Kotivakuutus kerros- tai rivitaloon

Lumo

Lumo-asiakkaana uusi kotivakuutuksesi on ensimmäisen kuukauden maksuton. Katso miten

Ifin kotivakuutus ei petä. Yli 90 % meille tulevista korvaushakemuksista saa myöntävän päätöksen. Kuinka moni muu pystyy samaan?


 • Kattaa sinulle tärkeät tavarat

  Puhelimen rikkoutuminen sisältyy laajoihin kotivakuutuksiimme.

 • Jaa laskusi 12 erään

  Saat valittua jopa 12-eräisen laskutuksen oston jälkeen Omilta sivuiltasi.

 • Suomen paras korvauspalvelu

  Saat meiltä mutkatonta palvelua ja korvaukset nopeasti.

Mitä kotivakuutus korvaa? LaajaPlus Laaja Perus
Saat vähintään yhtä hyvän korvauksen kuin vanhasta yhtiöstäsi

Jos vaihdat kotivakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä Ifin LaajaPlus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi korvaisi. Uskallamme luvata tämän, koska LaajaPlus-kotivakuutus on ehdoiltaan ensiluokkainen ja uskomme sinun olevan hyvin tyytyväinen siihen.

Voimassaolo: Jos edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut kodillesi sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Tuotelupaus on voimassa kaksi vuotta.

Korvaaminen: Suoritamme lisäkorvauksen, jos LaajaPlus-turvan korvaus on ollut sinulle huonompi kuin edellisen yhtiösi korvaus olisi ollut. Lisäkorvausta ei kuitenkaan suoriteta, jos korvauksen erot johtuvat eroista omavastuuosuuksissa.

Valitse Ifin LaajaPlus-kotivakuutus niin voit olla varma, että arvokas kotisi ja omaisuutesi on vakuutettu parhaalla mahdollisella tavalla!

Esineidesi arvo säilyy pidempään

Monien esineiden ikä vaikuttaa niistä maksettavan korvauksen määrään. LaajaPlus-turvatasolla esineiden iän vaikutus on pienin, joten saat lähes aina isomman korvauksen kuin Laaja-turvatasolla.

Tavallisesti arvo laskee joka vuosi hankintavuoden jälkeen. Esim. kodinkoneiden ja polkupyörien arvo laskee 9 %, silmälasien arvo 15 % ja matkapuhelimien arvo 25 % vuodessa.

LaajaPlus-turvatasolla saat mm. läppäreille ja puhelimille hankintavuoden lisäksi kaksi ylimääräistä vuotta ennen kuin niiden ikä vaikuttaa korvaukseesi. Monille muille esineille saat kolme ylimääräistä vuotta.

Esimerkkejä:

 • Sinulla on vuonna 2017 ostettu älypuhelin, joka särkyy vuonna 2019. LaajaPlus-kotivakuutus korvaa uuden vastaavan puhelimen ilman ikävähennyksiä.
 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu polkupyörä, joka varastetaan vuonna 2020. LaajaPlus-kotivakuutuksessa pyörän korvauksena sinulle maksetaan 91 % uuden vastaavan pyörän hinnasta, koska 9 %:n vuosivähennys tehdään vain viimeiseltä vuodelta.
Saat yli 5 000 € arvoisesta esineestä paremman korvauksen

LaajaPlus-turvatasolla yksittäiset esineet korvataan 17 000 € asti. Alemmilla tasoilla yksittäisen esineen maksimikorvaus on 5 000 €. 

Näiden rajojen sisällä olevat esineet kuuluvat automaattisesti kotivakuutukseen, eikä niitä tarvitse erikseen luetella tai kirjata. Jos sinulla on vielä arvokkaampia esineitä, voit vakuuttaa ne erikseen asiakaspalvelussamme.

Poikkeuksena on polkupyörä, joka korvataan LaajaPlus-turvatasolla 5 000 € asti. Muilla tasoilla polkupyörän maksimikorvaus on 2 500 €.

