Kun myrsky sattuu kohdalle, huolehdi ensin, että ihmiset ja eläimet ovat turvassa. Ota tarvittaessa yhteyttä pelastusviranomaisiin.

Me autamme sinua ratkomaan myrskyn aiheuttamia ongelmia ja neuvomme vahinkoihin liittyvissä asioissa. Vahinkoilmoituksen voit tehdä myöhemminkin – sinulla on vuosi aikaa tehdä vahinkoilmoitus. Säilytä kuitit, jotta muistat hakea korvausta kaikista kuluistasi.

Katso tarkemmat toimintaohjeet vahinkojen mukaan:

Rakennusvahingot
Pihapiirissä kaatuneet puut
Sähkökatkon aiheuttama pakastimen sulaminen
Sähkölaitteiden rikkoutumisvahingot
Myrskytuhot metsässä
Luonnonilmiöiden aiheuttamat ajoneuvovahingot

Helpoimmin ilmoitat vahingostasi Omilla sivuilla. Kun olet tehnyt vahinkoilmoituksen, odottele rauhassa, käsittelemme vahinkoasiasi niin pian kuin mahdollista. Jos tarvitsemme lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä.

Jos vahingot ovat suuria ja vaativat välittömiä toimenpiteitä, tee vahinkoilmoitus heti soittamalla numeroon 010 19 19 19. Kiireettömissä tapauksissa voit tehdä vahinkoilmoituksen myöhemminkin.

Estä lisävahinkojen syntyminen

Tee raivaus-, suojaus- ja korjaustöitä itse siltä osin kuin voit ja töiden tekeminen onnistuu turvallisesti. Jos liikut katolla, ole varovainen, jotta et liukastu tai putoa.

Käytä raivaustöissä turvavälineitä, kuten turvavaljaita, köysiä ja suojaavia jalkineita. Pyydä tarvittaessa apua alan ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta.

Varo maassa olevia sähköjohtoja

Jos huomaat, että sähkölaitteet toimivat oudosti, valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin tai saat sähköiskun esimerkiksi metallikuorisesta laitteesta, kyseessä saattaa olla nollavika. Jos tunnistat nollavian tunnusmerkit, katkaise sähkö pääkytkimestä. Se kannattaa tehdä varovaisuutta noudattaen. On hyvä huomioida, että sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen.

Ole yhteydessä hätänumeroon 112, jos sähköverkkojen viat aiheuttavat välitöntä vaaraa ihmisille tai omaisuudelle.

Näin vältät etukäteen tulvavahingot rakennuksessasi:

  • Pidä huolta, että pihamaan kallistukset ovat poispäin rakennuksesta (3 metrin matkalla 15 senttimetrin pudotus).
  • Tarkasta tai tarkistuta rakennuksesi salaojien kunto vähintään 10 vuoden välein sekä tarkasta, että rakennuspaikan ojat ovat toimintakunnossa.
  • Liity kunnalliseen hulevesiverkostoon, mikäli alueellasi on sellainen.
  • Mikäli rakennuksessasi on viemärijärjestelmä ja –pumput, huolehti, että ne ovat kunnossa.
  • Nosta kellaritiloissa kosteus- ja kastumisvahingoille altis tavara vähintään 10 senttimetrin korkeudelle.
  • Hanki takaiskuventtiili viemäriisi.

Varaudu ajoissa

Muista huolehtia koti- ja mökkivakuutuksista