TyEL-vakuutus

TyEL-vakuutuksella huolehdit työntekijäsi eläketurvasta. Meiltä saat yhteistyökumppanimme Varman myöntämän TyEL-vakuutuksen helposti suoraan verkosta. 

Ota TyEL-vakuutus kätevästi verkosta

Laske hinta ja osta

Työnantajan eläkevakuutus

Järjestä työntekijöidesi eläketurva

Työnantaja on työntekijän eläkelain (TyEL) mukaan velvollinen järjestämään palkkaamilleen työntekijöilleen eläketurvan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työnantajan on otettava työntekijöilleen TyEL-vakuutus sekä osallistuttava sen kustannuksiin maksamalla oma osuutensa eläkevakuutusmaksuista. 

Milloin tarvitsen TyEL-vakuutuksen? 

Tarvitset TyEL-vakuutuksen, kun palkkaat ensimmäisen työntekijän työsuhteeseen. Työnantajana lakisääteisenä vastuunasi on TyEL-vakuutuksen ottaminen ja ansioiden ilmoittaminen Verottajan tulorekisteriin. TyEL-vakuutus on otettava viimeistään silloin, kun ilmoitat ensimmäisen työntekijäsi palkkatietoja tulorekisteriin. Tarvitset palkkailmoitusta varten vakuutusnumeron. Palkat puolestaan täytyy ilmoittaa tulorekisteriin viimeistään viiden päivän sisällä palkanmaksupäivästä.  

Ota TyEL-vakuutus, kun 

TyEL-vakuutus eli työeläkevakuutus tarvitaan, kun

  • palkkaat työntekijän työsuhteeseen, 
  • työntekijäsi on 17–69-vuotias ja 
  • maksat työntekijälle palkkaa vähintään 68,57 euroa kuukaudessa (2024). 

TyEL-maksu

Vakuutusmaksut perustuvat tulorekisteriin ilmoitettuihin palkkoihin. Vuonna 2024 keskimäärinen työeläkevakuutusmaksu on 25,12 % työntekijöiden palkoista.  

Vakuutusmaksuun osallistuvat sekä työnantaja että työntekijä. Työnantajana pidätät palkanmaksun yhteydessä työntekijän maksuosuuden ja maksat eläkevakuutusyhtiölle koko työeläkemaksun. Lue lisää osuuksista Varman verkkosivuilta

Perustietoa TyEL-vakuutuksesta 

Työeläkevakuutus on osa suomalaista sosiaaliturvaa. TyEL-vakuutuksen tarkoitus on turvata eläkkeen lisäksi työntekijöiden toimeentulo erilaisten riskien aiheuttamien pitkäaikaisten vahinkojen, kuten työkyvyttömyyden varalta. 

Ifin yhteistyökumppani työeläkevakuuttamisessa on Varma. Saat kauttamme Varman TyEL- ja YEL-vakuutukset.