Kotivakuutuksen vertailusta sinulle paras vakuutus

Kotivakuutuksia vertaillessa kannattaa huomioida muutakin kuin vain hinta. Halvin kotivakuutus ei ole aina järkevin vaihtoehto. Lue viisi vinkkiä!

Laske hinta vakuutukselle

Näin vertaat kotivakuutuksia

Kotivakuutuksen omavastuu

Omavastuu on se rahamäärä, jonka maksat kuluista vahingon sattuessa. Ifin kotivakuutuksen omavastuuksi voit valita esimerkiksi 150, 250 ja 450 euroa. Yleisin irtaimiston omavastuu asiakkaillamme on 150 euroa. 

Jos haluat varautua kotivakuutuksella vain isompiin vahinkoihin, iso omavastuu voi olla hyvä vaihtoehto. Näin säästät vakuutuslaskuissa, mutta saat hyvän turvan merkittävien vahinkojen varalta. 

Vahingon sattuessa emme vähennä omavastuuta, jos olet suojannut kotisi vakuutusyhtiön hyväksymällä turva- tai hälytyslaitteella ja tämä laite tai sen toiminta on estänyt vahingon syntymistä tai rajoittanut vahingon määrää.

Kotivakuutuksen laajuutta ja omavastuuta voit muuttaa koska tahansa Omilla sivuilla.

Eri omavastuut omakotitalossa

Omakotitalon kohdalla valitset vakuutuksen rakennukselle ja kodin irtaimistolle sekä näille omat omavastuut. Jos olet valinnut eri omavastuut rakennukselle ja kodin irtaimistolle, ja vahinko tapahtuu kumpaankin samaan aikaan, vähennämme vain yhden omavastuun.

Esimerkki vahinkotilanteesta

Olet valinnut omakotitalosi rakennuksen omavastuuksi 250 euroa ja koti-irtaimiston 150 euroa. Kotiisi murtaudutaan, jonka yhteydessä rikotaan ikkuna, jonka korjaus maksaa 300 euroa ja varastetaan 2 500 euron arvosta irtaimistoa. Vahinkojen määrä tässä tapauksessa on yhteensä 2 800 euroa, josta vähennämme vain suurimman omavastuun eli 250 euroa.

Vakuutuksen voimassaolo

Onko kotivakuutus voimassa vakinaisen asunnon lisäksi muuttaessa, matkoilla, remontoidessa tai jos asut tilapäisesti ulkomailla?

Ifin kotivakuutuksesta saat turvan irtaimistollesi sekä vastuu- ja oikeusturvavahingoille enintään vuoden kestävälle matkalle kaikkialle maailmaan. Lisäksi Ifin kotivakuutus on voimassa muuttotilanteissa sekä rakentaessa, remontoidessa ja työmaakuljetuksissa.

Oikeusturva- ja vastuuvakuutus

Katso, sisältyykö vakuutukseen vastuu- ja oikeusturvat. Oikeusturvavakuutus on turva asianajo- ja oikeudenkäyntikulujen varalta riita- ja rikosasioissa. Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheuttamiasi omaisuus- ja henkilövahinkoja.

Niin oikeusturva- kuin vastuuvakuutukset kuuluvat automaattisesti irtaimiston yhteydessä Ifin kotivakuutukseen.

Vakuutukseen kuuluva kodin irtaimisto

Mitä vakuutuksessa tarkoitetaan kodin irtaimistolla ja kuinka arvokkaille tavaroille sattuneita vahinkoja vakuutus korvaa?

Kodin irtaimistoon kuuluu kodin ja vapaa-ajan päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja tavaroita, esimerkiksi huonekaluja, elektroniikka sekä harrastus- ja urheiluvälineitä. Kodin irtaimistoon voi myös sisältyä muun muassa soutuvene, pyörä sekä rahaa ja arvopapereita. Ifin LaajaPlus-kotivakuutus korvaa jopa 17 000 euron arvoisia yksittäisiä tavaroita.

Miten kotivakuutus korvaa esimerkiksi autossa tai matkailuautossa pysyvästi tai tilapäisesti säilytettävälle irtaimistolle aiheutuneet varkaus- ja ilkivaltavahingot? Ifin kotivakuutus korvaa esimerkiksi autoon, matkailuautoon, perävaunuun tai veneeseen hankitun tai siirretyn irtaimiston varkaus- tai ilkivaltavahingot 3 500 euroon saakka.

Tilapäisasunto esimerkiksi vesivahingon sattuessa

Saatko tilapäisasunnon, jos vesivahinko tuhoaa asuntosi asuinkelvottomaksi?

Tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia kotisi voi olla asuinkelvoton ja voit joutua asumaan väliaikaisesti muualla. Ifin kotivakuutusasiakkaille korvaamme muualla asumisesta syntyviä lisäkustannuksia enintään 85 %.

Onko halvin kotivakuutus paras?

Markkinoiden halvin kotivakuutus ei aina ole paras kotivakuutus pitkällä aikavälillä. Ifistä saat edullisen kotivakuutuksen myös ensi vuonna, sillä hintamme ovat vakaat, eivätkä nouse yllättäen.

Ifin paras kotivakuutus on LaajaPlus, joka on järkevä vaihtoehto sinulle, jolla on esimerkiksi paljon uutta elektroniikkaa. Toiseksi paras kotivakuutus Ifissä on Laaja, joka on edullinen verrattuna LaajaPlus-kotivakuutukseen. Laaja korvaa mm. kotisi tavaroiden rikkoontumiset. Lue lisää laajasta kotivakuutuksesta

Halvin kotivakuutuksemme on Perus, joka kattaa mm. tulipalon aiheuttamia vaurioita ja varkausvahinkoja.

Ifin laaja kotivakuutus on markkinoiden paras!

If Laaja kotivakuutus voitti Kuluttaja-lehdessä (07/20) julkaistun testin, jossa vertailtiin eri yhtiöiden laajoja kotivakuutuksia. Kotivakuutuksemme pärjäsi loistavasti hintaa, ehtoja sekä  asiakastyytyväisyyttä vertailevassa testissä kaikilla osa-alueilla.

Katso Kuluttaja-lehden testi (maksullinen sisältö)

 • Mitä kotivakuutus korvaa?

  Katso, kuinka paljon joudut maksamaan erilaisista vahingoista, jos sinulla ei ole kotivakuutusta.

  Katso 3D
 • Vinkit matkavakuutusten vertailuun

  Hyödynnä tämä, kun olet hankkimassa vakuutusta matkallesi. 

  Tutustu
 • Ajoneuvovakuutuslaskuri

  Ajoneuvovakuutuslaskuri auttaa ajoneuvovakuutusten vertailussa. 

  Lue lisää