Tärkeintä on huolehtia, että ihmiset ja eläimet ovat turvassa. Ota tarvittaessa yhteyttä pelastusviranomaisiin. Kun sinulle sopii, ole yhteydessä meihin.

Ole huoletta, me autamme ratkaisemaan aiheutuneita ongelmia ja neuvomme vahinkoasian hoidossa. Vahinkoilmoituksen voit tehdä myöhemminkin. Säilytä kuitit, jotta muistat hakea korvausta kaikista kuluistasi.


Katso tarkemmat toimintaohjeet vahinkojen mukaan:

Rakennusvahingot
Pihapiirissä kaatuneet puut
Sähkökatkon aiheuttama pakastimen sulaminen
Sähkölaitteiden rikkoutumisvahingot
Myrskytuhot metsässä
Luonnonilmiöiden aiheuttamat ajoneuvovahingot

Helpoiten ilmoitat vahingostasi Omilla sivuilla. Kun vahinkoilmoitus on tehty, odottele rauhassa, käsittelemme vahinkoasiasi niin pian kuin mahdollista. Jos tarvitsemme lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä.

Mikäli vahinkosi on suuri ja vaatii välittömiä toimenpiteitä, tee vahinkoilmoitus heti soittamalla puhelinnumeroon 010 19 18 18. Kiireettömissä tapauksissa vahinkoilmoituksen ehdit tekemään myöhemminkin. Sinulla on vuosi aikaa tehdä vahinkoilmoitus.

Estä lisävahinkojen syntyminen

Tee raivaus-, suojaus- ja korjaustöitä itse siltä osin kuin siihen turvallisesti pystyt. Katolla liikkuessasi ole varovainen, jottet liukastu tai putoa.

Käytä turvavälineitä, esimerkiksi turvavaljaita, köysiä ja suojaavia jalkineita. Pyydä tarvittaessa apua alan ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta.

Älä koske maassa oleviin sähköjohtoihin

Jos huomaat, että sähkölaitteet toimivat oudosti, valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin tai saat sähköiskun esimerkiksi metallikuorisesta laitteesta, kyseessä saattaa olla nollavika. Jos tunnistat nollavian tunnusmerkit, katkaise sähkö pääkytkimestä. Se kannattaa tehdä varovaisuutta noudattaen. On hyvä huomioida, että sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen.

Ole yhteydessä hätänumeroon 112, jos sähköverkkojen viat aiheuttavat välitöntä vaaraa ihmisille tai omaisuudelle.

Estä tulvavahingot rakennuksessasi

  • Pidä huolta, että pihamaan kallistukset ovat poispäin rakennuksesta (3 metrin matkalla 15 senttimetrin pudotus).
  • Tarkasta tai tarkistuta rakennuksesi salaojien kunto vähintään 10 vuoden välein sekä tarkasta, että rakennuspaikan ojat ovat toimintakunnossa.
  • Liity kunnalliseen hulevesiverkostoon, mikäli alueellasi on sellainen.
  • Mikäli rakennuksessasi on viemärijärjestelmä ja –pumput, huolehti, että ne ovat kunnossa.
  • Nosta kellaritiloissa kosteus- ja kastumisvahingoille altis tavara vähintään 10 senttimetrin korkeudelle.
  • Hanki takaiskuventtiili viemäriisi.

Varaudu ajoissa

Muista huolehtia koti- ja mökkivakuutuksista