Kotivakuutuksen vertailusta sopivin vakuutus

Kotivakuutuksia vertaillessa kannattaa huomioida muutakin kuin vain hinta. Lue tärpit kotivakuutusten vertailuun!

Kotivakuutusten erot syntyvät siinä, miten ne korvaavat kodille ja kodin tavaroille aiheutuneita vahinkoja. Listasimme viisi asiaa, joiden avulla kotivakuutusvertailu käy kätevästi.  

Kotivakuutusten vertailu

1. Kotivakuutuksen omavastuu

Mikä on kotivakuutuksen omavastuu? Omavastuu on se summa, jonka maksat kuluista vahingon sattuessa. Ifin kotivakuutuksen omavastuuksi voit valita esimerkiksi 150, 250 ja 450 euroa. Yleisin irtaimiston omavastuu asiakkaillamme on 150 euroa. 

Jos haluat varautua kotivakuutuksella vain isompiin vahinkoihin, iso omavastuu voi olla hyvä vaihtoehto. Näin säästät vakuutuslaskuissa, mutta saat hyvän turvan merkittävien vahinkojen varalta. Vahingon sattuessa emme vähennä omavastuuta, jos olet suojannut kotisi vakuutusyhtiön hyväksymällä turva- tai hälytyslaitteella ja tämä laite tai sen toiminta on estänyt vahingon syntymistä tai rajoittanut vahingon määrää.

Eri omavastuut omakotitalossa
Omakotitalon kohdalla valitset vakuutuksen rakennukselle ja kodin irtaimistolle sekä näille omat omavastuut. Jos olet valinnut eri omavastuut rakennukselle ja kodin irtaimistolle, ja vahinko tapahtuu kumpaankin samaan aikaan, vähennämme vain yhden omavastuun.

Esimerkiksi, olet valinnut omakotitalosi rakennuksen omavastuuksi 250 euroa ja koti-irtaimiston 150 euroa. Kotiisi murtaudutaan, jossa rikotaan kotisi ikkuna, jonka korjaus maksaa 300 euroa ja varastetaan 2 500 euron arvosta koti-irtaimistoasi. Vahinkojen määrä tässä tapauksessa on yhteensä 2 800 euroa, josta vähennämme vain suurimman omavastuun eli 250 euroa.

2. Vakuutuksen voimassaolo

Onko kotivakuutus voimassa vakinaisen asunnon lisäksi muuttaessa, matkoilla, remontoidessa tai jos asut tilapäisesti ulkomailla?

Ifin kotivakuutuksesta saat turvan irtaimistollesi sekä vastuu- ja oikeusturvavahingoille enintään vuoden kestävälle matkalle kaikkialle maailmaan. Lisäksi Ifin kotivakuutus on voimassa muuttotilanteissa sekä rakentaessa, remontoidessa ja työmaakuljetuksissa. 

3. Vakuutukseen kuuluva kodin irtaimisto 

Mitä vakuutuksessa tarkoitetaan kodin irtaimistolla ja kuinka arvokkaille tavaroille sattuneita vahinkoja vakuutus korvaa? 

Kodin irtaimistoon kuuluu kodin ja vapaa-ajan päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja tavaroita, esimerkiksi huonekaluja, elektroniikka sekä harrastus- ja urheiluvälineitä. Kodin irtaimistoon voi myös sisältyä muun muassa soutuvene, pyörä sekä rahaa ja arvopapereita. Ifin LaajaPlus-kotivakuutus korvaa jopa 17 000 euron arvoisia yksittäisiä tavaroita.

Miten kotivakuutus korvaa esimerkiksi autossa tai matkailuautossa pysyvästi tai tilapäisesti säilytettävälle irtaimistolle aiheutuneet varkaus- ja ilkivaltavahingot? 

Ifin kotivakuutus korvaa esimerkiksi autoon, matkailuautoon, perävaunuun tai veneeseen hankitun tai siirretyn irtaimiston varkaus- tai ilkivaltavahingot 3 500 euroon saakka. 

4. Oikeusturva- ja vastuuvakuutus

Katso, sisältyykö vakuutukseen vastuu- ja oikeusturvat. Oikeusturvavakuutus on turva asianajo- ja oikeudenkäyntikulujen varalta riita- ja rikosasioissa. Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheuttamiasi omaisuus- ja henkilövahinkoja. 

Niin oikeusturva- kuin vastuuvakuutukset kuuluvat automaattisesti irtaimiston yhteydessä Ifin kotivakuutukseen.

5. Tilapäisasunto esimerkiksi vesivahingon sattuessa

Saatko tilapäisasunnon, jos vesivahinko tuhoaa asuntosi asuinkelvottomaksi? Tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia kotisi voi olla asuinkelvoton ja voit joutua asumaan väliaikaisesti muualla.

