Kotivakuutus kerros- tai rivitaloon

Kotivakuutuksemme on suunniteltu pitämään hyvää huolta lempipaikastasi ja tavaroistasi. Räätälöi vakuutus tarpeidesi mukaan.

Laske hinta ja osta

Näistä syistä asiakkaamme valitsevat meidät

Miksi kerrostalon tai rivitalon kotivakuutus Ifistä?

 • Puhelimen rikkoutuminen on yleisin vahinko

  Puhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kun sinulla on laaja kotivakuutus, autamme sinua esimerkiksi lasin särkyessä, puhelimen kastuessa tai varkaustapauksissa.

  Jos sinulla on kallis älypuhelin tai läppäri, suosittelemme Laajaplus-kotivakuutustamme. Laajaplus-vakuutuksessa puhelimen ikä ei nimittäin vaikuta korvauksen määrään, jos vahinko sattuu puhelimen käyttöönottovuonna tai sitä seuraavana vuotena.

 • Maksat vain striimauspalvelun verran kuussa

  Kotivakuutus on edullinen vakuutus. Kun valitset kuukausilaskutuksen, maksat vain noin striimauspalvelun verran kuukaudessa. Meillä voit maksaa vakuutuslaskusi 1, 2, 4 tai 12 erässä. Erien määrän voit valita itse ilman lisäkuluja.

  Jos sinulla on Ifissä muita vakuutuksia, saat kaikki vakuutuksesi samalle laskulle.

 • If Mobiili ja Omat sivut käytössäsi 24/7

  Ifin asiakkaana kaikki kotivakuutusasiasi hoituvat digitaalisesti. Voit ostaa vakuutuksen kätevästi verkkokaupasta, muokata vakuutusturvaasi sekä hoitaa vakuutusasioitasi Omilla sivuilla ja tehdä vahinkoilmoitukset netissä.

  Lataa puhelimeesi If Mobiili ja käytät digipalveluitamme kätevästi missä vain. 

 • Mitä mieltä asiakkaamme ovat kotivakuutuksestamme?

  Lue asiakkaidemme arvioita:

Kotivakuutuksella saat 10 % alennusta vakuutuksistasi. Keskittämällä alennuksesi kasvaa!

Vertaile kotivakuutuksia

Valitse kodillesi paras kotivakuutus

Meiltä saat kolme eri laajuista kotivakuutusta. Kuluttaja-lehden vertailussa laaja vakuutuksemme valittiin laajoista kerrostalojen ja rivitalojen kotivakuutuksista edullisimmaksi. Ifin kotivakuutusasiakkaat ovat lisäksi useissa vertailuissa olleet tyytyväisimpien joukossa.

Laajaplus Laaja­plus Laaja Laaja Perus Perus
Sisältää Sisältää Sisältää

Irtaimistosi vakuutetaan Ifissä aina täydestä hinnasta. Se tarkoittaa, että omaisuutesi kokonaisarvoa ei arvioida vakuutusta ostaessa vaan vasta vahingon tapahduttua. Koko omaisuutesi on siis aina vakuutettu.

Muutamille esineryhmille, kuten arvokkaille esineille ja polkupyörille on määritelty enimmäiskorvausmäärärajat. LaajaPlus-turvatasolla yksittäiset esineet korvataan 17 000 € asti. Laaja- ja Perustasolla yksittäisen esineen maksimikorvaus on 5 000 €.

Sähköavusteisen ja tavallisen polkupyörän vahinkoja korvataan LaajaPlus-turvatasolla 5 000 € ja muilla tasoilla 2 500 € saakka. Urheilu- tai liikuntasuorituksen aikana rikkoutunutta polkupyörää ei korvata.

Tarkista muiden esineryhmien enimmäiskorvausmäärärajat oppaasta ja ehdoista. Jos sinulla on arvokkaampi pyörä tai muita esineitä, voit vakuuttaa ne oston jälkeen erikseen asiakaspalvelussamme.

Sisältää Sisältää Sisältää

Matkatavarat kuuluvat kotivakuutukseen. Kaikki kotivakuutuksemme korvaavat tilanteen, jossa matkatavarasi varastetaan tai ne myöhästyvät. Laajoista kotivakuutuksista korvataan myös matkalla rikkoutuneet tavarat.

