Bilförsäkring

Försäkra din bil med vår testvinnare. Du får ditt pris direkt via nätet.

  • Få kasko i tre månader för 0 €

    Utnyttja erbjudandet som gäller för nya bilförsäkringar!

  • Prissättning enligt antalet körda kilometer

    Om du på årlig basis kör litet syns det även i bilförsäkringens pris.

  • Lätt och behändig månatlig fakturering

    Hos If kan du betala din faktura i rentav 12 rater utan extra kostnader.


Vilken bilförsäkring passar mig?

Vi tycker att en bilförsäkring ska tjäna just dina behov. Därför är vår bilförsäkring dimensionerad så att priset anpassas efter antalet körda kilometer. Du kan skräddarsy försäkringens innehåll enligt behov och livssituation. Glöm inte heller våra samlingsrabatter.

Jämför priser på vår helkasko och förmånligare delkasko i webbutiken, med eller utan tilläggsskydd. Om du är osäker på vilken bilförsäkring passar just dig kan du jämföra alternativ längre ner på sidan.

Få kasko i tre månader för 0 €, gäller nya bilförsäkringar.

Läs mer om kampanjförmån

Söker du en offert på en bilförsäkring? Utnyttja kampanjförmånen

Du får en kaskoförsäkring kostnadsfritt i tre månader, om du köper en ny bilförsäkring från Ifs webbutik.

Notera att webbutiken anger försäkringens normalpris utan kampanjförmån. Vi beaktar förmånen i faktureringen. Kampanjen gäller tills 4.6.2023. 

Gå till prisräknaren

Försäkra din bil med vår testvinnare

Konkurrenskraftig prissättning, omfattande helkasko och möjlighet till fulla bonusar på fem år gjorde att vår bilförsäkring utsågs som testvinnare (på finska) av tidningen Kuluttaja.

If erbjuder också bevisligen försäkringsbranschens bästa kundupplevelse. Vid försäkring av bil innebär det högklassiga tjänster, noga utvalda samarbetspartners som är ansedda experter inom sitt område samt snabb skadehantering.

Läs mer om våra kunders erfarenheter

Vanliga frågor om bilförsäkring

Vilka faktorer påverkar bilförsäkringens pris?

På bilförsäkringens pris inverkar bilens egenskaper, din uppskattning av antalet körda kilometer per år samt din ålder och hemadress. På priset inverkar också dina samlingsrabatter samt försäkrings- och skadehistoria, på basis av vilken vi räknar ut dina bonusar.

Hur inverkar bonusarna på bilförsäkringens pris?

Trafikförsäkringens bonus är hos If vanligtvis 30–80 % och bygger på din försäkrings- och skadehistoria. Tack vare snabb bonusutveckling har du rätt till full bonus när du kört fem år utan skador. Du får därmed också bonusskydd, dvs. dina bonusar sjunker inte efter den första skadan.

Du får därtill fulla 80 % bonus på helkaskoförsäkringens kollisionsskydd genast. Samma bonusar och förmåner gäller även andrabilen.

Får jag rabatt av att samla försäkringarna hos If?

När du fogar helkasko eller delkasko till din bilförsäkring har du rätt till 10 % samlingsrabatt på alla dina premier. Din rabatt är 15 %, om du utöver kaskoförsäkringen också väljer Ifs hemförsäkring.

Du kan göra en prisjämförelse mellan flera försäkringar på en gång och direkt via webbutiken. Du kan också kontakta oss om du så vill, vi hjälper dig gärna.

Vad är fördelen med helkasko jämfört med delkasko?

Helkasko ersätter reparationen av din egen bil om du exempelvis orsakar en krock, kör av vägen eller av misstag bucklar till bilen i ett trångt parkeringshus. Dessutom ersätter dess parkeringsskydd skador som orsakats av ett okänt fordon utan bonusförlust.

Ifs delkasko är en av marknadens mest omfattande delkaskoförsäkringar. Bl.a. får du ersättning vid skada som förorsakats av en kollision med djur, och försäkringen är därmed inte begränsad till älgolyckor. Tekniska fel som ersätts från bärgningsskyddet är också ett viktigt skäl för att skaffa delkasko istället för en trafikförsäkring.

Till delkasko är det möjligt att foga glasskydd. Skyddet ersätter med låg självriskandel vindruteskador, som enligt Ifs statistik hör till de överlägset vanligaste skadorna som ersätts. Helkasko kan du också komplettera med våra övriga tilläggsskydd.

Det lönar sig att jämföra bilförsäkringens premier i Ifs webbutik. Skillnaden mellan delkaskoförsäkringens och trafikförsäkringens pris är vanligtvis liten, och tack vare en startbonus på 80 % kan även prisskillnaden mellan helkasko och delkasko vara förvånansvärt liten.

Vad ska jag göra, om jag byter bil eller försäkringsbolag?

Om du planerar att byta bil går det också att på förhand få en offert på bilförsäkringen via webbutiken, eftersom du vid prisberäkningen behöver bara veta bilens registernummer. Registrering av bilen, dvs. anmälan om ägarbyte går enklast att sköta på nätet samtidigt som du försäkrar bilen.

Om din nuvarande bilförsäkring finns hos ett annat försäkringsbolag, sköter vi bytet av försäkringsbolag utan pappersexercis och besök på besiktningskontoret.

Vi säger upp den gamla försäkringen för din räkning och förmedlar uppgifterna om byte av försäkringsbolag utan kostnader till fordonsregistret.

Jämför och välj den bästa bilförsäkringen

Vad innehåller bilförsäkringen? Helkasko Delkasko Trafikförsäkring
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Komplettera din kaskoförsäkring med valbara tilläggsskydd

Valbara tilläggsskydd Helkasko Delkasko Trafik
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Om man väljer den billigaste bilförsäkringen?

En begränsad och billig bilförsäkring kan på lång sikt bli dyr om den inte täcker vanliga skador som även aktsamma förare kan ha svårt att undvika. När du jämför premier mellan bilförsäkringar lönar det sig också att beakta försäkringens omfattning, självriskens storlek och kundnöjdhet.

Lagstadgad trafikförsäkring är i allmänhet också den billigaste bilförsäkringen. För de flesta skulle det vara värt att överväga delkasko som minimiskydd, då trafikförsäkringen inte omfattar de allra vanligaste skadorna. Sådana skador är exempelvis glasskador, bärgning och kollision som ersätts från helkasko.

Läs om lagstadgad trafikförsäkring

If hjälper dig 24/7

Varje bilförsäkring hos oss omfattar kostnadsfri rådgivning, som dejourerar 24/7. Utöver skadesituationer kan du även kontakta oss om bilen inte tycks starta eller en främmande varningslampa tänds på instrumentbrädan. Vi kontrollerar ditt försäkringsskydd varefter vi ger dig anvisningar om hur du ska gå tillväga.

Du får hjälp av bärgnings- och vägservicen dygnet runt och även i knepiga situationer. Våra skickliga bärgningspartners ser till att din bil är i säkra händer på en utvald reparationsverkstad och vi sköter skadeanmälan för din räkning.

Bekanta dig med bärgnings- och vägservicen

Få upp till 15 % i rabatt på dina premier

Samla dina försäkringar hos oss, så får du upp till 15 % rabatt på premierna. Se din samlingsrabatt i webbutiken genom att lägga försäkringarna i varukorgen.