Kotivakuutus omakotitaloon ja erillistaloon

Valitse itsellesi sopivin vakuutus ja omavastuu. Laske hinta ja vertaile.

Ifistä saat Suomen laajimman vakuutuksen omakoti- tai erillistalollesi. Laajoihin vakuutuksiimme kuuluva Kunnon koti -palvelu auttaa sinua pitämään kodistasi huolta. Maksuton tuhoeläintorjunta tulee tarpeeseen puolestaan, jos esimerkiksi muurahaiset ovat yhtä ihastuneita kotiisi kuin sinä.

 • Tuhoeläintorjunta täysin maksutta

  Yleisimmin torjuttavia tuhoeläimiä ovat muurahaiset, ampiaiset, hiiret ja sokeritoukat.

 • Maksuton Kunnon koti -palvelu

  Palvelun avulla pidät hyvää huolta kodistasi ja säilytät sen arvon.

 • LaajaPlus - Suomen laajin turva

  LaajaPlus korvaa vahinkoja, jos vesikatto vuotaa tai vedeneriste pettää kylpyhuoneessa.


Jos asut kerros- tai rivitalossa, laske hinta kerros- tai rivitalovakuutukselle

Mitä vakuutus korvaa? LaajaPlus Laaja Perus
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää

Omakotitalon kohdalla valitset vakuutuksen rakennukselle ja kodin irtaimistolle sekä näille omat omavastuut. Jos olet valinnut eri omavastuut rakennukselle ja kodin irtaimistolle, ja vahinko tapahtuu kumpaankin samaan aikaan, vähennämme vain yhden omavastuun.

Ifin laaja kotivakuutus on testivoittaja!

If Laaja kotivakuutus voitti Kuluttaja-lehdessä (07/20) julkaistun testin, jossa vertailtiin kahdeksan vakuutusyhtiön laajoja kotivakuutuksia.

Testin parhaaksi valittu vakuutuksemme pärjäsi loistavasti hintaa, ehtoja sekä asiakastyytyväisyyttä vertailevassa testissä kaikilla osa-alueilla.

Laske hinta omalle kodillesi

Miksi omakotitalon kotivakuutus Ifistä?

Omakotitalo vakuutuksemme on suunniteltu pitämään hyvää huolta lempipaikastasi ja tavaroistasi. Omakotitalon vakuutukseemme kuuluu irtaimiston ja rakennuksen lisäksi kattavasti myös piha leikkimökkeineen, paljuineen ja autokatoksineen. 

Laajoihin omakotitalon vakuutuksiimme kuuluu myös ainutlaatuisia maksuttomia palveluita kodin kunnossapitoon. Lue niistä lisää alla.

Kotivakuutus kattaa samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet ja on voimassa kodin lisäksi jopa vuoden mittaisilla matkoilla. 

Kotivakuutuksemme sisältää aina myös vastuuvakuutuksen sekä oikeusturvavakuutuksen. Nämä turvat auttavat riita- ja rikosasioissa sekä silloin, jos sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte vahingon muille.

Suomen laajin turva, LaajaPlus

LaajaPlus-kotivakuutus on Suomen laajin turva talollesi ja irtaimistollesi. Valitsemalla tämän turvan voit saada korvauksia hitaasti kehittyneistä vahingoista, joita kotivakuutukset eivät yleensä korvaa.

LaajaPlus-kotivakuutuksesta korvataan mm. vesikattojen vuotovahinkoja, märkätilan vedeneristeen pettämisvahinkoja sekä tuhoeläinten talon rakenteille aiheuttamia vahinkoja. 

Maksuttomat palvelut kodin kunnossapitoon

Kunnon koti -palvelu

Jos valitset Laaja tai LaajaPlus -vakuutuksen, saat maksutta ainutlaatuisen Kunnon koti –palvelun, jota et saa muista vakuutusyhtiöistä. Voit asua huolettomasti talossasi, sillä palveluun kuuluu neljän vuoden välein tehtävä talotarkastus ja puhelinpalvelu.

