Hemförsäkringen är viktig, om du så bor i egen bostad eller på hyra. För en placeringsbostad rekommenderar vi försäkring för hyresvärd. Om du bor i ett hög- eller radhus, behöver du försäkring endast för lösöret. När du bor i ett egnahemshus försäkrar du utöver lösöret också byggnaden. I webbutiken får du snabbt ett pris på hemförsäkring.

HEMFÖRSÄKRINGENS PRIS

På hemförsäkringens pris inverkar bland annat

  • hur omfattande försäkring du väljer,
  • bostadens yta och
  • var bostaden är belägen.

Du kan räkna ut priset för hemförsäkringen i vår webbutik. Välj först ovan typ av bostad (hög- och radhus, egnahemshus, parhus, fritidshus eller placeringsbostad). 

Fyll i uppgifterna för din bostad, räkna ut pris och ta en titt på vad försäkringarna innehåller. Efter det räknar hemförsäkringskalkylatorn ut det slutliga priset och du får en offert på hemförsäkring. Priset på Ifs hemförsäkring stiger inte överraskande, utan priset är stabilt år efter år. 

HUR HITTA RÄTT HEMFÖRSÄKRING I OLIKA SITUATIONER? 

Det lönar sig alltid att jämföra olika hemförsäkringar. Då hittar du den hemförsäkring som passar dig bäst och du har också enklare att bestämma dig för en offert. Om du flyttar till en större eller mindre bostad, kontrollera att din hemförsäkring är ajour. 

Om du har ett företag, behöver du oftast en försäkring för t.ex. den dator som du använder på hemkontoret. Läs mer om i vilka situationer du behöver en företagsförsäkring.

SNABB HJÄLP NÄR OLYCKAN ÄR FRAMME

Som kund hos If får du Finlands bevisat bästa skadehantering. Enligt en jämförande enkät ger våra kunder vår skadehantering landets bästa betyg (12/2016–01/2017, Kantar TNS.) Om du redan är kund hos oss, kan du göra skadeanmälan på Mina sidor. Anmäl skada på hem och egendom.