10 % jatkuva alennus

Kotivakuutus kerros-, rivi- tai paritaloon

 

Ifin kotivakuutus ei petä. Yli 90 % meille tulevista korvaushakemuksista saa myöntävän päätöksen. Kuinka moni muu pystyy samaan?

Kotivakuutus on tarkoitettu kodille ja tavaroille. Kerrostalossa kotivakuutus kattaa esimerkiksi huonekalut, puhelimen, kodinkoneet ja keittiön kaapistot. Lisäksi se korvaa esimerkiksi tilapäismajoituksesta syntyviä kuluja ja muille aiheutettuja vahinkoja.

 • If Etuohjelmasta heti -10 % alennus

  *Kun otat kotivakuutuksen, saat melkein kaikista vakuutuksistasi vähintään -10 % jatkuvan alennuksen.

 • Rahat nopeasti tilille

  ​Käsittelemme 73 % irtaimistovahingoista alle vuorokaudessa.​

 • Reilu ja toimiva korvauspalvelu

  ​88 % asiakkaistamme ovat tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kotivakuutusten korvauspalveluumme.​

LaajaPlus Laaja Perus
Täysi korvaus vanhemmistakin esineistä

Monien esineiden ikä vaikuttaa niistä maksettavan korvauksen määrään. LaajaPlus-tasolla vaikutus on pienin.

Tavallisesti arvo laskee joka vuosi hankintavuoden jälkeen. Esim. kodinkoneiden ja polkupyörien arvo laskee 9 %, silmälasien arvo 15 % ja matkapuhelimien arvo 25 % vuodessa.

LaajaPlus-kotivakuutuksessa saat mm. tietokoneille ja puhelimille hankintavuoden lisäksi kaksi ylimääräistä vuotta ennen kuin niiden arvo alkaa laskea. Monille muille esineille saat kolme ylimääräistä vuotta.

Esimerkkejä:

 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu älypuhelin, joka särkyy vuonna 2018. LaajaPlus-kotivakuutus korvaa puhelimen täydestä hinnasta.
 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu polkupyörä, joka varastetaan vuonna 2020. LaajaPlus-kotivakuutuksessa pyörän arvo on 91 % uuden pyörän hinnasta, koska 9 %:n vuosivähennys tehdään vain viimeiseltä vuodelta.

   
Korvaus yksittäisestä esineestä 17 000 euroon asti

LaajaPlus-tasolla yksittäiset esineet korvataan 17 000 € asti. Alemmilla tasoilla yksittäisen esineen maksimikorvaus on 5 000 €. Esineiden yhteissummalla ei ole ylärajaa.

Näiden rajojen sisällä olevat esineet kuuluvat automaattisesti kotivakuutukseen, eikä niitä tarvi erikseen luetella tai kirjata. Jos sinulla on vielä arvokkaampia esineitä, voit vakuuttaa ne erikseen asiakaspalvelussamme.

Poikkeuksena on polkupyörä, joka korvataan LaajaPlus-tasolla 5 000 € asti. Muilla tasoilla polkupyörän maksimikorvaus on 2 500 €.

   
Parempi turva matkatavaroille

Ifin kotivakuutukset korvaavat tavarasi matkoilla aivan samalla lailla kuin kotonasi. Matkatavaroiden omavastuu on tavallisesti sama, jonka valitset kotivakuutukseen (yleensä 150 € tai 250 €).

LaajaPlus-tasolla ulkomaanmatkojen matkatavaroiden omavastuu on vain 50 €. Alennettu omavastuu koskee ulkomaanmatkojen matkatavaravahinkoja aina 3 500 € asti.

LaajaPlus-kotivakuutus korvaa myös ulkomailla mukanasi olevaa käteistä rahaa 500 € asti, joten olet hyvässä turvassa taskuvarkailta. Muilla tasoilla käteisen yläraja on 100 €.

