Polkupyörävahingot

Lue ensin ohjeet ja täytä sitten vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Kaikenlaista voi sattua pyörällesi ja vahingot tulevat helposti kalliiksi. Vakuutuksesi turvataso vaikuttaa siihen, millaisia vahinkoja korvataan. Voit tarkistaa oman omavastuusi ja turvatasosi Omilta sivuilta.

Ilmoita polkupyörällesi sattuneesta vahingosta. Lue alta ohjeet kuinka toimia, jos liikenteessä on sattunut vahinko, pyörä on rikkoutunut tai se on varastettu.​​

Liikenteessä sattunut vahinko tai kolari

Polkupyöräsi vauriot korvataan moottoriajoneuvon liikennevakuutuksesta syyllisyydestä riippumatta. Selvitä ensin missä ajoneuvon liikennevakuutus on. Liikennevakuutusyhtiön saat selville ajoneuvon omistajalta tai rekisterinumeron perusteella ajoneuvorekisteristä. Tee sitten vahinkoilmoitus tähän vakuutusyhtiöön.

Jos ajoneuvon liikennevakuutusyhtiö on If, tee ilmoitus vahinkolomakkeella.

Miten polkupyörävahinko korvataan?

Polkupyörän korvaus perustuu uuden vastaavan polkupyörän hintaan ja siitä tehdään vakuutusehtojen mukaiset ikävähennykset. Ikävähennys on 9 % toisesta käyttövuodesta lähtien. Ikävähennys lasketaan jokaiselta käyttövuodelta ensimmäisen käyttövuoden jälkeen. Liikennevahingossa moottoriajoneuvon kanssa korvaus maksetaan liikennevakuutusehtojen mukaan käyvän arvon mukaisesti.

Ensisijainen korvausvaihtoehto on kuitenkin aina polkupyörän korjaus, mikäli se vain on mahdollista ja kannattavaa.

Polkupyöräsi on rikkoutunut

​Laaja vakuutus korvaa polkupyörän äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen. Voit hakea korvausta omasta kotivakuutuksestasi.​​

Ensisijaisena korvausvaihtoehtona on aina polkupyörän korjaus, mikäli korjauskulut eivät ylitä arvoa, joka polkupyörällä on tapahtumahetkellä.

Korvauksen määrä riippuu muun muassa vahingoittuneen polkupyörän iästä ja valitsemastasi omavastuusta. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden polkupyörän hintaa.

Älä hävitä vahingoittunutta omaisuutta ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.

Helpoiten haet korvausta Omien sivujen kautta, jossa on valmiiksi esitäytetyt vahinkolomakkeet. Mikäli sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkitunnuksia, tee ilmoitus vahinkolomakkeella​.

Polkupyörävarkaus

Vakuutus korvaa polkupyörän varkausvahinkoja sekä ilkivaltaisesti vahingoitetun polkupyörän vaurioita. Näissä vahingoissa sinun tulee tehdä poliisille rikosilmoitus. Korvauksen määrä riippuu muun muassa varastetun polkupyörän iästä ja valitsemastasi omavastuusta. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden polkupyörän hintaa, eikä vanhasta polkupyörästä yleensä jää korvattavaa. Huomioi myös, että kaikki vahingot eivät kuulu vakuutuksesta korvattaviksi.

Toimi tässä järjestyksessä:

Sinulle voi olla hyötyä myös näistä