TyEL-vakuutus

TyEL-vakuutuksella huolehdit työntekijäsi eläketurvasta. Meiltä saat yhteistyökumppanimme Varman myöntämän TyEL-vakuutuksen helposti suoraan verkosta. 

Osta TyEL-vakuutus kätevästi verkossa

Ota TyEL-vakuutus

Työnantajan eläkevakuutus

Järjestä työntekijöidesi eläketurva

Työnantaja on työntekijän eläkelain (TyEL) mukaan velvollinen järjestämään palkkaamilleen työntekijöilleen eläketurvan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työnantajan on otettava työntekijöilleen TyEL-vakuutus sekä osallistuttava sen kustannuksiin maksamalla oma osuutensa eläkevakuutusmaksuista. 

Milloin tarvitsen TyEL-vakuutuksen? 

Tarvitset TyEL-vakuutuksen, kun palkkaat ensimmäisen työntekijän työsuhteeseen. Työnantajana lakisääteisenä vastuunasi on TyEL-vakuutuksen ottaminen ja ansioiden ilmoittaminen Verottajan tulorekisteriin. TyEL-vakuutus on otettava viimeistään silloin, kun ilmoitat ensimmäisen työntekijäsi palkkatietoja tulorekisteriin. Tarvitset palkkailmoitusta varten vakuutusnumeron. Palkat puolestaan täytyy ilmoittaa tulorekisteriin viimeistään viiden päivän sisällä palkanmaksupäivästä.  

Ota TyEL-vakuutus, kun 

TyEL-vakuutus eli työeläkevakuutus tarvitaan, kun

  • palkkaat työntekijän työsuhteeseen, 
  • työntekijäsi on 17–69-vuotias ja 
  • maksat työntekijälle palkkaa vähintään 62,88 euroa kuukaudessa. 

TyEL-maksu vuodelle 2022

Vakuutusmaksut perustuvat tulorekisteriin ilmoitettuihin palkkoihin. Vuonna 2022 keskimäärinen työeläkevakuutusmaksu on 24,85 % työntekijöiden palkoista.  

Vakuutusmaksuun osallistuvat sekä työnantaja että työntekijä. Työnantajan maksuosuus on keskimäärin 16,95 prosenttia. Työnantajana pidätät palkanmaksun yhteydessä työntekijän maksuosuuden ja maksat eläkevakuutusyhtiölle koko työeläkemaksun. 

Perustietoa TyEL-vakuutuksesta 

Työeläkevakuutus on osa suomalaista sosiaaliturvaa. TyEL-vakuutuksen tarkoitus on turvata eläkkeen lisäksi työntekijöiden toimeentulo erilaisten riskien aiheuttamien pitkäaikaisten vahinkojen, kuten työkyvyttömyyden varalta. 

Ifin yhteistyökumppani työeläkevakuuttamisessa on Varma. Saat kauttamme Varman TyEL- ja YEL-vakuutukset.