TYEL eli työeläkevakuutus työntekijöille

Saat meiltä Varman myöntämän TyEL-vakuutuksen yrityksesi työntekijöille. Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. Aloita tästä.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta
Lomake lähetetään...

Työeläkevakuutus työntekijöillesi

TyEL:n (työntekijän eläkelain) mukaan vakuutetaan kaikki yksityisen sektorin työsuhteessa tehty työ työalasta tai työsuhteen kestosta riippumatta. Sinun on työnantajana huolehdittava työntekijäsi eläketurvan järjestämisestä tekemällä vakuutushakemus Varmaan palkanmaksun alkamisesta seuraavan kuukauden aikana. TyEL-vakuutus eli työeläkevakuutus tarvitaan, kun

  • ​työ tehdään työsuhteessa
  • työntekijä on 17–67 -vuotias
  • työstä maksettu palkka on vähintään 60,57 euroa/kk vuonna 2020.

Yleensä työntekijäsi eläkettä kerryttävä ansiotulo on sama kuin ennakonpidätyksessä verotettava ansiotulo.

Työntekijän kansalaisuudella ei ole merkitystä. Suomessa tehty työ vakuutetaan yleensä Suomessa työnantajan tai työntekijän kansalaisuudesta riippumatta.

Lisätietoa TyEL-vakuuttamisesta

TyEL-vakuutus määräaikaisille työntekijöille

Jos palkkaat yritykseesi vain määräaikaiseen työsuhteeseen työntekijän, jonka palkkasumma alittaa 6 kk:n ajalta 8 676 euroa, olet ns. tilapäinen työnantaja. Voit hoitaa kätevästi tilapäisen työntekijän TyEL-vakuuttamisen ja vakuutusmaksun maksamisen palkkaus.fi-palvelussa.

Yleistä työeläkevakuutuksesta

Suomessa työeläkevakuuttaminen on järjestetty yksityisten vakuutuslaitosten kautta, jotka hoitavat sosiaalivakuutukseen kuuluvan työeläkevakuutuksen. Eläke on haettava etuisuus ja verotettavaa tuloa. Työeläkevakuutuksen tarkoitus on turvata toimeentulo erilaisten riskien aiheuttamien pitkäaikaisten vahinkojen, kuten työkyvyttömyyden varalta. Me Ifissä hoidamme yritysten työeläkevakuuttamisen kumppanimme Työeläkeyhtiö Varman TyEL- ja YEL-vakuutusten piiriin.

Yrittäjän YEL-vakuutus

Tiesithän, että YEL-vakuutus on yrittäjän tärkein vakuutus? Yrittäjän eläkelain (YEL) mukainen vakuutus on pakollinen niin kauan kuin toimit yrittäjänä. YEL-vakuutuksesta karttuu YEL-eläkkeesi, ja vakuutuksessa vahvistetut työtulot vaikuttavat myös muuhun sosiaaliturvaasi.

Henkilövakuutukset

Kattava turva yrityksen henkilöstölle