Bilförsäkring

För personbil
Få 80 % i bonus på kasko
 1. Privat
 2. Försäkringar
 3. Bilförsäkring

Konkurrensutsätt bilförsäkringen enkelt på nätet 24/7, du får ditt pris på en minut! Utöver en obligatorisk trafikförsäkring är det förnuftigt att välja en billig delkasko eller en bekymmersfri helkasko. Se även våra smidiga tilläggsskydd, och med detsamma får du ett erbjudande på en för dig skräddarsydd bilförsäkring.


 • Få Finlands högsta startbonus på kaskoförsäkringen, som är 80 %

 • Betala din faktura i 1–12 poster utan extra kostnader

 • Antalet körkilometer beaktas i försäkringens pris

Hur hjälper bilförsäkringen? Helkasko Delkasko Trafik

Vi betalar bilens reparationskostnader om du krockar eller kolliderar.

checkmark

Vi betalar reparationskostnaderna om ett okänt fordon bucklat till din parkerade bil.

checkmark

Vi låter bogsera din bil till en reparationsverkstad och betalar bärgningskostnaderna, om bilen lämnar dig på vägen.

checkmark checkmark

Du får hjälp i alla situationer på vägen dygnet runt. (Telefontjänsten och webbtjänsten 24/7).

checkmark checkmark

Föraren och passagerarna får tilläggsersättning i händelse av skador i trafiken.

checkmark checkmark

Vi betalar vårdkostnaderna för ett keldjur som varit i bilen i samband med en trafikolycka.

checkmark checkmark

Vi betalar ut ersättning, om lackeringen får skråmor, bilen stjäls eller brinner.

checkmark checkmark

Vi betalar reparationen för bilen, om du krockar med ett djur.

checkmark checkmark

Vi ersätter skador som orsakats utomstående och passagerare i din bil och för vilka du personligen är ansvarig utomlands.

checkmark checkmark

Trafikförsäkringen ersätter personskadorna för alla delaktiga i en kollision samt skador på motpartens fordon och egendom.

checkmark checkmark checkmark
Valbara skydd Helkasko Delkasko trafik

Glasskydd
Vi ersätter sten- och dubbskott och andra sprickor i fönsterrutorna.

checkmark checkmark

Hyrbilstjänst
Du får i alla skadesituationer en ersättande bil för den tid som ditt fordon repareras.

checkmark

Inlösningsskydd
Om bilen går till inlösning höjer vi ersättningen med 30 % på det gängse marknadspriset eller betalar priset för en ny bil.

checkmark

Vi begär din personbeteckning i samband med att vi räknar ut priset för att du ska få ett exakt pris och de rabatter som du har rätt till. Du binder dig inte till någonting med att uppge personbeteckningen.Den mest omfattande kaskoförsäkringen ger din bil ett precis så bra skydd du kan önska dig. Du får ersättning bl.a. om

 • du kolliderar med ett annat fordon, hinder eller djur
 • du krockar eller kör i diket och din bil skadas
 • ett okänt fordon har bucklat till din bil på parkeringsplatsen.

Dessutom ersätter vi skador på bilen som orsakats av naturfenomen, t.ex. skador till följd av snö som rasat ner från taket, ett träd som fallit över bilen eller en hagelskur. Vi ersätter också bogsering av bilen till den närmaste verkstaden om resan avbryts samt transporten av dig och medpassagerarna till resmålet.

Delkasko är ett bra val för en litet äldre bil. Till skillnad från helkasko omfattar delkasko inte ett kollissionsskydd som ersätter skador vid kollision eller avkörning. Delkasko kan kompletteras med ett glasskydd, om du vill.

Med Finlands mest omfattande delkasko får du ersättning för följande skador:

 • bilen stjäls
 • bilen utsätts för skadegörelse
 • du krockar med vilket djur som helst
 • bilen skadas i en eldsvåda
 • bärgning och resekostnader, om din resa avbryts t.ex. på grund av ett tekniskt fel.

Personskyddet som ingår i Ifs helkasko och delkasko utvidgar den lagstadgade trafikförsäkringens skydd gällande personskador. Ersättningen är därför större, om du får tillfälliga skador eller avlider till följd av en trafikolycka.

Ersättningen ur personskyddet underlättar återhämtningen från skador, och om du avlider hjälper ersättningen dina närstående att klara sig ekonomiskt.

Trafikförsäkringen är obligatorisk för alla fordon som används i trafik. Kaskoförsäkringen är en frivillig försäkring för bilen och du väljer själv försäkringens omfattning.

Bilförsäkringens pris

Hos If får du alltid ett personligt pris på bilförsäkringen som grundar sig på din körhistoria. På priset inverkar också antalet körkilometer, fordonets egenskaper, t.ex. motorns effekt, och försäkringstagarens ålder och hemadress.

