Päävalikko Siirry sisältöön
Vakuutus noin 29 €/kuukausi/henkilö. Katso hintaesimerkki

Sairauspoissaolon kustannus yritykselle


0
Yrityksen henkilömäärä: 1
Sairauspäivät työntekijää kohti: 8

Yritys maksaa sairauspalkkaa
0
Yrityksen kokonaiskustannus
0

+ Kustannus sijaiselle: 0

Poissaololaskuri

Poissaololaskurin avulla voit arvioida henkilöstön tapaturma- ja sairauspoissaoloista aiheutuvia kokonaiskustannuksia.

 • Sairausajan palkka

  Näin laskimme:

  • 100% palkkaa päivät 1-9, omavastuuaika
  • noin 30 % palkkaa päivät 10-60, jolloin Kelan osuus on noin 70 % palkasta, olettaen että työnantaja on maksanut palkkaa jolloin Kela maksaa sairauspäivärahan työnantajalle.

  Työntekijällä on oikeus palkkaan sairauden 1-9 päivältä, ns. omavastuuajalta. Työehtosopimuksen tai työntekijän työsopimuksen mukaan työnantaja voi olla velvollinen maksamaan sairauden ajalta palkkaa myös omavastuuajan jälkeen, korkeintaan 3 kuukauden ajan.

  Kelan korvausta voi hakea 10 päivää kestäneen sairauspoissaolon jälkeen. Kela maksaa sairauspäivärahan työnantajalle, mikäli työnantaja on maksanut työntekijälle palkkaa omavastuuajan jälkeen. Kela laskee päivärahan määrän työnantajan tulorekisteriin ilmoittamien 12 kuukauden palkkatietojen perusteella. Kela maksaa sairauspäivärahaa työnantajalle saman sairauden vuoksi enimmillään noin 1 vuoden ajan.

 • Kokonaiskustannus

  Näin laskimme:

  • Sairausajan palkka
  • Lomapalkka (11,5% bruttopalkasta)
  • Sosiaalikulut (n. 20% nettopalkasta)
  • Epäsuorat kustannukset (n. 20% bruttopalkasta)

  Sosiaalikulut sisältävät työnantajan pakolliset maksut palkanmaksun yhteydessä, kuten eläkemaksut, vakuutusmaksut ja lomarahan.

  Epäsuorat kustannukset sisältävät kustannuksia kuten tekemättömän työn kustannukset, tuottavuuden menetys, ylityöt ja poissaolojen hallinnoinnista aiheutuva lisätyö. Tähän lasketaan myös muut hallinnolliset kustannukset kuten lisenssit ja vuokrat sekä toimitusten, tuotannon tai palvelun viivästykset. Myös huonontunut kilpailukyky ja työympäristö voi aiheuttaa kustannuksia.

  + Sijaisen kustannus vastaavalla palkalla. Asiantuntijaorganisaatioissa poissaolon hinta voi nousta jopa kolminkertaiseksi.

 • Vakuutus mahdollistaa nopeamman pääsyn hoitoon.

  Pyydä tarjous yrityksen henkilövakuutuksista.

  Pyydä tarjous

Yksi sairauspäivä maksaa yhtä paljon kuin vuoden terveysvakuutus

Kun yrittäjä tai työntekijä sairastuu, voi kustannukset sairauspoissaolosta nousta korkeaksi. Sairausajan palkka ja sijaisen palkkaaminen ovat tuolloin tyypillisiä kustannuksia työnantajalle. Muut sivukulut kuten sosiaaliset kustannukset ja lomapalkka kuuluvat myös kustannuksiin, sillä työntekijällä on näihin oikeus myös sairausloman aikana.

Myös monet muut työnantajan kustannukset pyörivät siitä huolimatta, onko työntekijä sairaana vai töissä: vuokrat, lisenssit tai tuotannon myöhästyminen on asioita, joita pitää ottaa huomioon. Liikevaihdon ja tuottavuuden menetys, ylityöt ja poissaolojen hallinnoinnista aiheutuva lisätyö ja päänvaiva voi koitua yrittäjälle melko murheelliseksi. Kun yrityksen tehokkuus kärsii, johtaa se ajan myötä lisääntyneisiin kuluihin.

Kun kaikki sairauspoissaolon kustannukset otetaan huomioon, on yhden sairauspoissaolopäivän kustannus suurin piirtein yhtä suuri, kuin yhden työntekijän terveysvakuutus kokonaiseksi vuodeksi. Vakuutus tuo taloudellista turvaa ja mahdollistaa nopeamman pääsyn hoitoon, sekä nopeamman työhön paluun.

Yhden henkilön sairauspoissaolopäivän hinta: noin 400 €
(sis. sairausajan palkka, sijaisjärjestelyt, ylityöt ja työn hidastumiset)

Terveysvakuutuksen hinta vuodeksi yhdelle henkilölle: noin 350 € 

Katso hinta  |  Pyydä tarjous

Näin Terveysvakuutus auttaa

Vaikka olemmekin Suomessa tottuneita siihen, että sairaana saa hyvää hoitoa, voi odotusajat silti olla pitkiä. Nopea ja oikea diagnosointi on tärkeää, jotta työhön paluu olisi mahdollisimman kivutonta. Kun sairauspoissaolo minimoituu, on se niin työntekijälle että työnantajalle suuri helpotus sekä ajallisesti että taloudellisesti.

Alle viikossa leikkaukseen

Kun otat Terveysvakuutuksen Ifin kautta terveydenhuollon kumppanimme takaa sen, että pääset erikoislääkärille samana päivänä ja leikkaukseen usemmiten alle viidessä päivässä. Julkisessa sairaudenhoidossa voit odottaa erikoislääkärin tapaamista viikkoja, ja sen jälkeen vielä leikkaukseen pääsyä. Terveysvakuutuksen avulla vähennät odotusaikoja sekä lääkärille ja leikkaukseen. Vakuutus toimii myös ennakoivana toimenpiteenä, sillä se auttaa sinua ja työntekijöitäsi saamaan oikean hoidon ennen kuin se on myöhäistä.

Korvausta sairauspoissaoloissa

Sairautta ja sen vaikutusta taloudellisesti on vaikea ennakoida. Vakuutukseen voi valita myös päivärahaturvan, jolloin vakuutuksen avulla korvaus sairauspoissaolosta maksetaan työnantajalle työntekijän sairastumisesta. Näin ollen yrittäjänä sinun ei tarvitse huolehtia taloudellisesta taakasta, vaan vakuutus hoitaa korvauksen puolestasi. Terveysvakuutus on oiva tapa luoda yrityksellesi taloudellista turvaa. 
 

 • Hintaesimerkki

  29 € / kuukausi yhdelle työntekijälle jolla on Ifin Terveysvakuutus.

  Hintaesimerkki perustuu vakuutukselle 10:lle työntekijälle. Puolet työntekijöistä on alle 30-vuotiaita, puolet 30-45 vuotiaita.

 • Sinun yrityksellesi

  Aloita pyytämällä tarjous, niin otamme sinuun yhteyttä ja laskemme sinulle ja työntekijöillesi vakuutuksen hinnan.

  Pyydä tarjous