Hemförsäkring

Hos oss får du marknadens bästa hemförsäkring. If Omfattande hemförsäkring utsågs som vinnare i Kuluttaja-tidningens jämförelse (07/2020).
Välj den rätta hemförsäkringen för just dig och läs mer.

Ifs omfattande hemförsäkring är testvinnare!

Ifs Omfattande hemförsäkring utsågs som testvinnare i Kuluttaja-tidningen (07/20), som jämförde omfattande hemförsäkringar mellan åtta försäkringsbolag.

Vår försäkring som utsågs som bäst i test klarade sig utmärkt i fråga om pris, villkor och kundnöjdhet på alla delområden

Hemförsäkring, lösöresförsäkring, försäkring för byggnad - vilken behöver jag?

Hemförsäkringen är viktig, oavsett om du bor i egen bostad eller på hyra. För en placeringsbostad rekommenderar vi försäkring för hyresvärd.

Om du bor i ett hög- eller radhus behöver du endast försäkra lösöret. Om du bor i ett egnahemshus ska du utöver lösöret också försäkra byggnaden.

Hemförsäkringens pris får du snabbt via webbutiken. Välj först ovan typ av bostad och läs mer om den försäkring som passar dina behov.

Hemförsäkringens pris

På hemförsäkringens pris inverkar bland annat

  • hur omfattande försäkring du väljer,
  • bostadens yta och
  • var bostaden är belägen.

Du kan räkna ut priset för hemförsäkringen i vår webbutik. Välj först ovan typ av bostad (hög- och radhus, egnahemshus, parhus, fritidshus eller placeringsbostad). 

Fyll i uppgifterna på din bostad, räkna ut pris och se mer ingående information om försäkringarnas innehåll. Därefter anger försäkringsräknaren det slutliga priset, dvs. du får ett erbjudande på hemförsäkringen. Priset på Ifs hemförsäkring stiger inte plötsligt och är således stabilt, år efter år.

Vilken hemförsäkring är den rätta för just dig?

Det lönar sig alltid att jämföra hemförsäkringar. Då hittar du också den hemförsäkring som passar dig bäst, och det blir enklare att godkänna en offert.

Genom att köpa hemförsäkring hos If (gäller inte fritidshusförsäkring), omfattas du av If Förmånsprogram. Du får en ständig rabatt på 10–15 % på alla dina premier.

Om du flyttar till en större eller mindre bostad, kontrollera att din hemförsäkring är ajour.

Kom också ihåg att göra en flyttningsanmälan och att överföra hemförsäkringen till ny adress, om du redan har Ifs hemförsäkring. Om du flyttar till ett höghus, radhus eller loftgångshus, kan du göra ändringen på Mina sidor eller via kundservice. Om du flyttar till ett egnahemshus eller parhus, kan du överföra hemförsäkringen till ny adress genom att ringa kundservice.