Huolehdi henkilöstösi hyvinvoinnista

Henkilöstön voimavarat kannattelevat yritystä, joten hyvinvoiva henkilöstö parantaa yrityksen hyvinvointia ja kannattavuutta.

Ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara

Hyvinvoiva työntekijä on luova, innovatiivinen, toimelias ja innostunut työstään. Työhyvinvointi edellyttää, että työ on turvallista, terveellistä ja mielekästä, ja sen tavoitteena on pitää työntekijät terveinä ja työkykyisinä koko työuran ajan. Olemme koonneet tälle sivulle artikkeleita, joissa käsittelemme henkilöstön hyvinvointia monestakin eri näkökulmasta.

Hybridityö ja työn järjestäminen

Kun etä- ja läsnätyöskentely yhdistyvät, syntyy hybridityöskentelymalli. Parhaimmillaan hybridityö antaa yrityksille hienon mahdollisuuden yhdistää etä- ja läsnätyöskentelyn parhaat puolet joustavalla tavalla. Mitä hybridityöllä tarkoitetaan ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita sen järjestäminen tuo yrityksille ja työntekijöille? Mitkä vakuutukset tuovat turvaa niin etä- kuin läsnätyöhön?

Lue lisää hybridityöskentelystä

Mitkä ovat työnantajan velvollisuudet etätyössä?

Kun etätyö lisääntyy on turvan tarve entistäkin suurempi. Mikä on työnantajan vastuu työntekijöistään, kun he työskentelevät kotoa käsin ja miten käytäntöjä sovelletaan? Ifin tuotejohtaja Tiina Pajamo kertoo lisää. 

Työnantajan vastuu etätyössä
 • Positiivinen työnantajamielikuva

  Jos haluat palkata alan parhaat osaajat, yrityksesi kannattaa panostaa positiivisen mielikuvan luomiseen. Hyvin rakennettu ja houkutteleva työnantajamielikuva on investointi, jolla parhaat osaajat sitoutetaan.

  Luo hyvä työnantajamielikuva
 • Onko työterveyshuolto pakollinen?

  Hyvinvoivan työyhteisön perusta on toimiva työterveys joka ennaltaehkäisee sairauksia ja vaaroja. Mitä työterveyshuoltoon kuuluu ja onko se yrittäjälle pakollinen? Me vastaamme kysymyksiin!

  Lue työterveyshuollosta
 • Miten palkkaan parhaan työntekijän?

  Ifin HR-johtaja Bente jakaa parhaat vinkkinsä uuden työntekijän palkkaamiseen. Mitä kannattaa ottaa huomioon ilmoituksessa, hakuprosessin aikana ja mitä sudenkuoppia kannattaa varoa?

  Näin palkkaat parhaan työntekijän
 • 5 vinkkiä työhyvinvointiin

  Esimies tukee mahdollisuuksia motivoivaan työympäristöön ja varmistaa, että töissä voidaan hyvin. Hyvinvoiva henkilöstö tuottaa paremman tuloksen, kun sairauspoissaolot vähenee ja töissä viihdytään.

  5 ohjetta esimiehelle
 • Muista etätyöntekijät

  ​Jo kolmannes palkansaajista Suomessa tekee etätyötä ainakin satunnaisesti. Yrityksissä onkin tärkeää tiedostaa etätyön riskit ja selvittää, onko etätyöntekijöiden vakuutusturva riittävä. ​​​​​​​​​​​​​

  Etätyö lisääntyy - varmista oikea turva​
 • Pidä kiinni parhaista osaajistasi!

  Parhaiden työntekijöiden sitouttaminen on lähes mille tahansa yritykselle elinehto. Miten motivoit parhaat työntekijäsi pysymään talossa?

  Työntekijän sitouttaminen
 • 8 vinkkiä työssä jaksamiseen

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan joka neljäs työikäinen suomalainen on kokenut uransa aikana työuupumusta.

  Vinkit työssä jaksamiseen
 • Työntekijän vakuuttaminen

  Hyvin hoidettu liiketoiminta toimii vastuullisesti eri sidosryhmiään kohtaan ja sen voimavarana on motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö. 

  Miten vakuutukset parantavat työhyvinvointia?
 • Testaa taitojasi työnantajana!

  Miten hyvin tunnet työntekijän edut ja hyvinvoivan työilmapiirin perusteet? Testaa tietosi ja tee testimme!

  Testaa taitojasi

Työntekijöideni terveys on minulle tärkeää

Ravintoloitsija Ewa Engström pääsi terveysvakuutuksensa ansiosta nopeasti hoitoon. "Jos jotain sattuu, haluan työntekijöideni saavan hoitoa nopeasti koska välitän heistä ja siksi, että he voivat palata takaisin töihin". 

Lue artikkeli

Nopea työhon paluu vakuutuksen avulla

Kaatuminen työmaalla oli päättää rakennusmestari Heimo Kortesalmen pitkän uran rakennuksilla. Vakuutuksen avulla Heimo istui If terveyskumppanin olkapääspesialistin vastaanotolla jo 3 päivän sisällä.

Lue artikkeli