Kotivakuutus

Laske hinta ja osta

Valitse sopiva kotivakuutus

Kotivakuutus kerros- ja rivitaloon

Kotivakuutus omakotitalolle

Kotivakuutus paritalolle

Kotivakuutus mökille

​Millaisen kotivakuutuksen tarvitsen?

Jos asut kerros- tai rivitalossa, tarvitset vakuutuksen vain irtaimistollesi. Omakotitalossa tarvitset vakuutuksen sekä rakennukselle että irtaimistollesi. Vakuutus on tärkeä, asuitpa sitten omassa asunnossa tai vuokralla. Useimmat vuokranantajat edellyttävät, että vuokralaisella on kotivakuutus kunnossa.

Kun muutat ensimmäiseen omaan kotiin ja olet 18–28-vuotias, sinulle sopii parhaiten Ifin nuorisovakuutus. Siinä ovat matka-, koti- ja tapaturmavakuutus kätevästi samassa edullisessa paketissa.

Korvaako kotivakuutus myös matkatavarat?

Kotivakuutus on voimassa myös matkoilla sen mukaan, millainen turvataso ja omavastuu vakuutuksessa on. Voit silti pienentää matkatavaravahinkojen omavastuuta ottamalla erillisen matkatavaravakuutuksen.

Olen muuttanut – muuttaako kotivakuutus mukana?

Kotivakuutus ei siirry automaattisesti uuteen kotiin. Tee kotivakuutuksen muuttoilmoitus helposti puhelimessa tai verkossa​.

Omakotitaloni ei ole vielä valmis, pitääkö silti ottaa kotivakuutus?

Kattava kotivakuutus kannattaa ottaa heti, vaikka talo ei ole vielä valmis. Kotivakuutus on voimassa rakentamisen ja peruskorjauksen aikana. Rakennustyömaalla kotivakuutus kattaa rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet, väliaikaiset työmaakopit sekä työntekijöiden omaisuuden, kuten vaatteet ja työkalut. Vakuutus on voimassa myös kuljetuksen aikana eli silloin, kun itse kuljetat rakennusmateriaaleja työmaalle.​

Sattuiko vahinko?

Nopea korvauspalvelumme auttaa sinua vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen aiheittain. Voit myös kirjautua Omille sivuille​ ja tehdä vahinkoilmoituksen sähköisesti.