Matkatavaroiden omavastuu eri turvatasoilla:

LaajaPlus: 50 € per vahinkotapahtuma, kun vahingon korvaussumma on alle 3 500 €. Jos korvaussumma on tätä suurempi, on omavastuu sama kuin kotivakuutukselle valitsemasi.

Laaja ja Perus: valitsemasi kotivakuutuksen omavastuu eli 150 €, 250 € tai 450 € per vahinkotapahtuma.

Sisältää Sisältää Sisältää

Vastuuturvasta korvaamme vakuutetun kotitalouden ulkopuoliselle henkilölle aiheuttamia esine- tai henkilövahinkoja, joista vakuutettu on korvausvelvollinen. Tyypillisiä korvattavia vahinkoja ovat mm. lasten aiheuttamat tai polkupyörällä aiheutetut vahingot. Vahinkoja korvataan 200 000 € asti.

Jos haluat vastuuvakuutuksen kattavan myös vahingot, joista et ole lain mukaan korvausvelvollinen, mutta jossa olet osallisena tai vahingon on aiheuttanut omistamasi esine, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Oikeusturvasta korvaamme yksityiselämän riita- ja rikosasioihin liittyviä asianajo- ja oikeudenkäynti kuluja 10 000 euroon asti. Tyypillisiä korvattavia riita-asioita ovat asunto- ja kiinteistökauppaan liittyvät riidat. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.

Aina kaikki ei suju kuten olet ajatellut ja voit hävitä oikeudenkäynnin, jolloin oikeus voi langettaa sinun maksettavaksi myös vastapuolen kulut. Voit laajentaa oikeusturvan kattamaan myös nämä kulut oston jälkeen Omilla sivuilla.

Identiteettiturvasta saat apua, jos joudut identiteettivarkauden uhriksi. Rikoksen selvittelyyn liittyviä juristikustannuksia korvataan 2 000 euroon asti ilman omavastuuta. Identiteettivarkausturva on määräaikainen ja voimassa 31.12.2024 asti. Vastuuvakuutus, oikeusturva ja identiteettiturva kattavat vakuutuksenottajan ja hänen taloudessaan vakinaisesti asuvat henkilöt.

Sisältää Sisältää Sisältää

Korvaamme varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Esimerkkejä:

 • Matkalta palattaessa huomataan, että kotiin on murtauduttu. Ulko-ovi on rikki ja omaisuutta on viety. Korvaamme varastetun omaisuuden. Taloyhtiön vakuutus korvaa oven korjauksen.
 • Sähköpyörä jätetään lukittuna parkkiin rautatieasemalle. Asemalle palattaessa pyörä on viety. Korvaamme pyörän arvon ikävähennysten ja omavastuun jälkeen.
Sisältää Sisältää Sisältää

Korvaamme tulen, savun, sähköilmiöiden (esim. oikosulku) sekä luonnonilmiöiden, kuten tulvat ja myrskyt, aiheuttamia vahinkoja.

Kotivakuutus korvaa kiinteälle sisustukselle eli mm. lattiapinnoille, tapetille, keittiön kaapeille ja kylpyhuoneen kiinteille kalusteille sattuneet vahingot. Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa rakenteille aiheutuneet vauriot kuten betonilattian kuivatuksen.

Esimerkkejä:

 • Tuuli lennättää ja rikkoo parvekekalusteita. Korvaamme rikkoontuneiden esineiden arvon.
 • Tulvavesi pääsee talon kellarikerroksen varastoihin ja tuhoaa omaisuuttasi. Korvaamme omaisuuden arvon.
 • Tiskikone päästää vedet yllättäen ja kastelee parketin. Korvaamme kuivauksen ja uuden parketin asennuksen ja tarveaineet. Laaja-turvataso korvaa myös pesukoneen korjaamisen tai uusimisen.
Sisältää Sisältää Sisältää

Kotivakuutus korvaa kiinteälle sisustukselle eli mm. lattiapinnoille, tapetille, keittiön kaapeille ja kylpyhuoneen kiinteille kalusteille sattuneet vahingot.

Esimerkki: Astianpesukone päästää yllättäen vedet kesken ohjelman keittiön laminaattilattialle. Kotivakuutuksesta korvataan laminaattilattian ja keittiökaapiston rungon uusiminen. Rikkoutuneen astianpesukoneen korjaus tai uusiminen korvataan irtaimistovahinkona Laaja- ja LaajaPlus-kotivakuutuksesta (kts. Rikkoutumiset ja muut yllättävät vahingot). Perus-kotivakuutuksesta ei korvata astianpesukoneen korjausta tai uusimista.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa rakenteille aiheutuneet vauriot kuten betonilattian kuivatuksen.

