Torju kodin tuholaiset

Jos huomaat kodissasi tai mökilläsi tuhoeläimiä, katso toimintaohjeet ja täytä yhteydenottolomake. Asiantuntijamme auttavat tuhoeläinten torjunnassa.

Jos etsit kiinteistön tai taloyhtiön vakuutukseen kuuluvaa tuhoeläinten torjuntapalvelua, katso toimintaohjeet yritysasiakkaille.

Tuholaistorjunta - mitä palveluun sisältyy?

 • Jos olet vakuuttanut oma­kotitalosi Laaja- tai LaajaPlus-kotivakuutuksella tai mökkisi LaajaPlus-tason kotivakuutuk­sella, vakuutukseesi sisältyy maksuton tuhoeläinten torjuntapalvelu. Palvelun toteuttaa Ifin yhteistyökumppani Anticimex.
 • Saat tuholaisongelmaasi puhelinneuvontaa ja sopivat torjunta-aineet.
 • Tarvittaessa tuholaistorjuja tulee paikan päälle torjumaan tuhoeläimet.
 • Palvelu käsittää vakuutetussa rakennuksessa tapahtuvan tuhoeläintorjunnan ilman omavastuuta.
 • LaajaPlus-tason kotivakuutuksesta korvataan lisäksi korjauskuluja, jos tuhoeläimet vahingoittavat talon rakenteita. Talon rakenteellinen suojaaminen, kuten tuuletusaukkojen verkottaminen, ei kuulu palvelun piiriin.
 • Kotivakuutus ei korvaa hyönteisten tai tuhoeläinten irtaimistolle aiheuttamia vahinkoja eikä tilapäismajoituksesta johtuvia kuluja, jos joudut asumaan muualla tuhoeläinten torjunnan takia.

Mitä tuhoeläimiä palvelu kattaa?

Ifin tarjoama tuhoeläinten torjuntapalvelu kattaa useimmat kotien tuhoeläimet, kuten hiiret, rotat, muurahaiset, ampiaiset, luteet, turkiskuoriaiset, riisihäröt ja sokeritoukat. Villieläinten, kuten oravien tai näätien häätäminen ei kuulu tuhoeläinten torjuntapalvelun piiriin. Tutustu palveluun ja katso tarkempi lista, mitkä tuholaiset kuuluvat maksuttomaan tuhoeläintorjuntaan.

Muita rajoituksia

 • Tuhoeläinten torjuntapalvelu on saatavilla Ifin kautta vain arkipäivisin.
 • Kotivakuutuksen pitää olla voimassa silloin, kun kotiisi tai mökkiisi tulee tuholaisia.
 • Palveluun sisältyy vain omakotitalon tai mökin päärakennuksessa tehtävä torjunta. Palvelu ei kata tuhoeläinten torjuntaa piha-alueella tai muissa rakennuksissa.
 • Ifin tuhoeläinten torjuntapalvelu ei koske kerros- tai rivitalohuoneistoja eikä paritaloja. Jos havaitset tuhoeläinongelman, ole asiasta yhteydessä taloyhtiösi isännöitsijään.

Toimintaohjeet, kun havaitset tuholaisia

 1. Tunnista tuhoeläimet
 2. Voit yrittää päästä tuholaisista eroon myös kotikonstein.
 3. Ilmoita tuholaisvahingosta alla olevalla lomakkeella.
 4. Yhteistyökumppanimme Anticimex on sinuun yhteydessä viikon kuluessa ja sopii kanssasi jatkotoimenpiteistä.

Ilmoita tuhoeläimistä

Kuvaile tuholaisongelmaa omin sanoin. Kerro esimerkiksi, missä tuholaisia esiintyy ja millainen tuhoeläin on kyseessä, jos tunnistat lajin.

Omakotitalossani on Ifin Laaja tai LaajaPlus-kotivakuutus/Mökissäni on LaajaPlus-kotivakuutus.

Käsittelemme asiakkaidemme henkilötietoja noudattaen kulloinkin voimassaolevaa vakuutus- ja tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä.

* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...