Autovakuutus

henkilöautolle

 • Hinta ajokilometrien mukaan

  Jos ajat vähän vuositasolla, huomioimme sen autovakuutuksen hinnassa.

 • Kätevä kuukausilaskutus

  Ifissä voit jakaa vakuutusmaksusi jopa 12 erään ilman lisäkuluja.

 • Täyskaskoon heti 80 % bonus

  Törmäysturvan hintaa laskee Suomen reiluin lähtöbonus.


If Autovakuutus muokkautuu sinun tarpeisiisi

Kun haluat muokata autosi vakuutuksen tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi sopivaksi, olemme rinnallasi. Valitse huoleton täyskasko tai edullinen osakasko liikennevakuutuksen kylkeen, ja tarkista myös hinnat joustaville lisäturvillemme.

Verkkokaupastamme saat minuutissa selville, miten Ifin reilut bonukset ja keskittämisedut vaikuttavat autovakuutuksesi hintaan.

Kysy tarjous 24/7 – saat autovakuutukselle hinnan myös etukäteen

Hinnoittelussamme luotamme taitavaan riskien arviointiin tilapäisten alennuskampanjoiden sijaan. Ifin asiakkaana et siis joudu maksamaan muiden asiakkaiden alennuksia.

Vähiten ajavien kohdalla autovakuutuksiemme hinnat ovat selkeästi matalammat kuin eniten ajavien kohdalla, sillä tilastojen mukaan vähän ajavat kohtaavat harvemmin myös vahinkoja.

Vuodet ilman vahinkoja joko meillä tai toisessa vakuutusyhtiössä kerryttävät bonuksia, jotka laskevat hintaa reippaasti. Lisäksi hintaan vaikuttavat autosi ominaisuudet sekä ikäsi ja kotiosoitteesi.

Jos taas harkitset auton vaihtoa, saat verkkokaupastamme tarjouksen autovakuutuksesta myös etukäteen. Auton tiedoista hinnan laskemiseen riittää pelkkä rekisterinumero.

Autovakuutuksien vertailu

Mitä autovakuutus sisältää? Täyskasko Osakasko Liikenne
Liikennevakuutus

Lakisääteinen liikennevakuutus sisältyy kaikkiin Ifin ajoneuvovakuutuksiin. Se korvaa:

 • kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot
 • vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Omalle ajoneuvolle saat turvaa kaskovakuutuksella.

If Apu 24 / 7

Saat välittömästi neuvoja puhelimitse, jos autoosi tulee tekninen vika, joudut kolariin tai sinulla on mikä tahansa huoli autoon liittyen.

If Apuun saat yhteyden nopeasti verkossa tai puhelimitse. Puhelu maksaa tavallisen puhelumaksun verran, ja saat varttitunnissa tiedon siitä, kuinka ratkaisemme tilanteen. 

Kun olemme antaneet sinulle tarvitsemasi neuvot ja ohjeet, lähetämme tarpeesi mukaan alan ammattilaiset apuun.

Neuvomme ja opastamme kaikkia Ifin ajoneuvovakuutettuja. Vakuutuksesi sisällöstä riippuu, kuinka laajasti voimme korvata sinulle aiheutuneita vahinkoja.

Hinaus ja matkakulut

Vuorokauden ympäri toimiva hinauspalvelumme toimittaa autosi korjaamolle, jos matka keskeytyy törmäyksen tai teknisen vian takia.

Maksamme myös matkan keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja 500 euroon asti. Näitä voivat olla esimerkiksi matka- ja asumiskulut.

Korvauksista ei vähennetä omavastuuta.

Varkaus, ilkivalta tai tulipalo

Korvaamme ajoneuvosi, jos se varastetaan. Saat niin ikään korvauksen, jos joku raaputtaa autosi maalipintaa tai tekee sille muuta ilkvaltaa. Lisäksi korvaamme tulen tai salamaniskun aiheuttamat palovahingot.

Omavastuusi on 200 euroa.

Vastuuvahinko tai oikeudenkäynti

Korvaamme ulkomailla sattuneen vahingon, josta ajoneuvosi kuljettaja on henkilökohtaisesti vastuussa ulkopuolisille. Omavastuu on 500 euroa.

Oikeusturva kattaa autosi käyttöön liittyviä oikeudenkäyntikuluja riitatilanteessa. Korvauksen yläraja on 8500 euroa vahinkoa kohti ja omavastuusi on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 200 euroa.

