Hemförsäkring

När drömmen om nytt hem har blivit verklighet får du via oss en försäkring som ditt nya hem förtjänar. Vi erbjuder skydd för hem av olika storlekar och former och du kan anpassa försäkringen efter ditt behov. Välj nedan din boendeform och läs mer.


Hemförsäkring, lösöresförsäkring, försäkring för byggnad - vilken väljer du?

Hemförsäkringen är viktig, oavsett om du bor i egen bostad eller på hyra. För en placeringsbostad rekommenderar vi att du tecknar en uthyrningsförsäkring.

Om du bor i ett hög- eller radhus behöver du endast försäkra lösöret. Om du bor i ett egnahemshus ska du utöver lösöret också försäkra byggnaden.

Hemförsäkringens pris får du snabbt via webbutiken. Välj först ovan typ av bostad och läs mer om den försäkring som passar dina behov.

Hemförsäkringens pris

Faktorer som påverkar hemförsäkringens pris är bl.a.

  • försäkringens omfattning,
  • bostadens yta och
  • var bostaden ligger.

Du kan räkna ut hemförsäkringens pris i webbutiken genom att först välja din boendeform (hög- och radhus, egnahemshus, parhus, fritidshus eller placeringsbostad). 

Fyll i bostadens uppgifter, räkna ut priset och se mer ingående information om försäkringens innehåll. Därefter anger försäkringsräknaren det slutliga priset och du får ett erbjudande på hemförsäkringen. Priset för Ifs hemförsäkringar höjs aldrig oväntat, utan är stabilt år efter år.

Vilken är den rätta hemförsäkringen för dig?

Det lönar sig alltid att göra en jämförelse mellan hemförsäkringar. Då hittar du också en försäkring som passar dina behov och önskemål, och offerten blir enklare att ta emot.

När du köper en hemförsäkring hos If (gäller inte stugförsäkringar) omfattas du också av If Förmånsprogram. Du får en bestående rabatt på 10–15 % på alla dina premier.

När du flyttar till en bostad som är större eller mindre än den gamla bostaden, kontrollera att din hemförsäkring är ajour.

Kom ihåg att göra en flyttanmälan och överföra hemförsäkringen till ny adress!

Vanliga frågor om hemförsäkring