Etätyövakuutus

Täytä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Tarkista Y-tunnus
Minulla ei ole Y-tunnusta
Lomake lähetetään...

​Jo kolmannes palkansaajista Suomessa tekee etätyötä ainakin satunnaisesti. Pääosa heistä on tietotyöläisiä. Yrityksissä onkin tärkeää tiedostaa etätyön riskit ja selvittää, onko etätyöntekijöiden vakuutusturva riittävä. ​​​​​​​​​​​​​


Esimerkkejä Työtapaturmavakuutus
If Etätyövakuutus
Etätyöntekijä haki tulosteen viereisestä huoneesta ja kompastui mattoon.
ei korvaa korvaa
Etätyöntekijä siirsi autoa kotipihalla asiakkaan auton tieltä ja liukastui.
ei korvaa korvaa
Etätyöntekijä loukkaantui laittaessaan jumiutunutta ikkunaa kiinni.
ei korvaa korvaa
Etätyöntekijä työskenteli kotona ja kaatui rappusissa vessaan mennessään.
ei korvaa korvaa

​Etätyö lisääntyy - varmista oikea turva​

Etätyö tarkoittaa työnantajan kanssa etukäteen sovittua työskentelyä muualla kuin varsinaisella työpaikalla, yleensä tietotekniikkaa hyödyntäen. Etätyössä työntekijää koskevat samat työsuhteen säännöt kuin työpaikalla tehtävässä työssä. Kyseessä ei siis ole erillinen työsuhteen muoto vaan tapa organisoida työtä.

Etätyö tuo etuja sekä työntekijälle että työnantajalle. Monet arvostavat etätyön tuomaa joustoa, parempaa työrauhaa sekä säästöä työmatkan ajassa ja kustannuksissa.

Lakisääteinen työtapaturmavakuutus

Työtapaturmavakuutus​ on voimassa myös etätyössä. Vahinkojen korvattavuuteen liittyy kuitenkin rajoituksia, joista työnantajat ja työntekijät ovat usein epätietoisia. Lakisääteinen vakuutus kattaa etätyössä vain välittömästi työhön liittyvän toiminnan.

Vapaaehtoinen etätyövakuutus

Etätyövakuutus täydentää etätyössä voimassaolevaa lakisääteistä työtapaturmavakuutusta. Se kattaa työntekijän kotona tai vapaa-ajan asunnolla työnantajan kanssa ennalta sovitusti tehtävän etätyön. Etätyövakuutus on voimassa etätyön yhteydessä mm. ruokailujen ja taukojen aikana. Vakuutettuina ovat etätyötä tekevät henkilöt.

Muu vakuutusturva

Etätyövakuutusta laajempana vaihtoehtona voimme tarjota myös tapaturmavakuutuksen koko henkilökunnalle täysajalle tai vapaa-ajalle tai Terveysvakuutuksen​. Näistä vakuutuksista korvataan myös edellä kuvatut etätyössä työtapaturmavakuutuksen ulkopuolelle jäävät vahingot.​

Turvaa vapaa-ajalle tai ympäri vuorokauden