Kotivakuutus
Kun unelmasi uudesta kodista muuttuu todeksi, meiltä saat kodillesi sen arvoisen vakuutuksen.
Valitse alta oma asuinmuotosi ja laske hinta hetkessä.
Tutkitusti edullisin laaja kotivakuutus Suomessa
Ifin laaja kotivakuutus osoittautui Suomen edullisimmaksi Kuluttaja-lehden tuoreimmassa vertailussa. Vakuutuksemme erottautui vertailun edullisimpana, oli sitten kyse kerros- tai rivitalon tai omakotitalon laajoista kotivakuutuksista.
Vaikka hinta on kohdallaan, emme tingi vakuutuksiemme laadusta tai korkeasta asiakastyytyväisyydestä. Siksi laaja kotivakuutuksemme pärjäsi vertailuissa myös muuten kuin hinnaltaan, ja valittavanasi on myös astetta kattavampi Laajaplus.
Lue lisää vertailustaVakuutus jokaiseen kotiin
Turvaamme kaikenkokoisia ja -muotoisia koteja, ja vakuutuksen voit räätälöidä omien tarpeidesi mukaan.
Apua kotivakuutuksen valintaan
Kotivakuutus on tärkeä hankinta kotiisi, oli se sitten omistus- tai vuokra-asunto. Sijoitusasunnolle suosittelemme vuokranantajan vakuutusta. Äläkä unohda vapaa-ajan asuntoa!
Jos asut kerros- tai rivitalossa, tarvitset vakuutuksen vain irtaimistolle. Omakotitalossa asuessasi tarvitset irtaimistovakuutuksen lisäksi vakuutuksen rakennukselle.
Kotivakuutuksia kannattaa aina vertailla, jolloin löydät juuri sinulle oikean kotivakuutuksen. Aika ajoin kannattaa kotivakuutus myös kilpailuttaa, jolloin hinnan lisäksi kannattaa vertailla myös korvaavuuksia.
- Asutko vuokralla? Lue, millainen kotivakuutus vuokra-asuntoon kannattaa valita
- Jos olet opiskelija tai nuori, lue lisää kuinka valita juuri sopiva opiskelijan kotivakuutus.
- Jos mietit, kannattaako sinun ottaa laaja kotivakuutus, lue lisää laajasta ja Laajaplus-kotivakuutuksista.
- Kun muutat, varmista Omilla sivuilla, että kotivakuutuksesi on ajan tasalla.
Usein kysyttyä kotivakuutuksesta
Miten vakuutan sähköpyörän tai muun arvokkaan esineen?
Arvokkaat esineet kuuluvat lähtökohtaisesti irtaimistovakuutukseen. Tarkista kuitenkin, että esimerkiksi kalliit pyörät ja korut sisältyvät enimmäiskorvausmäärien rajoihin.
Vakuuta tarvittaessa arvokkaimmat esineesi erikseen täyden korvauksen varmistamiseksi asiakaspalvelumme kautta.
Perusmuotoisesta tai laajasta kotivakuutuksesta korvataan yksittäinen esine 5 000 euroon ja polkupyörä 2 500 euroon asti. Jos sinulla tällöin on esimerkiksi 3 500 euron polkupyörä, voit harkita pyöräsi vakuuttamista erikseen, jotta saat täyden korvauksen.
Laajaplus-turvatasolla esine korvataan 17 000 euroon ja polkupyörä 5 000 euroon saakka.
Millainen sähköpyörä on kyseessä?
Huomioi sähköpyöräsi tehokkuus, sillä se vaikuttaa siihen, vakuutetaanko sähköpyöräsi koti- vai liikennevakuutuksella.
Lue lisää sähköpyörän vakuuttamisesta.
Mitä tarkoitetaan täysarvovakuuttamisella?
Täysarvovakuuttaminen eli täydestä hinnasta vakuuttaminen tarkoittaa sitä, ettei omaisuuden arvoa määritellä etukäteen rahasummana, vaan vakuutus perustuu asunnon pinta-alaan. Täydestä hinnasta vakuuttamisessa omaisuutesi arvioidaan vasta vahingon tapahduttua.
