10 % jatkuva alennus
 

Ifin kotivakuutus ei petä. Yli 90 % meille tulevista korvaushakemuksista saa myöntävän päätöksen. Kuinka moni muu pystyy samaan?

Kotivakuutus on tarkoitettu omalle kodillesi ja siellä oleville tavaroille. Kerrostalossa kotivakuutus kattaa esimerkiksi huonekalut, puhelimen, kodinkoneet ja keittiön kaapistot. Lisäksi se korvaa esimerkiksi tilapäismajoituksesta syntyviä kuluja ja muille aiheutettuja vahinkoja.

 • If Etuohjelmasta heti -10 % alennus

  *Kun otat kotivakuutuksen, saat melkein kaikista vakuutuksistasi vähintään -10 % jatkuvan alennuksen.

 • Rahat nopeasti tilille

  ​Käsittelemme 73 % irtaimistovahingoista alle vuorokaudessa.​

 • Reilu ja toimiva korvauspalvelu

  ​88 % asiakkaistamme ovat tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kotivakuutusten korvauspalveluumme.​

Mitä kotivakuutus korvaa? LaajaPlus Laaja Perus
3-4 vuotta vanha omaisuus korvataan täydestä hinnasta

Monien esineiden ikä vaikuttaa niistä maksettavan korvauksen määrään. LaajaPlus-turvatasolla vaikutus on pienin.

Tavallisesti arvo laskee joka vuosi hankintavuoden jälkeen. Esim. kodinkoneiden ja polkupyörien arvo laskee 9 %, silmälasien arvo 15 % ja matkapuhelimien arvo 25 % vuodessa.

LaajaPlus-turvatasolla saat mm. tietokoneille ja puhelimille hankintavuoden lisäksi kaksi ylimääräistä vuotta ennen kuin niiden arvo alkaa laskea. Monille muille esineille saat kolme ylimääräistä vuotta.

Esimerkkejä:

 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu älypuhelin, joka särkyy vuonna 2018. LaajaPlus-kotivakuutus korvaa puhelimen täydestä hinnasta.
 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu polkupyörä, joka varastetaan vuonna 2020. LaajaPlus-kotivakuutuksessa pyörän arvo on 91 % uuden pyörän hinnasta, koska 9 %:n vuosivähennys tehdään vain viimeiseltä vuodelta.

   
Korvaus yksittäisestä esineestä 17 000 euroon asti

LaajaPlus-turvatasolla yksittäiset esineet korvataan 17 000 € asti. Alemmilla tasoilla yksittäisen esineen maksimikorvaus on 5 000 €. Esineiden yhteissummalla ei ole ylärajaa.

Näiden rajojen sisällä olevat esineet kuuluvat automaattisesti kotivakuutukseen, eikä niitä tarvi erikseen luetella tai kirjata. Jos sinulla on vielä arvokkaampia esineitä, voit vakuuttaa ne erikseen asiakaspalvelussamme.

Poikkeuksena on polkupyörä, joka korvataan LaajaPlus-turvatasolla 5 000 € asti. Muilla tasoilla polkupyörän maksimikorvaus on 2 500 €.

   
Parempi turva matkatavaroille

Ifin kotivakuutukset korvaavat tavarasi matkoilla aivan samalla lailla kuin kotonasi. Matkatavaroiden omavastuu on tavallisesti sama, jonka valitset kotivakuutukseen (yleensä 150 € tai 250 €).

LaajaPlus-turvatasolla ulkomaanmatkojen matkatavaroiden omavastuu on vain 50 €. Alennettu omavastuu koskee ulkomaanmatkojen matkatavaravahinkoja aina 3 500 € asti.

LaajaPlus-turvataso korvaa myös ulkomailla mukanasi olevaa käteistä rahaa 500 € asti, joten olet hyvässä turvassa taskuvarkailta. Muilla tasoilla käteisen yläraja on 100 €.

   
Särkymiset, putoamiset, kolhut ja muut yllättävät vahingot

Kotivakuutus korvaa äkillisesti ja yllättäen rikkoutuneen irtaimistosi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Korvattavien vahinkojen syitä ei ole erikseen listattu. Saat korvauksen, kunhan vahinko on äkillinen ja yllättävä. (Vakuutus ei siis korvaa esim. tavallista käytöstä aiheutunutta kulumista, hiljalleen ruostumista tai tahallaan rikottuja esineitä.)

Esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan:

 • Puhelin putoaa ulkona jalkakäytävälle ja lasi särkyy
 • Astianpesu- tai pyykkikone yhtäkkiä vain hajoaa
 • Televisio kaatuu kumoon imuroidessa
 • Kamera putoaa soutuveneestä veteen
 • Läppäristä tulee savua, eikä se enää käynnisty

 
Tulipalo, vesivuoto tai sähkövahinko

Korvaamme tulen ja savun tai esimerkiksi suoran salamaniskun irtaimistollesi aiheuttamat vahingot.

