Green Card eli Vihreä kortti ulkomaan automatkoille

Omalla autolla ulkomaille

Tilaa Vihreä kortti helposti Omilta sivuilta tai hae kortti Venäjälle mennessä huoltoasemalta.

Ajankohtaista: Ota vihreä kortti mukaan matkustaessasi autolla Britanniaan

Liikennevakuutuskeskus suosittelee, että autolla tai muulla ajoneuvolla Britanniaan matkustavien kannattaa ottaa matkalle mukaan kansainvälinen todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta eli vihreä kortti (Green Card).

Brexitin toteutuessa rajatarkastuksessa vaaditaan vihreä kortti. Ilman todistusta maahanpääsy saatetaan estää tai autoilijaa voidaan vaatia ostamaan paikallinen rajavakuutus. 

Lue alta lisää vihreästä kortista ja tilausohjeet.

Päivitetty 26.3.2019

Green Card eli Vihreä kortti - yleistä tietoa

Green Card eli Vihreä kortti todistaa ulkomailla, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa. Tarvitset Vihreän kortin, kun matkustat omalla autollasi EU:n tai ETA:n ulkopuoliseen Vihreän kortin sopimusmaahan kuten Venäjälle.

  • Et tarvitse Vihreää korttia Pohjoismaissa, EU- ja ETA-maissa, Sveitsissä ja Liechtensteinissa, kun ajoneuvossasi on suomalaiset rekisterikilvet. Suomalainen liikennevakuutuksesi on niissä automaattisesti voimassa. Et siis tarvitse Vihreää korttia esimerkiksi Viroon tai Ruotsiin.

  • Vihreä kortti on tarpeen seuraavissa maissa: Venäjä, Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Makedonia, Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä.

  • Lisäksi suosittelemme Vihreän kortin ottamista mukaan, kun lähdet omalla autolla Espanjaan.

Muissa maissa EU:n ja ETA:n ulkopuolella tarvitset kyseisen maan paikallisen liikennevakuutuksen tai rajaliikennevakuutuksen.

Tilaa Vihreä kortti Omilta sivuilta

Jos autossasi on Ifin liikennevakuutus, voit tilata Vihreän kortin Omilta sivuilta. Saat kortin maksutta, ja kortti on voimassa vuoden ajan.

Näin tilaat Vihreän kortin:

  1. Kirjaudu Omille sivuille ja mene kohtaan "Asiakirjat".
  2. Valitse "Tilaa uusi todistus" -otsikko sivun alaosassa.
  3. Etsi "Valitse todistus" -valikosta Green Card.
  4. Valitse vielä tarvittaessa oikea liikennevakuutus "Valitse vakuutus" -valikosta.
  5. Valitse "Tilaa".

Postitamme Vihreän kortin sinulle kotiin. Kortti tulee perille tyypillisesti muutamassa arkipäivässä, mutta postin kulkuun kannattaa varata varmuuden vuoksi reilummin aikaa.

Matkalla Venäjälle mutta Vihreä kortti unohtui?

Ei hätää, voit noutaa Vihreän kortin Ifin kumppanihuoltoasemilta! Voit hakea Vihreän kortin seuraavilta huoltamoilta: ST1 Lauritsala (Lappeenranta), Shell Imatra, Shell Joensuu ja Shell Porvoo.

Toimi näin, jos haluat noutaa Vihreän kortin huoltoasemalta:

  1. Tilaa Vihreä kortti Ifin asiakaspalvelusta numerosta 010 19 19 19 (avoinna ma–pe 8–20, la–su 10–16). Kerro, että haluat noutaa Vihreän kortin Ifin kumppanihuoltoasemalta. Kerro jo tilausvaiheessa, miltä huoltamolta aiot hakea Vihreän kortin. Tarkastathan yllä näkyvistä linkeistä huoltoasemien aukioloajat.
  2. Hae Vihreä kortti huoltoasemalta ja jatka matkaasi! Huoltoasema veloittaa kortin tulostamisesta 10 euroa. 

Vinkit automatkalle

Ennen kuin kurvaat maailmalle, vilkaise vinkit ulkomaan automatkalle. Katso myös pakkausvinkit ja ohjeet hätätilanteen varalle. Muista myös hankkia matkavakuutus ennen reissuun lähtöä.