Huvudmeny

Hemförsäkring

Välj det typ av hem du vill försäkra

Hemförsäkringen är viktig, om du så bor i egen bostad eller på hyra. För en placeringsbostad rekommenderar vi försäkring för hyresvärd. Om du bor i ett hög- eller radhus, behöver du försäkring endast för lösöret. När du bor i ett egnahemshus försäkrar du utöver lösöret också byggnaden. I webbutiken får du snabbt pris på hemförsäkringen.

Hemförsäkringens pris

På hemförsäkringens pris inverkar bland annat

  • hur omfattande försäkring du väljer,
  • bostadens yta och
  • var bostaden är belägen.

Du kan räkna ut priset för hemförsäkringen i vår webbutik. Välj först ovan typ av bostad (hög- och radhus, egnahemshus, parhus, fritidshus eller placeringsbostad). 

Fyll i uppgifterna på din bostad, räkna ut pris och se mer ingående information om försäkringarnas innehåll. Därefter anger försäkringsräknaren det slutliga priset, dvs. du får ett erbjudande på hemförsäkringen. På Ifs hemförsäkring sker inga överraskande prishöjningar, utan priset är stabilt år efter år.

Hur hittar du den rätta hemförsäkringen i olika situationer?

Det lönar sig alltid att jämföra olika hemförsäkringar. Då hittar du den hemförsäkring som passar dig bäst och du har också enklare att bestämma dig för en offert. Genom att köpa hemförsäkring hos If (gäller inte försäkring för fritidshus), omfattas du av If Förmånsprogram. Du får en bestående rabatt på 10–16 % på dina premier.

Om du flyttar till en större eller mindre bostad, kontrollera att din hemförsäkring är ajour. Kom ihåg att göra en flyttningsanmälan och att flytta din hemförsäkring till ny adress på Mina sidor.

Är olyckan framme?

Du kan göra en skadeanmälan på Mina sidor, som du enklast använder med If Mobil -appen. Så här gör du vid olika skadefall i hemmet.