LVI-putkiston tai esimerkiksi pesukoneen vuoto voi kastella rakenteet ja irtaimiston, ja aiheuttaa mittavat vahingot. Vuototurvamme korvaa kotisi vuotovahingot.

Jos esimerkiksi oikosulku rikkoo sähkölaitteen kotonasi, korvaamme rikkoutuneen laitteen.

Varkaus tai ilkivalta

Korvaamme varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Esimerkkejä:
 • Matkalta palattaessa huomataan, että kotiin on murtauduttu. Ovi on rikki ja omaisuutta on viety. Korvaamme varastetun omaisuuden.
 • Pyörä jätetään lukittuna parkkiin rautatieasemalle. Asemalle palattaessa pyörä on viety. Korvaamme pyörän rahallisen arvon.

Luonnonilmiövahinko

Luonnonilmiöt myrskyistä rakeisiin tai tulviin voivat aiheuttaa suuria vahinkoja. Korvaamme ne luonnonilmiöturvasta

Tilapäisasunto

Jos tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia koti on asuinkelvoton ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme muualla asumisesta koituvia kustannuksia 85 %.

Saat halutessasi apua sopivan tilapäisasunnon etsinnässä ja toiveesi esim. sijainnin ja autopaikan suhteen otetaan huomioon.

Esimerkki: Putkirikko kastelee kodin lattian, joka joudutaan uusimaan. Kaksi viikkoa kestävän kuivatuksen ja lattiaremontin aikana asunnossa ei voi asua. Korvaamme hotellissa asumisesta koituvista asumiskuluista 85 %, kunnes remontti on valmis.

Tilapäisasumista korvataan korkeintaan 12 kuukauden ajan. Korvausta on mahdollista saada myös muuttokuluista ja tavaroiden remontin aikaisen varastoinnin kuluista.

Kiinteän sisustuksen vahinko

Kotivakuutus turvaa huoneiston kiinteän sisustuksen valitsemaasi turvatasoon kuuluvissa vahinkotilanteissa. Kiinteäksi sisustukseksi lasketaan mm. lattiapinnat, tapetit, keittiön kaapit ja kylpyhuoneen kiinteät kalusteet.

Esimerkki:
 • Astianpesukone päästää yllättäen vedet kesken ohjelman keittiön laminaattilattialle. Korvaamme laminaattilattian ja keittiökaapiston rungon uusimisen. Rikkoutuneen astianpesukoneen korjaus tai uusiminen korvataan irtaimistovahinkona Laaja- ja LaajaPlus-kotivakuutuksesta (kts. Särkymiset, putoamiset, kolhut ja muut yllättävät vahingot). Perus-kotivakuutuksesta ei korvata astianpesukoneen korjausta tai uusimista.

  Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa rakenteille aiheutuneet vauriot kuten betonilattian kuivatuksen.
Kiinteän sisustuksen vahingon enimmäiskorvausmäärä on 10 000€.

Matkatavaroiden vahingot

Korvaamme matkatavaroiden vahinkoja, kuten varkauden ja matkatavaroiden myöhästymisen. LaajaPlus- ja Laaja-tasoilla korvataan myös matkalla rikkoutuneet tavarat.

Vastuuvahinko tai oikeudenkäynti

Korvaamme sinun tai taloudessasi asuvan henkilön ulkopuoliselle aiheuttaman esine- tai henkilövahingon 170 000 € asti.

Korvaamme yksityiselämääsi liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja 8 500 € asti. Vakuutettuja ovat myös samassa taloudessa kanssasi vakinaisesti asuvat henkilöt. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.


Mitä kotivakuutus kattaa?

Kotivakuutukseen sisältyy muun muassa

 • huonekalut, kodinkoneet, elektroniikan, vaatteet ja harrastusvälineet
 • arvoesineet, kuten korut, taulut ja soittimet
 • huoneiston kiinteän sisustuksen, kuten asunnon pintamateriaalit ja kaapistot
 • tekemäsi kodin parannukset, esimerkiksi ilmastoinnin tai saunan
 • muille aiheutetut vahingot joista sinä tai perheenjäsenesi olette korvausvastuussa
 • vuokratun ja lainatun irtaimiston vahingot
 • vahingosta johtuvan tilapäismajoituksen kulut

Suomen parasta korvauspalvelua ilman yllättäen nousevia hintoja

Kun otat kotivakuutuksesi Ifistä, voit olla varma että vakuutuksesi hinta on edullinen myös tulevina vuosina​. Kaikki myöntämämme alennukset ovat jatkuvia eikä vakuutusten hinta nouse pilviin ensimmäisen vuoden jälkeen. Sinun vakuutusmaksuillasi ei kateta muiden asiakkaiden sisäänheittoalennuksia, sillä luotamme taitavaan riskienarviointiin, emme tilapäisiin tarjouksiin. Lupaamme sinulle myös, että korvauspalvelumme sujuu niin kuin pitääkin — nopeasti ja vaivattomasti. Sen todistavat asiakkaamme, joista 92 % on tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä vahinkonsa käsittelyyn.

