Yrityksen riskienhallinta

Aktiivinen riskienhallinta auttaa välttämään vahinkoja. Ifissä olemme pitkään kehittäneet työkaluja yrityksien riskienhallintaan ja vahingontorjuntaan.

Kokonaisvaltainen riskienhallinta

Pk-yrityksen riskienhallinta poikkeaa suuryrityksen tai yksinyrittäjän vastaavasta, mutta monet aiheutuvista haitoista ovat yhteisiä koosta riippumatta.

Esimerkiksi toiminnan keskeytymisen takia kilpailijoille karanneiden avainhenkilöiden tietotaitoa on aina vaikea korvata. Omaisuuteen ja terveyteen liittyvien riskien ohessa haluamme auttaa myös tässä.

Olemme kehittäneet laajasti työkaluja erilaisten riskien löytämiseen ja poistamiseen, toisin sanoen eri kokoisten ja toimialoilla toimivien yritysten riskien hallintaan ja vahinkojen torjuntaan. Riskienhallinnan asiantuntijamme auttavat mielellään myös sinun yritystäsi.

Mitkä ovat yrityksen riskit?

Teetä riskianalyysi - Vahingon sattuessa koko yrityksen toiminta voi keskeytyä. Huolellisella riskienhallinnalla pystytään ennaltaehkäisemään merkittävien riskien toteutumista ja välttämään vahinkoja.

Autamme kartoittamaan yrityksesi riskit ja tekemään riskienhallintasuunnitelman. Tarjoamme osaamisemme riskien löytämiseksi sekä apua varautumiseen ja riskien välttämiseen. Huolellinen riskien kartoitus kannattaa.

Keskustele asiantuntijan kanssa

Tarkasta työkoneiden paloturvallisuus

Ota käyttöön kätevä työkoneiden vahingontorjunnan tarkastuslista ja selvitä, onko työkoneesi paloturvallinen.

Työkoneiden paloriskien tarkastuslista

Johdon vastuu

Tiesithän, että toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet voivat joutua henkilökohtaiseen korvausvastuuseen.

Vastuuvakuuttaminen on tapa suojata yrityksen toimivaa johtoa.

Kun yrityksen johdon toiminta tai virhe aiheuttaa vahingon, jokaisen yksittäisen hallituksen jäsenen tai muun vastaavassa vastuullisessa asemassa toimivan, kuten toimitusjohtajan, voidaan katsoa olevan henkilökohtaisesti taloudellisessa vastuussa.

Hallinnon vastuuvakuutuksen avulla johto voi puolustautua myös vääriä ja ylimitoitettuja korvausvaatimuksia vastaan.

Vahingontorjunta

Vahinkoihin on mahdotonta varautua ennalta, mikäli riski ei ole tiedossa. Riskien tunnistaminen on tärkeä osa vahingontorjuntaa. Lue lisää yrityksen toimintaan ja omaisuuteen vaikuttavista riskeistä ja vahingoista, sekä miten niitä voi torjua.

Henkilöstön turvallisuus

Yksi tärkeä osa riskienhallintaa on henkilöstön hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtiminen. Myös tässä työssä avainasemassa on riskien kartoittaminen ja minimoiminen jo ennakkoon.

Tietoturvariskit

Tietoturvaongelmiin voi ja kannattaa varautua ennakoivilla toimenpiteillä sekä turvautumalla taloudellisesti.

Katso, tunnistatko tietoturvarikoksen merkit ja kuinka kauan tietomurron havaitseminen keskimäärin kestää.

Yrityksen tietoturva