Liikennevakuutuksen ja kaskon bonukset

Bonus tarkoittaa autovakuutuksen tai muun ajoneuvovakuutuksen vakuutusmaksusta annettavaa alennusta. Saat tiedon bonuksistasi automaattisesti, kun lasket vakuutuksen hinnan verkkokaupassamme.

Autovakuutuksen bonuksia on kahta lajia

 1. liikennevakuutuksen bonus, joka vaikuttaa liikennevakuutuksen hintaan sekä
 2. kaskovakuutuksen bonus, joka vaikuttaa Ifissä täyskaskon hintaan.
Nainen avaa auton oven ja katsoo aurinkoa

Esimerkki: Kirsi hankkii ensimmäisen autovakuutuksensa

Liikennevakuutukseen Kirsi saa 30 % lähtöbonuksen, joka tarkoittaa 30 % alennusta liikennevakuutuksen vakuutusmaksuun.

Autonsa lisäturvaksi Kirsi ottaa Ifin täyskaskon, johon hän saa heti täyden 80 % bonuksen. Se tarkoittaa 80 % alennusta kaskon kalleimmasta osasta eli törmäysturvasta.

Viiden vahingottoman vuoden jälkeen myös liikennevakuutuksen bonus voi Kirsillä asteittain nousta 80 % tasolle, jolloin hän saa 80 % alennuksen sekä liikennevakuutuksesta että kaskon törmäysturvasta.

Autovakuutuksen hintaan vakuttaa lisäksi If Etuohjelman keskittämisalennus, josta Kirsi saa kaskon ansiosta vielä 10 % ylimääräisen alennuksen kaikkiin Ifistä ottamiinsa vakuutuksiin.

 • Näin tarkistat bonuksesi Ifin verkkokaupassa

  Mikäli sinulla ei vielä ole autovakuutusta Ifissä, pääset helposti tarkistamaan bonuksesi verkkokaupan hintalaskurista ilman sitoutumista vakuutuksen ostamiseen.

  Bonuslaskuriin
 • Ifin asiakkaana tarkistat bonuksesi Omilla sivuilla

  Mikäli sinulla jo on Ifissä autovakuutus tai mikä tahansa muu ajoneuvovakuutus, pääset helpoiten tarkistamaan kunkin ajoneuvon bonukset Omilta sivuilta.

  Omille sivuille

Liikennevakuutuksen bonus

Liikennevakuutuksen bonus on aina henkilökohtainen ja määräytyy vakuutus- ja vahinkohistoriasi perusteella.

Miten bonus määräytyy, kun vaihdan Ifiin toisesta vakuutusyhtiöstä?

 • Mikäli sinulla on ollut aiemmin liikennevakuutus toisessa vakuutusyhtiössä, vahinkohistoriasi siirtyy sieltä Ifiin.
 • Bonuksesi Ifissä voi olla hieman eri kuin aiemmassa vakuutusyhtiössä. Jos sinulla ei ole kertynyt vahinkoja, bonuksesi on jotain 30 % ja 80 % väliltä. Jos sinulla on tuoreita vahinkoja, bonus voi olla myös alle 30 %.
 • Vahingot huomioidaan edeltävän viiden vuoden ajalta, ja tuoreet vahingot alentavat bonusta enemmän kuin vanhemmat.
 • Saat täyden 80 % bonuksen liikennevakuutukseen, kun olet ajanut vähintään 5 vuotta ilman vahinkoja, vaikka autosi olisi aiemmin vakuutettu jossain muussa vakuutusyhtiössä.

Kun siirryt verkkokauppaan laskemaan autovakuutuksen hintaa, laskemme sinulle samalla automaattisesti bonuksen nykyisten ja aikaisempien autojesi vakuutus- ja vahinkohistorian perusteella.

Miten bonus määräytyy, kun minulla ei vielä ole vakuutus- tai vahinkohistoriaa?

