Kotivakuutus vuokra-asuntoon

Jos asut vuokralla, vuokranantaja edellyttää sinulta yleensä kotivakuutusta. Lue, millainen kotivakuutus vuokralaisen kannattaa valita ja mitä asioita vakuutuksen sisällöstä kannattaa tarkistaa!

Vuokrakodissa asuvalle kotivakuutus ei ole lain mukaan pakollinen, mutta käytännössä useat vuokranantajat edellyttävät vuokralaisiltaan kotivakuutusta. Syy on yksinkertainen: vuokralaisen kotivakuutus auttaa, jos aiheutat vahinkoa esimerkiksi asunnon lattialle, kodinkoneille tai taloyhtiölle. 

Vaikka vuokranantaja ei edellyttäisi sinulta kotivakuutusta, se kannattaa silti hankkia. Vuokralaisen kotivakuutus nimittäin tuo turvaa niin pienten kuin suurtenkin vahinkojen varalta, aina puhelimesta polkupyörään ja kodin kalusteisiin. Se auttaa myös, jos aiheutat huolimattomuudellasi taloyhtiölle suurempia vahinkoja.

Ifin kotivakuutukset ovat voimassa myös muuton aikana, kun otat vakuutuksen ennen muuttoa. Vakuutus on automaattisesti voimassa myös ulkomaanmatkoilla, joten et tarvitse reissuille erillistä matkatavaravakuutusta.

Millainen kotivakuutus vuokra-asuntoon pitää olla?

Kaikki Ifin kotivakuutukset ovat vuokranantajien hyväksymiä.

Tyypillisesti vuokranantaja haluaa, että kotivakuutus on voimassa vuokrasopimuksen tekohetkellä ja että vakuutuksessa on mukana myös niin kutsuttu vastuuvakuutus. Vastuuvakuutus auttaa, jos sinä aiheutat vahinkoa muille ja olet lain mukaan korvausvastuussa vahingosta.

Kun ostat kotivakuutuksen Ifistä, se sisältää automaattisesti vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Sinun ei siis tarvitse hankkia niitä erikseen. Voit halutessasi säätää vastuu- ja oikeusturvavakuutuksista maksettavia enimmäiskorvauksia, kun olet ostamassa kotivakuutusta. 

Ifin kotivakuutus vuokra-asujalle

 • Kaikki Ifin kotivakuutukset ovat vuokranantajien hyväksymiä.

 • Valitse vertailun edullisin! Ifin kerros- ja rivitalon laaja kotivakuutus on Kuluttaja-lehden vertailun (2022) mukaan edullisin.

 • Yli 90 % korvaushakemuksista saa myöntävän päätöksen.   

 • Laaja kotivakuutus korvaa myös yllättäen rikkoutuneen puhelimen tai tietokoneen.

 • Maksa kuukausierissä: voit jakaa vakuutusmaksusi jopa 12 erään ilman lisäkuluja. 

 • Oletko opiskelija? Tutustu kotivakuutukseen opiskelijoille

Ifin kaikki kotivakuutukset korvaavat vuokra-asunnossa esimerkiksi

 • parketille, seinäpinnoille ja kaapeille vahingossa syntyviä vahinkoja
 • tulipaloja, vesivuotoja ja sähkölaitteiden vahinkoja
 • varkauksia ja ilkivaltaa
 • vastuuvahinkoja sekä oikeudenkäyntikuluja esimerkiksi riita-asioissa
 • luonnonilmiöistä johtuvia vahinkoja
 • reissulla matkatavaroillesi sattuvia vahinkoja.

Lisäksi voit saada lakimiesapua identiteettivarkauden sattuessa kohdalle. Saat myös apua tilapäisen asunnon etsimiseen sekä korvausta ylimääräisistä asumiskuluista, jos sinun pitää muuttaa väliaikaisesti pois kotoa esimerkiksi vesivuodon takia.

Tutustu vakuutusten sisältöön tarkemmin ja valitse vuokrakotiisi parhaiten sopiva vakuutus!  

Mitä vuokralaisen kotivakuutus maksaa?

Saat tietää oman kotivakuutuksesi hinnan nopeasti Ifin verkkokaupassa. Kotivakuutuksia on tarjolla verkossa kolmea eri laajuutta. Pääset vertaamaan eri laajuisten vakuutusten sisältöjä ja hintoja ennen ostopäätöstä.

Jos sinulla on jo ennestään Ifin kotivakuutus, voit siirtää kotivakuutuksen uuteen kotiisi Omilla sivuilla.

Laaja vai suppeampi kotivakuutus vuokra-asuntoon?

Suurin ero suppean ja laajan kotivakuutuksen välillä on se, että laaja kotivakuutus korvaa tavaroidesi yllättävän rikkoutumisen. Laaja kotivakuutus auttaa, jos esimerkiksi

 • puhelimesi tippuu asfalttiin ja lasi särkyy
 • kannettava tietokoneesi savuaa eikä käynnisty
 • televisio kaatuu kumoon imuroidessa.

Kannattaa kuitenkin huomata, että laajakaan kotivakuutus ei korvaa tavallisesta käytöstä aiheutuvaa kulumista tai tahallaan rikottuja tavaroita.

Jos asut yhdessä kumppanisi kanssa, riittää, että teillä on yksi kotivakuutus. Jos asut kimppakämpässä, vakuutat oman osuutesi asunnosta. Lue kimppakämpän kotivakuutuksesta

Jopa 15 % alennus vakuutusmaksuistasi keskittämällä

Siirrä vakuutukset verkkokaupan ostoskoriin, niin näet oman keskittämisalennuksesi.