Ilmainen talotarkatus kotiisi Kunnon koti -palvelulla
 

Kelpaisiko maksuton apu talosi kunnossapitoon? Ota nyt kotivakuutus niin saat Kunnon koti -talotarkastuspalvelun käyttöösi.

*Tarjoamme maksuttoman talotarkastuksen osana Kunnon koti -palveluamme. Saat sen käyttöösi, kun olet vakuuttanut omakotitalosi Laaja- tai LaajaPlus-turvalla. Palveluun kuuluu rakennusalan ammattilaisen neljän vuoden välein tekemä talotarkastus sekä kunnossapidossa auttava puhelinpalvelu. Palvelun arvo on jopa 500 €. Lue lisää Kunnon koti -sivulla.

 • Reilu ja toimiva korvauspalvelu

  ​88 % asiakkaistamme ovat tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kotivakuutusten korvauspalveluumme.​

 • Ilman lisäkuluja jopa 4 erässä

  Voit maksaa vakuutusmaksusi 1—4 erässä. Hintasi on sama riippumatta eräisyydestä.​

 • Rahat nopeasti tilille

  ​Käsittelemme 73 % irtaimistovahingoista alle vuorokaudessa.​

Mitä kuluja kotivakuutus korvaa? LaajaPlus Laaja Perus
LaajaPlus-tuotelupaus

Jos vaihdat kotivakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä Ifin LaajaPlus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi korvaisi. Uskallamme luvata tämän, koska LaajaPlus-kotivakuutus on ehdoiltaan Suomessa ainutlaatuinen ja uskomme sinun olevan hyvin tyytyväinen siihen.

Voimassaolo: Jos edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut kodillesi sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Tuotelupaus on voimassa kaksi vuotta.

Korvaaminen: Suoritamme lisäkorvauksen, jos LaajaPlus-turvan korvaus on ollut sinulle huonompi kuin edellisen yhtiösi korvaus olisi ollut. Lisäkorvausta ei kuitenkaan suoriteta, jos korvauksen erot johtuvat eroista omavastuuosuuksissa.

Valitse Ifin LaajaPlus-kotivakuutus niin voit olla varma, että arvokas kotisi ja omaisuutesi on vakuutettu parhaalla mahdollisella tavalla!

   
Päärakennuksen rakenteiden kosteus- tai tuholaisvahinko

LaajaPlus-kotivakuutuksemme on Suomen laajin ja se korvaa seuraavia kosteus- ja tuholaisvahinkoja:

 • Vesikattovuotojen aiheuttamia vahinkoja
 • Märkätilojen kosteusvaurioita
 • Tuhoeläinten ja lahottajasienten aiheuttamia vahinkoja
Korvauksen määrä: Korvaamme tällaisten vahinkojen talon rakenteille aiheuttamien vaurioiden korjauksia enintään 15 000 euroon saakka per vahinkotapaus.

Ainutlaatuisuus: Edellä mainitut kosteus- ja tuholaisvahingot ovat luonteeltaan hitaasti syntyviä vahinkoja, joita kotivakuutukset eivät tavallisesti kata, mutta sattuessaan ne voivat olla mittavia ja kalliita korjauttaa. Kun otat Ifin LaajaPlus-vakuutuksen kodillesi, voit olla huoletta tällaistenkin vahinkojen sattuessa.

   
Korotetut korvaussummat irtaimistovahingoissa

Monien esineiden ikä vaikuttaa niistä maksettavan korvauksen määrään. LaajaPlus-tasolla vaikutus on pienin.

Tavallisesti arvo laskee joka vuosi hankintavuoden jälkeen. Esim. kodinkoneiden ja polkupyörien arvo laskee 9 %, silmälasien arvo 15 % ja matkapuhelimien arvo 25 % vuodessa.

LaajaPlus-kotivakuutuksessa saat mm. tietokoneille ja puhelimille hankintavuoden lisäksi kaksi ylimääräistä vuotta ennen kuin niiden arvo alkaa laskea. Monille muille esineille saat kolme ylimääräistä vuotta.

Esimerkkejä:
 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu älypuhelin, joka särkyy vuonna 2018. LaajaPlus-kotivakuutus korvaa puhelimen täydestä hinnasta.
 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu polkupyörä, joka varastetaan vuonna 2020. LaajaPlus-kotivakuutuksessa pyörän arvo on 91 % uuden pyörän hinnasta, koska 9 %:n vuosivähennys tehdään vain viimeiseltä vuodelta.

