Kotitalous työnantajana

Tarvitseeko kotitaloutesi työtapaturmavakuutuksen?

Osta vakuutus Pyydä tarjous

Yritysten lisäksi myös kotitalouksien on huolehdittava työntantajavelvoitteistaan palkatessaan työvoimaa.


Vakuuttamisvelvollisuus riippuu kotitalouden kalenterivuoden aikana maksamista ja maksettavaksi sovituista palkoista. Jos saman kalenterivuoden aikana maksettavat ja maksettavaksi sovitut palkat ovat yhteensä enemmän kuin 1 300 euroa, kotitaloudella on velvollisuus ottaa työtapaturmavakuutus. Tämä raja on kotitalous- ja kalenterivuosikohtainen. Raja ei siis ole työntekijäkohtainen. Mikäli on tiedossa, että palkat tulevat ylittämään 1 300 euroa, on vakuutus otettava heti työn alkaessa. Vakuutusta ei voi ottaa takautuvasti. 

Työtapaturmavakuutuksen sekä Varman työeläkevakuutuksen saat helpoiten soittamalla asiakaspalveluumme, puhelin 010 19 15 00. Palvelemme arkisin klo 8.00-17.00.

Tapaturmavakuutusmaksu määräytyy palkkojen ja työn vaarallisuuden eli työn riskin mukaan. Vakuutuksessa on minimimaksu.

Jos kotitalous on velvollinen ottamaan työntekijälle työtapaturmavakuutuksen, se on pääsääntöisesti velvollinen ottamaan myös työntekijäin ryhmähenkivakuutuksen. Työntekijäin ryhmähenkivakuutus ja siihen liittyvät maksut hoidetaan aina työtapaturmavakuutuksen yhteydessä.

Lisäksi kotitalous on velvollinen maksamaan työnantajan työttömyysvakuutusmaksun. Työntekijä maksaa palkansaajan työttömyysvakuutusmaksun, joka peritään työntekijältä jokaisen palkanmaksun yhteydessä. Työttömyysvakuutusmaksuista saa lisätietoja Työttömyysvakuutusrahaston nettisivuilta tvr.fi ​

Kotitalouden on huolehdittava myös muista työnantajavelvoitteista kuten palkan ennakonpidätyksestä ja sosiaaliturvamaksuista.

Lue lisää maksuttomasta Palkka.fi-palvelusta​