Estä autovarkaus ja autoon murtautuminen

Varas vaanii entistä useammin autoasi ja sen sisällä olevaa omaisuuttasi. Ehkäise ennalta ja estä varkaan aikeet.

Ifin autovahinkotilastojen mukaan eniten autovarkauksia tapahtuu Helsingissä, Oulussa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Ilkivaltavahingot ovat yleisimpiä pääkaupunkiseudulla.

Säilytä ajoneuvoasi mahdollisuuksien mukaan vain vartioidussa ja lukitussa paikassa. Kadun varressa turvallisinta on pysäköidä valaistuun paikkaan vilkkaan kadun varrelle, johon on näköyhteys läheisistä taloista.

Kun olet pysäköinyt auton, tyhjennä se itse, ennen kuin varas tekee sen. Autostereo, joka on koodattu tai jossa on irrotettava etupaneeli, on arvoton varkaalle ja säästää sinut monelta vaivalta ja rahanmenolta. Arvokkaita tavaroita, kuten tietokonetta, kännykkää tai työkaluja ei koskaan pidä jättää autoon näkyville.

Vinkkejä varkauden estämiseksi

Käynnistyslukko

Elektroninen käynnistyslukko on paras vaihtoehto välttää varkauksia. Auto ei käynnisty ilman erityistä koodia tai koodiavainta. Säilytä avaimet huolellisesti - varkaat ovat erityisen kiinnostuneita ajonestolaitteella varustetun ajoneuvon avaimista.

Hälytin

Autot, joissa on hyväksytyt hälyttimet, joutuvat murron kohteeksi harvemmin kuin autot ilman hälytintä. Huolehdi, että ajoneuvossasi on vakuutusyhtiön hyväksymä murtohälytin, joka yhdessä elektronisen ajonestojärjestelmän kanssa estää tehokkaasti ajoneuvon varkauden, murron ja ilkivallan.

Rattilukko tai vaihdelukko

Jos sinulla on mekaaninen ohjauspyörään kiinnitettävä rattilukko tai vaihdelukko, muista käyttää näitä suhteellisen edullisia välineitä kaikissa - myös lyhytaikaisissa - pysäköintitilanteissa.

Pyörälukko tai vannelukko

Vannelukko on tehokas suoja autonrenkaiden varkauksia vastaan. Niitä myydään autotarvikeliikkeissä.

If Turvakauppa

If Turvakaupasta löydät monenlaisia tuotteita, jotka tekevät arjestasi turvallisemman. Panostamme laatuun ja turvallisuuteen - siksi tuotteemme ovat huolellisesti testattuja.

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.