Jos kodissasi sattuu vesivahinko vuodon tai putkirikon takia

Vuotovahinko voi aiheutua myös jäätymisen ja sulamisvesien aiheuttamista vahingoista. Katso toimintaohjeet ja ilmoita vahingosta Omilla sivuilla 24/7. Vahinkoilmoituksen tekeminen vie vain hetken.

Toimintaohjeet vesi- ja vuotovahingoissa

Mitä korvataan?

  • LaajaPlus-, Laaja- ja Perustason kotivakuutus korvaa kodinkoneen, putken tai LVI-laitteen aiheuttaman vuotovahingon rakennukselle ja sen sisällä olevalle irtaimistolle.
  • LaajaPlus-tason kotivakuutuksesta korvataan ennalta arvaamattomia vesikattovuotojen aiheuttamia vahinkoja sekä vuotovahinkoja, joissa vesi on läpäissyt märkätilan vesieristeen.
  • Taloyhtiössä sattuneessa vuotovahingossa kotivakuutus korvaa osakkaan vastuulle kuuluvia kustannuksia, kuten esimerkiksi parketin tai keittiökalusteiden korjaamisen.
  • Ikävähennykset, kotivakuutuksen omavastuu sekä mahdollinen suojeluohjeiden laiminlyönti vaikuttavat korvauksen määrään.
  • Korvausta on haettava vuoden sisällä vahingon sattumisesta.

Vakuutuskorvauksen määrä

Putkirikosta aiheutuneen vuotovahingon korvaukseen vaikuttaa vuotaneen putken ikä. Vuotovahingon korjauskuluista korvataan rakenteiden purku, kuivaus ja jälleenrakennus.

  • Putken rikkoutumisesta aiheutuneen vesivahingon korjauskustannuksista vähennetään mahdollinen vuotovähennys.
  • Jos vesivahinko on aiheutunut kodinkoneesta tai LVI-laitteesta, vuotovähennystä ei tehdä.
  • Putken ja LVI-laitteen korjauskustannuksissa huomioidaan ikävähennys.
  • Korvauksesta vähennetään vakuutuksen omavastuu. Voit tarkistaa kotivakuutuksesi laajuuden ja omavastuun Omilta sivuilta.

Lumimassojen, jäätymisen ja sulamisvesien aiheuttamat vahingot

Putkien jäätymisestä aiheutuvat vesivahingot tulevat yleensä esille sään lauhtuessa.

Kotivakuutuksesta korvataan​ putkien tai LVI-laitteiden jäätymisestä aiheutuneita seurannaisvahinkoja, eli vuotaneen veden rakennukselle ja irtaimistolle aiheuttamia vahinkoja. Tällöin korvattavuuteen ja korvauksen määrään vaikuttaa myös suojeluohjeiden noudattaminen. Itse rikkoutunutta putkea, LVI-laitetta tai putkien sulatuskustannuksia ei korvata vakuutuksesta, ellei kyseessä ole esimerkiksi lämmityslaitteiston äkillinen rikkoutuminen.

Jos putkien jäätyminen on johtanut vesivahinkoon, tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla tai soita 010 19 19 19.

Suojeluohjeet ja vahinkojen ennaltaehkäiseminen

Tarkempia ohjeita eri vahinkotilanteisiin

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.