Ilmainen talotarkatus kotiisi Kunnon koti -palvelulla

Kotivakuutus omakotitaloon

 

Kelpaisiko maksuton apu talosi kunnossapitoon? Ota nyt kotivakuutus niin saat Kunnon koti -talotarkastuspalvelun käyttöösi.

*Tarjoamme maksuttoman talotarkastuksen osana Kunnon koti -palveluamme. Saat sen käyttöösi, kun olet vakuuttanut omakotitalosi Laaja- tai LaajaPlus-turvalla. Palveluun kuuluu rakennusalan ammattilaisen neljän vuoden välein tekemä talotarkastus sekä kunnossapidossa auttava puhelinpalvelu. Palvelun arvo on jopa 500 €. Lue lisää Kunnon koti -sivulla.

 • Reilu ja toimiva korvauspalvelu

  ​88 % asiakkaistamme ovat tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kotivakuutusten korvauspalveluumme.​

 • Ilman lisäkuluja jopa 4 erässä

  Voit maksaa vakuutusmaksusi 1—4 erässä. Hintasi on sama riippumatta eräisyydestä.​

 • Rahat nopeasti tilille

  ​Käsittelemme 73 % irtaimistovahingoista alle vuorokaudessa.​

Mitä kuluja kotivakuutus korvaa? LaajaPlus Laaja Perus
LaajaPlus-tuotelupaus

Jos vaihdat kotivakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä Ifin LaajaPlus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi korvaisi. Uskallamme luvata tämän, koska LaajaPlus-kotivakuutus on ehdoiltaan Suomessa ainutlaatuinen ja uskomme sinun olevan hyvin tyytyväinen siihen.

Voimassaolo: Jos edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut kodillesi sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Tuotelupaus on voimassa kaksi vuotta.

Korvaaminen: Suoritamme lisäkorvauksen, jos LaajaPlus-turvan korvaus on ollut sinulle huonompi kuin edellisen yhtiösi korvaus olisi ollut. Lisäkorvausta ei kuitenkaan suoriteta, jos korvauksen erot johtuvat eroista omavastuuosuuksissa.

Valitse Ifin LaajaPlus-kotivakuutus niin voit olla varma, että arvokas kotisi ja omaisuutesi on vakuutettu parhaalla mahdollisella tavalla!

   
LaajaPlus-turva rakennukselle

Korvaamme esimerkiksi vesikattovuotojen, märkätilan kosteusvaurioiden tai tuhoeläinten rakenteille aiheuttamia tuhoja.

   
LaajaPlus-turva irtaimistolle

Saat uutta vastaavan korvaussumman vanhemmistakin esineistä, kuten 2 vuotta vanhasta elektroniikasta (mm. tietokone tai puhelin) ja 3 vuotta vanhasta kodinkoneesta.

LaajaPlus-turvatasolla ulkomaan matkojen matkatavaravahinkoja korvataan 3 500 € asti vain 50 € omavastuulla.

Yksittäisten esineiden korvaussummat ovat myös suuremmat. Polkupyörä korvataan 5 000 € asti ja muut esineet 17 000 € asti.

   
Ammattilaisen tekemä talotarkastus (saatavana maksuttomana palveluna)*

Autamme sinua pitämään huolta omakotitalostasi tarjoamalla käyttöösi maksuttoman Kunnon koti-palvelun.

Neljän vuoden välein tehtävä talotarkastus auttaa sinua ehkäisemään vahinkoja ja ennakoimaan tulevia korjaustarpeita. Saat tarkastuksen jälkeen kirjallisen raportin omakotitalosi kunnosta. Lisäksi saat käyttöösi kunnossapidossa auttavan puhelinpalvelun.

*Kunnon koti on Ifin yhteistyökumppani Anticimexin tuottama maksuton lisäpalvelu ja se on saatavissa omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvalla vakuuttaneille asiakkaille. Palvelu ei tule osaksi vakuutussopimusta.

 
Omaisuuden rikkoutuminen

Vakuutus korvaa äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti rikkoutuneen omaisuutesi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Jos vakuutat irtaimistosi ja esimerkiksi tönäiset taulutelevision imuroidessasi kumoon tai puhelimesi putoaa lattialle, kotivakuutus korvaa vahingon.

