Asumisen keskeytyminen

Lue ensin ohjeet ja täytä sitten vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Omat sivut

Asumisen keskeytysvahinko syntyy silloin, kun vakinaisena asuntona käyttämäsi asunto on sitä kohdanneen vahingon johdosta sellaisessa kunnossa, että siinä ei voi asua. Asuntoa kohdanneen vahingon pitää olla sellainen, että se voitaisiin korvata vakuutuksesta.​

Voit käyttää kotivakuutuksesi asumisen keskeytymisen turvaa esimerkiksi käyttövesiputken rikkoutuessa. Vahinkoilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, koska saat korvauspalvelustamme neuvoja ja ohjeita, jotka auttavat saamaan arjen mahdollisimman nopeasti sujuvaksi.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla tai ilmoita vahingosta puhelimitse numerossa 010 19 19 19.​

Tilapäisasuminen ja siihen liittyvät kulut

Jos et voi asua kodissasi vahingon vuoksi ja joudut muuttamaan pois korjaustöiden ajaksi, voit hakea korvausta vakuutuksesta. Vahingon syy määrittää sen, onko sinun mahdollista saada korvausta vakuutuksestasi.

Kun syy on selvitetty, voit hakea korvausta. Maksa kuluihin liittyvät laskut ja säilytä kuitit.​ Vakuutus korvaa kohtuulliset, ylimääräiset asumis-, kuljetus-, varastointi- ja muut vastaavat kustannukset. Korvaus maksetaan tositteiden perusteella, joista vähennetään 15 % oma osuus. Vahingosta on myös mahdollista sopia kertakorvaus, josta omaa osuutta ei vähennetä.

Vakuutus ei korvaa tilapäisasumista taloyhtiön ennalta suunnitellun remontin ajaksi.

Tilapäisasumisen järjestäminen

Kauttamme löytyy yhteistyökumppaneita, kuten Forenom, joiden avulla tilapäisasuminen järjestyy. Joskus asuminen järjestyy ilman suurempia ylimääräisiä kuluja esimerkiksi kaverin tai tuttavan luona. Ota meihin yhteyttä, jotta voimme varmistaa vahinkosi korvattavuuden sekä esimerkiksi antaa laskutusluvan yhteistyökumppanin kautta järjestetylle tilapäisasumiselle.

Asumisen keskeytys kerros- tai rivitalossa

Jotta tiedämme voidaanko asumisen keskeytys korvata kotivakuutuksestasi, tarvitsemme kosteuskartoitusraportin. Saat sen isännöitsijältä.

Toimita kosteuskartoitusraportti sähköpostitse rakennuskorvauspalvelu@if.fi omilla yhteystiedoilla lisättynä. Saatuamme kosteuskartoitusraportin, otamme sinuun yhteyttä ja kerromme, onko vahingosta seurannut asumisen keskeytyminen vakuutuksesta korvattava. Tällöin voimme sopia kanssasi jatkotoimista.​

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lue, mitä kotivakuutus kattaa ja tutustu vinkkeihin