Laske liikennevakuutuksen hinta ja osta. 9/10 suosittelee Ifiä.


Vaihda vakuutuksesi Ifiin helposti

Liikennevakuutuksen siirtäminen Ifiin toisesta vakuutusyhtiöstä on helppoa, hoidamme vakuutusyhtiön vaihdon ilman paperisotaa ja katsastuskonttorilla käyntiä.​​​​ Osta vakuutus If Verkkokaupasta – me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin.

Ajoneuvosi tarvitsee liikennevakuutuksen

Jokainen auto, moottoripyörä tai muu liikennekäytössä oleva ajoneuvo tarvitsee lakisääteisen liikennevakuutuksen. Liikennevakuutus vaaditaan myös silloin, kun ajoneuvoa käytetään ainoastaan yksityisellä tiellä, pihalla, maastossa tai jäällä.

Oletko kiinnostunut myös vapaaehtoisen kaskovakuutuksen ottamisesta autollesi? Lue lisää Ifin autovakuutuksesta tai yritysten ajoneuvovakuutuksesta.​​


Ohjeet auton vakuuttamiseen

Liikennevakuutus on otettava heti uuden ajoneuvon hankinnan jälkeen ennen sen rekisteröintiä, tai heti ajoneuvon haltijamuutoksen jälkeen. Jos ostit ajoneuvon rekisteriin merkityltä omistajalta, sinulla on 7 päivää aikaa uuden liikennevakuutuksen tekemiseen.

Lakisääteinen liikennevakuutus korvaa ulkopuolisten henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Myös oman ajoneuvosi kuljettaja ja matkustajat saavat korvauksen vahingoistaan. Liikennevakuutus ei koskaan korvaa oman autosi vaurioita tai sen varusteita, laitteita tai kuormaa. Siksi liikennevakuutusta kannattaa täydentää vapaaehtoisella kaskovakuutuksella.

Vakuutuksen hinnoittelu

Liikennevakuutuksen bonusvaikutukset

Liikennevakuutuksesi hintaan vaikuttaa autosi bonus eli vahinkohistoria. Hintaan vaikuttaa myös vakuutusten keskittäminen, laajuus ja omavastuu sekä ajoneuvosi ominaisuudet ja haltijan ikä ja kotiosoite.

Uusi tai vahinkohistoriaton liikennevakuutuksen bonus on aluksi 0 %. Vahingottomien vuosien myötä bonus voi kasvaa 75 % saakka. Vahinkohistorian siirtyessä Ifin liikennevakuutuksesta toiseen bonus ei muutu. Jos vahinkohistoria siirtyy toisesta vakuutusyhtiöstä, uusi bonus voi olla erilainen kuin nykyisen vakuutuksesi bonus.

Vakuutusehdot

Muista myös muut vakuutukset