Taksivakuutus ja jakeluauton vakuutus

Taksivakuutus ja vakuutus lähetti- ja jakeluautoille suoraan verkosta. Tutustu kaskovaihtoehtoihin ja laske hinta juuri sinun ajoneuvollesi.

Useampi ajoneuvo kerralla? Pyydä tarjous
 • 24/7 tiepalvelu

  Hinaus- ja tiepalvelu on tukenasi tien päällä ympäri vuorokauden.

 • Lisäturvaa ryöstön varalta

  Korvaamme ryöstöturvasta kuljettajan ja vakuutuksenottajan omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja.

 • Autamme vakuutusyhtiön vaihdossa

  Halutessasi voimme päättää nykyisen ajoneuvovakuutuksesi toisessa yrityksessä.

Mitä taksivakuutus sisältää?

Taksivakuutus & lähetti- ja jakeluautovakuutus Täyskasko Osakasko Liikennevakuutus
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Lisäturvat saat lisämaksusta valitsemaasi kaskoon tai liikennevakuutukseen.

Valinnaiset turvat Täyskasko Osakasko Liikenne-vakuutus
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Taksivakuutus ja vakuutus lähettiautoille

Pidä taksiautosi ja yrityksesi pyörät pyörimässä

Kun yrityksen ensisijainen tulonlähde on asiakkaita tai tavaroita kuljettava ajoneuvo kuten taksi, jakeluauto tai Uber, on oikea vakuutusturva ratkaisevan tärkeää.

Meiltä saat luvanvaraisen henkilö- ja pakettiauton vakuutuksen sinun tarpeisiisi sopivaksi. Henkilö- tai pakettiauton käyttö on luvanvaraista, kun sillä kuljetetaan ihmisiä tai tavaraa maksua vastaan. Tyypillisimmin kyse on taksista, lähettiautosta tai jakeluautosta.

Valitse yrityksen autolle lähes kaiken kattava täyskasko tai edullinen osakasko liikennevakuutuksen kylkeen. Kasko korvaa, jos ajoneuvollesi sattuu vahinko kuten varkaus, palo tai törmäys jonka seurauksena alla listatut esineet vahingoittuvat tai katoavat. Valitse jokin lisäturvistamme, kun haluat täydentää kaskoa.

Kasko korvaa näiden vahingoittumiset ja katoamiset:

 • taksamittari ja kortinlukulaite
 • taksikyltti
 • radio- ja paikannuslaitteet näyttöineen
 • turvakamerat
 • invataksien henkilö- ja pyörätuolinostimet
 • tiedonvälitysjärjestelmä
 • kiinteät karaokelaitteet 1 000 euroon saakka.

Mitä liikennevakuutus ja kaskovakuutus korvaa?

Liikennevakuutus korvaa ajoneuvosi liikenteessä aiheuttamat henkilö- ja omaisuusvahingot liikennevakuutuslain mukaisesti. Kaskovakuutus korvaa äkillisesti ja ennalta arvaamatta sattuneita vahinkoja voimassa olevan turvalaajuuden mukaan.

Ajoneuvot vakuutetaan lähtökohtaisesti käyvästä arvostaan. Käypä arvo on se käteishinta, joka vahinkohetken markkinatilanteessa ajoneuvosta tai sen varusteista on yleisesti saatavissa niiden kunto huomioiden. Kaskovakuutukset sisältävät turvan rahoittajille, jolloin vakuutus on voimassa erityisehdoin osamaksu-, leasing- ja rahoitussopimuksen velkojan hyväksi kun korvaaminen muuten evättäisiin tuottamuksellisuudesta johtuen. Esimerkkejä tuottamuksellisuudesta ovat päihtyneenä ajaminen tai avainten jättäminen ajoneuvoon. Tällöin korvaus maksetaan rahoitus- tai leasingyhtiölle ja vakuutusyhtiö perii korvauksen takaisin ajoneuvon haltijalta tai vahingon aiheuttajalta.

