Tuulilasivakuutus lisäturvana kaskoon

Lasiturva on nyt valittavissa myös Osakaskoon. Lasiturvassa tuulilasin korjaus on maksutonta, eikä korjaaminen tai tuulilasin vaihto alenna autovakuutuksen bonusta.

Tuulilaseja rikkoutuu vuoden ympäri, mutta eniten vahinkoja sattuu maalis–huhtikuussa, kun tiet sulavat ja lämpötilan vaihtelut aiheuttavat routavaurioita. Vielä toukokuussa vahingot ovat yleisiä. Riittävän turvavälin pitäminen on kaikkina vuodenaikoina varmin keino suojautua irtokiviltä ja renkaista irronneilta nastoilta. Erityisesti tietyömailla kannattaa varautua edellä ajavan lennättämiin irtokiviin.

Tuulilasin korjaus ja vaihto sujuu helposti

Lasiturvaa kannattaa harkita, sillä tuulilasin korjaus maksaa keskimäärin 70 euroa, ja tuulilasin vaihto keskimäärin noin 750 euroa. Erikoisvarusteilla, kuten sadetunnistimella tai lämmityksellä varustetun tuulilasin vaihtaminen maksaa jopa yli 1000 euroa.

Pienissä vahingoissa korjaaminen on usein suositeltavin vaihtoehto. Kun kaskovakuutukseesi sisältyy Lasiturva, me korvaamme tuulilasiin tulleet iskemät ilman omavastuuta. Jos tuulilasi pitää vaihtaa, maksat itse vain omavastuun. Ifin autovahinkotilaston mukaan tuulilasivahingon korvausta maksetaan keskimäärin 289 euroa.

Katso toimintaohjeet, jos lasi tarvitset tuulilasin korjausta.

Täydennä kaskovakuutus Lasiturvalla

Kun olet vakuuttanut autosi Ifin kaskovakuutuksella, voit myös myöhemmin valita Lasiturvan täydentämään vakuutustasi. Lisää Lasiturva kaskovakuutukseesi kätevästi Omilla sivuilla tai verkkokaupassa, tai ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Miksi tuulilasin rikkoutuminen tuntuu olevan yhä yleisempää?

Nykyaikaiset tuulilasit ovat muodoltaan aiempaa kaarevampia, ohuempia ja kevyempiä, joten lasi halkeaa todennäköisemmin jo pienemmästä iskemästä.

Tuulilasin rikkoutumisen riskiä lisäävät talvirenkaiden kuvioiden lisääntyminen ja roiskeläppien poistuminen. Uusissa automalleissa taka-akseli ja tapapyörät on sijoitettu mahdollisimman taakse, jolloin irtokivet kimpoavat vapaammin perässä ajavan päälle.

Yli 90 prosenttia tuulilasin halkeamista saa alkunsa iskemistä, joista suurin osa osuu tuulilasin alareunaan. Jokainen iskemä halkeaa jossain vaiheessa. Tuulilasin halkeamista edesauttavat nopeat lämpötilan vaihtelut, tien huono kunto tai niin kutsuttu lasikorroosio eli lasin kuluminen.

Ehjä tuulilasi on osa auton turvarakennetta

Vaurioitunut tuulilasi on huomattavasti heikompi kuin ehjä, sillä auton tuulilasi vastaa nykyään jopa 30 prosenttia kantavasta korirakenteesta. Ehjä tuulilasi siis toimii osana auton turvarakennetta.

Ehjän tuulilasin merkitys korostuu automalleissa, joissa tuulilasin tehtävä on osana turvarakennetta siirtää kolaritilanteessa aiheutuvia "voimia" auton koriin suojaten matkustajia. Ehjä tuulilasi voi pelastaa matkustajat katon painumiselta kasaan tai auton etuosan runkorakenteiden painumiselta matkustamoon.

Kolarin sattuessa etumatkustajan turvatyyny on suunniteltu tukeutumaan auton tuulilasiin. Mikäli lasissa on iskemävaurio tai halkeama, turvatyynyn toiminta voi heikentyä ja lasi ei välttämättä kestä tyynyn laukeamista.

If Apu auttaa myös muissa kuin tuulilasivahingoissa

Jos tuulilasi menee rikki tai kaipaat neuvoja tien päällä, käytössäsi on If Apu –palvelu. Saat apua vuorokauden ympäri kaikissa autoiluun liittyvissä tilanteissa. If Apu sisältyy kaikkiin Ifin kaskovakuutuksiin, ja maksat neuvoista ainoastaan normaalit puhelumaksut. Jos sinulla on jo Ifin kaskovakuutus, If Apu on välittömästi käytössäsi.