Kotivakuutus kerros- tai rivitaloon

Lumo

Lumo-asiakkaana uusi kotivakuutuksesi on ensimmäisen kuukauden maksuton. Katso miten

Ifin kotivakuutus ei petä. Yli 90 % meille tulevista korvaushakemuksista saa myöntävän päätöksen. Kuinka moni muu pystyy samaan?

Meiltä saat tarpeisiisi sopivan kotivakuutuksen omaan ja vuokrakotiin

 • Laajat kotivakuutuksemme kattavat myös puhelimen
 • Jaa vakuutuslaskusi 12 erään maksutta
 • Ifiltä saat Suomen parasta korvauspalvelua

Mitä vakuutus korvaa? LaajaPlus Laaja Perus
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää

Voit valita kotivakuutuksen omavastuuksi 150, 250 tai 450 euroa. Yleisin irtaimiston omavastuu asiakkaillamme on 150 euroa.

Jos haluat vakuuttaa omakotitalosi, tutustu omakotitalon kotivakuutukseen.

Jos olet yksityinen vuokranantaja, lue lisää sijoitusasunnon vakuutuksesta.

Ifin laaja kotivakuutus on testivoittaja!

If Laaja kotivakuutus voitti Kuluttaja-lehdessä (07/20) julkaistun testin, jossa vertailtiin kahdeksan vakuutusyhtiön laajoja kotivakuutuksia.

Testin parhaaksi valittu vakuutuksemme pärjäsi loistavasti hintaa, ehtoja sekä asiakastyytyväisyyttä vertailevassa testissä kaikilla osa-alueilla.

Mitä kotivakuutus kattaa?

 • huonekalut, kodinkoneet, elektroniikka, vaatteet ja harrastusvälineet
 • arvoesineet, kuten korut, taulut ja soittimet
 • huoneiston kiinteä sisustus, kuten asunnon pintamateriaalit ja kaapistot
 • tekemäsi kodin parannukset, esimerkiksi remontoitu keittiö tai sauna
 • muille aiheutetut vahingot, joista sinä tai perheenjäsenesi olette korvausvastuussa
 • vuokratun ja lainatun irtaimiston vahingot
 • vahingosta johtuvan tilapäismajoituksen kulut.

Sinun kanssasi samassa osoitteessa asuvat perheenjäsenesi sekä heidän omistamansa tavarat kuuluvat automaattisesti kotivakuutuksen piiriin. 

Lisäksi kotivakuutuksemme sisältää aina vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen. 

Uutta! Maksuton turva identiteettivarkauksien varalta

Uusi määräaikainen identiteettivarkausturva sisältyy maksutta kaikkiin Ifin kotivakuutuksiin. Turva on määräaikainen ja voimassa 1.6.2020-31.5.2022 niin uusille kuin vanhoille kotivakuutusasiakkaillemme.

Tutustu identiteettivarkausturvaan

Laaja kotivakuutus korvaa puhelimen rikkoutumisen

Puhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kun sinulla on Laaja-tason kotivakuutus, korvaamme sinulle mm. särkyneen lasin sekä puhelimen kastumisen ja varkauden. Jos esimerkiksi pudotat puhelimen vahingossa maahan ja sen lasi menee rikki, Laaja-tason kotivakuutus korvaa vahingon.

Jos sinulla on uutta elektroniikkaa, kuten kallis älypuhelin tai läppäri, suosittelemme ehdottomasti LaajaPlus-kotivakuutusta. LaajaPlus-tason vakuutuksessa puhelimen ikä ei nimittäin vaikuta korvauksen määrään, jos vahinko sattuu puhelimen hankintavuonna tai kahden seuraavan vuoden aikana.

 • Kotivakuutus voimassa muuton aikana

  Kotivakuutukseen kuuluva irtaimisto on vakuutettu muuton aikana molemmissa asunnoissa. Ole siis huoletta, jos esimerkiksi muuttolaatikko tippuu vahingossa käsistäsi ja astiat rikkoutuvat. Kotivakuutus korvaa näistä aiheutuneita vahinkoja.

  Muista kuitenkin siirtää kotivakuutuksesi aina uuteen osoitteeseen. Tähän voit käyttää uutta If Mobiilia, jolla hoidat vakuutusasioitasi entistä helpommin, missä ikinä liikutkin. If Mobiilin saat sekä Android- että Apple -laitteille.

 • Vakuuttaminen täydestä hinnasta

  Ostaessasi kotivakuutuksen verkkokaupasta huonekalusi, kodinkoneesi ja muut kotivakuutukseen sisältyvät esineet on vakuutettu täydestä hinnasta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse miettiä vakuutusta ostaessasi, kuinka paljon kodissasi on omaisuutta ja riittääkö esimerkiksi tietty korvaussumma kattamaan mahdollisia vahinkoja.  

  Poikkeuksen täydestä hinnasta vakuuttamiseen tekevät tietyt esineryhmät, kuten arvokkaat esineet. Varmista ennen kotivakuutuksen ostamista, ovatko esineesi arvokkaampia kuin esineryhmien enimmäiskorvausmäärät tietyllä turvatasolla. Nämä enimmäiskorvausmäärät voit tarkistaa oppaasta tai ehdoista. Katso nämä myös silloin, kun ostat uusia, arvokkaita esineitä kotiisi ja sinulla on jo meillä kotivakuutus. Muutoin myös uudet esineesi kuuluvat kotivakuutukseesi.

 • Arvokkaan esineen vakuuttaminen

  Arvokkaat esineet, kuten sähköpyörät ja korut kuuluvat lähtökohtaisesti kotivakuutukseen, ja korvaamme ne aina ehtojen mukaisesti enimmäiskorvaukseen saakka. Jos arvokkaan esineesi arvo ylittää tietyt rajat valitulla turvatasolla ja haluat saada täyden korvauksen, esine kannattaa vakuuttaa erikseen. 

  • Kotivakuutuksesta  korvataan yksittäinen esine 5 000 euroon ja polkupyörä 2 500 euroon asti. Jos otat Laaja-turvan ja sinulla on esim. 3 500 euron polkupyörä, vakuuta pyöräsi erikseen, jotta saat täyden korvauksen. 
  • LaajaPlus-turvatasolla esine korvataan 17 000 euroon ja polkupyörä 5 000 euroon saakka.

  Tarkista esineiden ja esineryhmien rajat kotivakuutuksen oppaasta tai ehdoista. Jos sinulla on rajat ylittäviä esineitä ja haluat vakuuttaa ne erikseen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

 • Näin vakuutat sähköpyörän

  Sähköpyöräsi kuuluu kotivakuutukseen, jos sen teho on enintään 250W, avustus kytkeytyy pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25km/h sekä avustus toimii vain poljettaessa.

  Jos sähköpyöräsi ylittää nämä kohdat, tarvitset liikennevakuutuksen. 

  Lue liikennevakuutuksesta
 • Keskitä Ifiin ja saat alennusta vakuutusmaksuistasi

  Hankkimalla Ifistä kotivakuutuksen pääset If Etuohjelmaan ja saat pysyvän 10–15 % alennuksen vakuutusmaksuistasi. Etuohjelmaan pääset myös autovakuutuksella. 

  Osta autovakuutus