   
Ammattilaisen tekemä talotarkastus (saatavana maksuttomana palveluna)*

Autamme sinua pitämään huolta omakotitalostasi tarjoamalla käyttöösi maksuttoman Kunnon koti-palvelun.

Kunnon koti-palveluun sisältyy:
 • Neljän vuoden välein tehtävä talotarkastus, joka auttaa sinua ehkäisemään vahinkoja ja ennakoimaan tulevia korjaustarpeita.
 • Tarkastuksen jälkeen kirjallisen raportin omakotitalosi kunnosta.
 • Kunnossapidossa auttava puhelinpalvelu.
Palvelun on arvo on jopa 500 euroa. Lue palvelusta lisää Kunnon koti -sivullamme (aukeaa uuteen ikkunaan).

*Kunnon koti on Ifin yhteistyökumppani Anticimexin tuottama maksuton lisäpalvelu ja se on saatavissa omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvalla vakuuttaneille asiakkaille. Talotarkastuksessa mahdollisesti havaitut vahingot tai puutteet eivät vaikuta vakuutuksen korvaavuuteen.

 
Omaisuuden rikkoutuminen

Korvaamme äkilliset ja yllättävät rikkoutumiset kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Korvattavien vahinkojen syitä ei ole erikseen listattu. Saat korvauksen, kunhan vahinko on äkillinen ja yllättävä. (Vakuutus ei siis korvaa esim. tavallista käytöstä aiheutunutta kulumista, hiljalleen ruostumista tai tahallaan rikottuja esineitä.)

Esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan:

 • Puhelin putoaa lapsesi käsistä ja lasi särkyy
 • Astianpesu- tai pyykkikone lakkaa yhtäkkiä toimimasta
 • Ruohonleikkurista lentävä kivi rikkoo ikkunan
 • Lattialle tippuu esine, joka rikkoo pintamateriaalin
 • Televisio kaatuu kumoon imuroidessa
 • Kamera putoaa soutuveneestä veteen
 • Läppäristä tulee savua, eikä se enää käynnisty

 
Tuhoeläintorjuntapalvelu

Saat käyttöösi tuhoeläintorjuntapalvelun, jonka tarjoaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex. Palvelu ei tule osaksi vakuutussopimusta, joten se ei vaikuta vakuutuksesi hintaan tai korvaavuuteen, vaikka kodissasi havaittaisiinkin tuholaisia.

Palvelu sisältää seuraavat kattavat maksuttomat edut:
 • Puhelinneuvonnan tuhoeläinasioissa
 • Tarvittaessa postissa lähetettävän tuhoeläinten torjuntapaketin
 • Tarvittaessa paikan päällä teknikon tekemä torjunta
Esimerkki: Ampiaiset ovat tehneet pesän ulko-oven tuntumaan. Anticimexin teknikko suorittaa pesän hävittämisen asianmukaisesti suojavarusteiden kanssa.

Teknikon palvelut ovat saatavissa ainoastaan rakennukseen pesiytyneille tuhoeläimille. Piha-alueen torjuntakäsittely ei kuulu palveluun.

 
Vesivahinko ja LVI-laitteen rikkoutuminen

Jos astian- tai pyykinpesukoneesi letkut rikkoutuvat, vuotava vesi voi aiheuttaa vesivahingon sekä irtaimistolle että talon rakenteille. Myös lämmitys-, vesi- tai ilmastointilaitteen tai putkiston rikkoutumiset voivat aiheuttaa mittavat vahingot.

Korvaamme tällaisissa tapauksissa omaisuudellesi ja talollesi sattuneet vahingot.

Korvauksen määrä: Jos vesivahingon syynä on putkiston rikkoutuminen, vuodon aiheuttamien vahinkojen korjauksista maksetaan korvaus putkiston iän perusteella seuraavasti:

 • 0-29 vuotta, 100 %:n korvaus korjauskustannuksista
 • 30-50 vuotta, 75 %:n korvaus korjauskustannuksista
 • Yli 50 vuotta, 50 %:n korvaus korjauskustannuksista

Esimerkki: Putkisto rikkoutuu ja vesi turmelee parketin. Talo on 40 vuotta vanha ja putkistoa ei ole uusittu. Parketin korjauksen kustannuksista korvataan 75 %.

HUOM! Esim. tiskikoneesta lähteneen vuodon korjauksista ei tehdä näitä vähennyksiä.

