Tuulilasivakuutus lisäturvana kaskoon

Saat Ifistä tuulilasivakuutuksen kaikenlaisiin ja kaiken ikäisiin henkilöautoihin. Kun autosi turvana on tuulilasivakuutus, lasin korjaus on maksutonta, eikä tuulilasin korjaaminen tai vaihto alenna kaskovakuutuksen bonusta.

Voit täydentää kaskovakuutustasi tuulilasivakuutuksella eli lasiturvalla. Muista vakuutusyhtiöistä poiketen saat tuulilasivakuutuksen auton iästä riippumatta kaikkiin Ifin henkilöautojen kaskovakuutuksiin, myös osakaskoon.

Tuulilasin vaihto 200 euron omavastuulla tai korjaus ilman kuluja

Ifin tuulilasivakuutuksen eli lasiturvan sisältö lyhyesti:

  • Jos tuulilasi korjataan eikä lasia tarvitse vaihtaa, et maksa korjaamisesta mitään. Kaskovakuutuksen bonus ei laske tuulilasin korjaamisen seurauksena.
  • Jos tuulilasi vaihdetaan uuteen, maksat siitä 200 euron omavastuun. Kaskovakuutuksen bonus ei laske tuulilasin vaihdon seurauksena. 
  • Voit ottaa tuulilasivakuutuksen, jos autossasi on osa- tai täyskaskovakuutus.

Laske tuulilasivakuutuksen hinta

Huomaathan, että et voi ostaa verkkokaupasta pelkkää tuulilasivakuutusta, vaan voit valita sen uuden kaskovakuutuksesi lisäturvaksi. Jos autosi on jo vakuutettu Ifissä, voit lisätä tuulilasivakuutukseen autoosi Omilla sivuilla (kohdassa omat vakuutukset) tai Ifin asiakaspalvelussa.

Milloin tuulilasivakuutukselle on erityisesti tarvetta?

Tuulilasin rikkoutuminen on yleisin kaskovakuutuksesta korvattava vahinko Ifissä. Tuulilaseja rikkoutuu vuoden ympäri, mutta eniten vahinkoja sattuu maalis–huhtikuussa, kun tiet sulavat ja lämpötilan vaihtelut aiheuttavat routavaurioita. Vielä toukokuussa vahingot ovat yleisiä.

Riittävän turvavälin pitäminen on kaikkina vuodenaikoina hyvä keino suojautua irtokiviltä ja renkaista irronneilta nastoilta, vaikka sekään ei aina takaa vaurioilta välttymistä. Erityisesti tietyömailla kannattaa varautua edellä ajavan lennättämiin irtokiviin.

Tuulilasin rikkoutuminen on yleisin kaskovakuutuksesta korvattu vahinko.

Vertaa lasivakuutuksen hintaa ja tuulilasin korjaamisen kustannuksia

Tuulilasin korjaaminen maksaa keskimäärin 70 euroa ja tuulilasin vaihto keskimäärin 750 euroa. Erikoisvarusteilla, kuten sadetunnistimella tai lämmityksellä varustetun tuulilasin vaihtaminen maksaa jopa yli 1000 euroa.

Tuulilasivakuutuksen hinta vaihtelee esimerkiksi automallin ja asuinpaikkasi mukaan. Saat selville tarkan hinnan vakuutuksellesi hetkessä Ifin verkkokaupassa.  

If Apu auttaa, jos tuulilasi rikkoutuu

Kaikkiin Ifin kaskovakuutuksiin sisältyy If Apu -palvelu, josta saat apua autoosi liittyvissä pulmatilanteissa. Jos sinulla on tuulilasivakuutus, voit lasin rikkouduttua olla suoraan yhteydessä Ifin yhteistyökumppaneina toimiviin lasikorjaamoihin.

He tarkastavat vakuutusturvasi, laittavat lasin kuntoon ja hoitavat yhteydet Ifiin puolestasi. Lue tarkemmin, miten tuulilasin korjaus etenee

If Apu sisältyy kaikkiin Ifin kaskovakuutuksiin. Jos sinulla on jo Ifin kaskovakuutus, If Apu on välittömästi käytössäsi.

Lue, mitä muita etuja ja palveluita saat käyttöösi Ifin autovakuutusasiakkaana.

Miksi tuulilasin rikkoutuminen tuntuu olevan yhä yleisempää? 

Nykyaikaiset tuulilasit ovat muodoltaan aiempaa kaarevampia, ohuempia ja kevyempiä, joten lasi halkeaa todennäköisemmin jo pienemmästä iskemästä.

Tuulilasin rikkoutumisen riskiä lisäävät talvirenkaiden kuvioiden lisääntyminen ja roiskeläppien poistuminen. Uusissa automalleissa taka-akseli ja takapyörät on sijoitettu mahdollisimman taakse, jolloin irtokivet kimpoavat vapaammin perässä ajavan päälle.

Yli 90 prosenttia tuulilasin halkeamista saa alkunsa iskemistä, joista suurin osa osuu tuulilasin alareunaan. Jokainen iskemä halkeaa jossain vaiheessa. Tuulilasin halkeamista edesauttavat nopeat lämpötilan vaihtelut, tien huono kunto tai niin kutsuttu lasikorroosio eli lasin kuluminen. 

Ehjä tuulilasi on osa auton turvarakennetta 

Vaurioitunut tuulilasi on huomattavasti heikompi kuin ehjä, sillä auton tuulilasi vastaa nykyään jopa 30 prosenttia kantavasta korirakenteesta.

Ehjän tuulilasin merkitys korostuu automalleissa, joissa tuulilasin tehtävä on siirtää kolarissa aiheutuvia "voimia" auton koriin suojaten matkustajia. Ehjä tuulilasi voi pelastaa matkustajat katon painumiselta kasaan tai auton etuosan runkorakenteiden painumiselta matkustamoon.

Kolarin sattuessa etumatkustajan turvatyyny on suunniteltu tukeutumaan auton tuulilasiin. Jos lasissa on vaurio, turvatyynyn toiminta voi heikentyä ja lasi ei välttämättä kestä tyynyn laukeamista.