   
Särkymiset, putoamiset, kolhut ja muut yllättävät vahingot

Kotivakuutus korvaa äkillisesti ja yllättäen rikkoutuneen irtaimistosi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Korvattavien vahinkojen syitä ei ole erikseen listattu. Saat korvauksen, kunhan vahinko on äkillinen ja yllättävä. (Vakuutus ei siis korvaa esim. tavallista käytöstä aiheutunutta kulumista, hiljalleen ruostumista tai tahallaan rikottuja esineitä.)

Esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan:

 • Puhelin putoaa ulkona jalkakäytävälle ja lasi särkyy
 • Astianpesu- tai pyykkikone yhtäkkiä vain hajoaa
 • Televisio kaatuu kumoon imuroidessa
 • Kamera putoaa soutuveneestä veteen
 • Läppäristä tulee savua, eikä se enää käynnisty

 
Tulipalo, vesivuoto tai sähkövahinko

Korvaamme tulen ja savun tai esimerkiksi suoran salamaniskun irtaimistollesi aiheuttamat vahingot.

LVI-putkiston tai esimerkiksi pesukoneen vuoto voi kastella rakenteet ja irtaimiston, ja aiheuttaa mittavat vahingot. Vuototurvamme korvaa kotisi vuotovahingot.

Jos esimerkiksi oikosulku rikkoo sähkölaitteen kotonasi, korvaamme rikkoutuneen laitteen.

Varkaus tai ilkivalta

Varkaus- ja ilkivaltaturva korvaa varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Luonnonilmiö

Luonnonilmiöt myrskyistä rakeisiin tai tulviin voivat aiheuttaa suuria vahinkoja. Korvaamme ne luonnonilmiöturvasta.

Tilapäisasunto

Jos joudut korvattavan vahingon takia asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme lisäkustannukset.

Kiinteän sisustuksen vahinko

Kotivakuutus turvaa huoneiston kiinteän sisustuksen valitsemaasi turvatasoon kuuluvissa vahinkotilanteissa. Kiinteäksi sisustukseksi lasketaan mm. lattiapinnat, tapetit, keittiön kaapit ja kylpyhuoneen kiinteät kalusteet.

Kiinteän sisustuksen enimmäiskorvausmäärät eri turvatasoille ovat:
LaajaPlus, 10 000 €.
Laaja, 5 000 €.
Perus, 5 000 €.

Matkatavaroiden vahingot

Korvaamme matkatavaroiden vahinkoja, kuten varkauden ja matkatavaroiden myöhästymisen. LaajaPlus- ja Laaja-tasoilla korvataan myös matkalla rikkoutuneet tavarat.

Vastuuvahinko tai oikeudenkäynti

Korvaamme sinun tai taloudessasi asuvan henkilön ulkopuoliselle aiheuttaman esine- tai henkilövahingon 170 000 € asti.

Korvaamme yksityiselämääsi liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja 8 500 € asti. Vakuutettuja ovat myös samassa taloudessa kanssasi vakinaisesti asuvat henkilöt. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.


Mitä kotivakuutus kattaa?

Kotivakuutukseen sisältyy muun muassa

 • huonekalut, kodinkoneet, elektroniikan, vaatteet ja harrastusvälineet
 • arvoesineet, kuten korut, taulut ja soittimet
 • huoneiston kiinteän sisustuksen, kuten asunnon pintamateriaalit ja kaapistot
 • tekemäsi kodin parannukset, esimerkiksi ilmastoinnin tai saunan
 • muille aiheutetut vahingot joista sinä tai perheenjäsenesi olette korvausvastuussa
 • vuokratun ja lainatun irtaimiston vahingot
 • vahingosta johtuvan tilapäismajoituksen kulut


Puhelin ja kotivakuutus

Matkapuhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kotivakuutuksesta voit saada korvauksen mm. särkyneestä lasista, puhelimen kastumisesta tai sen varkaudesta.

Varsinkin puhelinvahingoissa kotivakuutuksesi turvatasolla on suuri merkitys. Suosittelemme, että otat itsellesi vähintään Laaja-tason kotivakuutuksen, koska se korvaa äkillisten särkymisten kuluja. Jos esimerkiksi pudotat puhelimen vahingossa maahan ja sen lasi menee rikki, Laaja-tason kotivakuutus korvaa vahingon.

