IPR-vakuutus

Patentti tai tavaramerkki voivat olla yrityksesi arvokkainta omaisuutta. Turvaa yrityksesi tulevaisuus IPR-vakuutuksella.

Anna meille muutama tieto yrityksestäsi. Otamme sinuun yhteyttä.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta

Patentti tai tavaramerkki voivat olla yrityksesi arvokkainta omaisuutta. Turvaa yrityksesi tulevaisuus IPR-vakuutuksella.

 • Immateriaalioikeus on usein arvokkainta omaisuutta.

  IPR-vakuutuksella varmistat, että voit hyödyntää immateriaalioikeuksia yrityksesi toiminnassa.

 • IPR-vakuutuksella voit varautua immateriaalioikeuksiesi puolustamiseen

  Immateriaalioikeuksiin liittyvien oikeudenkäyntien kustannukset voivat olla erittäin korkeita.

 • Immateriaalioikeuksien loukkauksia ei korvata muista vakuutuksista

  Immateriaalioikeuksien suojaus on monille yrityksille toiminnan edellytys.


Patentti Malli Tavaramerkki Tekijänoikeudet
Kohde
Keksinnöt, uutuudet Esineen tai tuotteen alkuperäiset koristeelliset ja ei-toiminnalliset ominaisuudet Tyypilliset tunnusmerkit, jotka erottavat yrityksen tuotteet tai palvelut muista Taiteellinen tuotanto ja alkuperäisteokset; kartat ja tekniset piirrokset; tietokoneohjelmat ja tietokannat
Oikeudet
Yksinoikeus valmistaa, käyttää ja myydä patentoitua keksintöä Yksinoikeus käyttää mallia ja estää muita käyttämästä sitä Yksinoikeus käyttää tavaramerkkiä Yksinoikeus tuottaa jäljennöksiä tai toisintoja, mukaan lukien teoksen saattaminen yleisön saataville, sen jakelu, vuokraaminen, myyminen, kääntäminen toiselle kielelle ja julkinen esittäminen.

Varaudu immateriaalioikeuksien loukkauksiin ja oikeudenkäyntikuluihin

IPR on lyhenne sanoista intellectual property rights. Se tarkoittaa immateriaalioikeuksia, eli omaan työhön liittyviä aineettomia oikeuksia. Immateriaalioikeus tarkoittaa yksinoikeutta käyttää, valmistaa tai myydä ja kieltää toista tekemästä niin.

Immateriaalioikeuksia ovat

 • patentti
 • hyödyllisyysmalli
 • tavaramerkki
 • mallioikeus
 • tekijänoikeus.

Immateriaalioikeudet ovat monille yrityksille sen tärkeintä omaisuutta, jonka suojeleminen on toiminnan edellytys.

IPR-vakuutus korvaa immateriaalioikeuksiin liittyvien riitojen oikeudenkäyntikuluja ja tekemiesi immateriaalioikeuksien loukkausten aiheuttamia taloudellisia vahinkoja, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa.

Lue lisää: IPR ja yrityksen immateriaalioikeudet

Vastuuvakuutuksilla​ yritys voi siirtää lakiin perustuvan vahingonkorvausvelvollisuutensa vakuutusyhtiön kannettavaksi. Räätälöimme myös yrityksesi erityistarpeisiin sopivan vastuuvakuutuksen. Kysy meiltä lisää.​​