Hemförsäkring

När drömmen om ditt nya hem har blivit verklighet erbjuder vi en försäkring som ditt hem förtjänar. Välj form av bostad och räkna ut priset.

Därför väljer våra kunder oss

Varför hemförsäkring från If?

 • Bevisat omfattande och förmånlig hemförsäkring

  Ifs omfattande hemförsäkring visade sig vara den förmånligaste försäkringen enligt tidningen Kuluttajas nya undersökning. Enligt undersökningen hade vi den förmånligaste hemförsäkringen för hög- och radhus. Samma gällde även omfattande hemförsäkringar för egnahemshus.

  Trots rejäla priser prutar vi inte på försäkringens kvalitet eller högklassig service. Vår omfattande hemförsäkring presterade också på andra områden än prisnivå, och du kan dessutom välja en aning mer omfattande skyddsnivå, omfattandeplus.

 • Läs omdömen (på finska)

 • Hos oss kan du betala premien i upp till 12 poster utan extra kostnader

  Du kan betala din försäkringsfaktura i 1, 2, 4 eller 12 poster. Vi rekommenderar en faktura i 12 poster, eftersom det är det snabbaste och enklaste sättet att hålla din premie à jour.

  Du kan välja önskat faktureringsintervall i vår webbtjänst eller beställa en faktura i 12 poster också senare via Mina sidor. 

Vad är priset på en hemförsäkring?

Priset på en hemförsäkring varierar från fall till fall, men faktorer som påverkar priset är bland annat:

 • försäkringens omfattning
 • bostadens yta
 • var bostaden ligger

Du kan beräkna hemförsäkringens pris i webbutiken. Välj först form av boende: hög- och radhus, egnahemshus, parhus, stuga eller placeringsbostad.

Fyll i bostadens uppgifter, räkna ut priset och granska försäkringens innehåll. I webbutiken går det enkelt att jämföra priser mellan försäkringar och hur självrisken samt tilläggsskydd påverkar månadsratens storlek. I samband med prisberäkningen binder du dig inte till något.

Vanliga frågor om hemförsäkringen

Välj rätt hemförsäkring

En hemförsäkring är viktig att ha, oavsett om man bor på hyra eller i egen bostad. För placeringsbostäder rekommenderar vi att du tecknar en uthyrningsförsäkring. Glöm inte fritidsbostaden heller!

Bor du i ett hög- eller radhus behöver du bara försäkra lösöret. Om du bor i ett egnahemshus behöver du utöver en lösöresförsäkring även en försäkring för byggnaden.

Att jämföra hemförsäkringar kan vara lönsamt, eftersom det hjälper dig att välja rätt försäkring. 

Försäkring för varje hem

Vi försäkrar hem av olika storlekar och former, och försäkringen kan du alltid skräddarsy efter eget behov.