Linja-autovakuutus

Olemme suunnitelleet linja-autovakuutuksen erityisesti liikennöitsijöille. Saat meiltä kattavan vakuutuksen niin linja-autoille, kuljettajille kuin koko yritykselle.

Useampi ajoneuvo kerralla? Pyydä tarjous
 • If auttaa tien päällä 24/7

  Tiepalvelumme auttaa, jos tien päällä sattuu jotain.

 • Kriisiapua ammattikuskeille

  Kaskoon sisältyy Kriisiaputurva sekä kuljettajalle että hänen puolisolleen.

 • Joustava hinnoittelu

  Maksat vakuutusta vain ajetuista kilometreistä.

Linja-autovakuutus yritykselle

Vakuutus koostuu liikennevakuutuksesta ja vapaaehtoisesta vakuutusturvasta.

Linja-autolla tarkoitamme ajoneuvoa, jossa on kuljettajan lisäksi tilaa useammalle kuin kahdeksalle henkilölle.

Liikennevakuutusta voi täydentää Kaskovakuutuksella johon kuuluu esimerkiksi kriisiaputurva sekä kuljettajalle että hänen puolisolleen. Kaskovakuutusta voi lisäksi täydentää soveltuvin lisäturvin. Taulukosta näet helposti, mitä eri vakuutusvaihtoehdot kattavat. 

Etsitkö yrityksen muita ajoneuvovakuutuksia?

Linja-autovakuutuksen turvat Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Lisäturvat saat lisämaksusta valitsemaasi kaskoon.

Valinnaiset turvat Täyskasko Osakasko Liikenne-vakuutus
Ei sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Linja-autovakuutuksen hinta

Olemme siirtyneet kilometrihinnoitteluun linja-autojen vakuuttamisessa. Toiset linja-autot ovat ajossa vähemmän, toiset yötä päivää. Mitä enemmän ajat, sitä suurempi on todennäköisyys, että jotain sattuu. Siksi hinnoittelemme linja-autovakuutuksemme sen mukaan, paljonko ajat.

Linja-autovakuutuksen kilometriluokan päivittäminen kerran vuodessa tai tilanteen muuttuessa riittää. Voit päivittää kilometriluokan omassa If Yrityskansiossasi tai puhelinpalvelussamme.

Esimerkki:

Jos arvioit ajavasi noin 80 000 km vuodessa, valitset luokan "Enintään 100 000 km". Sinun tarvitsee päivittää tieto uudestaan vasta, kun arvioit ajavasi alle 50 000 km tai yli 100 000 km vuodessa.

Luokat: enintään km/vuosi

 • 20 000 km
 • 50 000 km
 • 100 000 km
 • 150 000 km
 • yli 150 000 km

Jos ajat alle 50 000 km vuodessa, maksat liikenne- ja täyskaskovakuutuksesta noin viidenneksen vähemmän kuin jos ajaisit yli 150 000 km vuodessa. Peräkkäisten kilometriluokkien hintaero on noin 5 – 10%.

Hinaus- ja matkakulut

Korvaamme linja-auton hinauksesta johtuvia kuluja 5 000 euroon asti vahinkotapahtumaa kohti.

Keskeytyspäiväraha

Vakuutuksesta korvataan menetettyä ansiotuloa silloin kun linja-auto ei ole ajokuntoinen törmäys-, rikos-, palo- tai lasivahingon seurauksena. Menetetyiltä linja-auton käyttöpäiviltä maksetaan vakuutuskirjassa ilmoitettu päiväkohtainen korvaus. Korvausta maksetaan yhdestä vahinkotapahtumasta enintään 40 vuorokaudelta, alkaen vakuutukseen valittujen omavastuupäivien jälkeen.

Erityisturvat ammattikuskeille

Kriisiapu: Kriisiavulla vakuutetun linja-auton kuljettajalla ja hänen puolisollaan on oikeus saada kriisiapua, jos kuljettaja on ollut osallisena vakavassa, henkilövahinkoja aiheuttaneessa liikenneonnettomuudessa tai hän on joutunut ryöstön, sen yrityksen tai pahoinpitelyn uhriksi.

Omaisuuden ryöstö: Vakuutuksesta korvataan ryöstöstä, sen yrityksestä tai pahoinpitelystä johtuva kuljettajan ja vakuutuksenottajan omaisuudelle aiheutunut vahingoittuminen tai katoaminen.

Rahoittajan turvaksi

Ajoneuvon rahoittajan osuus on turvattu erityisehdoin tuottamuksellisissa tilanteissa, kun korvaaminen muuten evättäisiin. Tuottamuksellisia tilanteita ovat esimerkiksi päihtyneenä ajaminen tai avainten jättäminen ajoneuvoon. Tällöin korvaus maksetaan rahoitus- tai leasingyhtiölle ja vakuutusyhtiö perii korvauksen takaisin ajoneuvon haltijalta tai vahingon aiheuttajalta.

Omavastuu

Vahingon sattuessa vahingot korvataan vakuutuksen laajuuden mukaan. Korvauksesta vähennetään vakuutuskirjalla mainittu turvakohtainen omavastuu. Omavastuu on korotettu, jos

 • Vahinko on sattunut Pohjoismaiden ulkopuolella
 • Ajoneuvo tai sen kuorma osuu yläpuolella olevaan esteeseen
 • Ajoneuvoa on käytetty vahinkohetkellä nopeus- tai ajoharjoitteluun tai muuhun siihen rinnastettavaan toimintaan
 • Törmäysvahinko sattuu kaivoksessa tai tunnelissa
 • Linja-autoon ei ole asennettu Ajoneuvojen paloturvallisuusohjeen (PATU) mukaista sammutusjärjestelmää tai -kalustoa

Hinaus- ja tiepalvelu auttaa, kun sattuu vahinko

Olemme tukenasi kaikissa autoiluun liittyvissä tilanteissa, ympäri vuorokauden. Kun moottori sammuu, tuulilasi rikkoutuu tai auton merkkivalo syttyy, Ifin hinaus- ja tiepalvelu auttaa. Saat välittömän avun kaikille ajoneuvoille, automerkeille ja -malleille.

Tutustu aina huolella vakuutusehtoihin. Niissä on kuvattu yksityiskohtaisesti, mitä juuri sinun vakuutuksesi kattaa. Tämän sivun tuotekuvaus on yleisluontoinen kuvaus ajoneuvovakuutuksesta ja eri turvalaajuuksien kattavuudesta.