Saat matkatavaroillesi vain 50 € omavastuun

Ifin kotivakuutukset korvaavat tavarasi matkoilla aivan samalla lailla kuin kotonasi. Matkatavaroiden omavastuu on Laaja- ja Perus-tasolla sama, jonka valitset kotivakuutukseen (yleensä 150 € tai 250 €).

LaajaPlus-turvatasolla ulkomaanmatkoilla matkatavaroiden omavastuu on vain 50 €. Alennettu omavastuu koskee ulkomaanmatkojen matkatavaravahinkoja aina 3 500 € asti.

LaajaPlus-turvataso korvaa myös ulkomailla mukanasi olevaa käteistä rahaa 500 € asti, joten olet hyvässä turvassa taskuvarkailta. Muilla tasoilla käteisen yläraja on 100 €.

Särkymiset, putoamiset, kolhut ja muut yllättävät vahingot

Kotivakuutus korvaa äkillisesti ja yllättäen rikkoutuneen irtaimistosi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Korvattavien vahinkojen syitä ei ole erikseen listattu. Saat korvauksen, kunhan vahinko on äkillinen ja yllättävä. (Vakuutus ei siis korvaa esim. tavallista käytöstä aiheutunutta kulumista, hiljalleen ruostumista tai tahallaan rikottuja esineitä.)

Esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan:

 • Puhelin putoaa ulkona jalkakäytävälle ja lasi särkyy
 • Astianpesu- tai pyykkikone yhtäkkiä vain hajoaa
 • Televisio kaatuu kumoon imuroidessa
 • Kamera putoaa soutuveneestä veteen
 • Läppäristä tulee savua, eikä se enää käynnisty
Tulipalo, vesivuoto tai sähkövahinko

Korvaamme tulen ja savun tai esimerkiksi suoran salamaniskun irtaimistollesi aiheuttamat vahingot.

LVI-putkiston tai esimerkiksi pesukoneen vuoto voi kastella rakenteet ja irtaimiston, ja aiheuttaa mittavat vahingot. Vuototurvamme korvaa kotisi vuotovahingot.

Jos esimerkiksi oikosulku rikkoo sähkölaitteen kotonasi, korvaamme rikkoutuneen laitteen.

Varkaus tai ilkivalta

Korvaamme varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Esimerkkejä:

 • Matkalta palattaessa huomataan, että kotiin on murtauduttu. Ovi on rikki ja omaisuutta on viety. Korvaamme varastetun omaisuuden.
 • Pyörä jätetään lukittuna parkkiin rautatieasemalle. Asemalle palattaessa pyörä on viety. Korvaamme pyörän rahallisen arvon.
Luonnonilmiövahinko

Luonnonilmiöt myrskyistä rakeisiin tai tulviin voivat aiheuttaa suuria vahinkoja. Korvaamme ne luonnonilmiöturvasta

Tilapäisasunto

Jos tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia koti on asuinkelvoton ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme muualla asumisesta syntyviä ylimääräisiä kustannuksia enintään 85 %.

Saat halutessasi apua sopivan tilapäisasunnon etsinnässä ja toiveesi esim. sijainnin ja autopaikan suhteen otetaan huomioon.

Esimerkki: Putkirikko kastelee kodin lattian, joka joudutaan uusimaan. Kaksi viikkoa kestävän kuivatuksen ja lattiaremontin aikana asunnossa ei voi asua. Korvaamme hotellissa asumisesta koituvista asumiskuluista 85 %, kunnes remontti on valmis.

Tilapäisasumista korvataan korkeintaan 12 kuukauden ajan. Korvausta on mahdollista saada myös muuttokuluista ja tavaroiden remontin aikaisen varastoinnin kuluista.

Kiinteän sisustuksen vahinko

Kotivakuutus turvaa huoneiston kiinteän sisustuksen valitsemaasi turvatasoon kuuluvissa vahinkotilanteissa. Kiinteäksi sisustukseksi lasketaan mm. lattiapinnat, tapetit, keittiön kaapit ja kylpyhuoneen kiinteät kalusteet.

