Kotivakuutus kerros- ja rivitaloon

Asunnon tyyppi
Asuinpinta-ala (m²)
Henkilötunnuksesi
Verkkokaupasta 10 % alennus!
 

Ota kerralla kattava kotivakuutus

Jos asut kerros- tai rivitalossa, tarvitset vakuutuksen vain irtaimistollesi. Vakuutus on tärkeä, asuitpa sitten omassa asunnossa tai vuokralla.​​​


 • Reilu ja toimiva korvauspalvelu

  ​88 % asiakkaistamme ovat tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kotivakuutusten korvauspalveluumme.​

 • Vakuuttaa samalla matkatavarat

  Matkusta​tko usein? Ifin kotivakuutus kattaa koko perheen matkatavarat kaikkialla maailmassa.

 • Rahat nopeasti tilille

  ​Käsittelemme 73 % irtaimistovahingoista alle vuorokaudessa.​

Mitä kuluja kotivakuutus korvaa? LaajaPlus Laaja Perus

Mitä kotivakuutus kattaa?

Kotivakuutukseen sisältyy muun muassa

 • huonekalut, kodinkoneet, elektroniikan, vaatteet ja harrastusvälineet
 • arvoesineet, kuten korut, taulut ja soittimet
 • huoneiston kiinteän sisustuksen, kuten asunnon pintamateriaalit ja kaapistot
 • tekemäsi kodin parannukset, esimerkiksi ilmastoinnin tai saunan
 • lapsesi tai lemmikkisi ulkopuolisille aiheuttamat vahingot
 • vuokratun ja lainatun irtaimiston vahingot
 • vahingosta johtuvan tilapäismajoituksen kulut


Puhelin ja kotivakuutus

Matkapuhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kotivakuutuksesta voit saada korvauksen mm. särkyneestä lasista, puhelimen kastumisesta tai sen varkaudesta.

Varsinkin puhelinvahingoissa kotivakuutuksesi turvatasolla on suuri merkitys. Suosittelemme, että otat itsellesi vähintään Laaja-tason kotivakuutuksen, koska se korvaa äkillisten särkymisten kuluja. Jos esimerkiksi pudotat puhelimen vahingossa maahan ja sen lasi menee rikki, Laaja-tason kotivakuutus korvaa vahingon.

Puhelimen ikä vaikuttaa tietysti sen arvoon ja vakuutuksen korvausmäärään. LaajaPlus-tasolla elektroniikan korvausmäärät eivät laske lainkaan hankintavuoden ja kahden seuraavan vuoden aikana. Voit siis saada yli 2 vuotta vanhasta puhelimesta uutta vastaavan korvauksen. Suosittelemme ehdottomasti LaajaPlus-turvatasoa, jos sinulla on uutta elektroniikkaa, kuten kallis matkapuhelin tai läppäri.


Miten kotivakuutuksen omavastuu toimii?

Omavastuu on se osa vahingon kuluista, jonka maksat itse. Jos sinulle esimerkiksi käy 1000 €:n vahinko ja omavastuusi on 150 €, If maksaa kuluista 850 €.

Kotivakuutuksen hinta on pienempi, jos valitset itsellesi suuremman omavastuun. Suurempi omavastuu voikin usein olla järkevin valinta. Silloin säästät vakuutuslaskuissa, mutta saat silti hyvän turvan taloudellisesti merkittävien vahinkojen varalta.

Voit valita verkkokaupassa kerros- tai rivitalon kotivakuutuksen omavastuuksi joko 150 €, 250 € tai 450 €.


Mitä tarkoittaa "kotivakuutus vastuuvakuutuksella"?

Vastuuvakuutus korvaa toisille henkilöille tai toisten omaisuudelle aiheuttamiasi vahinkoja. Esimerkiksi monet vuokranantajat vaativat vastuuvakuutuksen siltä varalta, että vuokralainen aiheuttaa vahingon kiinteistölle. Vastuuvakuutus voi korvata myös toisen henkilön sairaanhoitokuluja tai esimerkiksi lastesi ja lemmikkiesi aiheuttamia vahinkoja.

Kaikki Ifin kerros- ja rivitalojen kotivakuutukset sisältävät aina vastuuvakuutuksen. Kotivakuutuksen eri turvatasot vaikuttavat vain siihen, miten oma omaisuutesi on vakuutettu.

Tyypillisimpiä vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja ovat

 • lasten aiheuttamat vahingot
 • lemmikkien aiheuttamat vahingot
 • pyöräilijän liikenteessä aiheuttamat vahingot
 • taloyhtiölle tai naapurihuoneistoille aiheutetut vahingot


Muutto ja kotivakuutus

Jos olet muuttamassa, voit ostaa uuden kotivakuutuksen verkkokaupasta ilman ongelmia. Pidämme huolta siitä, että et joudu maksamaan kahdesta vakuutuksesta samaan aikaan.

Vaihtoehtoisesti voit myös lähettää meille viestin If Kansiossa tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, niin muutamme kotivakuutuksesi uuteen kotiisi.​Kotivakuutuksen ehdot ja oppaat

Vaihda Ifille - lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi. Lue lisää!

Nyt sinun ei tarvitse epäröidä vakuutusyhtiötä vaihtaessasi. Kun otat meiltä LaajaPlus-tason kotivakuutuksen lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi.

Jos siis edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Lue lisää LaajaPlus –tuotelupauksesta.​​​