Talotarkastuksen tekee rakennusalan asiantuntija, joka käy läpi kotisi kunnon, rakenteet ja rakennuksen tekniikan sekä antaa vinkkejä turvalliseen asumiseen ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn. Vinkkejä talon kunnossapitoon saat myös puhelimitse. 

Tuhoeläintorjuntapalvelu

Laajoihin vakuutuksiimme kuuluu lisäksi hyödyllinen tuhoeläintorjuntapalvelu, jonka avulla mm. ampiaiset ja hiiret pysyvät loitolla talostasi. Saat täysin maksutta apua puhelimitse, tarjoamme sopivat torjunta-aineet itsenäiseen tuholaistorjuntaan tai tuholaistorjuja voi tulla paikan päälle. 

Vakuuttaminen täydestä hinnasta

Täydestä hinnasta vakuuttaminen tarkoittaa, ettei talon arvoa määritellä etukäteen rahasummana, vaan vakuutus perustuu rakennuksen pinta-alaan ja arvionti tehdään vasta vahingon tapahduttua. Ostaessasi vakuutuksen netistä omakotitalorakennus on vakuutettu täydestä hinnasta.

Rakennuksen lisäksi vakuutukseen sisältyy piha-alue sekä siellä olevat tavanomaiset asiat, kuten leikkimökki, grillikatos, kevytrakenteinen vaja, uima/poreallas ja kylpytynnyri, joita korvataan kukin 5 000 euroon asti. Piha-alueen muita rakenteita, kuten lipputanko tai aita korvataan yhteensä 5 000 euroon asti. Piha-aluetta eikä siellä olevia tavanomaisia asioita vakuuteta siis täydestä hinnasta. Tarkista nämä summat oppaasta ja ehdoista.

Omakotitalon rakentaminen ja vakuutus

Suosittelemme ottamaan vakuutuksen omakotitalolle rakentamisen alkuvaiheessa. Rakenteilla olevan omakotitalon voit vakuuttaa Ifissä missä tahansa rakennusprojektin vaiheessa. Vakuutus kattaa talon perustukset ja rakennusmateriaaleille sattuneet vahingot jo siitä lähtien, kun niitä lähdetään kuljettamaan tontille. 

Verkkokaupassamme voit ostaa vakuutuksen rakenteilla olevalle kodillesi valmiin rakennuksen tiedoilla. Valitse rakennusvuodeksi kuluva vuosi.

Irtaimiston vakuutuksen saat ostettua myöhemmin soittamalla asiakaspalveluumme tai jättämällä viestin Omilla sivuilla. Jos rakennat tai kunnostat kotiasi talkoovoimilla, muista talkoovakuutus.

Haluatko keskustella omakotitalovakuutuksista asiantuntijamme kanssa?

Voit jättää meille alla olevalla lomakkeella soittopyynnön ja soitamme sinulle muutaman päivän sisällä. 

Odota hetki, lomake latautuu!
 • Oletko jo omakotivakuutusasiakkaamme?

  Muistathan hyödyntää maksuttoman Kunnon koti -palvelun, jossa asiantuntija auttaa kotisi kunnossapidossa ja arjen riskien ehkäisyssä. 

  Kutsu asiantuntija
 • If Etuohjelma

  Keskitä Ifiin ja saat alennusta vakuutusmaksuistasi

  Hankkimalla Ifistä omakotitalon vakuutuksen pääset If Etuohjelmaan ja saat pysyvän 10–15 % alennuksen vakuutusmaksuistasi. Etuohjelmaan pääset myös autovakuutuksella. 

  Lue autovakuutuksesta
 • Omakotitalon vahingot

  Lue esimerkkejä omakotitalon vahingoista, kuten lvi-laitteen rikkoutumisesta, ja korvauksista. 

  Lue vahingoista