Varkaus ja ilkivalta

Korvaamme varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Esimerkkejä:
 • Matkalta palattaessa huomataan, että kotiin on murtauduttu. Ovi on rikki ja omaisuutta on viety. Korvaamme oven uusimisen sekä varastetun omaisuuden.
 • Pyörä jätetään lukittuna parkkiin rautatieasemalle. Asemalle palattaessa pyörä on viety. Korvaamme pyörän rahallisen arvon.

Luonnonilmiö

Korvaamme erilaisten luonnonilmiöiden kuten myrskyn, rakeiden tai tulvan talolle aiheuttamia vahinkoja.

Esimerkki: Myrsky kaataa talon päälle puun ja katto kärsii vahinkoja. Korvaamme katon korjauksesta aiheutuvat työ- ja materiaalikulut.

Tulipalo tai sähkövahinko

Korvaamme sähkölaitteesta, kynttilöistä, salamasta tai vastaavasta irti päässeen tulen tekemiä vahinkoja, jotka voivat pahimmillaan aiheuttaa koko kodin ja omaisuuden menettämisen.

Korvaamme myös oikosulun aiheuttaman laitteen rikkoutumisen.

Esimerkki: Tuli pääsee valloilleen kynttilästä ja tuhoaa talon rakenteita, esineitä ja aiheuttaa savuhaitan. Korvaamme talon korjauksen ja tuhoutuneen omaisuuden lisäksi savuhaitan poiston.

Tilapäisasunto

Jos tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia koti on asuinkelvoton ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme muualla asumisesta koituvia kustannuksia 85 %.

Saat halutessasi apua sopivan tilapäisasunnon etsinnässä ja toiveesi esim. sijainnin ja autopaikan suhteen otetaan huomioon.

Esimerkki: Putkirikko kastelee kodin lattian, joka joudutaan uusimaan. Kaksi viikkoa kestävän kuivatuksen ja lattiaremontin aikana asunnossa ei voi asua. Korvaamme hotellissa asumisesta koituvista asumiskuluista 85 %, kunnes remontti on valmis.

Tilapäisasumista korvataan korkeintaan 12 kuukauden ajan. Korvausta on mahdollista saada myös muuttokuluista ja tavaroiden remontin aikaisen varastoinnin kuluista.

Vastuuvahinko tai oikeudenkäynti

Korvaamme sinun tai taloudessasi asuvan henkilön ulkopuoliselle aiheuttaman esine- tai henkilövahingon 170 000 € asti.

Korvaamme yksityiselämääsi liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja 8 500 € asti. Vakuutettuja ovat myös samassa taloudessa kanssasi vakinaisesti asuvat henkilöt. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.


​Kotivakuutus on vakuutus kodille ja tavaroille. Omakotitalon kotivakuutus korvaa talosi lisäksi esimerkiksi huonekalusi, pihan, kodinkoneet sekä muille aiheutettuja vahinkoja. Ifistä saat myös Suomen laajimman vakuutuksen omakotitalolle, LaajaPlus-kotivakuutuksen, joka takaa sen että kodillasi ja omaisuudellasi on paras mahdollinen turva. Tiesitkö, että 88 % asiakkaistammekin on tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kotivakuutuksen korvauspalveluun — Ifin asiakkaana olet siis onnellisessa seurassa.


​KOTIVAKUUTUS KATTAA MM.

 • rakennuksen ja sen varusteet
 • huonekalut, kodinkoneet ja -elektroniikan, vaatteet ja harrastusvälineet
 • arvoesineesi kuten korut, taulut ja soittimet
 • lapsesi tai lemmikkisi ulkopuolisille aiheuttamat vahingot
 • vuokratun ja lainatun irtaimiston vahingot
 • vahingosta johtuvan tilapäismajoituksen kulut
 • pihapiirisi ja sen rakennelmat: leikkimökit, koirankopit, kylpypaljut, ruusupuskat ja grillikatokset
 • parempi luonnonilmiöturva korvaa myrsky- ja tulvavahingot.

RAKENNUKSEN LAAJAPLUS-TURVA ON MARKKINOIDEN LAAJIN, SE KORVAA MYÖS

 • vesikattovuotojen aiheuttamia tuhoja
 • märkätilojen kosteusvaurioita
 • tuhoeläinten ja lahottajasienien aiheuttamia vahinkoja.