Puhelimen ikä vaikuttaa tietysti sen arvoon ja vakuutuksen korvausmäärään. LaajaPlus-tasolla elektroniikan korvausmäärät eivät laske lainkaan hankintavuoden ja kahden seuraavan vuoden aikana. Voit siis saada yli 2 vuotta vanhasta puhelimesta uutta vastaavan korvauksen. Suosittelemme ehdottomasti LaajaPlus-turvatasoa, jos sinulla on uutta elektroniikkaa, kuten kallis matkapuhelin tai läppäri.


Miten kotivakuutuksen omavastuu toimii?

Omavastuu on se osa vahingon kuluista, jonka maksat itse. Jos sinulle esimerkiksi käy 1000 €:n vahinko ja omavastuusi on 150 €, If maksaa kuluista 850 €.

Kotivakuutuksen hinta on pienempi, jos valitset itsellesi suuremman omavastuun. Suurempi omavastuu voikin usein olla järkevin valinta. Silloin säästät vakuutuslaskuissa, mutta saat silti hyvän turvan taloudellisesti merkittävien vahinkojen varalta.

Voit valita verkkokaupassa kerros- tai rivitalon kotivakuutuksen omavastuuksi joko 150 €, 250 € tai 450 €.


Mitä tarkoittaa "kotivakuutus vastuuvakuutuksella"?

Vastuuvakuutus korvaa toisille henkilöille tai toisten omaisuudelle aiheuttamiasi vahinkoja. Esimerkiksi monet vuokranantajat vaativat vastuuvakuutuksen siltä varalta, että vuokralainen aiheuttaa vahingon kiinteistölle. Vastuuvakuutus voi korvata myös toisen henkilön sairaanhoitokuluja ja ylipäätään sellaisia vahinkoja joista sinä tai perheenjäsenesi olette korvausvastuussa.

Kaikki Ifin kerros- ja rivitalojen kotivakuutukset sisältävät aina vastuuvakuutuksen. Kotivakuutuksen eri turvatasot vaikuttavat vain siihen, miten oma omaisuutesi on vakuutettu.

Tyypillisimpiä vastuuvakuutuksesta korvattavia vahinkoja ovat

 • lasten aiheuttamat vahingot naapurille
 • pyöräillessä aiheutetut vahingot, esim. törmäys toiseen ihmiseen
 • taloyhtiölle tai naapurihuoneistoille aiheutetut vahingot


Muutto ja kotivakuutus

Jos olet muuttamassa, voit tehdä kotivakuutuksen muuttoilmoituksen helposti puhelimessa tai verkossa​. Kotivakuutus ei siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen.

Ifin kotivakuutus on voimassa muuton aikana molemmissa asunnoissa. Vakuutus kattaa myös muuttokuorman kuljetuksen aikana. Turvallista muuttoa!

Tutustu myös muuttajan muistilistaan ja hae inspiraatiota muuttamisen teemasivuilta​!


Sattuiko vahinko?

Nopea korvauspalvelumme auttaa sinua vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen aiheittain. Voit myös kirjautua Omille sivuille​ ja tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti. ​


Kotivakuutuksen ehdot ja oppaat

Vaihda Ifille - lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi.

Nyt sinun ei tarvitse epäröidä vakuutusyhtiötä vaihtaessasi. Kun otat meiltä LaajaPlus-tason kotivakuutuksen lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi.

Jos siis edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Lue lisää LaajaPlus –tuotelupauksesta.​​​​​

Tutustu maksuttomaan Asunnon kuntokartoitus -sovellukseen

​Oletko ostamassa asuntoa? Maksuton Asunnon kuntokartoitus -sovellus helpottaa kerrostaloasuntojen arviointia ja keskinäistä vertailua. Sovellus auttaa tunnistamaan riskit, eikä mitään tärkeää jää tarkistamatta.​

Usein kysytyt kysymykset

Onko sinulla kysyttävää kodista, muuttamisesta tai kotivakuutuksesta?

​​​​​

Lue lisää asumisesta ja muuttamisesta