Rakennusvirhevakuutus

Rakennusvirhevakuutus on asuntokauppalakiin perustuva perustajaosakkaiden hankkima vakuutus, joka kattaa rakennusvirheet 10 vuoden ajalle, kun perustajaosakas on suorituskyvytön.

Anna meille muutama tieto yrityksestäsi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Haluatko tarjouksen yrityksen vakuutuksista?

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta

Rakennusvirhevakuutus perustuu asuntokauppalakiin

Velvoite hankkia rakennusvirhevakuutus koskee kaikkia rakennusvaiheessa olevia asunto-osakeyhtiöitä ja sellaisia kiinteistöosakeyhtiöitä, joissa on vähintään neljä asuinhuoneistoa.

​Ifin rakennusvirhevakuutus täyttää asuntokauppalain vaatimukset

Kaikkia asunto-osakeyhtiöitä ja sellaisia kiinteistöosakeyhtiöitä, joissa on vähintään neljä asuinhuoneistoa, koskee velvoite hankkia vakuus jo rakennusvaiheessa. Vakuuden hankkiminen on perustajaosakkaan vastuulla. Perustajaosakas on se, joka merkitsee tai muuten omistaa osakkeet rakennusvaiheen aikana.

Asuntokauppalain RS-järjestelmän mukainen vakuus voi olla vakuutus, pankkitakaus tai ympäristöministeriön vahvistamat ehdot täyttävä takaus. If Rakennusvirhevakuutus on asuntokaupan vaatimukset täyttävä vakuus.

RS-järjestelmä

Lyhenne RS tulee sanoista "rahalaitosten neuvottelukunnan suosittelema". RS-järjestelmän tarkoitus on turvata kohteen valmistuminen ja mahdollisten, valmistumisen jälkeen havaittujen vikojen korjaaminen rakennuttajan joutuessa maksuvaikeuksiin. RS-järjestelmä tarjoaa turvaa ostajille, jotka tekevät sitovan kaupan asunnosta jo rakentamisvaiheessa. RS-järjestelmään kytketystä asunto-osakeyhtiöstä voi käyttää myytäessä nimitystä RS-kohde.

Yksi osa RS-järjestelmää on vakuutusyhtiöltä haettava vakuutus, joka turvaa tilannetta vasta useiden vuosien päästä asunnoissa ilmenevien piilevien vikojen osalta. Tätä vakuutusta kutsutaan rakennusvirhevakuutukseksi tai suorituskyvyttömyysvakuutukseksi.

Rakennuttajan vastuu

Uuden asunto-osakeyhtiön rakennuttajan ja perustajaosakkaan vastuu ei pääty vuositarkastukseen. Rakennuttaja vastaa rakennuttamansa talon vioista ja puutteista jopa kymmenen vuoden ajan. Tällaisia ovat viat ja puutteet, joiden näytetään johtuvan hyvän rakennustavan laiminlyönneistä, ja jotka ilmenevät kymmenen vuoden kuluessa asunto-osakeyhtiön hallinnon luovuttamisesta osakkeenomistajille.

Ota yhteyttä

Kerromme mielellämme lisää.

Anssi Varpe
anssi.varpe@if.fi 
puh. 010 514 2319