KOTIVAKUUTUKSEN TURVATASOT

Voit valita sinulle sopivan vakuutuksen laajuuden neljästä vaihtoehdosta. Yllä olevasta taulukosta näet tarkemmin, mitä eri turvatasot kattavat.
 • LaajaPlus suojaa omaisuutesi parhaiten
 • Laaja-turvataso korvaa lähes kaikki kodin yllättävät vahingot
 • Perus-turvataso kattaa kodin yleisimmät vahingot
 • Suppea-turvataso korvaa palo- ja luonnonilmiövahingot

Omavastuu on valintasi mukaan vähintään 150 ja enintään 1700 euroa.

​kunnon koti -palvelu auttaa talosi kunnossapidossa

Kunnon koti on maksuton lisäpalvelu, jonka tarjoamme sinulle ilmaiseksi, kun vakuutat omakotitalosi Ifissä. Palveluun kuuluu kolme osaa:
 • Ammattilaisen neljän vuoden välein tekemä omakotitalon tarkastus
 • Tarkastuksen tuloksena saatava kirjallinen raportti talon kunnosta
 • Kunnossapidossa auttava puhelinpalvelu
Talotarkastuksessa käydään läpi huonetilojen, rakenteiden ja tekniikan kunto. Kodin ylläpidossa ja mahdollisessa korjauksessa auttaa saamasi kirjallinen raportti sekä käytössäsi oleva puhelinpalvelu. Kunnon koti -palvelu on saatavana maksutta kaikille asiakkaillemme, jotka ovat vakuuttaneet omakotitalonsa Laaja- tai LaajaPlus-turvalla. Lue lisää Kunnon koti -palvelusta​. Jos olet jo vakuuttanut omakotitalosi Ifissä, voit tilata palvelun käyttöösi sivulta löytyvän linkin kautta.

Minkälainen kotivakuutus olisi minulle paras?

Voit vertailla Ifin tarjoamien kotivakuutusvaihtoehtojen sisältöjä ja hintoja näppärästi vakuutuslaskurilla verkkokaupassa​. Apua tarjoaa myös kotivakuutus-testimme, jonka tuloksena saat suosituksen juuri sinun tarpeisiisi ja sopivasta vaihtoehdosta.
Jos asut erillistalossa tai vuokralla omakotitalossa, taloyhtiö tai rakennuksen omistaja huolehtii rakennuksen vakuuttamisesta. Tällöin tarvitset vakuutuksen vain omalle irtaimistollesi, jonka voit hankkia verkkokaupastamme. Oikeanlaisen kotivakuutuksen saat, kun valitset kaupasta vakuutuksen kohteeksi "vain irtaimiston".

omakotitalon rakentaminen ja vakuutus

Rakenteilla olevan omakotitalon voit vakuuttaa Ifissä missä tahansa rakennusprojektin vaiheessa. Vakuutus kattaa talon perustukset ja rakennusmateriaaleille sattuneet vahingot jo siitä lähtien, kun niitä lähdetään vasta kuljettamaan tontille. Suosittelemmekin ottamaan vakuutuksen omakotitalolle rakentamisen alkuvaiheessa.

Voit laskea hinnan ja ostaa vakuutuksen rakenteilla olevalle kodillesi verkkokaupassa. Laske hinta valmiin rakennuksen tiedoilla. Valitse rakennusvuodeksi kuluva vuosi. Riippuen rakennusprojektin vaiheesta voit halutessasi vakuuttaa pelkän rakennuksen, mutta jos muutto on jo lähellä voit vakuuttaa sekä rakennuksen että irtaimistonkin samalla kertaa. Irtaimiston vakuutuksen saat ostettua myöhemminkin soittamalla asiakaspalveluumme tai jättämällä viestin Omien sivujen kautta.

Jos rakennat tai kunnostat kotiasi talkoovoimilla, muista talkoovakuutus.


Sattuiko vahinko?

Nopea korvauspalvelumme auttaa sinua vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen aiheittain. Voit myös kirjautua Omille sivuille​ ja tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti. ​


Vaihda Ifille - lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi

​Nyt sinun ei tarvitse epäröidä vakuutusyhtiötä vaihtaessasi. Kun otat meiltä LaajaPlus-tason kotivakuutuksen lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi.

Jos siis edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Lue lisää LaajaPlus –tuotelupauksesta.​​

Vakuutusehdot ja -oppaat

Lue lisää asumisesta ja muuttamisesta

Sinulle voi olla hyötyä myös näistä sivuista