Kotitalous työnantajana

Tarvitseeko kotitaloutesi työeläke- ja tapaturmavakuutuksen? Kotitaloutesi on työnantaja, kun maksamasi palkat ylittävät 1 300 € kalenterivuodessa. Yritysten lisäksi myös kotitalouksien on huolehdittava työntantajavelvoitteistaan palkatessaan työvoimaa. 

Osta työtapaturmavakuutus Pyydä tarjous

Kotitalouden vakuuttamisvelvollisuus

Ota työntekijäsi turvaksi työeläke- ja tapaturmavakuutus

Oletko palkkaamassa työntekijää esimerkiksi remonttitöihin, kodinhoitoon tai lastenhoitoon? Vakuuttamisvelvollisuus riippuu kotitalouden kalenterivuoden aikana maksamista ja maksettavaksi sovituista palkoista.

Jos saman kalenterivuoden aikana maksettavat ja maksettavaksi sovitut palkat ovat yhteensä enemmän kuin 1 300 euroa, kotitaloudella on velvollisuus ottaa työtapaturmavakuutus.

Tämä raja on kotitalous- ja kalenterivuosikohtainen. Raja ei siis ole työntekijäkohtainen.

Kotitalouden työtapaturmavakuutuksen sekä Varman työeläkevakuutuksen saat helpoiten ostamalla verkosta.

Voit myös kysyä tarjousta tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Vakuutus otettava työn alkaessa

Mikäli on tiedossa, että palkat tulevat ylittämään 1 300 euroa, on vakuutus otettava heti työn alkaessa. Vakuutusta ei voi ottaa takautuvasti. Tapaturmavakuutusmaksu määräytyy palkkojen ja työn vaarallisuuden eli työn riskin mukaan. Vakuutuksessa on minimimaksu.

Jos kotitalous on velvollinen ottamaan työntekijälle työtapaturmavakuutuksen, se on pääsääntöisesti velvollinen ottamaan myös työntekijäin ryhmähenkivakuutuksen.

Työntekijäin ryhmähenkivakuutus ja työttömyysvakuutusmaksut

Työntekijäin ryhmähenkivakuutus ja siihen liittyvät maksut hoidetaan aina työtapaturmavakuutuksen yhteydessä. Voit halutessasi kysyä lisää vakuutusasiantuntijalta.

Lisäksi kotitalous on velvollinen maksamaan työnantajan työttömyysvakuutusmaksun. Työntekijä maksaa palkansaajan työttömyysvakuutusmaksun, joka peritään työntekijältä jokaisen palkanmaksun yhteydessä. Työttömyysvakuutusmaksuista saa lisätietoja Työllisyysrahaston nettisivuilta tvr.fi ​

Kotitalouden on huolehdittava myös muista työnantajavelvoitteista kuten palkan ennakonpidätyksestä ja sosiaaliturvamaksuista. Lue lisää maksuttomasta Palkka.fi-palvelusta​

Palkaton talkootyö

Palkattomaan remontti- ja rakennustyöhön on olemassa erillinen talkoovakuutus. Talkoovakuutus korvaa talkooväelle sattuneen tapaturman aiheuttamia hoitokuluja, tapaturman aiheuttaman pysyvän haitan tai kuoleman. Talkootyöllä tarkoitetaan palkatonta, rakentamiseen tai peruskorjaukseen liittyvää työtä. Tutustu ja osta verkosta talkoovakuutus

Etsitkö jotain muuta tapaturmavakuutusta?