Liikennevakuutuksen ja autovakuutuksen bonukset

Loistokuskit maksavat vakuutuksistaan vähemmän.

Liikennevakuutus edullisesti huolellisille kuskeille

  • Liikennevakuutuksen maksimibonus on nyt 80 %.
  • Saat täyden 80 % bonuksen, kun sinulla on ollut vakuutus vähintään 5 vuotta ilman vahinkoja missä tahansa vakuutusyhtiössä.
  • Liikennevakuutuksen lähtöbonus on vähintään 30 %.
  • Bonus kertyy 10 % vahingottomina vuosina.
  • Kun olet saavuttanut 80 % bonuksen, se ei laske Loistokuskietumme ansiosta ensimmäisestä vahingosta.
  • Samat edut kaikkiin autoihisi. Saat kakkosautoon saman bonuksen kuin ykkösautoon.
  • Uuden liikennevakuutuksen hinta on entistä kilpailukykyisempi ja yksilöllisempi. Hintaan vaikuttavat myös vuosittaiset ajokilometrit ja kuljettajan ikä.

Liikennevakuutuksen ​bonuksen kertyminen Ifissä

Liikennevakuutuksen bonus kasvaa jokaisen vahingottoman vuoden jälkeen, joka alentaa vakuutusmaksuasi. Bonus kasvaa vuosittain 10 prosenttia. Vahingon takia alentunut bonus nousee ensimmäisenä vahingottomana vuotena 5 % ja sen jälkeen 10 % vuodessa. Uuden ja vahinkohistoriattoman vakuutuksen bonus on 30 %. Suurimmillaan bonus voi olla Ifissä 80 prosenttia. 

Autovakuutuksen eli kaskovakuutuksen bonus

Jos autosi liikennevakuutus on jo Ifissä, saat uuteen Täyskaskoon heti bonusta täydet 80 prosenttia! Osakaskossa ei ole bonusoikeutta. 

Miten kolari vaikuttaa liikennevakuutuksen bonukseen?

Bonus laskee yhden liikennevakuutuksesta korvatun vahingon jälkeen enintään 20 prosenttia. If Loistokuskin 80 prosentin bonus ei laske yhdestä vahingosta. Ottamalla Ifin autovakuutuksen​ voit päästä Loistokuskiksi. 

Vahingon takia alentunut bonus kertyy takaisin 5 prosenttia ensimmäisenä vahingottomana vuotena. Sen jälkeen bonus nousee 10 % vuodessa. 

Bonuksen nousu edellyttää autoilta ja seisonta-ajalliselta moottoripyörältä vähintään 90 käyttöpäivää kuluvalla kaudella, vuodenaikahinnoitellulla moottoripyörällä vähintään 300 käyttöpäivää.

Miten kolari vaikuttaa kaskovakuutuksen bonukseen?

Bonus laskee yhden Törmäysturvasta maksetun vahingon johdosta enintään 20 prosenttia. If Loistokuskin bonus ei laske yhdestä vahingosta. Vahingon jälkeen alentunut bonus kertyy takaisin 10 prosenttia jokaisena vahingottomana vakuutuskautena, jonka aikana ajoneuvo on ollut Törmäysturvalla vakuutettuna:

  • moottoripyörä: vähintään 90 päivän ajan
  • muut ajoneuvot: vähintään 140 päivän ajan.

Ifin asiakkaana voit laskea bonusmenetyksen määrän Omilla sivuillasi. Laskurilla saat kätevästi selville, kuinka paljon liikennevakuutuksen ja autovakuutuksen maksut muuttuvat vahingon johdosta. Tarkemmin bonusten kertyminen ja vahingon vaikutus on kuvattu liikennevakuutuksen ehdoissa. 

Loistokuskeille 80 % bonus liikennevakuutukseen

Haluamme palkita huolelliset kuljettajat, joille sattuu harvoin vahinkoja. Siksi Loistokuskietumme alentaa liikennevakuutuksen hintaa ja vahingon sattuessa ehkäisee bonusmenetykset liikenne- ja kaskovakuutuksessa. 

Loistokuskina säästät siis vahingon sattueassa parhaimmillaan satoja euroja!

Kun saavutat 80 % bonuksen, olet loistokuski. Loistokuskiedun saavutat, kun olet ajanut 5 vuotta ilman vahinkoja.  

Loistokuskin bonus säilyy yhden vahingon jälkeenkin, eikä vakuutusmaksu nouse.

Sama etu koskee myös kaskovakuutuksen bonusta, joka säilyy 80 prosentissa, jos vakuutuskauden aikana sattuu korkeintaan yksi kaskovahinko. Loistokuskina säästät siis vahingon sattuessa parhaimmillaan satoja euroja!

Loistokuskiedun saat vaikka sinulla olisi ollut vakuutus toisessa yhtiössä ja sinulle ei ole sattunut vahinkoja. Saat siis uutenakin asiakkaana edun välittömästi käyttöösi, mikäli vahingottomia vuosia on takana tarpeeksi. Muista, että Loistokuskiedun saat vain Ifistä.​

Näin hyödyt Ifin uudesta liikennevakuutuksesta

Jukka, 26 vuotta, Oulu

26-vuotias Jukka ostaa ensimmäisen autonsa ja ottaa siihen liikenne- ja kaskovakuutuksen Ifistä. Jukka saa liikennevakuutukseen 30 % ja kaskoon 80 % lähtöbonuksen. Koska Jukka otti autoonsa myös kaskovakuutuksen, hän pääsee mukaan If Etuohjelmaan, joka alentaa vuosittaisia vakuutusmaksuja pysyvästi.

Jukka on huolellinen kuljettaja, joten hänen liikennevakuutuksensa bonus nousee vuosittain 10 prosenttiyksikköä. Kaskon bonus säilyy 80 prosentissa.

Viiden vahingottoman vuoden jälkeen Jukasta tulee Ifin Loistokuski, jonka ansiosta hänellä on 80 % bonus liikennevakuutuksessa, joka tarkoittaa merkittäviä säästöjä vakuutusmaksuissa. 

Marja, 39 vuotta, Espoo

39-vuotiaalla Marjalla on ollut viiden vuoden ajan liikennevakuutus Ifissä, joten hänen bonuksensa on tällä hetkellä 30 %.

Marjan perheeseen hankintaan kakkosauto, jonka liikennevakuutukseen Marja saa 80 % bonuksen, koska hänelle ei ole sattunut vahinkoja 5 vuoteen. 

Uudessa liikennevakuutuksessa otamme huomioon koko ajohistorian ja laskemme sen perusteella bonuksen. Marja voi halutessaan vaihtaa ensimmäisen auton vakuutuksen uuteen vakuutukseen ja saa myös sen liikennevakuutukseen 80 % bonuksen. 

Jouni, 47 vuotta, Helsinki

47-vuotias Jouni on kokenut autoilija. Jounilla on ollut oma auto kolmekymppisestä saakka ja hän on ajanut kaikki nämä vuodet vahingoitta.

Jounin naapuri joutui alkutalven liukkailla ikävään nokkakolariin, mutta Ifin asiakkaana liikenne- ja kaskovakuutuksen bonukset säilyivät täytenä kolarista huolimatta.

Jouni kiinnostuu asiasta ja ottaa yhteyttä Ifiin. Uusi liikennevakuutus ei vaikuta Jounin tilanteeseen, mutta pitkän ajohistorian ja 17 vuoden vahingottomuuden myötä hän saa parhaat mahdolliset edut Ifistä. Jouni siirtää liikenne- ja kaskovakuutuksensa Ifiin ja hänestä tulee suoraan If Loistokuski. Loistokuskin liikennevakuutusbonus on huimat 80 prosenttia ja kaskossakin bonus on 80 %. Ja mikä parasta, Loistokuskin bonukset säilyvät – vahingosta huolimatta.