Green Card eli Vihreä kortti ulkomaan automatkoille

Tilaa vihreä kortti helposti ja maksutta Omilta sivuilta, ja lähetämme sen sinulle postitse. Mikäli sinulla on kiire, voit hakea kortin myös huoltoasemalta Venäjän suuntaan matkatessasi.

Tilaa Omilta sivuilta

Ajankohtaista: Ota vihreä kortti mukaan matkustaessasi autolla Iso-Britanniaan

Autolla tai muulla ajoneuvolla Iso-Britanniaan matkustavien kannattaa ottaa matkalle mukaan kansainvälinen todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta eli vihreä kortti (Green Card), suosittelee Liikennevakuutuskeskus

Brexit eli Yhdistyneen kuningaskunnan eroaminen EU:sta toteutui tammi-helmikuun vaihteessa. Tästä alkoi näillä näkymin vuoden 2020 loppuun kestävä siirtymäaika, jolloin noudatetaan edelleen EU-lainsäädäntöä. Liikennevahinkojen käsittelyyn ei ole toistaiseksi tiedossa muutoksia siirtymäajan aikana.

Liikennevakuutuskeskus kuitenkin suosittelee Britanniaan matkaaville Green Cardia jo siirtymäaikana, sillä sitä saatetaan vaatia rajatarkastuksessa. Suositus koskee ainakin toistaiseksi koko Yhdistynyttä kuningaskuntaa eli myös Pohjois-Irlantia. Ilman Green Cardia maahanpääsy voidaan estää, tai autoilijaa saatetaan vaatia ostamaan paikallinen rajavakuutus.  

Lue tältä sivulta lisää vihreästä kortista sekä tilausohjeet.

Päivitetty 3.2.2020

Green Card eli vihreä kortti – yleistä tietoa

Green Card eli vihreä kortti todistaa ulkomailla, että ajoneuvosi liikennevakuutus on voimassa. Tarvitset vihreän kortin, kun matkustat omalla autollasi EU:n tai ETA:n ulkopuoliseen vihreän kortin sopimusmaahan, kuten Venäjälle.

  • Et tarvitse vihreää korttia Pohjoismaissa, EU- ja ETA-maissa, Sveitsissä ja Liechtensteinissa, kun ajoneuvossasi on suomalaiset rekisterikilvet. Suomalainen liikennevakuutuksesi on niissä automaattisesti voimassa. Et siis tarvitse vihreää korttia esimerkiksi Viroon tai Ruotsiin.

  • Vihreä kortti on tarpeen seuraavissa maissa: Venäjä, Iso-Britannia (tammikuussa 2020), Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Makedonia, Moldova, Montenegro, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä.

  • Lisäksi suosittelemme vihreän kortin ottamista mukaan, kun lähdet omalla autolla Espanjaan.

Muissa maissa EU:n ja ETA:n ulkopuolella tarvitset kyseisen maan paikallisen liikennevakuutuksen tai rajaliikennevakuutuksen. Tällaisia maita ovat muun muassa Marokko, Tunisia ja Iran.

Tilaa Green Card Omilta sivuilta

Jos autossasi on Ifin liikennevakuutus, voit tilata vihreän kortin Omilta sivuilta. Saat kortin maksutta, ja kortti on voimassa vuoden ajan.

Näin tilaat vihreän kortin:

  1. Kirjaudu Omille sivuille ja mene kohtaan "Asiakirjat".
  2. Valitse "Tilaa uusi todistus" -otsikko sivun alaosassa.
  3. Etsi "Valitse todistus" -valikosta Green Card.
  4. Valitse vielä tarvittaessa oikea liikennevakuutus "Valitse vakuutus" -valikosta.
  5. Valitse "Tilaa".

Postitamme vihreän kortin sinulle kotiin. Kortti tulee perille tyypillisesti muutamassa arkipäivässä, mutta postin kulkuun kannattaa varata varmuuden vuoksi reilummin aikaa.

Onko kiire Venäjälle tai vihreä kortti unohtui?

Ei hätää, voit noutaa vihreän kortin Ifin kumppanihuoltoasemilta: ST1 Lauritsala (Lappeenranta), Shell Imatra, Shell Joensuu ja Shell Porvoo.

Toimi näin, jos haluat noutaa vihreän kortin huoltoasemalta:

  1. Tilaa vihreä kortti soittamalla Ifin asiakaspalveluun. Kerro, että haluat noutaa vihreän kortin Ifin kumppanihuoltoasemalta. Kerro jo tilausvaiheessa, miltä huoltamolta aiot hakea vihreän kortin. Yllä näkyvistä linkeistä voit tarkistaa huoltoasemien aukioloajat.
  2. Hae vihreä kortti huoltoasemalta ja jatka matkaasi! Huoltoasema veloittaa kortin tulostamisesta 10 euroa. 

Vinkit automatkalle

Ennen kuin kurvaat maailmalle, vilkaise vinkit ulkomaan automatkalle. Katso myös pakkausvinkit ja ohjeet hätätilanteen varalle. Muista myös hankkia matkavakuutus ennen reissuun lähtöä.