24/7 tiepalvelu sisältyy vakuutukseen

Ifin hinaus- ja tiepalvelu on tukenasi kaikissa autoiluun liittyvissä tilanteissa, ympäri vuorokauden. Kun moottori sammuu tai auton merkkivalo syttyy, me autamme. Saat palvelumme kautta välittömän avun kaikille ajoneuvoille, automerkeille ja -malleille.

Tulosta työpaikallesi Ifin tiepalvelun yhteystiedot

Ifin hinaus- ja tiepalvelu

Taksivakuutuksen hinta

Siirryimme kilometrihinnoitteluun liikennepalvelulain uudistumisen myötä. Kilometrihinnoittelu mahdollistaa reilun hinnoittelun uudistuksen jälkeenkin, ja se koskee sekä takseja että luvanvaraisia pakettiautoja.

Toiset taksit ovat ajossa vähemmän, esimerkiksi vain viikonloppuisin, toiset taas vuorokauden ympäri viikosta toiseen. Mitä enemmän ajat, sitä suurempi on todennäköisyys, että jotain sattuu.

Hinnoittelemme taksivakuutuksemme sen mukaan, paljonko taksillasi ajat. Arvioi montako km ajat vuodessa ja valitse kilometriluokka sen mukaan.

Taksivakuutuksen kilometriluokan päivittäminen kerran vuodessa tai tilanteen muuttuessa riittää. Voit päivittää kilometriluokan digitaalisten palveluiden kautta tai puhelinpalvelussamme.

Luokat: enintään km/vuosi

 • 40 000 km
 • 80 000 km
 • yli 80 000 km

Laske hinta ajoneuvollesi täyttämällä auton rekisterinumero ja Y-tunnus. Laske hinta ja osta vakuutus

Erityisturvaa ammattikuskeille

Kriisiapu. Kriisiavulla vakuutetun ajoneuvon kuljettajalla ja hänen puolisollaan on oikeus saada kriisiapua, jos kuljettaja on ollut osallisena vakavassa, henkilövahinkoja vaatineessa liikenneonnettomuudessa tai on joutunut ryöstön, sen yrityksen tai pahoinpitelyn  uhriksi.

Omaisuuden ryöstö. Taksivakuutukseen voi ottaa lisäturvana omaisuuden ryöstöturvan. Siitä korvataan ryöstöstä, sen yrityksestä tai pahoinpitelystä johtuva kuljettajan ja vakuutuksenottajan omaisuudelle aiheutunut vahingoittuminen tai katoaminen.

Taksivakuutuksen omavastuu

Vahingon sattuessa vahingot korvataan vakuutuksen laajuuden mukaan. Korvauksesta vähennetään vakuutuskirjalla mainittu turvakohtainen omavastuu. Omavastuu on korotettu, jos

 • vahinko on sattunut Pohjoismaiden ulkopuolella
 • ajoneuvo tai sen kuorma osuu yläpuolella olevaan esteeseen
 • ajoneuvoa on käytetty vahinkohetkellä nopeus- tai ajoharjoitteluun tai muuhun siihen rinnastettavaan toimintaan.

Tutustu aina huolella vakuutusehtoihin. Niissä on kuvattu yksityiskohtaisesti, mitä juuri sinun vakuutuksesi kattaa. Tämän sivun tuotekuvaus on yleisluontoinen kuvaus taksivakuutuksesta ja eri turvalaajuuksien kattavuudesta.

Taksivakuutuksen hintaan vaikuttavat:

• Auton ominaisuudet ja tekniset tiedot kuten ikä, paino, leveys, pituus, korityyppi ja moottori.

• Auton käyttö kuten ajokilometrit vuositasolla, mittarilukema, ja mihin käyttöön ajoneuvo on (lisensoitu/vuokra/yksityinen).

• Auton omistajan tiedot kuten ikä ja aiempi vakuutus- ja vahinkohistoria.

Laske hinta ja osta vakuutus