Yrityksen riskienhallinta

Aktiivinen riskienhallinta auttaa välttämään ja pienentämään vahinkoja. Autamme erilaisia yrityksiä päivittäin riskien hallinnassa ja vahinkojen torjunnassa - tiedätkö jo oman yrityksesi riskitason?

Kokonaisvaltainen riskienhallinta

Pk-yrityksen riskienhallinta poikkeaa suuryrityksen tai yksinyrittäjän vastaavasta, mutta monet aiheutuvista haitoista ovat yhteisiä koosta riippumatta.

Olemme kehittäneet laajasti työkaluja erikokoisten ja eri toimialoilla toimivien yritysten riskienhallintaan ja vahingontorjuntaan. Riskienhallinnan asiantuntijamme auttavat mielellään myös sinun yritystäsi.

Yrittäjän riskit

Miten korkea taloudellinen riskisi on? Tee yrittäjän pikatesti, niin saat tietää toimintasi riskitason.

Yrittäjän riskitasotesti

Yrityksen riskit

Teetä riskianalyysi - Vahingon sattuessa koko yrityksen toiminta voi keskeytyä. Huolellisella riskienhallinnalla pystytään ennaltaehkäisemään merkittävien riskien toteutumista ja välttämään vahinkoja.

Autamme kartoittamaan yrityksesi riskit ja tekemään riskienhallintasuunnitelman. Tarjoamme osaamisemme riskien löytämiseksi sekä apua varautumiseen ja riskien välttämiseen. Huolellinen riskien kartoitus kannattaa.

Keskustele asiantuntijan kanssa

Suuryrityksen riskienhallinta

Isolla myös riskit voivat olla suuria. Ifin riskienhallintaan keskittyvällä asiakaslehti Risk Consultingilla (englanninkielinen) on jo satavuotinen historia suuryritysten riskityön tukena ja suunnannäyttäjänä.

Enterprise Risk Management (englanniksi)

Johdon vastuu

Tiesithän, että toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet voivat joutua henkilökohtaiseen korvausvastuuseen.

Vastuuvakuuttaminen on tapa suojata yrityksen toimivaa johtoa.

Kun yrityksen johdon toiminta tai virhe aiheuttaa vahingon, jokaisen yksittäisen hallituksen jäsenen tai muun vastaavassa vastuullisessa asemassa toimivan, kuten toimitusjohtajan, voidaan katsoa olevan henkilökohtaisesti taloudellisessa vastuussa.

Hallinnon vastuuvakuutuksen avulla johto voi puolustautua myös vääriä ja ylimitoitettuja korvausvaatimuksia vastaan.

Tarkasta työkoneiden paloturvallisuus

Ota käyttöön kätevä työkoneiden vahingontorjunnan tarkastuslista ja selvitä, onko työkoneesi paloturvallinen.

Työkoneiden paloriskien tarkastuslista

Vahingontorjunta

Vahinkoihin on mahdotonta varautua ennalta, mikäli riski ei ole tiedossa. Riskien tunnistaminen on tärkeä osa vahingontorjuntaa. Lue lisää yrityksen toimintaan ja omaisuuteen vaikuttavista riskeistä ja vahingoista, sekä miten niitä voi torjua.

Henkilöstön turvallisuus

Yksi tärkeä osa riskienhallintaa on henkilöstön hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtiminen. Myös tässä työssä avainasemassa on riskien kartoittaminen ja minimoiminen jo ennakkoon.

Tietoturvariskit

Tietoturvaongelmiin voi ja kannattaa varautua ennakoivilla toimenpiteillä sekä turvautumalla taloudellisesti.

Katso, tunnistatko tietoturvarikoksen merkit ja kuinka kauan tietomurron havaitseminen keskimäärin kestää.

Yrityksen tietoturva