Tietokone

Lue ensin ohjeet ja täytä sitten vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Tietokone on rikkoutunut

Korvauksen määrä riippuu muun muassa tietokoneen iästä ja valitsemastasi omavastuusta. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden tietokoneen hintaa ja vanhasta tietokoneesta ei yleensä jää korvattavaa.

Kaikki vahingot eivät kuulu vakuutuksesta korvattaviksi. Esimerkiksi viruksen tai haittaohjelman aiheuttamia vahinkoja ei korvata vakuutuksesta.

Voidaksemme ratkaista sinulle kuuluvan korvauksen, toimi seuraavasti:

Selvitä vastaavan uuden laitteen hinta. Voit katsoa hinnan esimerkiksi Gigantin sivuilta. Samaa mallia ei useinkaan ole enää myynnissä, joten valitse ominaisuuksiltaan vastaava malli.

Korvausta haet helpoiten Omilla sivujen kautta, jossa on valmiiksi esitäytetyt vahinkolomakkeet. Mikäli sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkitunnuksia, tee ilmoitus vahinkolomakkeella​.​

Kun olemme saaneet vahinkoilmoituksesi, ratkaisemme, mitä vakuutuksesi korvaa ja mitä se ei korvaa.

Älä hävitä vahingoittunutta omaisuutta ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.​​​​

Kannettava tietokone on varastettu

Korvauksen määrä riippuu muun muassa tietokoneen iästä ja valitsemastasi omavastuusta. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden laitteen hintaa.

Voidaksemme ratkaista sinulle kuuluvan korvauksen, toimi seuraavasti:

  1. Tee ensin rikosilmoitus poliisille.
  2. Selvitä vastaavan uuden laitteen hinta. Voit katsoa hinnan esimerkiksi Gigantin sivuilta. Samaa mallia ei useinkaan ole enää myynnissä. Valitse ominaisuuksiltaan vastaava malli.
  3. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla, jossa on valmiiksi esitäytetyt vahinkolomakkeet. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, tee ilmoitus vahinkolomakkeella​.​

Hävinneiden tiedostojen palautus

Vakuutus ei korvaa tiedostojen palauttamista rikkoutuneesta koneesta. Koska tietokoneeseen on usein tallennettuna tarpeellista tietoa, kannattaa varmuuskopioinnista huolehtia jo hyvissä ajoin ennen vahinkoa. Näin onnistut välttämään esimerkiksi tärkeiden valokuvien menettämisen tietokoneen rikkoutuessa.

Työnantajan omistaman tietokoneen vahingot

Yrityksen omistama tietokone ei ole vakuutettuna sinun kotivakuutuksessasi, eli korvauksen hakeminen sellaisesta laitteesta ei ole mahdollista. Suosittelemme selvittämään yrityksen oman vakuutuksen kattavuuden.

Sinulle voi olla hyötyä myös näistä