Ajoin kolarin toisen ajoneuvon kanssa

Hätätilanteessa soita 112 ja toimi hätäkeskuksen ohjeiden mukaisesti. Ota henkilöiden, ajoneuvojen ja silminnäkijöiden tiedot ylös.

Tarvitsetko hinauspalvelua tai sijaisautoa?

Katso tarkemmat toimintaohjeet kolaritilanteessa toisen ajoneuvon kanssa.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

Saat nopeasti vastauksena ohjeet jatkoa varten. Omat sivut palvelevat 24/7.

Omat sivut

Autamme 24h

Soita If Apuun

Ajoneuvovahinkolomake

Jos et pääse juuri nyt tekemään vahinkoilmoitusta Omille sivuille, tee ilmoitus ajoneuvovahinkolomakkeella.

Ohjeet ja tietoa kolaritilanteessa toisen ajoneuvon kanssa

Jos olet syytön osapuoli kolarissa ja kolarin aiheuttaneen ajoneuvon vakuutus on Ifissä

Ajoneuvollesi ja omaisuudellesi aiheutuneet vahingot sekä mahdolliset henkilövahingot voidaan korvata kolarin aiheuttaneen asiakkaamme liikennevakuutuksesta. Korvattavaksi voi tulla myös autosi korjauksen ajalta sijaisauton käytöstä aiheutuneita kustannuksia, mikäli sijaisauton käyttö on tarpeellista työssäsi.

Kolariin syyllisen asiakkaamme tulee tehdä meille vahinkoilmoitus. Ilmoituksen saatuamme olemme heti yhteydessä sinuun. Mikäli sinuun ei ole oltu vielä yhteydessä Ifistä, voi siis syynä olla, ettei kolariin syyllinen asiakkaamme ole vielä ehtinyt tehdä ilmoitusta yhtiöömme.

Voit halutessasi tehdä vahinkoilmoituksen myös itse ajoneuvovahinkolomakkeella. Saatuamme vahinkoilmoituksesi otamme yhteyttä vastapuoleen ja aloitamme vahingon hoidon. Sinä saat meiltä nopeasti vastauksena toimintaohjeet jatkoa varten.

Jos olet syytön osapuoli kolarissa ja sinulla itselläsi on vakuutus Ifissä

Ajoneuvollesi ja omaisuudellesi aiheutuneet vahingot sekä mahdolliset henkilövahingot voidaan korvata kolarin aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutuksesta. Korvattavaksi voi tulla myös autosi korjauksen ajalta sijaisauton käytöstä aiheutuneita kustannuksia, mikäli sijaisauton käyttö on tarpeellista työssäsi.

Kolarin aiheuttajan tulee ilmoittaa vahingosta omalle vakuutusyhtiölleen, joka ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös itse soittaa vastapuolen vakuutusyhtiöön. Jos sinulla on Ifissä myös kaskovakuutus, voit aina hakea oman autosi vaurioista korvausta suoraan meiltä kirjautumalla Omilla sivuille. Ilmoituksen saatuamme otamme yhteyttä kaikkiin vahingon osapuoliin ja annamme toimintaohjeet jatkoa varten.

Jos olet itse aiheuttanut kolarin tai on epäselvää, kumman syy kolari on

Ota osapuolten tiedot (nimi, rekisteritunnus ja puhelinnumero) ylös. Käykää yhdessä läpi, mitä tapahtui. Voit myös ottaa vahinkopaikalla kuvia molemmista ajoneuvoista. Jos tilanne on epäselvä, vakuutusyhtiöt selvittävät vahingon syyllisyyden osapuolten kertomusten perusteella.

Jos olet itse aiheuttanut kolarin, liikennevakuutuksesi korvaa toiselle aiheutuneet ajoneuvo- ja omaisuusvahingot sekä kaikkien osapuolten mahdolliset henkilövahingot. Oman ajoneuvon vaurioista voit hakea korvausta kaskovakuutuksestasi.

Voit ilmoittaa vahingosta helposti Omilla sivuilla. Saat vastauksena toimintaohjeet jatkoa varten. Vahingon ilmoittaminen ei vielä vaikuta bonukseen. Saatuamme vahinkoilmoituksesi otamme yhteyttä sinuun ja kerromme, vaikuttaako vakuutuksen käyttäminen liikenne- tai kaskovakuutuksesi bonukseen. Otamme yhteyttä myös vahingon toiseen osapuoleen ja aloitamme myös hänen vahinkonsa hoidon.

Vahinkotarkastus

Ajoneuvojen vauriot tarkastetaan korjaamolla. Korjaamo huolehtii vaurioiden tarkastuksesta Ifin kanssa.

Tarvitsetko hinausapua tai sijaisauton?

Aiheutuiko kolarista henkilövahinkoja?

Kolari parkkipaikalla

Törmääjä on tiedossa

Kun kaskovakuutukseesi sisältyy Törmäysturva, autamme sinua saamaan ajoneuvosi kuntoon oman kaskovakuutuksesi avulla. Me haemme korvauksen puolestasi vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiöltä. Vahingon aiheuttajan tulee aina tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä.

Jos kaskovakuutukseesi ei sisälly Törmäysturvaa, tai jos et halua käyttää omaa kaskovakuutustasi, sinun tulee asioida suoraan vastapuolen vakuutusyhtiön kanssa.

Jos autoosi törmännyt myöntää aiheuttaneensa vahingon, bonuksesi ei alene eikä sinulla ole omavastuuta.

  1. Ota kaikkien osapuolten tiedot ylös.
  2. Pyydä törmääjää tekemään vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä.
  3. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia käytössäsi, tee ilmoitus ajoneuvovahinkolomakkeella.
  4. Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi.

Törmääjä ei ole tiedossa

Jos joku on törmännyt ajoneuvollaan sinun pysäköityyn ajoneuvoosi, mutta sinulla ei ole törmääjän tietoja, autamme sinua saamaan ajoneuvosi kuntoon kaskovakuutuksesi avulla. Kun kaskovakuutukseesi sisältyy Pysäköintiturva, ajoneuvosi korjaus ei alenna bonusta. Maksat itse vain omavastuun.

Jos kaskovakuutuksessasi ei ole Pysäköintiturvaa, mutta siinä on Törmäysturva, autamme sinua saamaan autosi kuntoon Törmäysturvan avulla. Korjauskuluista maksat itse omavastuun korjaamolle. Törmäysturvan käyttäminen alentaa bonusta. Ilmoituksen tekeminen ei vielä vaikuta bonukseen.

  1. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia käytössäsi, tee ilmoitus ajoneuvovahinkolomakkeella.
  2. Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi.

Ohjeet henkilövahingon ilmoittamiseen

Jos loukkaannuit liikenneonnettomuudessa, hakeudu hoitoon mahdollisimman pian. Kiireellisessä tapauksessa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan. Kerro lääkärissä tiedot liikenneonnettomuudesta, niin käynti laskutetaan suoraan vakuutusyhtiöltä. Jos kävit jo lääkärillä ja maksoit sen itse, tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia käytössäsi, tee ilmoitus vahinkolomakkeella.

Palvelemme puhelimitse 010 19 17 77 (arkisin kello 8–17).

Tarkemmat ohjeet liikenteen henkilövahinkoihin