Nasta haaste laittoi järjettömän määrän

talvirenkaita jakoon!

Kiitos kaikille haasteeseen osallistuneille.

Jokasyksyinen Nasta haaste on yksi tapa, jolla pyrimme parantamaan turvallisuutta talvisilla teillä. Yöpakkaset tulevat jo ennen ensilumia, ja nopeasti muuttuvat ajokelit kasvattavat vahinkoriskiä liikenteessä. Siksi on tärkeää, että renkaasi ovat hyvässä kunnossa ja vaihdat ne ajoissa.

Nasta haaste on päättynyt tältä syksyltä, mutta kerrataanpa sen yksinkertainen logiikka: Autoilijoiden tehtävänä oli tutkia talvirenkaittensa kunto ennen renkaitten vaihtoa, mitata urasyvyys ja kertoa se meille haasteeseen osallistumisen yhteydessä. Jokainen osallistuminen kasvatti rengaspottia, jonka lupasimme arpoa kaikkien osallistujien kesken. Mitä useampi autoilija lähti mukaan, sitä suuremmaksi rengaspotti kasvoi.

Yhteensä rengaspottiin saatiin renkaita:

osallistujaa = rengasta = rengassettiä

Tämä tarkoittaa sitä, että Nasta haasteen ansiosta yhteensä 35 Suomen talvisilla teillä sutivaan autoon saatiin upouudet talvirenkaat. Hienoa, että niin moni teistä lähti haasteeseen mukaan, ja onnea kaikille voittajille! Olemme olleet voittajiin yhteydessä henkilökohtaisesti. Arvonnan säännöt.

Rengaskalenteri

Vaihda talvirenkaat alle ajoissa!

Ensilumi sataa yleensä

  • Etelä-Suomi: 27.10.–16.11.
  • Keski-Suomi: 17.10.–27.10.
  • Pohjois-Suomi: 27.9.–17.10.

Muistathan, että yöpakkaset tulevat aiemmin.

Talvikumit alle viimeistään 1.12.

  • Talvirenkaita on käytettävä 1.12.–28.2. välisenä aikana.
  • Nastarenkaita saa käyttää 1.11.–31.3. tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin.
  • Mikäli keli sitä edellyttää, nastarenkaita saa käyttää muunakin aikana.

Huolehdi liikenneturvallisuudesta

Turvallisen talviautoilun lyhyt oppimäärä

Mittaus ja tarkkailu

Tieturvallisuus on monen seikan summa, mutta renkaiden huolellinen tarkkailu ja ylläpito ovat helppoja ja hyviä tapoja välttyä vahingoilta. Näin pidät huolta renkaistasi.

Tutustu rengasfaktoihin

Säilytys ja vaihto

Tiedätkö, millaisissa olosuhteissa talvirenkaasi säilyvät parhaiten? Entä miten renkaat kannattaa vaihtaa? Täältä löydät näppäriä vinkkejä renkaiden säilytykseen ja vaihtoon.

Lue lisää vinkkejä

Talviautoilu

Talvikelit heikentävät näkyvyyttä, pistävät renkaittesi pidon koetukselle ja hidastavat matkantekoa. Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin ennen matkaan lähtöä.

Lue lisää tieturvallisuudesta

Vahinkotilastot

Vahinkoja sattuu, mutta niitä voi myös välttää

Vaikka tilastoilla ei peltikolareita ehkäistäkään, on hyvä tiedostaa erilaisten vahinkojen todennäköisyys. Katso, millaisia vahinkoja suomalaisille kuskeille sattuu ja missä.

Tutustu tilastoihin

Nyt kannattaa olla Ifin asiakas

Asiakkaanamme saat tutkitusti Suomen parasta korvauspalvelua ilman yllättäen nousevia hintoja. Tutustu If Vakaahintaan ja muihin autoilijan etuihin.

Tutustu etuihin

If Apu kaikkiin kaskoihin

Kun moottori sammuu, outo merkkivalo syttyy tai mitä tahansa odottamatonta sattuu tien päällä, voit olla huoletta. Uusi maksuton If Apu -palvelu on apunasi 24/7.

Tutustu If Apuun

Täysin uudet ajoneuvovakuutukset

Joko tiesit, että Ifin uusissa liikennevakuutuksissa on Suomen nopeimmin nouseva bonus? Tutustu myös Loistokuskietuun!

Lue lisää ja laske hinta
Terveisiä Ifin rengasvarastolta!

Seuraa videolta miten rengaspotti kasvoi

 

Heijastava lanka auttaa erottumaan

Me Ifissä etsimme koko ajan uusia, joskus yllättäviäkin tapoja parantaa liikenneturvallisuutta. Tänä vuonna heijastinkampanjamme pääosassa on heijastava lanka. Katso miltä heijastava lanka näyttää pimeässä ja osallistu kilpailuun, jossa arvomme 50 kpl heijastavia reppuja.

Osallistu kilpailuun