Matkavakuutus ja raskaus

Matkustaminen raskaana onnistuu mainiosti, kunhan ajoitat reissun fiksusti ja otat huomioon mahdolliset riskitekijät. Matkavakuutuksesta on hyötyä myös raskaana, jos tarvitset raskauden takia lääkäriä ulkomailla. Lue, mitä vakuutus korvaa raskaana matkustaessa.

Jos raskaus aiheuttaa huolia matkalla, matkustajavakuutus korvaa ensiaputyyppisiä lääkärikustannuksia ennen raskausviikkoa 29. Korvattavia kustannuksia ovat lääkärikäynnit ja hoito enintään viikon ajalta.

Jos esimerkiksi supistukset alkavat huolestuttaa ja käyt tarkastamassa vauvan ja sinun tilanteesi lääkärillä, matkustajavakuutus korvaa tyypillisesti lääkärikäynnin, mutta vain ennen raskausviikkoa 29.

Kun käyt Ifin sopimuslääkäriasemalla, et maksa käynnistä itse mitään, vaan lääkäriasema laskuttaa suoraan Ifiä.

Matkalle lähtiessä on hyvä tiedostaa, että matkavakuutus ei korvaa kaikkia raskauteen liittyviä kustannuksia.

Matkavakuutus ei korvaa esimerkiksi ambulanssilentoa tai muita ylimääräisiä matkakuluja, jos joudut palaamaan kotiin suunniteltua aiemmin raskauden takia.

Matkustaminen raskaana - ajoitusta kannattaa miettiä

Monen mielestä toinen raskauskolmannes on parasta aikaa matkustaa. Silloin alkuraskauden väsymys ja mahdollinen pahoinvointi alkavat olla takanapäin ja odottajan kunto on usein energinen.

Harva haluaa ajoittaa reissaamista aivan loppuraskauteen, jolloin synnytys alkaa jo olla lähellä – eikä se riskien valossa yleensä kannatakaan.

Usein kysyttyä raskaana matkustamisesta

Sinua voivat kiinnostaa myös seuraavat