Lasivakuutus myös osakaskoon

Ifistä saat lasivakuutuksen kaiken ikäisiin henkilöautoihin, kun täydennät kaskovakuutustasi lasiturvalla. Vakuutus kattaa tällöin paitsi tuulilasin myös sivu- ja takalasit.

Uutena asiakkaana saat lasivakuutuksen helposti autovakuutukseesi ostaessassasi sen verkkokaupastamme. Saat lisättyä lasiturvan sekä kattavaan täyskaskoomme että edulliseen osakaskoomme.

Laske hinta autovakuutukselle

Enemmän kuin pelkkä tuulilasivakuutus

Tuulilasin korjaaminen maksaa keskimäärin 70 euroa ja tuulilasin vaihto keskimäärin 750 euroa. Erikoisvarusteilla, kuten sadetunnistimella tai lämmityksellä varustetun tuulilasin vaihtaminen maksaa jopa yli 1000 euroa. Kun sinulla on Ifin lasiturva, tuulilasin vaihto onnistuu 200 euron omavastuulla ja korjaus ilman kuluja.

Lasin rikkoutuminen on yleisin kaskovakuutuksesta korvattava vahinko Ifissä. Tuulilaseja ja muita ikkunlaseja rikkoutuu vuoden ympäri, mutta eniten vahinkoja sattuu maalis-, huhti- ja toukuussa, kun tiet sulavat ja lämpötilan vaihtelut aiheuttavat routavaurioita.

Riittävän turvavälin pitäminen on kaikkina vuodenaikoina yksi keino suojautua irtokiviltä ja renkaista irronneilta nastoilta, mutta se ei aina takaa vaurioilta välttymistä.

Erityisesti tietyömailla kannattaa varautua edellä ajavan lennättämiin irtokiviin.

Kolme syytä hankkia lasivakuutus

 1. Jos tuulilasi korjataan eikä lasia tarvitse vaihtaa, et maksa korjaamisesta mitään.
 2. Jos tuulilasi vaihdetaan uuteen, maksat siitä vain 200 euron omavastuun.
 3. Saat nopeaa ja sujuvaa palvelua. Voit suoraan varata ajan lasikorjaamoon, ja korjaamo ilmoittaa vahingosta meille puolestasi. Katso korjaamokumppanimme
 • Puuttuuko sinulta kasko tai et ole vielä Ifin asiakas?

  Mikäli sinulla on 19.5.2017 jälkeen hankittu Ifin liikennevakuutus, voit Omilta sivuilta päivittää sen osakaskoon tai täyskaskoon ja lisätä siihen myös lasiturvan.

  1. Siirry Omille sivuile ja omiin vakuutuksiin ja valitse ajoneuvosi liikennevakuutus.
  2. Pääset joustavasti tekemään muutoksia, kun valitset "Muuta vakuutusturvaasi".

  Jos sinulla ei vielä ole Ifissä vakuutusta autoosi, saat osakaskon ja täyskaskon hinnat näppärästi vertailuun verkkokaupassamme. Samalla voit tarkistaa, mitä lasiturvan lisääminnen kokonaisuuteen maksaisi.

  Verkkokauppaan
 • Kun sinulla on jo Ifin osakasko tai täyskasko

  Jos autosi on vakuutettu Ifissä 19.5.2017 jälkeen, voit Omilla sivuilta helposti tarkistaa lasiturvan hinnan omalla kohdallasi ja hankkia sen autoosi.

  1. Siirry omiin vakuutuksiin ja valitse ajoneuvosi vakuutus.
  2. Näet lasiturvan vuosihinnan kohdassa "Lasivahinko", jonka löydät vierittäessäsi sivua alaspäin kohtaan "Valinnaiset lisäturvat".
  3. Klikkaa "Valitse" ja pääset hyväksymissivulle, jossa voit vahvistaa lisäturvan hankinnan.

  Mikäli sinulla on vanhempi vakuutus, soita asiakaspalveluumme.

  Omille sivuille

Tuulilasin rikkoutuminen on yleisin kaskovakuutuksesta korvattu vahinko.

Miksi tuulilasin rikkoutuminen tuntuu olevan yhä yleisempää? 

Nykyaikaiset tuulilasit ovat muodoltaan aiempaa kaarevampia, ohuempia ja kevyempiä, joten lasi halkeaa todennäköisemmin jo pienemmästä iskemästä.

Tuulilasin rikkoutumisen riskiä lisäävät talvirenkaiden kuvioiden lisääntyminen ja roiskeläppien poistuminen. Uusissa automalleissa taka-akseli ja takapyörät on sijoitettu mahdollisimman taakse, jolloin irtokivet kimpoavat vapaammin perässä ajavan päälle.

Yli 90 prosenttia tuulilasin halkeamista saa alkunsa iskemistä, joista suurin osa osuu tuulilasin alareunaan. Jokainen iskemä halkeaa jossain vaiheessa. Tuulilasin halkeamista edesauttavat nopeat lämpötilan vaihtelut, tien huono kunto tai niin kutsuttu lasikorroosio eli lasin kuluminen. 

Ehjä tuulilasi on osa auton turvarakennetta 

Vaurioitunut tuulilasi on huomattavasti heikompi kuin ehjä, sillä auton tuulilasi vastaa nykyään jopa 30 prosenttia kantavasta korirakenteesta.

Ehjän tuulilasin merkitys korostuu automalleissa, joissa tuulilasin tehtävä on siirtää kolarissa aiheutuvia "voimia" auton koriin suojaten matkustajia. Ehjä tuulilasi voi pelastaa matkustajat katon painumiselta kasaan tai auton etuosan runkorakenteiden painumiselta matkustamoon.

Kolarin sattuessa etumatkustajan turvatyyny on suunniteltu tukeutumaan auton tuulilasiin. Jos lasissa on vaurio, turvatyynyn toiminta voi heikentyä ja lasi ei välttämättä kestä tyynyn laukeamista.

If Apu auttaa, jos tuulilasi rikkoutuu

Kaikkiin Ifin ajoneuvovakuutuksiin sisältyy If Apu -palvelu, josta saat neuvoja autoosi liittyvissä pulmatilanteissa. Jos sinulla on tuulilasivakuutus, voit lasin rikkouduttua olla suoraan yhteydessä Ifin yhteistyökumppaneina toimiviin lasikorjaamoihin.

He tarkastavat vakuutusturvasi, laittavat lasin kuntoon ja hoitavat yhteydet Ifiin puolestasi. Lue tarkemmin, miten tuulilasin korjaus etenee

Lue, mitä muita etuja ja palveluita saat käyttöösi Ifin autovakuutusasiakkaana.