Jos vakuutat rakennuksesi ja esimerkiksi lintu lentää ikkunaan tai akvaariosi lasi särkyy, kotivakuutus korvaa ikkunan korjauksen sekä akvaariosta valuneen veden rakennukselle aiheuttamia vahinkoja.

Huomaa, että alempana luetellut turvat turvaavat omaisuutesi vain erikseen nimetyissä tapauksissa, kuten tulipalon, vesivahingon, sähkövian tai ilkivallan takia.

 
Tuhoeläintorjuntapalvelu

Saat käyttöösi tuhoeläintorjuntapalvelun, jonka tarjoaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex. Palvelu on tarjolla toistaiseksi ja sisältää kattavat maksuttomat edut:

 • Puhelinneuvonnan tuhoeläinasioissa
 • Tarvittaessa postissa lähetettävän tuhoeläinten torjuntapaketin
 • Tarvittaessa paikan päällä tehtävän torjunnan

 
LVI-laiteturva rakennukselle

Korvaamme lämmitys-, vesi- tai ilmastointilaitteen tai -putkiston rikkoutumisen.

Varkaus tai ilkivalta

Varkaus- ja ilkivaltaturva korvaa varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Luonnonilmiö

Luonnonilmiöt myrskyistä rakeisiin tai tulviin voivat aiheuttaa suuria vahinkoja. Korvaamme ne luonnonilmiöturvasta.

Tulipalo, vesivuoto ja sähkövahinko

Korvaamme tulen ja savun tai esimerkiksi suoran salamaniskun irtaimistolle ja rakennukselle aiheuttamat vahingot.

LVI-putkiston tai esimerkiksi pesukoneen vuoto voi kastella rakenteet ja irtaimiston, ja aiheuttaa mittavat vahingot kodillesi. Vuototurvamme korvaa kotisi vuotovahingot.

Jos esimerkiksi oikosulku rikkoo sähkölaitteen kotonasi, korvaamme rikkoutuneen laitteen.

Tilapäisasunto

Jos joudut korvattavan vahingon takia asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme lisäkustannukset.

Vastuuvahinko tai oikeudenkäynti

Korvaamme sinun tai taloudessasi asuvan henkilön ulkopuoliselle aiheuttaman esine- tai henkilövahingon 170 000 € asti.

Korvaamme yksityiselämääsi liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja 8 500 € asti. Vakuutettuja ovat myös samassa taloudessa kanssasi vakinaisesti asuvat henkilöt. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.


​Kotivakuutus on vakuutus kodille ja tavaroille. Omakotitalon kotivakuutus korvaa itse talon lisäksi esimerkiksi huonekalut, pihan, kodinkoneet sekä muille aiheutettuja vahinkoja. If tarjoaa Suomen laajimman vakuutuksen omakotitalolle: LaajaPlus-kotivakuutuksen.


​KOTIVAKUUTUS KATTAA MM.

 • rakennuksen ja sen varusteet
 • huonekalut, kodinkoneet ja -elektroniikan, vaatteet ja harrastusvälineet
 • arvoesineesi kuten korut, taulut ja soittimet
 • lapsesi tai lemmikkisi ulkopuolisille aiheuttamat vahingot
 • vuokratun ja lainatun irtaimiston vahingot
 • vahingosta johtuvan tilapäismajoituksen kulut
 • pihapiirisi ja sen rakennelmat: leikkimökit, koirankopit, kylpypaljut, ruusupuskat ja grillikatokset
 • parempi luonnonilmiöturva korvaa myrsky- ja tulvavahingot.

RAKENNUKSEN LAAJAPLUS-TURVA ON MARKKINOIDEN LAAJIN, SE KORVAA MYÖS

 • vesikattovuotojen aiheuttamia tuhoja
 • märkätilojen kosteusvaurioita
 • tuhoeläinten ja lahottajasienien aiheuttamia vahinkoja.