Kiinteän sisustuksen enimmäiskorvausmäärä on 10 000€. Jos tarvitset tätä suurempaa määrää, asiakaspalvelumme tekee sinulle mielellään tarjouksen.

Sisältää Sisältää Sisältää

Jos tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia koti on asuinkelvoton ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme muualla asumisesta koituvia kustannuksia 85 %.

Saat halutessasi apua sopivan tilapäisasunnon etsinnässä ja toiveesi esim. sijainnin ja autopaikan suhteen otetaan huomioon.

Esimerkki: Putkirikko kastelee kodin lattian, joka joudutaan uusimaan. Kaksi viikkoa kestävän kuivatuksen ja lattiaremontin aikana asunnossa ei voi asua. Korvaamme ylimääräisistä asumiskustannuksista 85 %, kunnes remontti on valmis.

Tilapäisasumista korvataan korkeintaan 12 kuukauden ajan. Korvausta on mahdollista saada myös muuttokuluista ja tavaroiden remontin aikaisen varastoinnin kuluista.

Sisältää Sisältää Ei sisältää

Kotivakuutus korvaa äkillisesti ja yllättäen rikkoutuneen irtaimistosi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Korvattavien vahinkojen syitä ei ole erikseen listattu. Saat korvauksen, kunhan vahinko on äkillinen ja yllättävä. (Vakuutus ei siis korvaa esim. tavallista käytöstä aiheutunutta kulumista, hiljalleen ruostumista tai tahallaan rikottuja esineitä.)

Esimerkkejä:

 • Puhelin putoaa ulkona jalkakäytävälle ja lasi särkyy.
 • Astianpesu- tai pyykkikone hajoaa yhtäkkiä.
 • Televisio kaatuu kumoon imuroidessa.
 • Kamera putoaa soutuveneestä veteen.
 • Läppäristä tulee savua, eikä se enää käynnisty.
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Monien esineiden ikä vaikuttaa niistä maksettavan korvauksen määrään. LaajaPlus-turvatasolla iän vaikutus on pienin. Saat siis LaajaPlussasta lähes aina paremman korvauksen.

Tavallisesti arvo laskee joka vuosi hankintavuoden jälkeen. Esim. kodinkoneiden ja polkupyörien arvo laskee 9%, silmälasien arvo 15% ja matkapuhelimien arvo 25% vuodessa.

LaajaPlus-turvatasolla saat mm. tietokoneille ja puhelimille hankintavuoden lisäksi ylimääräisen vuoden ennen kuin niiden ikä vaikuttaa korvauksen määrään. Monille muille esineille saat kolme ylimääräistä vuotta.

Esimerkkejä:

 • Sinulla on vuonna 2023 ostettu älypuhelin, joka särkyy vuonna 2024. Ensisijaisesti korvataan laitteen korjauskulut. Jos laite ei ole korjattavissa, LaajaPlus-kotivakuutus korvaa vastaavan puhelimen ilman ikävähennyksiä.
 • Sinulla on vuonna 2020 ostettu polkupyörä, joka varastetaan vuonna 2024. LaajaPlus-kotivakuutuksessa pyörän korvauksena sinulle maksetaan 91% uuden vastaavan pyörän hinnasta, koska 9%:n vuosivähennys tehdään vain viimeiseltä vuodelta.
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Jos vaihdat kotivakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä Ifin laajaplus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi korvaisi. Uskallamme luvata tämän, koska laajaplus-kotivakuutus on ehdoiltaan ensiluokkainen ja uskomme sinun olevan hyvin tyytyväinen siihen.

Voimassaolo: Jos edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut kodillesi sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi laajaplus-kotivakuutukseen. Tuotelupaus on voimassa kaksi vuotta.

Korvaaminen: Suoritamme lisäkorvauksen, jos laajaplus-turvan korvaus on ollut sinulle huonompi kuin edellisen yhtiösi korvaus olisi ollut. Lisäkorvausta ei kuitenkaan suoriteta, jos korvauksen erot johtuvat eroista omavastuuosuuksissa.

Valitse Ifin laajaplus kotivakuutus niin voit olla varma, että arvokas kotisi ja omaisuutesi on vakuutettu parhaalla mahdollisella tavalla!

