Remontti ja rakentaminen

Maalaa ja tapetoi itse, mutta jätä putki- ja sähkötyöt ammattilaiselle. Lue, mitä vakuutukset korvaavat ja mitä pitää ottaa huomioon!

Remontti asunnossa tai omakotitalossa

Voit tapetoida ja maalata osakehuoneistoa melko vapaasti, mutta kaikista tätä isommista remonteista on hyvä ilmoittaa isännöitsijälle.

Remontoitpa kerrostaloasuntoa tai omakotitaloa, vesi- ja putkityöt sekä sähkötyöt kuuluvat aina ammattilaisille, joilla on asianmukaiset luvat/koulutukset sekä sertifikaatit.

"Jos myöhemmin paljastuu asennus- tai työvirheen seurauksena syntyneitä vaurioita, ei kotivakuutuksesta korjata tällaisia vahinkoja", huomauttaa Ifin kotivakuutusten vakuutuspäällikkö Ismo Ruokoselkä

Kotivakuutus ja ammattilaisen vakuutus remontissa

Jos palkkaat kotiisi ammattilaisen, tulisi tällä olla vakuutus, joka korvaa remontissa käyvät ja muille aiheutetut vahingot.

Kotivakuutus kannattaa kuitenkin myös olla voimassa. Se on muiden vahinkojen osalta voimassa myös remontin ja rakentamisen aikana.

Omakotitalon rakentaminen ja vakuutus

Kotivakuutus kannattaa ottaa jo rakenteilla olevalle omakotitalolle, sillä vakuutus kattaa talon perustukset ja rakennusmateriaaleille sattuneet vahingot jo siitä lähtien, kun niitä lähdetään kuljettamaan tontille. 

Rakentamisvaiheessa olevan tai peruskorjattavan rakennuksen korvattavissa vahingoissa on kaksinkertainen omavastuu, kuitenkin enintään 1 700 euroa.

Muista vakuuttaa tekijät

Jos teet remonttia tai rakennat talkoilla, kannattaa harkita vapaaehtoista talkoovakuutusta. Talkoovakuutuksen voit ottaa päiväksi tai pitemmäksi aikaa. Erityisesti fyysisiä töitä tehdessä talkoovakuutus antaa turvaa tekijöille.

Jos palkkaat työntekijöitä tekemään töitä, muista huolehtia työnantajavelvotteista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä