Polkupyörän ja sähköpyörän vakuutus

Polkupyörän ja yleisimpien sähköpyörien vakuutus sisältyy kotivakuutukseemme, kun pyörän arvo on enintään 5 000 euroa. Lue tältä sivulta, mitä kotivakuutus kattaa pyörien osalta ja milloin sähköpyörälle tarvitsee erillisen liikennevakuutuksen.

Laske hinta kotivakuutukselle Sattuiko pyörällesi vahinko? Lue ohjeet

Kaikenlaisten pyörien ja pyöräilijöiden turvana

Vakuutuksillamme saat kattavan turvan niin arjen matkoille kuin pidemmille pyöräretkille, niin pyörällesi kuin sinulle itsellesi. Olitpa sitten työmatkapyöräilijä, sunnuntaipyöräilijä tai harrastat vaikkapa maastopyöräilyä, vakuutuksemme sopii sinulle.

Kotivakuutus turvaa pyöräsi – myös ulkomailla

Ifin kotivakuutus kattaa automaattisesti sinun ja perheesi polkupyörät ilman lisämaksua, niin Suomessa kuin ulkomailla. Vakuutus on voimassa riippumatta siitä, kuka perheenjäsenistä käyttää pyörää. Vakuutus kattaa myös sähköavusteiset pyörät, konttipyörät ja muut yhä suositummat pyörätyypit. Huomioithan, että tehokkaimmat sähköpyörät eivät välttämättä sisälly kotivakuutukseen, vaan saatat tarvita niille erillisen liikennevakuutuksen. Lue, milloin tarvitset sähköpyörälle liikennevakuutuksen.

Kotivakuutus kattaa pyörät, joiden arvo on enintään 5 000 euroa. Jos pyöräsi on tätä arvokkaampi, asiakaspalvelumme auttaa sinua sen vakuuttamisessa.

Jos satut pyöräillessäsi aiheuttamaan vahinkoa muille tielläliikkujille, korvaamme nämä vahingot kotivakuutuksesi vastuuvakuutuksesta.

Tapaturma- ja matkavakuutus huolehtii sinusta

Pyöräily on loistava tapa liikkua, mutta kuten aina liikenteessä, myös pyöräillessä voi sattua onnettomuuksia. Tapaturmavakuutuksella turvaat itsesi – pääset tarvittaessa nopeasti hoitoon, myös suoraan yksityiselle lääkärille, ja me huolehdimme hoitokuluistasi. 

Matkavakuutus pitää huolen siitä, että jos loukkaannut ulkomailla, pääset hoitoon kohdemaassa ja vakavissa tapauksissa saat kuljetuksen hoitoon Suomeen.

Mitä kotivakuutus kattaa pyörien osalta?

  • pyörän varkaudet paikasta riippumatta pyörän ollessa lukittuna
  • pyörävarusteiden varkaudet: pyöräilykypärät, pyörien akut, lastenkuljetuskärryt, lukkopolkimet ja muut pyörävarusteet
  • pyörän rikkoutumisen, kun käytät sitä kulkuvälineenä
  • vahingot, jotka aiheutat pyöräillessäsi muille tielläliikkujille
  • vakuutus kattaa nämä niin Suomessa kuin ulkomailla.
Tutustu kotivakuutukseen
Nainen pyörän kanssa pihalla.

Milloin sähköpyörälle tarvitsee liikennevakuutuksen?

Useimmiten sähköpyörälle ei tarvitse erillistä liikennevakuutusta. Sähköpyörä sisältyy kotivakuutukseemme, jos sen teho on enintään 250 W ja sen moottori kytkeytyy pois päältä viimeistään 25 kilometrin tuntinopeudessa. Tällaisissa sähköavusteisissa pyörissä painolla ei ole vaikutusta vakuuttamisvelvollisuuteen.

Kaikkien muiden sähköavusteisten pyörien kohdalla vakuuttamisvelvollisuus määräytyy kuten muissakin sähköisissä kulkuvälineissä, eli liikennevakuutus täytyy hankkia, jos sähköpyörä painaa yli 25 kg tai sen moottorin avustama nopeus ylittää 25 kilometrin tuntinopeuden.

Voit myös tehdä helpon testin ja selvittää, milloin tarvitset sähköpyörällesi liikennevakuutuksen. Tee testi

Pyöräilijät valitsevat meidät hyvästä syystä

  • Pyöräsi sisältyvät kotivakuutukseen ilman lisämaksua

    Enintään 5 000 € arvoiset polkupyörät ja yleisimmät sähköpyörät sisältyvät kotivakuutukseen.

  • Pyöriesi ajo- ja lisävarusteet on turvattu

    Pyöräilykypärät, akut ja muut pyörävarusteet sisältyvät kotivakuutukseen yhtä lailla.

  • Voit pyöräillä rauhallisin mielin

    Kotivakuutuksen vastuuvakuutus kattaa mahdolliset vahingot, jotka aiheutat pyöräillessäsi muille tielläliikkujille.