Esimerkki: Astianpesukone päästää yllättäen vedet kesken ohjelman keittiön laminaattilattialle. Korvaamme laminaattilattian ja keittiökaapiston rungon uusimisen. Rikkoutuneen astianpesukoneen korjaus tai uusiminen korvataan irtaimistovahinkona Laaja- ja LaajaPlus-kotivakuutuksesta (kts. Särkymiset, putoamiset, kolhut ja muut yllättävät vahingot). Perus-kotivakuutuksesta ei korvata astianpesukoneen korjausta tai uusimista.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa rakenteille aiheutuneet vauriot kuten betonilattian kuivatuksen.

Kiinteän sisustuksen enimmäiskorvausmäärä on 10 000 euroa ostaessasi vakuutuksen verkkokaupasta. Jos tarvitset tätä suurempaa määrää, soita asiakaspalveluumme, jossa laskemme sinulle tarjouksen. 

Matkatavaroiden vahingot

Korvaamme matkatavaroiden vahinkoja, kuten varkauden ja matkatavaroiden myöhästymisen. LaajaPlus- ja Laaja-tasoilla korvataan myös matkalla rikkoutuneet tavarat.

Vastuuvahinko tai oikeudenkäynti

Korvaamme sinun tai taloudessasi asuvan henkilön

 • ulkopuoliselle aiheuttaman esine- tai henkilövahingon 200 000 € asti, kun vakuutettu on korvausvastuussa aiheuttamastaan äkillisestä vahingosta. Omavastuu on sama kuin irtaimistolla.
 • yksityiselämääsi liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja 10 000 € asti. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.

Asutko kerros- tai rivitalossa? Omassa kodissa tai vuokra-asunnossa? Silloin kotivakuutus kerros- ja rivitaloon on oikea kotivakuutus sinulle. Se kattaa esimerkiksi huonekalut, puhelimen, kodinkoneet ja keittiön kaapistot sekä tilapäismajoituksesta syntyviä kuluja. Jos haluat vakuuttaa omakotitalosi, tutustu omakotitalon kotivakuutukseen. Jos olet yksityinen vuokranantaja, lue lisää sijoitusasunnon vakuutuksesta.

Mitä kotivakuutus kattaa?

 • huonekalut, kodinkoneet, elektroniikka, vaatteet ja harrastusvälineet
 • arvoesineet, kuten korut, taulut ja soittimet
 • huoneiston kiinteä sisustus, kuten asunnon pintamateriaalit ja kaapistot
 • tekemäsi kodin parannukset, esimerkiksi remontoitu keittiö tai sauna
 • muille aiheutetut vahingot, joista sinä tai perheenjäsenesi olette korvausvastuussa
 • vuokratun ja lainatun irtaimiston vahingot
 • vahingosta johtuvan tilapäismajoituksen kulut.

Sinun kanssasi samassa osoitteessa asuvat perheenjäsenesi sekä heidän omistamansa tavarat kuuluvat automaattisesti kotivakuutuksen piiriin. 

Lisäksi kotivakuutuksemme sisältää aina vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen.  

Laaja kotivakuutus korvaa puhelimen rikkoutumisia

Puhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kun sinulla on Laaja-tason kotivakuutus, korvaamme sinulle mm. särkyneen lasin sekä puhelimen kastumisen ja varkauden. Jos esimerkiksi pudotat puhelimen vahingossa maahan ja sen lasi menee rikki, Laaja-tason kotivakuutus korvaa vahingon.

Jos sinulla on uutta elektroniikkaa, kuten kallis älypuhelin tai läppäri, suosittelemme ehdottomasti LaajaPlus-kotivakuutusta. LaajaPlus-tason vakuutuksessa puhelimen ikä ei nimittäin vaikuta korvauksen määrään, jos vahinko sattuu puhelimen hankintavuonna tai kahden seuraavan vuoden aikana.