Henkilöturva kuljettajalle ja matkustajille

Henkilöturva kasvattaa merkittävästi lakisääteisen liikennevakuutuksen antamaa turvaa. Vakuutettuina ovat kaikki vakuutetussa autossa kulloinkin olevat henkilöt.

Kun vammautuminen tai kuolema aiheutuu liikenneonnettomuudesta, maksetaan korvausta tilapäisestä haitasta 21 000 euroon asti, vamman vakavuudesta riippuen.

Liikenneonnettomuudesta aiheutuva kuolemantapauskorvaus on 25 000 euroa, joka maksetaan kuolinpesälle.

Korvauksesta ei vähennetä omavastuuta, eikä korvaus alenna bonusta.

Lemmikkiturva

Lemmikkiturva korvaa koiralle tai kissalle tapahtuneita vahinkoja ajoneuvon matkustajana.

Turvasta maksetaan hoitokuluja 3000 euroon asti, kun lemmikki on saanut lääkärinhoitoa vaativan fyysisen vamman liikenneonnettomuudessa.

Lemmikin menehtymisestä korvataan jopa 1200 euroon asti.

Törmäys eläimeen

Jos törmäät hirveen, peuraan tai mihin tahansa eläimeen, korvaamme kolarista ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Törmäys, tieltä suistuminen tai luonnonilmiö

Korvaamme autosi vauriot, jotka aiheutuvat törmäyksestä tai tieltä suistumisesta. Myös kolarivahingot, joissa syyllisyyttä ei pystytä selvittämään, korvataan törmäysturvasta.

Törmäysturva kattaa lisäksi laajalti erilaisia vahinkotapauksia, kuten puun kaatumisen tai oksan ja lumen putoamisen ajoneuvosi päälle. 

Korvauksesta vähennetään valitsemasi omavastuu. Suurempi omavastuu alentaa kaskovakuutuksen maksua.

Törmäysturvan käyttäminen alentaa kaskovakuutuksen bonusta. Poikkeuksena tästä ovat luonnonilmiöistä johtuvat vahingot, joista bonus ei alene.

Pysäköintiturva

Korvaamme tuntemattoman moottoriajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn autoosi bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

Jos itse kolhit autoasi pysäköidessäsi, vahingot korvataan törmäysturvasta.

Valinnaiset lisäturvat Täyskasko Osakasko Liikenne
Lasiturva

Lasiturva korvaa lasin rikkoutumisen bonusta alentamatta. Lasin korjauksesta ei vähennetä omavastuuta, vaihtamisesta omavastuu on 200 €.

Lasiturvaa kannattaa harkita, sillä lasivahinko on Ifissä yleisin kaskovakuutuksesta korvattava vahinko. Tuulilasin korjaus maksaa keskimäärin 70 euroa, ja tuulilasin vaihto keskimäärin noin 750 euroa. Erikoisvarusteilla, kuten sadetunnistimella tai lämmityksellä varustetun tuulilasin vaihto maksaa jopa yli 1000 euroa.

Lunastusturva

Lunastusturva takaa kunnon korvauksen, jos korjauskelvoton auto joudutaan lunastamaan. Saat autosta paremman kertakorvauksen, vaikka sen arvo olisi jo ehtinyt laskea.

Saat korvausta uuden samanlaisen auton käteismyyntihinnan verran, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

 • autosi on enintään kolme vuotta vanha ja sillä on ajettu enintään 60 000 km
 • korjauskustannusarvio on yli 50 % uuden hinnasta
 • olet auton ensimmäinen omistaja.

Muussa tapauksessa korvauksesi on käypä hinta korotettuna 30 %:lla, kun korjauskustannusarvio on yli 60 % käyvästä hinnasta.
Korvaus käytettynä hankitusta ajoneuvosta on enintään hankintahetken käypä hinta.

Sijaisauto

Saat sijaisauton käyttöösi ajoneuvon korjausajaksi kaikissa vahinkotilanteissa. Jos tarvitset autoasi päivittäin, sijaisauton avulla varmistat, että matkanteko jatkuu.

