Omalla autolla ulkomaille

Green Card eli Vihreä kortti ulkomaan automatkoille

Tilaa Vihreä kortti helposti Omilta sivuilta

Green Card eli Vihreä kortti todistaa ulkomailla, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa. Tarvitset Vihreää korttia, kun matkustat omalla autollasi EU:n tai ETA:n ulkopuoliseen Vihreän kortin sopimusmaahan kuten Venäjälle.

Et tarvitse Vihreää korttia Pohjoismaissa, EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä ja Liechtensteinissa, kun ajoneuvossasi on suomalaiset rekisterikilvet. Suomalainen liikennevakuutuksesi on niissä automaattisesti voimassa. Toisin sanoen et tarvitse Vihreää korttia esimerkiksi Viroon tai Ruotsiin autolla matkustaessasi.

Vihreä kortti on tarpeen seuraavissa maissa: Venäjä, Albania, Azerbaidzan, Bosnia ja Hertsegovina, Iran, Israel, Makedonia, Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä.

Lisäksi suosittelemme Vihreän kortin ottamista mukaan, kun lähdet omalla autolla Espanjaan.

Muissa maissa EU:n ja ETA:n ulkopuolella tarvitset kyseisen maan paikallisen liikennevakuutuksen tai rajaliikennevakuutuksen.

Tilaa Vihreä kortti Omilta sivuilta

Jos autossasi on Ifin liikennevakuutus, voit tilata Vihreän kortin kätevästi Omilta sivuiltasi. Saat kortin maksutta, ja kortti on voimassa vuoden ajan.

Näin tilaat Vihreän kortin:

  1. Kirjaudu Omille sivuille ja mene kohtaan "Asiakirjat".
  2. Valitse "Tilaa uusi todistus" -otsikko sivun alaosassa.
  3. Etsi "Valitse todistus" -valikosta Green Card.
  4. Valitse vielä tarvittaessa oikea liikennevakuutus "Valitse vakuutus" -valikosta.
  5. Klikkaa "Tilaa todistus".

Postitamme Vihreän kortin sinulle kotiin. Kortti tulee perille tyypillisesti muutamassa arkipäivässä, mutta postin kulkuun kannattaa varata varmuuden vuoksi reilummin aikaa.

Matkalla Venäjälle mutta Vihreä kortti unohtui?

Ei hätää, nyt voit noutaa Vihreän kortin Ifin kumppanihuoltoasemilta! Jos Venäjän-matkasi lähtöpäivä on niin lähellä, että posti ei ehdi toimittaa sinulle Vihreää korttia, saat sen seuraavilta huoltoasemilta: ST1 Lauritsala (Lappeenranta), Shell ImatraShell Kotka Karhula (Kotka), Shell Joensuu.

Toimi näin, jos haluat noutaa Vihreän kortin huoltoasemalta:

  1. Tilaa Vihreä kortti Ifin asiakaspalvelusta numerosta 010 19 19 19 (avoinna ma–pe 8–20, la–su 10–16). Kerro, että haluat noutaa Vihreän kortin Ifin kumppanihuoltoasemalta. Kerro jo tilausvaiheessa, miltä huoltamolta aiot hakea Vihreän kortin. Tarkastathan yllä näkyvistä linkeistä huoltoasemien aukioloajat.
  2. Hae Vihreä kortti huoltoasemalta ja jatka matkaasi Venäjälle! Huoltoasema veloittaa kortin tulostamisesta 10 euroa. 

Vinkkejä matkalle

Ennen kuin kurvaat maailmalle, tutustu matkustussivustoomme. Löydät sieltä esimerkiksi kätevät pakkausvinkit ja ohjeet hätätilanteiden varalle. Muista myös hankkia matkavakuutus ennen reissuun lähtöä.