Ajoin kolarin toisen ajoneuvon kanssa

Kun kaskovakuutukseesi sisältyy Törmäysturva, autamme sinua saamaan ajoneuvosi kuntoon oman kaskovakuutuksesi avulla. Me haemme korvauksen puolestasi vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiöltä.

Vahingon aiheuttajan tulee aina tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä.

Jos kaskovakuutukseesi ei sisälly Törmäysturvaa, tai jos et halua käyttää omaa kaskovakuutustasi, sinun tulee asioida suoraan vastapuolen vakuutusyhtiön kanssa.

Jos aiheutit vahingon itse tai on epäselvää kumman syy kolari on, tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla ja selvitämme asian puolestasi. Liikennevakuutus korvaa toiselle aiheutetut ajoneuvo- ja omaisuusvahingot sekä kaikkien osallisten henkilövahingot. Kun olet tehnyt ilmoituksen, lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi ja otamme yhteyttä vahingon toiseen osapuoleen.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

Saat nopeasti vastauksena ohjeet jatkoa varten. Omat sivut palvelevat 24/7.

Omat sivut

Palvelemme 24h

Soita If Apuun

Ajoneuvovahinkolomake

Jos et pääse juuri nyt tekemään vahinkoilmoitusta Omille sivuille, tee ilmoitus ajoneuvovahinkolomakkeella.

Ohjeet ja tietoa kolaritilanteessa toisen ajoneuvon kanssa

Aiheutin itse kolarin tai on epäselvää kumman syy kolari on

Aiheuttajan liikennevakuutus korvaa toiselle aiheutuneet ajoneuvo- ja omaisuusvahingot sekä kaikkien osallisten henkilövahingot. Oman auton vaurioista voit hakea korvausta kaskovakuutuksesta, kun siinä on törmäysturva.

  1. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia käytössäsi, tee ilmoitus ajoneuvovahinkolomakkeella.
  2. Lähetämme toimintaohjeet Omille sivuillesi ja otamme yhteyttä vahingon toiseen osapuoleen. Kerromme sinulle myös vaikuttaako vakuutuksen käyttäminen kasko- tai liikennevakuutuksesi maksuihin (bonukseen). Vahingon ilmoittaminen meille ei vielä vaikuta bonukseen.

Voit myös soittaa korvauspalvelumme numeroon 010 19 18 18 ja ilmoittaa ajoneuvovahingostasi arkisin klo 8–18.

Toinen aiheutti kolarin

Vahingot ajoneuvollesi korvaa kolarin aiheuttaneen osapuolen liikennevakuutus.

  1. Vastapuolen tulee ilmoittaa vahingosta omalle liikennevakuutusyhtiölleen, joka korvaa sinun vahinkosi. He ottavat sinuun yhteyttä.
  2. Voit halutessasi ilmoittaa meille vahingosta, vaikka et olisikaan vahingon aiheuttanut osapuoli. Jos sinulla on kaskovakuutus, voit käyttää sitä ajoneuvosi korjauttamiseen.

Vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutus korvaa molempien osapuolten mahdolliset henkilövahingot. Ota yhteyttä vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiöön.

Vahinkotarkastus

Ajoneuvojen vauriot tarkastetaan korjaamolla. Pyydä korjaamoa huolehtimaan vaurioiden tarkastuksesta Ifin kanssa.

Tarvitsetko hinausapua tai sijaisauton?

Aiheutuiko kolarista henkilövahinkoja?