KOTIVAKUUTUKSEN TURVATASOT

Voit valita sinulle sopivan vakuutuksen laajuuden neljästä vaihtoehdosta. Yllä olevasta taulukosta näet tarkemmin, mitä eri turvatasot kattavat.
 • LaajaPlus suojaa omaisuutesi parhaiten
 • Laaja-turvataso korvaa lähes kaikki kodin yllättävät vahingot
 • Perus-turvataso kattaa kodin yleisimmät vahingot
 • Suppea-turvataso korvaa palo- ja luonnonilmiövahingot

Omavastuu on valintasi mukaan vähintään 150 ja enintään 1700 euroa.

​kunnon koti -palvelu auttaa talosi kunnossapidossa

Kunnon koti on maksuton lisäpalvelu, jonka tarjoamme sinulle ilmaiseksi, kun vakuutat omakotitalosi Ifissä. Palveluun kuuluu kolme osaa:
 • Ammattilaisen neljän vuoden välein tekemä omakotitalon tarkastus
 • Tarkastuksen tuloksena saatava kirjallinen raportti talon kunnosta
 • Kunnossapidossa auttava puhelinpalvelu
Talotarkastuksessa käydään läpi huonetilojen, rakenteiden ja tekniikan kunto. Kodin ylläpidossa ja mahdollisessa korjauksessa auttaa saamasi kirjallinen raportti sekä käytössäsi oleva puhelinpalvelu. Kunnon koti -palvelu on saatavana maksutta kaikille asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvalla. Lue lisää Kunnon koti -palvelusta​. Jos olet jo vakuuttanut omakotitalosi Ifissä, voit tilata palvelun käyttöösi sivulta löytyvän linkin kautta.

Minkälainen kotivakuutus olisi minulle paras?

Voit vertailla Ifin tarjoamien kotivakuutusvaihtoehtojen sisältöjä ja hintoja näppärästi vakuutuslaskurilla verkkokaupassa​. Apua tarjoaa myös kotivakuutus-testimme, jonka tuloksena saat suosituksen juuri sinun tarpeisiisi ja sopivasta vaihtoehdosta.
Jos asut erillistalossa tai vuokralla omakotitalossa, taloyhtiö tai rakennuksen omistaja huolehtii rakennuksen vakuuttamisesta. Tällöin tarvitset vakuutuksen vain omalle irtaimistollesi, jonka voit hankkia verkkokaupastamme. Oikeanlaisen kotivakuutuksen saat, kun valitset kaupasta vakuutuksen kohteeksi "vain irtaimiston".

omakotitalon rakentaminen ja vakuutus

Rakenteilla olevan omakotitalon voit vakuuttaa Ifissä missä tahansa rakennusprojektin vaiheessa. Vakuutus kattaa talon perustukset ja rakennusmateriaaleille sattuneet vahingot jo siitä lähtien, kun niitä lähdetään vasta kuljettamaan tontille. Suosittelemmekin ottamaan vakuutuksen omakotitalolle rakentamisen alkuvaiheessa.

Voit laskea hinnan ja ostaa vakuutuksen rakenteilla olevalle kodillesi verkkokaupassa. Laske hinta valmiin rakennuksen tiedoilla. Valitse rakennusvuodeksi kuluva vuosi. Riippuen rakennusprojektin vaiheesta voit vakuuttaa vasta pelkän rakennuksen, mutta jos muutto on jo lähellä voit vakuuttaa sekä rakennuksen että irtaimistonkin samalla kertaa. Irtaimiston vakuutuksen saat ostettua myöhemminkin soittamalla asiakaspalveluumme tai jättämällä viestin Omien sivujen kautta.

Jos rakennat tai kunnostat kotiasi talkoovoimilla, muista talkoovakuutus.


Sattuiko vahinko?

Nopea korvauspalvelumme auttaa sinua vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen aiheittain. Voit myös kirjautua Omille sivuille​ ja tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti. ​


Vaihda Ifille - lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi

​Nyt sinun ei tarvitse epäröidä vakuutusyhtiötä vaihtaessasi. Kun otat meiltä LaajaPlus-tason kotivakuutuksen lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi.

Jos siis edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Lue lisää LaajaPlus –tuotelupauksesta.​​

Vakuutusehdot ja -oppaat

Lue lisää asumisesta ja muuttamisesta