Talkoovakuutus

Talkoovakuutus yksityishenkilöille tai taloyhtiöille. Talkoovakuutus korvaa talkooväelle sattuneen tapaturman aiheuttamia hoitokuluja, tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan tai kuoleman. Talkootyöllä tarkoitetaan palkatonta, rakentamiseen tai peruskorjaukseen liittyvää työtä.

Osta yksityishenkilön talkoovakuutus verkosta!

Katso hinta ja osta!
 • Yksityishenkilöille ja taloyhtiöille

  Meiltä saat räätälöidyt talkoo- ja tapaturmavakuutukset tarpeesi mukaan.

 • Turvaa rakennustyömaalle

  Talkoolaiset on turvattu tapaturmien ja kuoleman varalta.

 • Edullinen hinta

  Talkoovakuutus edullisesti pienille ja isommille talkooryhmille. Osta yksityishenkilön talkoovakuutus verkosta!


Yksityishenkilön ja taloyhtiön talkoovakuutus

Yksityishenkilön talkoovakuutus

Vakuutus kattaa rakentamiseen ja peruskorjaukseen liittyvät talkoot.


Takaamme, että hikisen talkoourakan jälkeen kahvit ja pullat maistuvat makeammilta, kun vakuutukset ovat kunnossa. Jos olet yksityishenkilö ja talkootöillä tehdään rakennus- tai kunnostustöitä omakoti-, rivi- tai kerrostalossa tai vapaa-ajan asunnollasi, suosittelemme yksityishenkilön talkoovakuutusta tapaturmien varalta koko ryhmälle töiden ajaksi. Talkootyöllä tarkoitetaan palkatonta työtä. Mikäli maksat palkkaa, tarvitaan työtapaturmavakuutus.

Talkoovakuutuksen hinta

Taulukon hinnat koskevat yksityishenkilöitä. Taloyhtiön talkoovakuutus hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

Vakuutus voimassa Hinta 2-5 henkilöä
(hinta kotitalouksille)
Hinta 10 henkilöä
(kotitalouksille)
1 päivä - 4 kk
64 € 91 €
enintään 8 kk
90 € 180 €
enintään 12 kk
134 € 268 €
Osta talkoovakuutus

Kenet voi vakuuttaa yksityishenkilön talkoovakuutuksella?

Talkoovakuutus on ryhmävakuutus, joka myönnetään talkooväelle enintään vuodeksi yksityishenkilön omakoti-, rivi- tai kerrostalon tai vapaa-ajan asunnon rakentamiseen tai peruskorjaamiseen talkoilla. Vakuutettuina ovat kaikki muut talkootyöhön osallistuvat henkilöt paitsi vakuutuksenottaja ja samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet. Oman perheesi voit vakuuttaa henkilövakuutusturvalla. Palkatessasi työvoimaa sinulla voi olla velvollisuus ottaa työntekijöillesi työtapaturmavakuutus​ tai työeläkelain mukainen TyEL-vakuutus. Ifistä saat sopivat vakuutukset eri tarpeisiin.

Mitä yksityishenkilön talkoovakuutus korvaa?

Talkoovakuutus korvaa talkooväelle sattuneen tapaturman aiheuttamia hoitokuluja, tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan tai kuoleman. Tapaturman aiheuttamia hoitokuluja korvataan enintään kolmen vuoden ajan tapaturman sattumispäivästä. 

Talkoovakuutuksen vakuutusmäärät, eli kuinka paljon vakuutus korvaa:

 • Tapaturman aiheuttamat hoitokulut 5 000 €
 • Tapaturman aiheuttama pysyvä haitta 20 000 €
 • Tapaturman aiheuttama kuolema 5 000 €

Mitä talkootyötä talkoovakuutus kattaa?

Talkoovakuutus kattaa rakentamiseen ja peruskorjaukseen liittyvät talkoot. Omakotitalon, rivitalon, kerrostalon, vapaa-ajan asunnon tai mökin rakentamiseen ja peruskorjaamiseen liittyvät talkoot katetaan talkoovakuutuksesta. Talkoovakuutus ei kata muita talkoita, kuten muutto-, siivous-, puu- tai pihatalkoot. 

Yksityishenkilön talkoovakuutuksen ostajalle

Taloyhtiön talkoovakuutus

Turvaa taloyhtiön talkooväelle

Taloyhtiön yhteisellä pihalla tai yhteisissä tiloissa riittää aina pientä puuhaa - joskus voi olla suurempi haaste saada asukkaat mukaan talkoisiin. Pihatalkoissa, vuorotellen hoidettavissa talonmiehen töissä, pihan hoidossa tai maalaustöissä voi sattua vahinkoja. Tapaturmien varalta taloyhtiön kannattaa ottaa kiinteistövakuutukseen talkoovakuutus. Se korvaa talkootyön tai muun palkattoman työn aikana asukkaille sattuneet vahingot. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tikkailta putoaminen, leikkuutyössä itsensä telominen tai muu äkillisen tapaturman aiheuttama vamma.

Taloyhtiön talkoovakuutus on voimassa talkootyön aikana.

Taloyhtiön talkoovakuutus tehdään aina vähintään kymmenelle henkilölle. Talkoovakuutuksen myöntämisen ja voimassapysymisen ehtona on, että taloyhtiöllä on kiinteistövakuutus Ifissä. Huomaathan, että talkoissa on asunto-osakeyhtiöissäkin kyse palkattomasta työstä. Jos työstä maksetaan palkkaa tai muuta vastiketta, sitä varten tulee ottaa työtapaturmavakuutus.

Taloyhtiön talkoovakuutus hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Pyydä tarjous!

Turvaa taloyhtiöille ja työntekijöille