 • Vakuuttaminen täydestä hinnasta

  Ostaessasi kotivakuutuksen verkkokaupasta huonekalusi, kodinkoneesi ja muut kotivakuutukseen sisältyvät esineet on vakuutettu täydestä hinnasta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse miettiä vakuutusta ostaessasi, kuinka paljon kodissasi on omaisuutta ja riittääkö esimerkiksi tietty korvaussumma kattamaan mahdollisia vahinkoja. 

  Poikkeuksen täydestä hinnasta vakuuttamiseen tekevät tietyt esineryhmät, kuten arvokkaat esineet. Varmista ennen kotivakuutuksen ostamista, ovatko esineesi arvokkaampia kuin esineryhmien enimmäiskorvausmäärät tietyllä turvatasolla. Nämä enimmäiskorvausmäärät voit tarkistaa oppaasta tai ehdoista. Katso nämä myös silloin, kun ostat uusia, arvokkaita esineitä kotiisi ja sinulla on jo meillä kotivakuutus. Muutoin myös uudet esineesi kuuluvat kotivakuutukseesi.

 • Arvokkaan esineen vakuuttaminen

  Arvokkaat esineet, kuten sähköpyörät ja korut kuuluvat lähtökohtaisesti kotivakuutukseen, ja korvaamme ne aina ehtojen mukaisesti enimmäiskorvaukseen saakka. Jos arvokkaan esineesi arvo ylittää tietyt rajat valitulla turvatasolla ja haluat saada täyden korvauksen, esine kannattaa vakuuttaa erikseen. 

  • Kotivakuutuksesta  korvataan yksittäinen esine 5 000 euroon ja polkupyörä 2 500 euroon asti. Jos otat Laaja-turvan ja sinulla on esim. 3 500 euron polkupyörä, vakuuta pyöräsi erikseen, jotta saat täyden korvauksen. 
  • LaajaPlus-turvatasolla esine korvataan 17 000 euroon ja polkupyörä 5 000 euroon saakka.

  Tarkista esineiden ja esineryhmien rajat kotivakuutuksen oppaasta tai ehdoista. Jos sinulla on rajat ylittäviä esineitä ja haluat vakuuttaa ne erikseen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

 • Kotivakuutus voimassa muuton aikana

  Kotivakuutukseen kuuluva irtaimisto on vakuutettu muuton aikana molemmissa asunnoissa. Ole siis huoletta, jos esimerkiksi muuttolaatikko tippuu vahingossa käsistäsi ja astiat rikkoutuvat. Kotivakuutus korvaa näistä aiheutuneita vahinkoja.

  Muista kuitenkin siirtää kotivakuutuksesi aina uuteen osoitteeseen. Tähän voit käyttää uutta If Mobiilia, jolla hoidat vakuutusasioitasi entistä helpommin, missä ikinä liikutkin. If Mobiilin saat sekä Android- että Apple -laitteille.

 • Näin vakuutat sähköpyörän

  Sähköpyöräsi kuuluu kotivakuutukseen, jos sen teho on enintään 250W, avustus kytkeytyy pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25km/h sekä avustus toimii vain poljettaessa.

  Jos sähköpyöräsi ylittää nämä kohdat, tarvitset liikennevakuutuksen. 

  Liikennevakuutuksesta
 • Keskitä Ifiin ja saat alennusta vakuutusmaksuistasi

  Hankkimalla Ifistä kotivakuutuksen pääset If Etuohjelmaan ja saat pysyvän 10–16 % alennuksen vakuutusmaksuistasi. Etuohjelmaan pääset myös autovakuutuksella. 

  Osta autovakuutus
 • Tee vahinkoilmoitus kätevästi Omilla sivuilla

  Ifissä on Suomen tyytyväisimmät korvausasiakkaat (EPSI Rating kyselytutkimus 2019). Voit tehdä vahinkoilmoituksen Omilla sivuilla, joita käytät kätevimmin If Mobiililla. 

  Toimi näin vahingoissa

Sinulle saattaa olla hyötyä myös näistä sisällöistä