Bilförsäkring – få en konkurrenskraftig offert

Från If får du alltid ett konkurrenskraftigt pris på bilförsäkringen och vi har gjort det så enkelt som möjligt att få en försäkringsoffert.

 1. Genast fulla 80 % i bonus på helkasko

 2. Trafikförsäkringens utgångsbonus är beroende på din skadehistoria 30–80 % och stiger snabbast i Finland. Du får fulla 80 % i bonus när du kört 5 år utan skador. Kontrollera din bonus.

 3. Mästerförarens bonus sjunker inte efter den första skadan
  Vi tycker det fär rättvist att belöna omsorgsfulla förare som sällan råkar ut för några skador.

 4. Samma bonusar och förmåner på alla dina bilar 
  Du får samma bonus och förmåner på din andrabil som på din förstabil.

 5. Bilförsäkringens pris är förmånligt år efter år 
  I stället för tillfälliga extrapris på bilförsäkringen litar vi på ett kunnigt riskurval, som garanterar stabila priser för dig nu och i framtiden. Som kund hos If betalar du inte för rabatter för andra kunder.

 6. Med kaskoförsäkringen omfattas du av If Förmånsprogram 
  Du får en bestående rabatt på 10–16 % på försäkringspremierna.

Räkna ut bilförsäkringens pris.

Jämför också bilförsäkringarnas innehåll

Det är förnuftigt att konkurrensutsätta bilförsäkringar, men den billigaste bilförsäkringen är sällan det rimligaste alternativet. När du jämför pris mellan bilförsäkringar lönar det sig att fästa särskild uppmärksamhet vid försäkringens innehåll och vad den ersätter.

Om skadan är framme är det innehållet som avgör. En begränsad och billig försäkring täcker inte nödvändigtvis reparationskostnader eller ens i värsta fall bärgningskostnader för bilens bogsering till en reparationsverkstad.

 1. Vi hjälper dig på vägen 24/7
  Du får genast hjälp, om motorn stannar, vindrutan går sönder, bilens varningslampa tänds eller du krockar. Vi säkerställer att du kan fortsätta din färd. Läs mer om If Apu
 2. Komplettera försäkringen med valfria tilläggsskydd 
  Till Helkasko kan du som tilläggsskydd välja glasskydd, inlösningsskydd och hyrbilstjänst. Du kan komplettera Delkasko med glasskydd.
 3. Anpassa och komplettera försäkringen efter dina behov när som helst 
  Du kan själv anpassa bilförsäkringens omfattning på Mina sidor. och via If Mobil -appen, som hjälper dig att använda Mina sidor smidigare än någonsin.

Enkelt att försäkra bilen och att byta försäkringsbolag

Vi på If har gjort det enkelt för dig att försäkra din bil. Om du har en bilförsäkring i ett annat försäkringsbolag, sköter vi bytet av försäkringsbolag utan pappersexercis och besök på besiktningskontoret.

Vi säger upp den gamla försäkringen för din räkning och förmedlar uppgifterna om byte av försäkringsbolag utan kostnader till Traficoms fordonsregister. Det finns inga hinder för att byta försäkringsbolag, även om det sker mitt under pågående försäkringsperiod.

Registeranmälan är gratis, om anmälan endast gäller byte av försäkringsbolag och det samtidigt inte görs några andra ändringar i registeruppgifterna, såsom byte eller tillägg av innehavare eller ägare.

 • En man och kvinna ser på papper och bärbar dator

  Registrera bilen samtidigt som du köper försäkringen

  Efter köpet av försäkringen styrs du till webbtjänsten för att göra en registrering via nätet. Det är gratis att göra anmälan om du endast byter försäkringsbolag. Se anvisningar för registrering, om du tänker köpa en försäkring för din nya bil. 

  Se anvisningar
 • Mies katsoo älypuhelinta sähköautoa ladattaessa

  Sköt dina försäkringsärenden var och när som helst

  Du har dina försäkringar alltid nära till hands med If Mobil -appen med hjälp av en snabb identifiering. Du kan när som helst anmäla skador eller uppdatera dina bilförsäkringar – t.ex. kan du utvidga din kaskoförsäkring med ett glasskydd.

  Ladda ned If Mobil
 • En kvinna ser ut genom balkongen

  Samla dina försäkringar hos If och få rentav 16 % i rabatt

  När du utöver din bil också försäkrar ditt hem hos If, får du rentav 16 % i rabatt på alla våra försäkringar i förmånsprogrammet. I webbutiken får du en offert på alla försäkringar du behöver, när du lägger dem i varukorgen.

  Till hemförsäkringen
 1. Privat
 2. Försäkringar
 3. Bilförsäkring