Liikennevakuutuksen ja autovakuutuksen bonukset

Loistokuskit maksavat vakuutuksista vähemmän.

Liikennevakuutuslain muutos 1.1.2017 ja Ifin uusi liikennevakuutus

Uusi liikennevakuutuslaki antaa vakuutusyhtiöille entistä paremmat mahdollisuudet omien bonusmallien kehittämiseen. If lyhensi matkaa loistokuskiksi, ja toimme markkinoille vähintään 30 %:n lähtöbonuksen.

If on jo pitkään huomioinut useamman auton vakuuttajat liikennevakuutuksen moniautoedulla ja palkinnut pitkään huolellisesti ajaneita If Loistokuski -eduilla. Loistokuski saa jo nyt nuorena nopeamman bonuskertymän, vähän vanhempana 75 prosentin bonuksen ja turvan bonuksen säilymiseen vaikka yksi vahinko sattuisikin.

Nykyinen vakuutuksesi säilyy ennallaan ja sinun ei tarvitse tehdä nykyiselle vakuutuksellesi mitään. Vahingonkärsineen asema paranee, kun vahinkojen käsittelyajoille tulee määräaika. Vahinkohistoria on jatkossa henkilökohtainen, ei ajoneuvokohtainen kuten ennen 1.1.2017.

Liikennevakuutuksen ja kaskovakuutuksen lähtöbonus

Liikennevakuutuksen ja kaskovakutuksen lähtöbonus on erilainen eri ajoneuvoille. Uuden auton, pakettiauton, moottoripyörän, kuorma-auton ja matkailuauton liikennevakuutuksen lähtöbonus on 30 %. Huippu-, Täys- ja Etukaskovakuutuksen lähtöbonus on täydet 70 %.

Liikennevakuutuksen ​bonuksen kertyminen Ifissä

Liikennevakuutuksen bonus kasvaa jokaisen vahingottoman vuoden jälkeen, joka alentaa vakuutusmaksuasi. Uuden ja vahinkohistoriattoman vakuutuksen bonus on 30 %. Bonus kasvaa vuosittain 5 prosenttia. Suurimmillaan bonus voi olla Ifissä 75 prosenttia.

Jos vahinkohistoria siirtyy jo olemassa olevasta Ifin liikennevakuutuksesta, bonus säilyy samana. Jos vahinkohistoria siirtyy toisesta yhtiöstä, bonus voi olla erilainen kuin nykyisen vakuutuksesi bonus.

Autovakuutuksen eli kaskovakuutuksen bonus

Jos autosi liikennevakuutus on jo Ifissä, saat uuteen Huippukaskoon, Täyskaskoon ja Etukaskoon heti bonusta täydet 70 prosenttia! Osakaskossa ei ole bonusoikeutta. 

Miten kolari vaikuttaa liikennevakuutuksen bonukseen?

Bonus laskee yhden liikennevakuutuksesta korvatun vahingon jälkeen enintään 20 prosenttia. If Loistokuskin 75 prosentin bonus ei laske yhdestä vahingosta. Ottamalla Ifin autovakuutuksen​ voit päästä mukaan loistokuskiksi. 

Vahingon takia alentunut bonus kertyy takaisin 5 prosenttia vuodessa. Bonus kertyy takaisin vahingottoman vakuutuskauden perusteella, jonka aikana ajoneuvo on ollut liikenteessä:

  • moottoripyörä: vähintään 90 päivän ajan
  • muut ajoneuvot: vähintään 140 päivän ajan​

Miten kolari vaikuttaa kaskovakuutuksen bonukseen?

Bonus laskee yhden Törmäysturvasta maksetun vahingon johdosta 20 prosenttia. Vahingon jälkeen alentunut bonus kertyy takaisin 10 prosenttia jokaisena vahingottomana vakuutuskautena, jonka aikana ajoneuvo on ollut Törmäysturvalla vakuutettuna

  • moottoripyörä: vähintään 90 päivän ajan
  • muut ajoneuvot: vähintään 140 päivän ajan

Ifin asiakkaana voit laskea bonusmenetyksen määrän Omilla sivuillasi. Laskurilla saat kätevästi selville kuinka paljon liikennevakuutuksen ja autovakuutuksen maksut muuttuvat vahingon johdosta. Tarkemmin bonusten kertyminen ja vahingon vaikutus on kuvattu liikennevakuutuksen ehdoissa. 

Loistokuskeille 75 % bonus liikennevakuutukseen

Haluamme palkita huolelliset kuljettajat, joille sattuu harvoin vahinkoja. Siksi Loistokuskietumme alentaa liikennevakuutuksen hintaa ja vahingon sattuessa ehkäisee bonusmenetykset liikenne- ja kaskovakuutuksessa.

Kun olet ajanut neljä peräkkäistä vakuutuskautta vahingoitta täydellä 70 prosentin bonuksella, nostamme bonuksen 75 prosenttiin. 

Loistokuskin bonus säilyy yhden vahingon jälkeenkin, eikä vakuutusmaksu nouse.

