Liikennevakuutuksen ja kaskon bonukset

Bonus tarkoittaa autovakuutuksen tai muun ajoneuvovakuutuksen vakuutusmaksusta annettavaa alennusta. Saat tiedon bonuksistasi automaattisesti, kun lasket vakuutuksen hinnan verkkokaupassamme.

Laske bonuksesi alle minuutissa

Autovakuutuksen bonuksia on kahta lajia

Liikennevakuutuksen bonus

Liikennevakuutuksen bonus vaikuttaa liikenenvakuutuksen hintaan, ja se on Ifissä tyypillisesti 30-80 %.

Lue lisää liikennevakuutuksen bonuksesta

Kaskon bonus

Kaskovakuutuksen bonus vaikuttaa Ifissä täyskaskon hintaan, ja se on uusissa kaskoissa aina täydet 80 %.

Lue lisää kaskon bonuksesta

Bonuslaskuri päivystää verkossa 24/7

Jos sinulla ei vielä ole autovakuutusta Ifissä, pääset tarkistamaan bonuksesi verkkokaupan bonuslaskurista ilman sitoutumista vakuutuksen ostamiseen.

Tarkista hinta ja bonukset

Mikäli sinulla jo on Ifissä autovakuutus tai mikä tahansa muu ajoneuvovakuutus, pääset helpoiten tarkistamaan kunkin ajoneuvon bonukset Omilta sivuilta.

Siirry Omille sivuille

Esimerkki: Kirsi hankkii ensimmäisen autovakuutuksensa

Liikennevakuutukseen Kirsi saa 30 % lähtöbonuksen, joka tarkoittaa 30 % alennusta liikennevakuutuksen vakuutusmaksuun.

Autonsa lisäturvaksi Kirsi ottaa Ifin täyskaskon, johon hän saa heti täyden 80 % bonuksen. Se tarkoittaa 80 % alennusta kaskon kalleimmasta osasta eli törmäysturvasta.

Viiden vahingottoman vuoden jälkeen myös liikennevakuutuksen bonus voi Kirsillä asteittain nousta 80 % tasolle, jolloin hän saa 80 % alennuksen myös liikennevakuutuksesta.

Autovakuutuksen hintaan vakuttaa lisäksi If Etuohjelman keskittämisalennus, josta Kirsi saa kaskon ansiosta vielä 10 % ylimääräisen alennuksen kaikkiin Ifistä ottamiinsa vakuutuksiin.

Perhe pakkaa tavaroita pois autosta talon pihassa
Mikäli Kirsi siirtää Ifiin myös kotivakuutuksensa, hänen keskittämisalennuksensa on 15 %, ja se koskee myös autovakuutusta.

Liikennevakuutuksen bonus on aina henkilökohtainen

Liikennevakuutuksen bonus määräytyy vakuutus- ja vahinkohistoriasi perusteella. Kun siis siirryt verkkokauppaan laskemaan autovakuutuksen hintaa, laskemme sinulle samalla automaattisesti bonuksen nykyisten ja aikaisempien autojesi historiatietojen perusteella. Saat samat bonukset kaikkiin autoihisi.

Ifissä liikennevakuutuksen bonukset kertyvät nopeimmin Suomessa

Saat 10 prosenttiyksikköä bonusta jokaisesta vahingottomasta vuodesta, ja bonuksen kasvaessa vakuutusmaksusi halpenee vuosi vuodelta.

Jo viiden vahingottoman vuoden jälkeen pääset täyteen 80 % bonukseen liikennevakuutuksessa.

Tällöin olet oikeutettu myös Loistokuskietuun eli bonusturvaan.

Bonusturva eli Loistokuskietu

Saat käyttöösi automaattisesti Loistokuskiedun, kun liikennevakuutuksesi bonus nousee 80 prosenttiin. Etu toimii tällöin bonusturvana: olemassa olevan autovakuutuksen bonukset eivät laske ensimmäisen vahingon jälkeen, olipa kyse liikennevakuutuksesta tai kaskovakuutuksesta korvattavasta vahingosta.

Saat Loistokuskiedun käyttöösi, vaikka olisit kerryttänyt bonuksia liikennevakuutukseesi jossain muussa vakuutusyhtiössä.

Saat samat liikennevakuutuksen bonukset kaikkiin autohisi.

Kaskovakuutukseen Suomen reiluin lähtöbonus

Kun sinulla on liikennevakuutuksen lisäksi täyskasko, saat siihen omat erilliset bonukset. Lähtöbonus on aina täydet 80 %, kun vaihdat autovakuutuksesi Ifiin.

Uuden täyskaskon lähtöbonus on Ifissä aina 80 %, vaikka sinulla olisi vahinkohistoriaa aiemmassa vakuutusyhtiössä. Tällöin saat 80 % alennuksen täyskaskon selkeästi arvokkaimmasta osasta eli törmäysturvasta.

Mikäli sinulla on liikennevakuutuksen lisäksi osakasko täyskaskon sijaan, saat bonuksia ainoastaan liikennevakuutuksen osalta, sillä osakaskoon ei kuuluu törmäysturvaa.