Silmälasit rikki

Lue ensin ohjeet ja täytä sitten vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Vaikka silmälaseista pitäisi hyvää huolta, välillä sattuu vahinkoja. Silmälasit sisältyvät kotivakuutukseen. Vakuutuksesi turvataso vaikuttaa siihen, millaisia vahinkoja korvataan. Laajan turvan vakuutuksesta voit hakea korvausta esimerkiksi silmälasien rikkoutuessa. Voit tarkistaa oman omavastuusi ja turvatasosi Omilta sivuilta.

Ohjeita vahinkoilmoituksen tekemiseen

Toimi näin vahingoissa, jotka ovat aiheutuneet silmälaseille tai vahvuuksilla oleville aurinkolaseille. Silmälaseille aiheutuneita rikkoutumisvahinkoja korvataan Laaja- ja LaajaPlus-turvista. Varkausvahinkoja korvataan suppeammistakin vakuutuksista.

Silmälasien linssi rikki

Jos silmälaseistasi on vain toinen linssi rikki, niiden korjaaminen voi olla kannattavaa.

  1. Vie lasit korjattavaksi haluamaasi liikkeeseen.
  2. Maksa korjaustyö ja säilytä saamasi kuitit.
  3. Tee omaisuusvahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Muissa silmälasien vahingoissa

  1. Tee omaisuusvahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Voit ilmoittaa uusien vastaavien silmälasien hinnaksi sen hinnan, minkä olet rikkoutuneista silmälaseistasi aikanaan maksanut. Jos sinulla ei ole kuittia tallella, voit saada tiedon helposti soittamalla siihen liikkeeseen, mistä silmälasit ostit.
  2. Otamme vahinkoilmoituksesi käsittelyyn. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä, olemme sinuun yhteydessä.
  3. Osta uudet silmälasit haluamastasi liikkeestä.

Älä hävitä vahingoittuneita silmälaseja ennen kuin saat meiltä korvauspäätöksen.

Korvauksesta vähennetään silmälasien ikään perustuva ikävähennys (15 %/vuosi) ja omavastuu (yleisin on 150 €). Korjauksesta ikävähennystä ei kuitenkaan mene. Vanhoista silmälaseista ei jää yleensä korvattavaa.

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, joilla kirjautuisit Omille sivuille tekemään vahinkoilmoitusta, käytä vahinkoilmoituslomaketta.

Sinulle voi olla hyötyä myös näistä