 • Ifissä liikennevakuutuksen lähtöbonus on 30 %. 
 • Mikäli siis otat ensimmäisen liikennevakuutuksesi Ifistä, bonuksesi on tasan 30 %.

Ifissä liikennevakuutuksen bonukset kertyvät nopeimmin Suomessa

 • Saat 10 prosenttiyksikköä bonusta jokaisesta vahingottomasta vuodesta. Bonuksen kasvaessa vakuutusmaksusi halpenee vuosi vuodelta.
 • Ifissä pääset jo viiden vahingottoman vuoden jälkeen täyteen 80 % bonukseen.
 • Kun olet saavuttanut 80 % bonuksen, se ei laske ensimmäisestä vahingosta.
 • Saat samat bonukset ja edut kaikkiin autoihisi.

Miten kolari vaikuttaa liikennevakuutuksen bonukseen?

Bonus laskee yhden liikennevakuutuksesta korvatun vahingon jälkeen enintään 20 prosenttiyksikköä. Tosin jos sinulla oli ennen vahingon sattumista täysi 80 % bonus, se ei laske vielä ensimmäisestä vahingosta.

Vahingon takia alentunut bonus kertyy takaisin 5 prosenttiyksikköä ensimmäisenä vahingottomana vuotena. Sen jälkeen bonus nousee 10 prosenttiyksikköä vuodessa. 

Bonuksen nousu edellyttää autoilta ja seisonta-ajalliselta moottoripyörältä vähintään 90 käyttöpäivää kuluvalla kaudella, vuodenaikahinnoitellulla moottoripyörällä vähintään 300 käyttöpäivää.

Kun olet yltänyt 80 % bonukseen, se ei laske ensimmäisestä vahingosta.

Kaskovakuutuksen bonus

Kun sinulla on autovakuutuksessasi liikennevakuutuksen lisäksi täyskasko, saat siitä omat erilliset bonukset. Uuden täyskaskon lähtöbonus on Ifissä aina 80 %, vaikka sinulla olisi vahinkohistoriaa aiemmassa vakuutusyhtiössä. Tällöin saat 80 % alennuksen täyskaskon selkeästi arvokkaimmasta osasta eli törmäysturvasta.

Mikäli sinulla on liikennevakuutuksen lisäksi osakasko täyskaskon sijaan, saat bonuksia ainoastaan liikennevakuutuksen osalta, sillä osakaskoon ei kuuluu törmäysturvaa.

Miten kolari vaikuttaa kaskovakuutuksen bonukseen?

Bonus laskee yhden törmäysturvasta maksetun vahingon johdosta 10 prosenttiyksikköä. Tosin jos sinulla oli vahingon sattumishetkellä bonusta liikennevakuutuksessasi 80 %, kaskovakuutuksen bonus ei laske yhdestä vahingosta.

Vahingon jälkeen alentunut bonus kertyy takaisin 10 prosenttiyksikköä jokaisena vahingottomana vakuutuskautena, jonka aikana ajoneuvo on ollut täyskaskolla vakuutettuna seuraavan ajan:

 • moottoripyörä: vähintään 90 päivää
 • muut ajoneuvot: vähintään 140 päivää.

Loistokuskietu säilyttää bonuksesi vahingon jälkeen

Haluamme palkita huolelliset kuljettajat, joille sattuu harvoin vahinkoja. Siksi saat käyttöösi automaattisesti Loistokuskiedun, kun liikennevakuutuksesi bonus nousee 80 prosenttiin. Kun käytössäsi on Loistokuskietu, bonuksesi ei laske ensimmäisen vahingon jälkeen, olipa kyse liikennevakuutuksesta tai kaskovakuutuksesta korvattavasta vahingosta.

Saat Loistokuskiedun käyttöösi, vaikka olisit kerryttänyt bonuksia liikennevakuutukseesi jossain muussa vakuutusyhtiössä.