kotivakuutus kimppakämppään

Kun muutat kimppäkämppään, vakuuta oma osuutesi asunnossa.

Kotivakuutus kimppakämppään: lue kolme vinkkiä

1. Omistajan velvollisuudet vaihtelevat asunnon tyypin mukaan

Jos kyse on kerros- tai rivitalosta, asunnon omistajan eli vuokranantajan kannattaa vakuuttaa vuokralle antamansa asunto. Näin asunnon omistaja voi varmistaa, että asunto on varmasti vakuutettu.

Jos kyseessä on omakotitalo, rakennuksen omistajan (eli vuokraajan) pitää aina vakuuttaa talo. Vakuutusta hankkiessa omistaja ilmoittaa vakuutusyhtiölle, että talo on vuokrattuna. Jos talo vuokrataan kalustettuna tai osin kalustettuna, rakennuksen omistajan kannattaa vakuuttaa myös omistamansa irtaimisto.

2. Kerros- ja rivitalossa jokainen vuokralainen vakuuttaa tavaransa ja oman osuutensa neliömäärästä

Jos asut kimppakämpässä kerros- tai rivitalossa, vakuutat asunnon neliömäärästä oman huoneesi neliöt ja asukkaiden määrällä jaetun osuuden yhteisten tilojen neliömäärästä.

Näin vakuutat huoneiston kiinteän sisustuksen, jolloin vakuutus korvaa esimerkiksi lattiapinnoille, tapeteille ja keittiön kaapistoille sattuneita vahinkoja. Sen lisäksi vakuutus kattaa omat tavarasi ja muun omaisuutesi.

Kotivakuutuksen hankkiminen omaan osuuteesi on helppoa. Laske ensin omat neliösi. Ostaessasi kotivakuutusta verkkokaupasta laita oma neliömääräsi asuinpinta-alaksi. 

3. Omakotitalossa jokainen vuokralainen vakuuttaa tavaransa ja päättää vakuutuksen laajuuden

Jos asut kimppakämpässä omakotitalossa, vakuutusta ei voi tehdä pinta-alatietojen perusteella, kuten kerros- tai rivitalossa. Niinpä sinun pitää arvioida omaisuutesi arvo ja ottaa sen perusteella sopivan laajuinen vakuutus.

Pulmia kimppakämpän vakuuttamisessa? Anna meidän auttaa

Jos kaipaat apua kimppakämpän vakuuttamisessa, soita asiakaspalveluumme tai jätä soittopyyntö, niin katsotaan vakuutuksesi yhdessä kuntoon.

Vakuuttamisvinkit antoi omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Henrik Rantanen Ifistä.

Sinulle saattaa olla hyötyä myös näistä sivuista

Hanki kotivakuutus

Kotivakuutus on tärkeä, asuitpa omassa tai vuokrakodissa.  

Tutustu ja osta!

Omakotitalon kotivakuutus

Suomen laajin vakuutus omakotitalollesi

Osta kätevästi netistä

Kotivakuutusten vertailu

Vakuutuksen omavastuu ja voimassaolo kannattaa pitää mielessä.  

Tutustu vertailuun