Turvanasi kotona, kodin ulkopuolella ja matkoilla

Vakuutus kattaa laajasti kodin tavaroita aina kodinkoneista elektroniikkaan sekä myös huoneiston kiinteän sisustuksen, kuten keittiönkaapit tai vessan lavuaarin.

Kotivakuutuksemme sisältää aina myös vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen. Niistä on apua riita- ja rikosasioissa sekä silloin, jos sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte vahinkoa muille.

Kotivakuutuksemme kattaa samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet, ja on voimassa kodin lisäksi jopa vuoden mittaisilla matkoilla. Et siis välttämättä tarvitse myöskään erillistä matkatavaravakuutusta.

Vahingon sattuessa

Apua nopeasti ja sujuvaa korvauspalvelua, kun sitä tarvitset

 • Toimi näin, jos puhelimesi menee rikki

  Puhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Rikkoutuneen puhelimen voi useimmiten korjata ja korvauksen määrä perustuu ensisijaisesti puhelimen korjauskuluihin.

  1. Ota yhteyttä huoltoliikkeeseen Katso karttapalvelustamme lähin huoltoliike yhteistyökumppaneidemme joukosta. Saat liikkeestä hinta-arvion korjauksesta.
  2. Puhelimen korjaus Huoltoliike hoitaa puhelimesi kuntoon.
  3. Hae korvausta korjauskuluista Hae korvausta omavastuun ylittävistä korjauskustannuksista.
 • Toimi näin, jos polkupyöräsi on varastettu

  Polkupyörävarkaudet ovat harmillisen yleisiä vahinkoja, eikä hyvästäkään lukosta ole aina apua.

  1. Ota yhteyttä poliisiin Tee rikosilmoitus poliisille.
  2. Tee vahinkoilmoitus ja hae korvausta Vahinkoilmoituksen teet kätevästi suoraan If Mobiilissa, Omilla sivuilla tai puhelimitse asiakaspalvelun kautta.
  3. Vahinkoilmoituksen käsittely Käsittelemme korvaushakemuksesi mahdollisimman pian. Jos tarvitsemme tositteita tai kuitteja, pyydämme ne käsittelyn aikana.
  4. Korvauspäätös ja maksaminen Saat korvauspäätöksen Omille sivuille ja mahdollinen korvaus maksetaan tilillesi.
 • Toimi näin, jos vieraan omaisuudelle on aiheutunut vahinkoa

  Kotivakuutuksen vastuuturvasta korvataan kotitaloutesi ulkopuolisille henkilöille tai heidän omaisuudelleen aiheutettuja vahinkoja.

  1. Tee vahinkoilmoitus Kerro mitä tapahtui ja hae korvausta vahingoista.
  2. Vahinkoilmoituksen käsittely Käsittelemme korvaushakemuksesi mahdollisimman pian. Pyydämme tositteita tarvittaessa.
  3. Korvauspäätös Saat korvauspäätöksen Omille sivuille.
Hae korvausta kotivakuutuksesta

Tavarasi on vakuutettu myös muuton aikana

Vakuutamme kodin irtaimistosi täydestä hinnasta, eli sinun ei tarvitse vakuutusta ostaessasi ynnäillä koko omaisuuttasi yhteen. Korvaamme myös sähköpolkupyörät ja muut arvokkaat esineet tiettyihin enimmäiskorvausmääriin saakka, ja halutessasi voimme vakuuttaa myös ne niiden koko arvosta.

Kotivakuutus on voimassa myös muuton aikana ja Ifin laajoista kotivakuutuksista korvataan irtaimiston muutonaikaisia rikkoutumisia. Ole siis huoletta, jos esimerkiksi muuttolaatikko tippuu vahingossa käsistäsi ja astiat rikkoutuvat. Kotivakuutus korvaa näistä aiheutuneita vahinkoja.

Jos kodissasi sattuu isompi vakuutuksesta korvattava vahinko, ja joudut majoittumaan tilapäisesti muualla, korvaamme siitäkin aiheutuneita kuluja.

Usein kysyttyä kotivakuutuksesta

Maksuton startti

Lunasta maksuton kuukausi uuteen vakuutukseesi.
Näin se toimii

Artikkelit

Lue asumisesta

Tutustu myös muihin vakuutuksiimme

Kaikki vakuutukset