ja iho-oireet tai reseptin uusiminen, sopivat etälääkärin hoidettaviksi.

Lue lisää If Terveys -palveluista

Miten haet korvausta? 

Kaikki korvaushakemukset suosittelemme täyttämään sähköisesti Omilla Sivuilla tai helpoiten If Mobiili -sovelluksella, jonka saat asennettua puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta.

Hakemusta tehdessäsi et voi lisätä liitteitä, vaan pyydämme niitä sinulta tarvittaessa.

Kysymyksiä ja vastauksia: koronavirus ja sairausvakuutus

Korvaako vakuutus

Tutustu myös näihin

Mitä matkavakuutus korvaa?

Korvaavuuskäytännöt - kun matkasi olisi alkanut viim. 25.3.2020

Ifin matkustajavakuutuksen kriisiturvasta korvataan matkojen peruuntumiset kaikkiin kohteisiin ulkomailla ja kotimaassa, jos matkasi olisi alkanut viimeistään 25.3.2020 pois lukien jo aiemmin epidemia-alueeksi luokitellut matkakohteet.

Matkan peruuntumisen osalta korvauksen maksaminen edellyttää, että matkan alkuun olisi ollut alle 14 vrk pandemian julistuksesta. Jo aiemmin epidemia-alueiksi luokitelluissa kohteissa noudatetaan korvausten osalta tästä taulukosta löytyviä päivämääriä.

WHO:n pandemiajulistuksen (11.3.2020 klo 19) jälkeen ostetut matkavakuutukset eivät tuo enää turvaa matkan peruuntumiseen, jos peruuntumisen syynä on korona.

Matkustuksen rajoittaminen kotimaassa koronaepidemian vuoksi ei oikeuta korvaukseen kotimaanmatkan peruuntumisesta eikä keskeytymisestä. 

Korvaamme ylimääräisiä paluukustannuksia matkustajavakuutuksesta

Ulkoministeriö kehotti 17.3.2020 suomalaisia matkailijoita palaamaan Suomeen heti kun mahdollista. If korvaa matkustajille paluumatkasta mahdollisesti koituvia kohtuullisia ja välttämättömiä ylimääräisiä matka- ja majoituskustannuksia enintään 2 000 euroon saakka yhtä matkaa ja vakuutettua kohden.

Olethan pikaisesti yhteydessä alkuperäiseen matkanjärjestäjääsi tai lentoyhtiöön kotiinpaluusi mahdollisesta aikaistamisesta.

Paluumatkan tulee olla tapahtunut aikaisintaan 17.3.2020. Korvausta ei makseta, jos olet matkustanut kohteeseen sen jälkeen, kun Suomen ulkoministeriö on suositellut välttämään kyseiselle alueelle matkustamista.

Mikäli et ole ryhtynyt välittömiin toimiin kotiin palaamiseksi, niin emme katso enää 5.4.2020 jälkeen tehtyä paluuta Suomeen vakuutuksesta korvattavaksi matkakuluksi.

Säilytä sekä alkuperäiset että ylimääräiset matkaliput ja muut tositteet korvauskäsittelyä varten. 

Koronaan sairastuminen ennen matkaa tai matkalla

Ifin matkavakuutus tuo turvaa, jos sairastut matkalla koronaan tai matkasi keskeytyy koronaan sairastumisen vuoksi.

Lue toimintaohjeet:

Kysymyksiä ja vastauksia matkavakuutukseen ja koronavirukseen liittyen löydät alempaa tältä sivulta.

Miten korvaamme matkojen peruuntumisia?

Matkakohde Matka alkaa viimeistään Muuta
Muut maat ja kotimaan kohteet (pl. alla olevat alueet)
25.3.
Tirolin alueen hiihtokeskukset, Itävalta, Nordrhein-Westfalen, Saksa
22.3.
Italia
16.3. Pl. Veneton, Lombardian, Piemonten, Emilia-Romagnan alueet, jolloin matkan pitänyt alkaa viim. 9.3.
Iran, Etelä-Korea
9.3.
Kiina, Hongkong, Macao
31.3. Matka pitänyt perua viim. 3.3

Kysymyksiä ja vastauksia: koronavirus ja matkavakuutus

Sinua saattaa kiinnostaa myös

 • Mitä sairastuminen ulkomailla maksaa?

  Karttapalvelustamme löydät esimerkkihintoja sairastumisen kustannuksista suosituimmissa lomakohteissa.

  Tutustu karttaan
 • Lentokoneen siipi

  Matkailijan vinkkipankki

  Helpotusta matkakuumeeseen ja hyödyllisiä neuvoja lomalle.

  Poimi vinkit
 • Ifin asiakaspalvelu

  Palvelemme sinua Omilla sivuilla 24/7 ja puhelimitse. 

  Katso yhteystiedot

Hoida vakuutusasiasi missä ja milloin vain!

If Mobiili tuo vakuutukset käden ulottuville – voit koska tahansa ilmoittaa vahingosta, tarkastaa millaisia vakuutuksia sinulla on ja päivittää vakuutusturvaasi.

Tutustu ja lataa