Sama etu koskee myös kaskovakuutuksen bonusta, joka säilyy 70 prosentissa, jos vakuutuskauden aikana sattuu korkeintaan yksi kaskovahinko. Loistoskina säästät siis vahingon sattuessa parhaimmillaan satoja euroja!

Loistokuskiedun saat vaikka sinulla olisi ollut vakuutus toisessa yhtiössä ja sinulle ei ole sattunut vahinkoja. Saat siis uutenakin asiakkaana edun välittömästi käyttöösi, mikäli vahingottomia vuosia on takana tarpeeksi. Muista, että Loistokuskiedun saat vain Ifistä.​

Nuoren Loistokuskietu — parhaat kuskit palkitaan!

Nuoren Loistokuskietu on ainutlaatuinen ja merkittävä rahanarvoinen etu nuorille autoilijoille. Saat neljän peräkkäisen vahingottoman vuoden jälkeen liikennevakuutukseesi 20 % lisäbonusta, joka pienentää vakuutusmaksujasi selvästi. Saat tämän jatkuvan edun, kun otat Ifistä henkilöauton liikennevakuutuksen alle 27-vuotiaana. Etu lisätään bonukseesi automaattisesti, kun olet ajanut neljä vuotta ilman kolareita.

Liikennevakuutuksen bonus nousee Ifissä nopeammin kun sinulla on nuoren Loistokuskietu:
Bonus nousee vuosittain 5 prosenttia. Ifistä saat neljän peräkkäisen vahingottoman vuoden jälkeen 5 prosentin lisäksi 20 prosenttia lisäbonusta liikennevakuutukseesi, jolloin maksat vakuutuksesta huomattavasti vähemmän.

Saavutat täyden 75 prosentin bonuksen vuosia aiemmin kuin muissa yhtiöissä. Liikennevakuutuksen bonus on kuin alennusprosenttisi, joka nousee vuosittain, kunhan et aja kolareita.

Näin hyödyt Ifin uudesta liikennevakuutuksesta

Jukka, 26 vuotta, Oulu

26-vuotias Jukka ostaa ensimmäisen autonsa ja ottaa siihen liikenne- ja kaskovakuutuksen Ifistä. Jukka saa liikennevakuutukseen 30 % ja kaskoon 70 % lähtöbonuksen. Koska Jukka otti autoonsa myös kaskovakuutuksen, pääsee hän mukaan If Etuohjelmaan, joka alentaa vuosittaisia vakuutusmaksuja pysyvästi.

Jukka on huolellinen kuljettaja, joten hänen liikennevakuutuksensa bonus nousee vuosittain 5 prosenttiyksikköä. Kaskon bonus säilyy 70 prosentissa.

Neljän vahingottoman vuoden jälkeen Jukasta tulee Ifin nuori Loistokuski, jonka ansiosta hän saa 20 % lisäbonuksen liikennevakuutukseensa. Tämän myötä Jukan liikennevakuutuksen bonus nousee 70 prosenttiin. 70 % bonus sekä liikenne- että kaskovakuutuksessa tarkoittavat merkittäviä säästöjä vakuutusmaksuissa.

Marja, 39 vuotta, Espoo

39-vuotiaalla Marjalla on ollut viiden vuoden ajan liikennevakuutus Ifissä, joten hänen bonuksensa on tällä hetkellä 30 %.

Marjan perheeseen hankintaan kakkosauto, jonka liikennevakuutuksen lähtöbonukseksi Marja saa suoraan 30 % aiemman 0 % sijaan.

Uuden liikennevakuutuksen myötä Marja sai kakkosautoonsa saman 30 prosentin bonuksen 5 vuotta nopeammin. Koska Marjan perheen molemmat autot ovat vakuutettuina Ifissä, saa Marja If Moniautoedun, joka tarkoittaa ylimääräistä 15 prosentin säästöä vuosittaisissa vakuutusmaksuissa.

Jouni, 47 vuotta, Helsinki

47-vuotias Jouni on kokenut autoilija. Jounilla on ollut oma auto kolmekymppisestä saakka ja hän on ajanut kaikki nämä vuodet vahingoitta.

Jounin naapuri joutui alkutalven liukkailla ikävään nokkakolariin, mutta Ifin asiakkaana liikenne- ja kaskovakuutuksen bonukset säilyivät täytenä kolarista huolimatta.

Jouni kiinnostuu asiasta ja ottaa yhteyttä Ifiin. Uusi liikennevakuutus ei vaikuta Jounin tilanteeseen, mutta pitkän ajohistorian ja 17 vuoden vahingottomuuden myötä hän saa parhaat mahdolliset edut Ifistä. Jouni siirtää liikenne- ja kaskovakuutuksensa Ifiin ja hänestä tulee suoraan If Loistokuski. Loistokuskin liikennevakuutusbonus on huimat 75 prosenttia ja kaskossakin bonus on 70 %. Ja mikä parasta, Loistokuskin bonukset säilyvät – vahingosta huolimatta.