TYEL eli työeläkevakuutus työntekijöille

Saat meiltä Varman myöntämän TyEL-vakuutuksen yrityksesi työntekijöille. Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä. Aloita tästä.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta
Lomake lähetetään...

Työeläkevakuutus työntekijöillesi

Mistä tiedän, tarvitsenko TyEL-vakuutuksen?

TyEL-vakuutus eli työeläkevakuutus on lakisääteinen työntekijän eläkelain mukainen vakuutus, jolla turvaat työntekijäsi eläkkeen. Työnantajana vastuullasi on vakuutuksen ottaminen ja ansioiden ilmoittaminen Verohallinnon tulorekisteriin. TyEL-vakuutus kannattaa ottaa ennen palkkojen ilmoittamista tulorekisteriin, sillä tarvitset vakuutusnumeron, kun teet palkkailmoituksen.

TyEL maksu 2020

TyEL-perusmaksu vuonna 2020 on 25,30 % työntekijöiden palkoista. Varman sivuilta löydät maksuprosentit ja rajamäärät vuodelle 2020.

Työntekijän eläkelain mukainen vakuutus

Meiltä saat Varman myöntämän lakisääteisen työntekijän eläkelain mukaisen TyEL-vakuutuksen yrityksesi työntekijöille.

TyEL-vakuutus eli työeläkevakuutus tarvitaan, kun

  • ​työ tehdään työsuhteessa
  • työntekijä on 17–67 -vuotias
  • työstä maksettu palkka on vähintään 60,57 euroa/kk vuonna 2020.

Työnantajana sinun on huolehdittava työntekijäsi eläketurvan järjestämisestä tekemällä vakuutushakemus palkanmaksun alkamisesta seuraavan kuukauden aikana. Yleensä työntekijäsi eläkettä kerryttävä ansiotulo on sama kuin ennakonpidätyksessä verotettava ansiotulo. Työntekijän kansalaisuudella ei ole merkitystä. Suomessa tehty työ vakuutetaan yleensä Suomessa työnantajan tai työntekijän kansalaisuudesta riippumatta.

Lue lisää TyEL-vakuuttamisesta Varman sivuilla

TyEL-vakuutus määräaikaisille työntekijöille

Tarvitsenko TyEL- vakuutuksen, jos toimin tilapäisenä työnantajana?

Jos palkkaat yritykseesi vain määräaikaiseen työsuhteeseen työntekijän, jonka palkkasumma alittaa 6 kk:n ajalta 8 676 euroa, olet ns. tilapäinen työnantaja. Voit hoitaa kätevästi tilapäisen työntekijän TyEL-vakuuttamisen ja vakuutusmaksun maksamisen palkkaus.fi-palvelussa.

Yleistä työeläkevakuutuksesta

Suomessa työeläkevakuuttaminen on järjestetty yksityisten vakuutuslaitosten kautta, jotka hoitavat sosiaalivakuutukseen kuuluvan työeläkevakuutuksen. Eläke on haettava etuisuus ja verotettavaa tuloa. Työeläkevakuutuksen tarkoitus on turvata toimeentulo erilaisten riskien aiheuttamien pitkäaikaisten vahinkojen, kuten työkyvyttömyyden varalta. Me Ifissä hoidamme yritysten työeläkevakuuttamisen kumppanimme Työeläkeyhtiö Varman TyEL- ja YEL-vakuutusten piiriin.

Yrittäjän YEL-vakuutus

Tiesithän, että YEL-vakuutus on yrittäjän tärkein vakuutus? Yrittäjän eläkelain (YEL) mukainen vakuutus on pakollinen niin kauan kuin toimit yrittäjänä. YEL-vakuutuksesta karttuu YEL-eläkkeesi, ja vakuutuksessa vahvistetut työtulot vaikuttavat myös muuhun sosiaaliturvaasi.