Bilförsäkring

Bilförsäkringens pris och bonusar enkelt via nätet. Skräddarsy försäkringen enligt antalet körda kilometer och dina behov.

 • Prissättning enligt antalet körda kilometer

  Om du på årlig basis kör litet beaktas detta också i bilförsäkringens pris.

 • Lätt och behändig månatlig fakturering

  Hos If kan du betala dina fakturor i rentav 12 poster utan extra kostnader.

 • Få genast 80 % i startbonus på helkasko

  Lägre pris på kollisionsskyddet tack vare Finlands rejälaste startbonus.


If Bilförsäkring anpassas efter dina behov

Vi finns vid din sida, när du letar efter försäkringar som anpassas efter dina behov och din livssituation. Foga en bekymmersfri helkasko- eller förmånlig delkaskoförsäkring till din trafikförsäkring, och se även pris på våra flexibla tilläggsskydd.

Via webbutiken får du svar inom en minut på hur Ifs bonusar och samlingsrabatt påverkar bilförsäkringens pris.

Bilförsäkringens pris – få en offert också på förhand om du planerar att byta bil

Istället för tillfälliga rabattpris på bilförsäkringen litar vi på en sakkunnig riskbedömning i vår prissättning. Som kund hos If betalar du därmed inte för rabatter för andra kunder.

Bilförsäkringarnas pris är betydligt lägre för de personer som kör minst än för de som kör mest, då de som kör minst råkar ut för skador mer sällan enligt statistik.

Genom skadefria år hos oss eller ett annat försäkringsbolag samlar du bonuspoäng, som tillsammans med samlingsrabatt sänker priset rejält. Även bilens egenskaper, t.ex. motorns effekt, din ålder och adress inverkar på priset.

Jämför bilförsäkringar

Vad omfattar bilförsäkringen? Helkasko Delkasko Trafikförsäkring
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Valbara tilläggsskydd Helkasko Delkasko Trafik
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Söker du den mest omfattande eller billigaste bilförsäkringen? Hos oss får du alltid sakkunnig service

En billig och begränsad försäkring kan på lång sikt bli dyr om den inte täcker de vanligaste skadorna, som också för aktsamma förare kan vara svåra att undvika. Vi på If strävar alltid efter att erbjuda sakkunnig service oberoende av försäkringens omfattning till våra kunder. Därför hör den kostnadsfria tjänsten If Apu till alla våra bilförsäkringar.

Den billigaste bilförsäkring hos If är lagstadgad trafikförsäkring. I alla fall rekommenderar vi att du fogar en förmånlig delkasko till försäkringen, eftersom trafikförsäkringen inte ersätter t.ex. bärgningskostnader eller vanliga skador som kan inträffa under bilens förvaring.

Jämför pris mellan bilförsäkringar i webbutiken – kan vara förvånansvärt

Det lönar sig att jämföra pris mellan bilförsäkringar i Ifs webbutik, där priset på trafikförsäkring, kaskoförsäkring och tilläggsskydd går enkelt att se över.

Delkaskoförsäkringens prisskillnad jämfört med trafikförsäkringen är vanligtvis liten, och i fråga om den startbonus på 80 % som vi erbjuder dig, kan prisskillnaden mellan helkasko- och delkaskoförsäkring se förvånansvärd ut.

När du gör en prisjämförelse mellan bilförsäkringar eller konkurrensutsätter dem, lönar det sig att utöver priset också beakta skyddens omfattning, självriskens storlek och samtidigt också servicens snabbhet och smidighet.

Rådgivning till alla kunder – ersättningen baserar sig på försäkringens innehåll

Från och med hösten 2020 har alla kunder som har fordonsförsäkring hos oss också tillgång till rådgivningstjänsten If Apu, som förut endast har hört till våra kaskoförsäkringskunder.

If Apu hjälper dig 24/7, och om du har fordonsförsäkring hos oss kan förutom vid skada också kontakta tjänsten vid bekymmer med bilen. Det kan t.ex. vara fråga om att bilen inte startar eller att instrumentbrädans varningslampa tänds.

Vi löser situationen snabbt och ger anvisningar för hur du ska gå tillväga. Vid behov hänvisar vi dig till närmaste reparationsverkstad, skickar en bärgningsbil till dig och ordnar en ersättande skjuts, så du kan fortsätta resan.

Vi ger råd och anvisningar till alla Ifs kunder som har försäkrat fordonet hos oss, men försäkringens innehåll avgör den omfattning enligt vilken vi ersätter skadorna som orsakats till dig.

 • Är skadan framme?

  If Apu inklusive bärgningstjänst dejourerar dygnet runt i hela Finland. Du får svar på alla frågor eller hjälp vid problem som gäller din bil.

  Se anvisningar
 • Vanliga frågor

  Funderar du ännu över något om bilförsäkringen? Vi har sammanställt svar på frågor våra kunder brukar ställa oss, t.ex. om att köpa och säga upp försäkringar samt om avställning. 

  Vanliga frågor
 • En man och kvinna ser på papper och bärbar dator

  Registrera bilen samtidigt som du köper försäkringen

  Efter köpet av försäkringen styrs du till webbtjänsten för att göra en registrering via nätet. Det är gratis att göra anmälan om du endast byter försäkringsbolag. Se anvisningar för registrering, om du tänker köpa en försäkring för din nya bil. 

  Se anvisningar
 • Mies katsoo älypuhelinta sähköautoa ladattaessa

  Sköt dina försäkringsärenden var och när som helst

  Du har dina försäkringar alltid nära till hands med If Mobil-appen med hjälp av en snabb identifiering. Du kan när som helst anmäla skador eller uppdatera dina bilförsäkringar – t.ex. kan du utvidga din kaskoförsäkring med ett glasskydd.

  Hämta If Mobil
 • En kvinna ser ut genom balkongen

  Samla försäkringarna hos If – du får rentav 15 % i samlingsrabatt

  Om du utöver bilen också försäkrar ditt hem hos oss får du rentav 15 % i samlingsrabatt på alla försäkringar via If Förmånsprogram. Du får via webbutiken en offert på alla de försäkringar du behöver när du lägger dem i varukorgen.

  Läs mer om hemförsäkringen

Du får 15 % samlingsrabatt på premierna genom att samla dina försäkringar

Om du utöver kasko också köper en försäkring för hemmet från If, får du via If Förmånsprogram 15 % samlingsrabatt på alla dina försäkringar.