Green Card eli vihreä kortti ulkomaan automatkoille

Nimestään huolimatta vihreä kortti on nyt valkoinen. Ifin asiakkaana voit tilata ja tulostaa sen helposti ja maksutta Omilta sivuilta. 

Tulosta Omilta sivuilta

Voit tulostaa vihreän kortin nyt itse Omilta sivuiltasi

Nopeimmin saat vihreän kortin Omien sivujen Asiakirjat-välilehdeltä, kohdasta Tilaa todistus. Tulosta kortti valkoiselle paperille.

Samasta kohtaa Omilta sivuilta voit vaihtoehtoisesti tilata vihreän kortin postitse kotiisi. Kortti kannattaa tilata hyvissä ajoin ennen matkaa, sillä postin kulku voi kestää noin viikon. 

Vihreä paitainen mies ajaa autolla

Green Card eli vihreä kortti – yleistä tietoa

Green Card todistaa ulkomailla, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa. Tarvitset vihreän kortin, kun matkustat omalla autollasi EU:n tai ETA:n ulkopuoliseen vihreän kortin sopimusmaahan, kuten Venäjälle. 

  • Et tarvitse vihreää korttia Pohjoismaissa, EU- ja ETA-maissa, Sveitsissä ja Liechtensteinissa, kun ajoneuvossasi on suomalaiset rekisterikilvet. Suomalainen liikennevakuutuksesi on niissä automaattisesti voimassa. Et siis tarvitse vihreää korttia esimerkiksi Viroon tai Ruotsiin.

  • Vihreä kortti on tarpeen seuraavissa maissa: Venäjä, Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Makedonia, Moldova, Montenegro, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä.

  • Lisäksi suosittelemme vihreän kortin ottamista mukaan, kun lähdet omalla autolla Espanjaan.

Muissa maissa EU:n ja ETA:n ulkopuolella tarvitset kyseisen maan paikallisen liikennevakuutuksen tai rajaliikennevakuutuksen. Tällaisia maita ovat muun muassa Marokko, Tunisia ja Iran.

Liikennevakuutuskeskus suosittelee ottamaan mukaan kansainvälisen todistuksen liikennevakuutuksen voimassaolosta eli vihreän kortin, kun matkustat autolla tai muulla ajoneuvolla Iso-Britanniaan. 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä