Liikennevakuutuksen ja autovakuutuksen bonukset

Bonus tarkoittaa autovakuutuksen tai muun ajoneuvovakuutuksen vakuutusmaksusta annettavaa alennusta. Saat tiedon bonuksistasi automaattisesti, kun lasket vakuutuksen hinnan verkkokaupassamme.

Mikä on liikennevakuutuksen bonus?

Bonus tarkoittaa autojen ja moottoripyörien vakuutusmaksusta annettavaa alennusta. Bonus on aina henkilökohtainen, ja sen suuruuteen vaikuttaa vakuutuksenottajan vakuutus- ja vahinkohistoria.

Liikennevakuutuksen bonukset lyhyesti

  • Ifin liikennevakuutuksen maksimibonus on 80 %.
  • Saat täyden 80 % bonuksen, kun olet ajanut vähintään 5 vuotta ilman vahinkoja, vaikka autosi olisi aiemmin vakuutettu jossain muussa vakuutusyhtiössä.
  • Lähtöbonus on vähintään 30 %.
  • Ifin liikennevakuutuksen bonus kertyy nopeimmin Suomessa – saat 10 prosenttiyksikköä bonusta jokaisesta vahingottomasta vuodesta.
  • Kun olet saavuttanut 80 % bonuksen, se ei laske ensimmäisestä vahingosta.
  • Saat samat bonukset ja edut kaikkiin autoihisi.
  • Vakuutuksesi hinta pysyy edullisena vuodesta toiseen, ja voit halutessasi jakaa vakuutuslaskusi jopa 12 erään ilman lisämaksuja.

Liikennevakuutuksen ​bonuksen kertyminen Ifissä

Liikennevakuutuksen bonus kasvaa jokaisen vahingottoman vuoden jälkeen. Kun bonus kasvaa, vakuutusmaksusi halpenee. Bonus kasvaa vuosittain 10 prosenttiyksikköä. Suurimmillaan bonus voi olla Ifissä 80 prosenttia. 

Jos sinulla ei ole aiemmin ollut liikennevakuutusta, lähtöbonuksesi on 30 %. Jos sinulla on ollut liikennevakuutus jossain vakuutusyhtiössä, bonuksesi määräytyy vahinkohistoriasi perusteella. Kun lasket vakuutuksellesi hinnan Ifin nettisivuilla, hinnoissa huomioidaan automaattisesti sinulle kuuluvat bonukset.

Autovakuutuksen eli kaskovakuutuksen bonus

Jos autosi liikennevakuutus on jo Ifissä, saat uuteen Täyskaskoon heti bonusta täydet 80 prosenttia! Osakaskossa ei ole bonuksia. 

Miten kolari vaikuttaa liikennevakuutuksen bonukseen?

Bonus laskee yhden liikennevakuutuksesta korvatun vahingon jälkeen enintään 20 prosenttiyksikköä. Tosin jos sinulla oli vahingon sattumishetkellä bonusta 80 %, bonus ei laske yhdestä vahingosta.

Vahingon takia alentunut bonus kertyy takaisin 5 prosenttiyksikköä ensimmäisenä vahingottomana vuotena. Sen jälkeen bonus nousee 10 prosenttiyksikköä vuodessa. 

Bonuksen nousu edellyttää autoilta ja seisonta-ajalliselta moottoripyörältä vähintään 90 käyttöpäivää kuluvalla kaudella, vuodenaikahinnoitellulla moottoripyörällä vähintään 300 käyttöpäivää.

Miten kolari vaikuttaa kaskovakuutuksen bonukseen?

Bonus laskee yhden törmäysturvasta maksetun vahingon johdosta 10 prosenttiyksikköä. Tosin jos sinulla oli vahingon sattumishetkellä bonusta liikennevakuutuksessasi 80 %, kaskovakuutuksen bonus ei laske yhdestä vahingosta.

Vahingon jälkeen alentunut bonus kertyy takaisin 10 prosenttiyksikköä jokaisena vahingottomana vakuutuskautena, jonka aikana ajoneuvo on ollut täyskaskolla vakuutettuna seuraavan ajan:

  • moottoripyörä: vähintään 90 päivää
  • muut ajoneuvot: vähintään 140 päivää.

Ifin asiakkaana voit laskea bonuksen menetyksen määrän Omilla sivuilla. Laskurilla saat kätevästi selville, kuinka paljon liikennevakuutuksen ja autovakuutuksen maksut muuttuvat vahingon johdosta. Tarkemmin bonusten kertyminen ja vahingon vaikutus on kuvattu liikennevakuutuksen ehdoissa. 

Loistokuskietu säilyttää bonuksesi vahingon jälkeen

Haluamme palkita huolelliset kuljettajat, joille sattuu harvoin vahinkoja. Siksi saat käyttöösi automaattisesti Loistokuskiedun, kun liikennevakuutuksesi bonus nousee 80 prosenttiin. Kun käytössäsi on Loistokuskietu, bonuksesi ei laske ensimmäisen vahingon jälkeen, olipa kyse liikennevakuutuksesta tai kaskovakuutuksesta korvattavasta vahingosta.

Saat Loistokuskiedun käyttöösi, vaikka olisit kerryttänyt bonuksia liikennevakuutukseesi jossain muussa vakuutusyhtiössä.