Työsuhdepyörän vakuuttaminen

Työsuhdepyörä on etu, jonka työnantaja tarjoaa työntekijälle. Työsuhdepyörä on yleensä työnantajan tai leasing-yrityksen omistuksessa. Koska pyörä ei ole työntekijän omistuksessa, se ei sisälly kotivakuutukseen. Työsuhdepyörän vakuuttamisesta huolehtii yleensä työnantaja tai leasing-yritys.

Yleensä työsuhdepyörälle on hintakatto, mutta joskus työnantajat sallivat sitä kalliimman pyörän hankkimisen, jolloin työntekijä maksaa hintakaton ylittävän osuuden itse. Tässä tilanteessa työnantaja tai leasing-yritys vakuuttaa pyörästä vain hintakattoon menevän osan, ja ylimenevä osa täytyy vakuuttaa työntekijän toimesta. Meidän kotivakuutuksemme kattaa työsuhdepyörän hintakaton ylimenevän osan enintään 5 000 euroon saakka.

Jos lunastat työsuhdepyörän itsellesi leasing-kauden jälkeen, koko pyörän vakuuttaminen omasta toimesta tulee ajankohtaiseksi. Jos sinulla on meiltä voimassa oleva kotivakuutus, sinun ei tarvitse huolehtia tästä enempää, sillä vakuutusturva jatkuu suoraan koko pyörällesi.

Usein kysyttyä pyörän ja sähköpyörän vakuuttamisesta

Mitä kotivakuutus ei korvaa pyörien osalta?

Kotivakuutus ei korvaa näitä pyörään liittyviä vahinkoja:

  • pyörän rikkoutumista, kun sitä käytetään liikunta- tai urheiluvälineenä
  • pyörän normaalia kulumista tai naarmuuntumista
  • pyörän katoamista tai unohtamista.

Vakuutus ei korvaa urheilusuorituksen aikana tapahtuvia vahinkoja. Mitä tämä tarkoittaa?

Pyöriin sovelletaan urheilurajoitusehtoa, kun pyörää käytetään urheilutarkoitukseen. Tämä tarkoittaa, että pyörän rikkoutumista urheilu- tai liikuntasuorituksen aikana ei korvata.

Esimerkiksi jos lähdet pyörälenkille maantielle tai fatbike-lenkille metsään, näiden lenkkien aikana pyörälle tapahtuvia vahinkoja ei korvata.

Mitä on pyörän ikävähennykset?

Polkupyörien ja sähköpyörien arvosta tehdään vuosittain 9 % ikävähennys, mikä vaikuttaa vakuutuksesta saatavaan korvauksen määrään. Ikävähennystä ei tehdä käyttöönottovuodelta. 

Esimerkiksi jos vuonna 2024 ostamasi polkupyörän arvo oli ostohetkellä 2 000 euroa, vuonna 2025 sen arvoksi nähdään 1 820 euroa.

Kotivakuutuksen Laajaplus-tasolla vähennystä ei tehdä käyttöönottovuodelta eikä sitä seuraavalta kolmelta vuodelta. Esimerkiksi jos vuonna 2022 ostamasi polkupyörä varastetaan vuonna 2025, korvataan sinulle uuden vastaavan pyörän hinta, josta vähennetään vakuutuksen omavastuu.

Vakuutusyhtiön hyväksymä pyörän lukko, pitääkö tällainen olla pyörässä?

Vakuutus korvaa varastetun pyörän niissä tilanteissa, kun se on ollut lukittuna tai valvonnan alaisena. Pyörässä ei tarvitse olla käytössä tietynlaista lukkoa saadakseen korvauksen. Suosittelemme kuitenkin käyttämään pyörän oman lukon lisäksi U- tai vaijerilukkoa.

Lue lisää pyörän lukitsemisesta ja varkauden estämisestä

Kuka korvaa pyöräilijän ja auton törmäyksen?

Törmäyksessä syntyvien vahinkojen korvaaminen riippuu siitä, kuka on aiheuttanut törmäyksen.

Jos autoilija on syyllinen törmäykseen, pyöräilijän pyörään liittyvät vahingot korvataan auton liikennevakuutuksesta.

Jos pyöräilijä on aiheuttanut törmäyksen, auton vauriot voidaan korvata joko autoilijan omasta autovakuutuksesta tai pyöräilijän kotivakuutuksen vastuuvakuutuksesta. Pyörän vauriot korvataan pyöräilijän kotivakuutuksesta.

Jos pyöräilijä loukkaantuu törmäyksessä, hän saa korvauksia auton liikennevakuutuksesta – myös silloin, kun on itse aiheuttanut törmäyksen.

Miten vakuutusturva on voimassa kilpailuissa?

Pyörän rikkoutumista, joka aiheutuu pyöräkilpailun aikana tai siihen harjoiteltaessa, ei korvata. Muilta osin kotivakuutuksen turva pyörälle on normaalisti voimassa myös kilpailuun osallistuessa.

Kiinnostaisivatko myös nämä?