Vakuutusta ostaessasi sinun kannattaa tarkistaa, onko sinulla arvokkaita esineitä ja ylittävätkö ne enimmäiskorvausmäärämme valitsemallasi turvatasolla.
Onko kotivakuutus voimassa muuttaessa tai rakentaessa?
Kyllä. Jos olet vakuuttanut irtaimistosi meillä, kotivakuutus on voimassa niin vanhassa kuin uudessa kodissa kolmen kuukauden ajan. Lisäksi laaja kotivakuutus korvaa kuljetuksen aikana rikkoutuneet tavarat ja esineet.
Tutustu lisää kotivakuutukseen muuttotilanteissa.
Jos olet rakentamassa tai peruskorjaamassa omakotitaloa, vakuutus kattaa esimerkiksi talon perustuksille, rakennusmateriaaleille ja -tarvikkeille sekä työkaluille sattuneita vahinkoja. Muista vakuutus, ennen kuin lähdet kuljettamaan rakennustarvikkeita tontille.
Lue lisää kotivakuutuksesta rakennusvaiheessa.
Onko vakuutuksen kannalta merkitystä omistanko asunnon vai olenko asunnossa vuokralla?
Kotivakuutus kattaa samat asiat asut sitten itse omistamassasi kodissa tai vuokralla. Kaikki Ifin kotivakuutukset ovat myös vuokranantajien hyväksymiä.
Jos asut omistamassasi omakotitalossa, vakuutat sekä kiinteistön että irtaimiston. Vuokralla omakotitalossa asuessa on yleensä kiinteistön vakuuttaminen vuokranantajan vastuulla ja vuokralaisen on vakuutettava vain irtaimisto.
Lue lisää kotivakuutuksesta vuokra-asuntoon.
Miten vakuutan paritalon?
Paritalon vakuuttamiseen vaikuttaa se, onko talosi asunto-osakeyhtiömuotoinen vai kiinteistömuotoinen paritalo.
Ifistä saat vakuutuksen kumpaankin paritalon asuntomuotoon.
Asunto-osakeyhtiömuotoisen paritalon voit vakuuttaa suoraan verkossa ja kiinteistömuotoisen asiakaspalvelumme kautta.
Miksi kannattaa hankkia vakuutus sijoitusasunnolle?
Hankkimalla vuokranantajan vakuutuksen varmistat, että sijoitusasuntosi on aina vakuutettu. Varaudut myös silloin, kun vuokralaisen mahdollinen kotivakuutus tai taloyhtiön vakuutus eivät korvaa vahinkoja. Laki ei velvoita vuokralaista ottamaan kotivakuutusta eikä pitämään sitä voimassa vuokrasopimuksen ajan.
Vuokranantajan vakuutuksen oikeusturva korvaa sijoitusasuntoon liittyvistä riitatilanteista aiheutuvia lakimieskuluja, joita oman kodin kotivakuutus ei kata. Vakuutus on yleensä verovähennyskelpoinen.
Huoneistossa tai taloyhtiössä tapahtuva vahinko voi aiheuttaa pitkän remontin, jolloin et voi periä vuokraa. Vakuutukseen tarjolla oleva lisäturva, vuokratulon keskeytysturva, korvaa menetettyä vuokratuloa jopa 12 kuukauden ajalta.
Mihin tarvitaan rakennuksen muiden omistajien tietoja?
Rahanpesua koskevat säännökset velvoittavat meitä tunnistamaan asiakkaamme vahvemmin ja ylläpitämään asiakkaidemme vakuutustiedot ajan tasalla.
Osassa omaisuusvakuutuksistamme voi olla toinen omistaja vakuutuksenottajan lisäksi. Tämän toisen omistajan tiedot ovat saattaneet olla puutteelliset.
Näissä tilanteissa olemme lähettäneet vakuutuksenottajille kirjeen ja pyytäneet häntä ilmoittamaan meille toisen omistajan tiedot.
Voit ilmoittaa toisen omistajan tiedot lähettämällä meille viestin Omilla sivuilla.
Kerro viestissäsi toisen omistajan nimi, henkilötunnus, osoite ja puhelinnumero.
Turvaamme yksityisyyden ja käsittelemme henkilötietoja huolellisesti. Noudatamme vakuutus- ja tietosuojalainsäädäntöä.