Haussa kattavin tai halvin autovakuutus? Meiltä saat aina asiantuntevaa palvelua

Suppea ja halpa autovakuutus voi käydä pidemmän päälle kalliiksi, jos se ei kata yleisiä vahinkoja, joita huolellisenkin kuskin on vaikea välttää. Ifissä haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme asiantuntevaa palvelua vakuutuksen laajuudesta riippumatta. Siksi kaikissa autovakuutuksissamme on nyt vakiona maksuton If Apu.

Halvin autovakuutus Ifissä on pelkkä lakisääteinen liikennevakuutus. Suosittelemme sen kylkeen vähintään edullista osakaskoa, sillä pelkkä liikennevakuutus ei kata esimerkiksi hinauskuluja tai auton säilytyksen aikana usein sattuvia vahinkoja.

Vertaa autovakuutusten hintoja verkkokaupassamme – voit yllättyä

Autovakuutuksia kannattaa vertailla Ifin verkkokaupasssa, jossa näet yhdellä silmäyksellä hinnat liikennevakuutukselle, kaskoille ja lisäturville.

Osakaskon hintaero pelkkään liikennevakuutuksen nähden on usein pieni, ja tarjoamallamme 80 % lähtöbonuksella myös täyskaskon hintaero osakaskoon saattaa yllättää.

Vertailussa tai kilpailutuksessa kannattaa huomioida hinnan lisäksi myös turvien kattavuus, omavastuun määrä sekä palvelun nopeus ja sujuvuus. If on ollut kärjessä vakuutusyhtiöiden vertailuissa mm. korvauspalvelun asiakastyytyväisyydessä.

Neuvomme kaikkia – korvaus riippuu vakuutuksesi sisällöstä

Syksystä 2020 alkaen kaikki ajoneuvoasiakkaamme ovat saaneet käyttöönsä If Apu -neuvontapalvelun, joka oli aiemmin varattu vain kaskoasiakkaillemme.

If Apu päivystää 24/7, ja ajoneuvoasiakkaanamme voit olla siihen yhteydessä paitsi vahingon sattuessa myös silloin, kun sinulla on mikä tahansa autoosi liittyvä huoli. Kyse voi olla vaikka siitä, että auto ei meinaa käynnistyä tai kojelaudassa syttyy merkkivalo.

Ratkaisemme tilanteen ripeästi ja annamme sinulle toimintaohjeet. Tarvittaessa ohjaamme sinut sopivimpaan korjaamoon, lähetämme hinausauton ja järjestämme kyydin, jolla pääset jatkamaan matkaasi.

Neuvomme ja opastamme kaikkia Ifin ajoneuvovakuutettuja, mutta vakuutuksesi sisällöstä riippuu, kuinka laajasti voimme korvata sinulle aiheutuneita vahinkoja.

Varsinkin kaukana kotoa ajellessa on huojentavaa, että apu on puhelinsoiton päässä, jos ongelmia ilmenee.
 • Sattuiko vahinko?

  If Apu hinauspalveluineen päivystää vuorokauden ympäri kaikkialla Suomessa. Kysy neuvoa mihin tahansa autoosi liittyvään pulmaan.

  Katso ohjeet
 • Usein kysyttyä

  Mietityttääkö vielä jokin autovakuutukseen liittyvä asia? Olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin esimerkiksi vakuutuksen hankkimista, irtisanomista sekä liikennekäytöstäpoistoa koskien.

  Usein kysytyt kysymykset
 • Mies testaa käytettyä autoa

  Vakuutuksen hinta selville ennen auton vaihtoa

  Verkkokauppamme laskee autovakuutuksesi hinnan, vaikka et vielä omistaisi autoa. Riittää, kun tiedät rekisterinumeron. Hyödynnä myös laaja artikkelimme, jossa useat asiantuntijat antavat parhaat vinkkinsä käytetyn auton ostoon.

  Auton osto mielessä?
 • Nainen ja mies katsovat papereita ja tietokonetta

  Rekisteröinti hoituu vakuutuksen oston yhteydessä

  Autoa vaihtaessasi ohjaamme sinut vakuutuksen oston jälkeen tekemään ilmoituksen omistajanvaihdoksesta ajoneuvorekisteriin, eikä sinun tarvitse erikseen asioida Traficomin kanssa. 

  Rekisteröinti autoa vaihtaessa

Jopa 16 % alennus vakuutusmaksuistasi keskittämällä

Hanki Ifistä kaskon lisäksi vakuutus myös kodillesi, ja saat If Etuohjelman kautta kaikki vakuutuksesi jopa 16 % alennuksella.