Kotivakuutus kimppakämppään

Kun muutat kimppäkämppään, vakuuta oma osuutesi eri asuntotyyppien mukaisesti. Näin vakuutat!

Vakuuta oma osuutesi kimppakämpästä

Kimppakämpässä vakuutat asunnon neliömäärästä oman huoneesi neliöt ja asukkaiden määrällä jaetun osuuden yhteisten tilojen neliömäärästä.

Näin vakuutat huoneiston kiinteän sisustuksen, jolloin vakuutus korvaa esimerkiksi lattiapinnoille, tapeteille ja keittiön kaapistoille sattuneita vahinkoja. Sen lisäksi vakuutus kattaa omat tavarasi ja muun omaisuutesi.

Kotivakuutuksen hankkiminen omaan osuuteesi on helppoa. Laske ensin omat neliösi. Ostaessasi kotivakuutusta verkkokaupasta laita oma neliömääräsi asuinpinta-alaksi.

Osta kotivakuutus kerros- tai rivitalossa olevaan kimppakämppään.

Osta kotivakuutus omakotitalossa olevaan kimppakämppään.

Omistajan velvollisuudet vaihtelevat asunnon tyypin mukaan

Jos kyse on kerros- tai rivitalosta, asunnon omistajan eli vuokranantajan kannattaa vakuuttaa vuokralle antamansa asunto. Näin asunnon omistaja voi varmistaa, että asunto on varmasti vakuutettu.

Jos kyseessä on omakotitalo, rakennuksen omistajan (eli vuokraajan) pitää aina vakuuttaa talo. Vakuutusta hankkiessa omistaja ilmoittaa vakuutusyhtiölle, että talo on vuokrattuna. Jos talo vuokrataan kalustettuna tai osin kalustettuna, rakennuksen omistajan kannattaa vakuuttaa myös omistamansa irtaimisto.

Vakuuttamisvinkit antoi omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Henrik Rantanen Ifistä.

Pulmia kimppakämpän vakuuttamisessa?

Jos kaipaat apua kimppakämpän vakuuttamisessa, soita asiakaspalveluumme tai jätä soittopyyntö, ja katsotaan vakuutuksesi yhdessä kuntoon.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä