Irtaimistovakuutus osana kotivakuutusta

Ifin kotivakuutuksella vakuutat myös sähköpyöräsi ja muut tuhansia euroja maksavat esineet koti-irtaimistossasi. Lisäturvaa saat valitsemalla Laajaplus-turvatason.

Tarkista tältä sivulta enimmäiskorvausmäärät. Jos määrä ei ole riittävä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kotivakuutus verkosta Asiakaspalvelu

Ostaessasi kotivakuutuksen verkkokaupasta huonekalusi, kodinkoneesi ja muu koti-irtaimistosi on vakuutettu automaattisesti täydestä hinnasta.

Sinun ei siis tarvitse välttämättä miettiä vakuutusta ostaessasi, kuinka paljon kodissasi on omaisuutta yhteensä ja mikä korvaussumma riittäisi kattamaan vaikka tulipalon.

Poikkeuksen täydestä hinnasta vakuuttamiseen tekevät yksittäiset esineet, kuten sähköpyörät ja arvotaulut, joille olemme määritelleet enimmäiskorvausmäärät kotivakuutuksen turvatason mukaan. Voit tarkistaa summat tältä sivulta.

Jos enimmäiskorvausmäärä ei ole riittävä, voimme vakuuttaa omaisuuden erikseen koko arvostaan. Tällöin voit olla asiasta yhteydessä asiakaspalveluumme.

Esimerkki

Valitessasi suosituimman laajan turvatason, kodin omaisuutesi on kokonaisuutena vakuutettu täydestä hinnasta. Tuhoutuneen omaisuuden arvo lasketaan vasta vahingon sattuessa. Jos kuitenkin 5000 euron arvoinen sähköpyöräsi varastetaan, siitä korvataan vain 2500 euron enimmäiskorvausmäärä.

Lue lisää sähköpyörän vakuuttamisesta

Kotivakuutuksen enimmäiskorvausmäärät

Kotivakuutuksen turvataso Laajaplus Muut
Yksittäinen esine tai kokoelma
17 000 € 5000 €
Polkupyörä ja sen varusteet
5000 € 2500 €

Mitä jos enimmäiskorvausmäärä ei riitä?

Jos yksittäisen esineen tai polkupyörän arvo on korkeampi kuin valitsemasi turvatason enimmäiskorvausmäärä, voit vakuuttaa sen täydestä hinnasta erikseen asiakaspalvelumme kautta.

Sama mahdollisuus pätee myös muihin enimmäiskorvausmääriin koskien esimerkiksi arvoesineitä, kellarissa säilytettävää tavaraa tai ansiotoiminnassa käytettäviä työvälineitä.

Lue alta lisää poikkeuksista kotivakuutuksen enimmäiskorvausmäärissä.

Sähköpyörän vakuutus kuuluu kotivakuutukseen

Ifin kotivakuutus korvaa sähköavusteisen tai tavallisen polkupyörän 2500 euroon asti, ja Laajaplus-turvatasolla aina 5000 euroon asti. Myös näitä rajoja kalliimmat sähköpyörät tai polkupyörät voit vakuuttaa erikseen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tarkista kuitenkin kotivakuutukseen sisältyvän sähköpyörän edellytykset.

Moottoroitua, yli 250 W tehoista polkupyörää ei voi vakuuttaa kotivakuutuksella, vaan se vaatii liikennevakuutuksen. Myös tässä tapauksessa sinun kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Moottorilla varustetut polkupyörät eroavat olennaisesti sähköavusteisista polkupyöristä, sillä niillä voi liikkua myös polkematta aivan kuten mopoilla tai skoottereilla.

Mitä sähköpyörältä edellytetään?

  • Pyörän on oltava sähköavusteinen polkupyörä, jonka teho on enintään 250 W.
  • Sähköavustuksen on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h.
  • Avustus saa toimia vain poljettaessa.

Kotivakuutus auttaa monessa pulmassa