Puhelin ja kotivakuutus

Puhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kun sinulla on Laaja-tason kotivakuutus, korvaamme sinulle mm. särkyneen lasin sekä puhelimen kastumisen ja varkauden. Jos esimerkiksi pudotat puhelimen vahingossa maahan ja sen lasi menee rikki, Laaja-tason kotivakuutus korvaa vahingon. Jos sinulla on uutta elektroniikkaa, kuten kallis älypuhelin tai läppäri, suosittelemme ehdottomasti LaajaPlus-kotivakuutusta. LaajaPlus-tason vakuutuksessa puhelimen ikä ei nimittäin vaikuta korvauksen määrään, jos vahinko sattuu puhelimen hankintavuonna tai kahden seuraavan vuoden aikana.

Miten kotivakuutuksen omavastuu toimii?

Omavastuu on se osa vahingon kuluista, jonka maksat itse. Jos sinulle esimerkiksi käy 1000 €:n vahinko ja omavastuusi on 150 €, If maksaa kuluista 850 €.

Kotivakuutuksen hinta on pienempi, jos valitset itsellesi suuremman omavastuun. Suurempi omavastuu voikin usein olla järkevin valinta. Silloin säästät vakuutuslaskuissa, mutta saat silti hyvän turvan taloudellisesti merkittävien vahinkojen varalta.

Voit valita verkkokaupassa kerros- tai rivitalon kotivakuutuksen omavastuuksi joko 150 €, 250 € tai 450 €.


Mitä tarkoittaa "kotivakuutus vastuuvakuutuksella"?

Vastuuvakuutus korvaa toisille henkilöille tai toisten omaisuudelle aiheuttamiasi vahinkoja. Esimerkiksi monet vuokranantajat vaativat vastuuvakuutuksen siltä varalta, että vuokralainen aiheuttaa vahingon kiinteistölle. Vastuuvakuutus voi korvata myös toisen henkilön sairaanhoitokuluja ja ylipäätään sellaisia vahinkoja joista sinä tai perheenjäsenesi olette korvausvastuussa. Ifin kotivakuutus sisältää aina vastuuvakuutuksen. Kotivakuutuksen eri turvatasot vaikuttavat vain siihen, miten oma omaisuutesi on vakuutettu.


Muutto ja kotivakuutus

Kotivakuutus korvaa muuttohommissa sattuneet vahingot, mutta se ei siirry automaattisesti uuteen kotiin. Muista siis siirtää kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen joko ennakkoon tai viimeistään muuton jälkeen. Ifin kotivakuutus on voimassa muuton aikana molemmissa asunnoissa ja kattaa siten muuttokuormalle sattuneet vahingot.

Kun ilmoitat muutosta meille ennakkoon, saat halutessasi maksuttoman muuttovakuutuksen, joka korvaa muuttotalkooväelle ja asukkaille sattuneita tapaturmia muuton ajan. Turvallista muuttoa!


Hae inspiraatiota muuttamisen teemasivuilta​, josta löydät mm. muuttajan muistilistan!


Sattuiko vahinko?

Nopea korvauspalvelumme auttaa sinua vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen aiheittain. Voit myös kirjautua Omille sivuille​ ja tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti. ​


Kotivakuutuksen ehdot ja oppaat

Vaihda Ifiin - lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi.

Nyt sinun ei tarvitse epäröidä vakuutusyhtiötä vaihtaessasi. Kun otat meiltä LaajaPlus-tason kotivakuutuksen lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi.

Jos siis edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Lue lisää LaajaPlus –tuotelupauksesta.​​​​​​

Tutustu maksuttomaan Asunnon kuntokartoitus -sovellukseen

​Oletko ostamassa asuntoa? Maksuton Asunnon kuntokartoitus -sovellus helpottaa kerrostaloasuntojen arviointia ja keskinäistä vertailua. Sovellus auttaa tunnistamaan riskit, eikä mitään tärkeää jää tarkistamatta.​

Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla kysyttävää kodista, muuttamisesta tai kotivakuutuksesta?

​​​​​

Lue lisää asumisesta ja muuttamisesta

Sinulle saattaa olla hyötyä myös näistä vakuutuksista