Talkoovakuutus

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. Aloita tästä.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta
Lomake lähetetään...

Talkoovakuutus korvaa talkooväelle sattuneen tapaturman aiheuttamia hoitokuluja, tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan tai kuoleman. Talkootyöllä tarkoitetaan palkatonta työtä. Mikäli maksat palkkaa, tarvitaan työtapaturmavakuutus.

  • Räätälöidyt vakuutukset yksityishenkilöille ja taloyhtiöille.
  • Talkoolaiset on turvattu tapaturmien varalta.
  • Edullinen hinta.

Vakuutus voimassa Maksu 2-5 henkilöä
(hinta kotitalouksille)
Maksu 10 henkilöä
(hinta kotitalouksille)
1 vrk - 3 kk
63 e 83 e
4 kk
63 e 85 e
5 kk
67 e 107 e
6 kk
70 e 127 e
 7 kk
74 e 148 e
8 kk
85 e 169 e
9 kk
95 e 191 e
10 kk
106 e 211 e
11 kk
116 e 233 e
12 kk
127 e 254 e

Yksityishenkilön talkoovakuutus

Takaamme, että hikisen talkoourakan jälkeen kahvit ja pullat maistuvat makeammilta, kun vakuutukset ovat kunnossa. Jos olet yksityishenkilö ja talkootöillä tehdään rakennus- tai kunnostustöitä omakoti-, rivi- tai kerrostalossa tai vapaa-ajan asunnollasi, suosittelemme yksityishenkilön talkoovakuutusta tapaturmien varalta koko ryhmälle töiden ajaksi.

Vakuutettuina ovat kaikki muut talkootyöhön osallistuvat henkilöt paitsi vakuutuksenottaja perheenjäsenineen. Vakuutus kattaa rakentamiseen ja peruskorjaukseen liittyvät talkoot. Se ei kata muita talkoita, kuten muutto-, siivous-, puu- tai pihatalkoot. Kun tuntuu siltä, että tarvitaan laajempi vakuutus, varmista, että talkoolaisillasi on yksilölliset henkilövakuutukset kunnossa. Huomioithan, että jos osallistujille maksetaan palkkaa tai muuta vastiketta, on osallistujille otettava lain mukaan työtapaturmavakuutus​.

Taulukon hintaesimerkit koskevat kotitalouksia ja ovat voimassa 1.1.2018 alkaen. Talkoovakuutukset hoidetaan yritysasiakkaiden asiakaspalvelussa. Ota yhteyttä!

Taloyhtiön talkoovakuutus

Taloyhtiön yhteisellä pihalla tai yhteisissä tiloissa riittää aina pientä puuhaa - joskus voi olla suurempi haaste saada asukkaat mukaan talkoisiin. Pihatalkoissa, vuorotellen hoidettavissa talonmiehen töissä, pihan hoidossa tai maalaustöissä voi sattua vahinkoja. Tapaturmien varalta taloyhtiön kannattaa ottaa kiinteistövakuutukseen talkoovakuutus. Se korvaa talkootyön tai muun palkattoman työn aikana asukkaille sattuneet vahingot. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tikkailta putoaminen, leikkuutyössä itsensä telominen tai muu äkillisen tapaturman aiheuttama vamma.

Vakuutus on voimassa talkootyön aikana. Taloyhtiön talkoovakuutus tehdään aina vähintään kymmenelle henkilölle. Talkoovakuutuksen myöntämisen ja voimassapysymisen ehtona on, että taloyhtiöllä on kiinteistövakuutus Ifissä. Huomaathan, että talkoissa on asunto-osakeyhtiöissäkin kyse palkattomasta työstä. Jos työstä maksetaan palkkaa tai muuta vastiketta, sitä varten tulee ottaa työtapaturmavakuutus.

Taloyhtiön talkoovakuutus hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Pyydä tarjous!

Talkoissa kävi vahinko - näin haet korvausta

Se, jolle tapaturma on sattunut, hakee korvausta Ifiltä. Talkoiden järjestäjä, joka on ottanut vakuutuksen, vahvistaa korvaushakemuksessa, missä olosuhteissa vahinko tapahtui. Talkoissa on kyse palkattomasta työstä eli toisten auttamisesta. Siksi vakuutus ei korvaa sellaisia talkootöitä, jotka liittyvät ammatinharjoittamiseen. Näitä ovat esimerkiksi maatilan, puutarhan tai metsän hoitaminen.

Jos tapaturma korvataan liikennevakuutuslain perusteella, tai jos vahinko on työtapaturma- ja ammattitautilain mukainen työtapaturma, talkoovakuutuksesta ei makseta korvausta. Esimerkkejä talkoovakuutuksen vakuutusmääristä, eli siitä kuinka paljon vakuutus korvaa mainituissa tilanteissa:

  • Tapaturman hoitokulut vahinkotapausta kohti enintään 5 000 euroa
  • Pysyvän haitan korvaus eli täydestä pysyvästä haitasta kertakaikkisena korvauksena 20 000 euroa
  • Kuolemantapauskorvaus tapaturmaisen kuoleman varalta 5 000 euroa

Vakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Ilmoita vahingosta

Talkoovakuutus ei korvaa

  • ​vahinkoa, joka aiheutuu tahallisuudesta tai törkeästä huolimattomuudesta
  • palkatulle työvoimalle sattunutta vahinkoa
  • talkoissa olevien omaisuusvahinkoja
  • ulkopuolisille aiheutettuja vahinkoja.

Uusi työt​apaturma- ja ammattitautilaki astui voimaan vuoden 2016 alusta. Olemme koonneet tietopaketin uuden lain aiheuttamista muutoksista​. ​

Vakuutusopas

Tutustu Kattavaa turvaa rakentajalle -vakuutusoppaaseemme