Ifin kotivakuutusasiakkaille korvaamme muualla asumisesta syntyviä kustannuksia enintään 85 %. 

Vertailu kotivakuutuksista 

Ostaessasi Ifin kotivakuutuksen verkkokaupasta koko irtaimistosi on aina kattavasti vakuutettu. Ifin kotivakuutukseen voit valita kolme eri turvaa: LaajaPlus, Laaja ja Perus.

Katso alla olevasta taulukosta, miten LaajaPlus ja Laaja eroavat toisistaan esimerkkitapauksissa. Vertaa kotivakuutuksia ja hanki vakuutus. 

LaajaPlus vai Laaja?

Vertaa, mitä sinulle korvattaisiin 
esimerkkitapauksissa
LaajaPlus-kotivakuutus
Laaja-kotivakuutus
Kaksi vuotta vanha älypuhelimesi särkyy.
100% korvaus, josta vähennetään omavastuu. 
75 % korvaus
 (25 %:n ikävähennys 2. vuodelta), josta vähennetään omavastuu.
Tänä vuonna ostettu, 799 euron arvoinen kamerasi varastetaan ulkomailla.
749 euroa. Omavastuu matkatavaroille
3 500 euroon asti on aina 50 euroa.
649 euroa omavastuun ollessa 150 euroa.
Matkalla taskuvaras vie lompakkosi. Korvaamme käteistä rahaa.
200 euroon. 100 euroon.
4 500 euron arvoinen taideteos rikkoontuu vahingossa kotonasi.
4 350 euroa omavastuun ollessa
150 euroa.
4 250 euroa omavastuun ollessa 250 euroa.
10 000 euron arvoinen kellosi varastetaan kotoasi. 
9 850 euroa omavastuun ollessa 150 euroa. Korvaa yksittäisiä tavaroita 17 000 euroon. Korvaus koruista ja kelloista on 60% niiden käyvästä hinnasta, ellei tilalle hankita uusia kuuden kuukauden sisällä. Korvaa yksittäisiä tavaroita
5 000 euroon. Voit vakuuttaa kellosi halutessasi erikseen koko arvostaan. Korvaus koruista ja kelloista on 60% niiden käyvästä hinnasta, ellei tilalle hankita uusia kuuden kuukauden sisällä.
Tänä vuonna ostettu, uusi 379 euroa maksanut pyörä varastetaan pyörätelineestä. 
229 euroa omavastuun ollessa 150 euroa. Polkupyörän korvaus perustuu uuden vastaavan polkupyörän hintaan ja siitä tehdään vakuutusehtojen mukaiset ikävähennykset. 
229 euroa omavastuun ollessa 150 euroa. Polkupyörän korvaus perustuu uuden vastaavan polkupyörän hintaan ja siitä tehdään vakuutusehtojen mukaiset ikävähennykset.
Neljä vuotta sitten ostettu, 379 euroa maksanut pyörä varastetaan pyörätelineestä.
229 euroa omavastuun ollessa 150 euroa. Ikävähennystä ei tehdä käyttöönottovuodelta eikä seuraavalta kolmelta vuodelta.  126,70 euroa omavastuun ollessa 150 euroa. Ikävähennystä ei tehdä käyttöönottovuodelta. Muilta vuosilta tehdään 9% ikävähennys, yhteensä 27%.

Suomen parasta korvauspalvelua

Vahingon sattuessa kotona tai ulkomaanmatkalla tee vahinkoilmoitus kätevästi netissä. Saat tutkitusti Suomen parasta korvauspalvelua. 

Lue lisää vakuutusten vertailusta 

Kokosimme käyttöösi yleiset vinkit vakuutusten vertailuun, oletpa sitten hankkimassa kotivakuutusta, matkavakuutusta tai autovakuutusta. 

Tutustu tarkemmin kotivakuutuksiimme ja palveluihimme

Kotivakuutus elämän eri tilanteisiin

Vakuutukset kerros- kuin rivitaloon ja omakotitaloon. Omistus- ja vuokra-asuntoon. Osta helposti netistä. 

Kotivakuutuksemme

Me autamme sinua huolehtimaan talostasi

Omakotitaloasujana voit saada maksuttoman talotarkastuksen ja neuvoja ammattilaiselta talonhuoltoon. 

Tutustu palveluun

Miksi kotivakuutus Ifistä?

Ifin asiakkaana saat monia rahanarvoisia etuja ja voit ilmoittaa vahingoista 24/7. Lisäksi saat vakaat hinnat. 

Lue edut ja osta