Matkavakuutus ja raskaus

Tiesitkö, että matkavakuutuksesta on hyötyä myös raskaana, jos tarvitset lääkäriä raskauden takia ulkomailla. Lue, mitä vakuutus korvaa raskaana matkustaessa.

Matkustaminen raskaana onnistuu mainiosti, kunhan ajoitat reissun fiksusti ja otat huomioon mahdolliset riskitekijät.

Jos raskaus aiheuttaa huolia matkalla, matkustajavakuutus korvaa ensiaputyyppisiä lääkärikustannuksia, jos raskautesi ei ole edennyt loppuvaiheeseen. If korvaa ennen raskausviikkoa 29 tehdyt lääkärikäynnit ja hoitoa enintään viikon ajalta, jos haet ensiapua raskauden aiheuttamiin vaivoihin.

Jos esimerkiksi supistukset alkavat huolestuttaa ja käyt tarkastamassa vauvan ja sinun tilanteesi lääkärillä, matkustajavakuutus korvaa tyypillisesti lääkärikäynnin, mutta vain ennen raskausviikkoa 29. Kun käyt Ifin sopimuslääkäriasemalla, et maksa käynnistä itse mitään, vaan lääkäriasema laskuttaa suoraan Ifiä.

Matkalle lähtiessä on hyvä tiedostaa, että matkavakuutus ei korvaa kaikkia raskauteen liittyviä kustannuksia. Matkavakuutus ei korvaa esimerkiksi ambulanssilentoa tai muita ylimääräisiä matkakuluja, jos joudut palaamaan kotiin suunniteltua aiemmin raskauden takia.

Matkustaminen raskaana - ajoitusta kannattaa miettiä

Monen mielestä toinen raskauskolmannes on parasta aikaa matkustaa. Silloin alkuraskauden väsymys ja mahdollinen pahoinvointi alkavat olla takanapäin, mutta kunto on yleensä vielä energinen. Tuskin kukaan haluaa ajoittaa reissaamista aivan loppuraskauteen – eikä se riskien valossa yleensä kannatakaan.

Lentäminen raskaana - onnistuuko?

Useimpien lentoyhtiöiden sääntöjen mukaan lentäminen raskaana on mahdollista 36. raskausviikkoon asti. Esimerkiksi Finnair vaatii kuitenkin lääkärintodistuksen, jos lennät 28. raskausviikon jälkeen.

Jos raskautesi on edennyt alkuvaiheen yli, kannattaa tarkistaa, mitä oma lentoyhtiösi ohjeistaa raskaana lentämisestä. Juttele matkasta neuvolassa, jos et ole varma, onko sinun turvallista lentää tai matkustaa ulkomaille.

Tarvitseeko syntymätön lapsi matkavakuutuksen? 

Ei tarvitse. Jos vauva syntyy ulkomaan reissun aikana, vanhempien matkustajavakuutus turvaa ainakin Ifissä myös matkalla syntyneen vauvan. Esimerkiksi jos vastasyntynyt vauva sairastuu ennen kuin perhe pääsee palaamaan kotiin, vauva saa hoitoa vanhempansa vakuutuksen kautta. Sen sijaan itse synnytystä matkustajavakuutus ei kata.

Ulkomailta adoptoitu lapsi kuuluu adoptiovanhempiensa matkavakuutukseen siitä lähtien, kun uusi perhe lähtee kotimatkalle.

Eurooppalainen sairaanhoitokortti - onko hyötyä raskauden aikana?

Jos matkustat EU- tai Eta-maahan tai Sveitsiin, eurooppalainen sairaanhoitokortti takaa sinulle pääsyn julkiseen sairaanhoitoon. Saat myös raskauteen tai synnytykseen tarvitsemaasi hoitoa samaan hintaan kuin paikallisetkin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että julkisen sairaanhoidon laatu vaihtelee maittain – siksi matkavakuutus on aina järkevä hankinta reissuun lähtiessä. Lue, mitä kaikkea matkavakuutus kattaa ja laske matkavakuutuksen hinta

Toimi näin, jos tarvitset lääkäriä matkalla

Kun tarvitset apua matkalla ja sinulla on Ifin matkavakuutus, saat apua vuorokauden ympäri numerosta +358 10 19 19 19. Jos käyt lääkärissä Ifin sopimuslääkäriasemalla, pääset lääkäriin maksutta vakuutuskorttiasi tai vakuutustodistustasi näyttämällä.

Turvaa rakkaimpasi jo raskausaikana

Tutustu vauvavakuutukseen