Trafikförsäkring för bil

Upp till 80 % i bonus
 1. Privat
 2. Försäkringar
 3. Fordon
 4. Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är en obligatorisk försäkring, som i skadesituationer ersätter motpartens skador. Ifs trafikförsäkring är alltid förmånlig och omfattar landets snabbast växande bonusar.

 • Permanent förmånliga priser
 • Samma rejäla bonus för alla dina bilar
 • Bonusskydd för omsorgsfulla förare

Finlands snabbast växande bonusar och maximibonus på 80 %

Hos If belönas omsorgsfulla förare snabbt med rejäla bonusar, dvs. rabatter på försäkringspremierna. Här följer några goda skäl att skaffa trafikförsäkringen från If:

 1. Minst 30 % i utgångsbonus
  Du får minst 30 % i utgångsbonus på en ny försäkring och bonusen stiger på fem år till 80 %.

 2. Finlands snabbast växande bonusar
  Ifs bonusar växer snabbast i Finland.

 3. Bonusarna sjunker inte efter den första skadan
  När du kommit upp till fulla 80 % i bonus blir du med en gång Mästerförare. Då sjunker trafik- och kaskoförsäkringens bonus inte efter den första skadan.

 4. Samma bonus för alla bilar
  Samma bonus gäller alla bilar, paketbilar och husbilar där du står som försäkringstagare.

 5. Permanent förmånligt pris på försäkringarna 
  Ifs priser är stabila och förmånliga. Du kan dessutom dela upp din faktura i rentav 12 poster utan extra kostnader.

Kontrollera din trafikförsäkringsbonus.

Söker du den billigaste trafikförsäkringen? Så här bildas trafikförsäkringens pris

Vi på If förespråkar stabila och förutsägbara, alltid förmånliga priser i stället för tillfälliga erbjudanden. På trafikförsäkringens pris inverkar hos oss fordonets egenskaper, såsom motorns effekt, hur mycket du kör varje år, försäkringstagarens ålder och hemadress.

Dessutom regleras priset i hög grad av bonusarna, som i sin tur är beroende av försäkringstagarens skadehistoria. Bonusarna är nuförtiden personliga och överförs inte längre från en bil till en annan såsom tidigare. Om du har flera bilar, får du hos oss samma bonus på alla dina bilar.

Om du inte tidigare haft en trafikförsäkring, är din utgångsbonus 30 % och den stiger med 10 procentenheter om året. Du får fulla 80 % i bonus när du kört 5 år utan skador.

Räkna ut trafikförsäkringens pris.

Det enklare bytet av försäkringsbolag

Det är enkelt att flytta över trafikförsäkringen till If. Vi sköter bytet av försäkringsbolag utan pappersexercis och besök på besiktningskontoret.

När du köper försäkringen i Ifs webbutik förmedlar vi uppgifterna om byte av försäkringsbolag utan avgift till fordonsregistret. Du behöver således inte göra något annat än skaffa försäkringen – vi tar hand om resten.

Vad ersätter den obligatoriska trafikförsäkringen?

Trafikförsäkringen är en grundläggande försäkring och minimiskyddet för ditt fordon. Den är i Finland obligatorisk för bilar och nästan alla motorfordon som används i trafik.

I händelse av kollision eller avkörning ersätter trafikförsäkringen den oskyldiga partens egendomsskador, t.ex. kraftiga träffar mot andra bilar eller byggnader. Dessutom ersätter den alla personskador. Trafikförsäkringen har ingen självrisk.

Vad ersätter trafikförsäkringen inte?

Trafikförsäkringen ersätter inte skador på ditt eget fordon, om du själv är skyldig till skadan eller om du t.ex. backar på en stolpe när du parkerar bilen. Det finns många skador som det lönar sig att gardera sig för med Ifs helkasko eller delkasko.

Trafikförsäkringen ersätter inte:

 • skador på ditt eget fordon eller utrustning, anordningar eller last i fordonet
 • ägarens, innehavarens eller förarens kläder, resgods eller annan egendom
 • egendomsskador som orsakats av ett okänt fordon, t.ex. att sidospegeln gått sönder
 • bilstöld eller skadegörelse på bilen; för att skydda dig mot dem behöver du minst delkasko
 • bogsering av bilen; också för det kan du gardera dig med delkasko.
 • Kasko kompletterar trafikförsäkringen

  Ifs bilförsäkring omfattar en trafikförsäkring som kan både kompletteras med helkasko eller delkasko. På Ifs sidor om bilförsäkringen kan du enkelt jämföra olika alternativ. När du går till webbutiken, kan du också göra en prisjämförelse utan köptvång.

  Jämför och köp
 • En man i garaget med motorcykel och bilar

  Spara pengar genom att minska kostnader på dina premier

  Om din bil inte används under en längre tid, kan du spara i kostnader på premier och skatter genom att göra anmälan om avställning. Som kund hos If är det enkelt att göra på Mina sidor, liksom även anmälan om påställning av bilen.

  Avställ bil
 • En man ser på sin smartmobil medan elbilen laddas

  Sköt dina försäkringsärenden var och när som helst

  Med If Mobil -appen har du alltid dina försäkringar nära till hands. Du kan när som helst anmäla skada eller uppdatera dina bilförsäkringar – t.ex. kan du utvidga din kaskoförsäkring med vårt glasskydd. På vägen är det enklast för dig att använda Mina sidor med If Mobilen.

  Ladda If Mobil -appen
 1. Privat
 2. Försäkringar
 3. Fordon
 4. Trafikförsäkring