Omalla autolla ulkomaille

Green Card eli Vihreä kortti ulkomaan automatkoille

Tilaa Vihreä kortti helposti Omilta sivuilta

Green Card eli Vihreä kortti todistaa ulkomailla, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa. Tarvitset Vihreää korttia, kun matkustat omalla autollasi EU:n tai ETA:n ulkopuoliseen Vihreän kortin sopimusmaahan kuten Venäjälle.

Pohjoismaissa, EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä ja Liechtensteinissa et tarvitse Vihreää korttia, kun ajoneuvossasi on suomalaiset rekisterikilvet. Suomalainen liikennevakuutuksesi on niissä automaattisesti voimassa.

Vihreä kortti on tarpeen seuraavissa maissa: Venäjä, Albania, Azerbaidzan, Bosnia ja Hertsegovina, Iran, Israel, Makedonia, Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä.

Lisäksi suosittelemme Vihreän kortin ottamista mukaan, kun lähdet omalla autolla Espanjaan.

Muissa maissa EU:n ja ETA:n ulkopuolella tarvitset kyseisen maan paikallisen liikennevakuutuksen tai rajaliikennevakuutuksen.

Tilaa Vihreä kortti Omilta sivuilta

Jos autossasi on Ifin liikennevakuutus, voit tilata Vihreän kortin kätevästi Omilta sivuiltasi. Saat kortin maksutta, ja kortti on voimassa vuoden ajan.

Näin tilaat Vihreän kortin:

  1. Kirjaudu Omille sivuille ja mene kohtaan "Asiakirjat".
  2. Valitse "Tilaa uusi todistus" -otsikko sivun alaosassa.
  3. Etsi "Valitse todistus" -valikosta Green Card.
  4. Valitse vielä tarvittaessa oikea liikennevakuutus "Valitse vakuutus" -valikosta.
  5. Klikkaa "Tilaa todistus".

Postitamme Vihreän kortin sinulle kotiin. Kortti tulee perille tyypillisesti muutamassa arkipäivässä, mutta postin kulkuun kannattaa varata varmuuden vuoksi reilummin aikaa.

Ennen kuin kurvaat maailmalle, tutustu matkustussivustoomme. Löydät sieltä esimerkiksi kätevät pakkausvinkit ja ohjeet hätätilanteiden varalle. Muista myös hankkia matkavakuutus ennen reissuun lähtöä.